Inlägg

Inlägg som How2Noob har skrivit i forumet
Av How2Noob

Vet att det såg ut som jag försökte få er att göra min läxa och att den såg konstig ut, men ämnet är IVÄ dator vetenskap och uppgiften var följande:

Projektuppgift Datorer

Du ska ta fram prisförslag på olika datorer, stationära, enligt nedanstående specifikationer. Du ska bara ta fram priset för själva datorn, inklusive lämpligt operativsystem, utan kringutrustning som skärm, tangentbord, mus.
För varje specifikation ska en färdigbyggd märkesdator och ett alternativ i delar presenteras. Presentation görs lämpligen i ett kalkylark.
Frakt ska räknas med vid köp från mer än en butik.
Länkar till samtliga ingående delar, gäller dator i delar, och länk till färdigbyggd dator ska finnas med i dokumentet.

Dator 1, Budgetdator
Enklaste och billigaste alternativet som du kan hitta. Datorn ska användas för att kunna surfa på nätet och göra enkla dokumentationer. Max 3000 kr.

Dator 2, Kontorsdator
En lite mer avancerad dator för enkelt kontorsarbete, som bokföring och annan ekonomisk hantering. Datorn ska kunna anslutas till en domän vilket kräver Windows 10 Pro.

Dator 3, Avancerad kontorsdator
En dator för CAD och annan tung bildredigering. Kräver minst 8 GB minne och en hårddisk på minst 1TB. Datorn ska kunna anslutas till en domän, vilket kräver Windows 10 Pro.

Dator 4, Speldator
En dator för avancerade 3D spel.

Dator 5, Speldator - budget
En speldator för max 6500 kr.

Totalt 10 datorer

Det var dator 5 färdig byggd jag inte lyckades hitta, så jag tänkte att jag vänder mig till folk med lite mera kunskap och erfarenhet. Var inte menat att ni skulle göra en hel uppgift åt mig. Vet ej vilka spel han ville att den skulle kunna klara av. Tackar så mycket för all hjälp och för alla svar.

Mhv: En förvirrad elev som nu är lite mindre förvirrad

Av How2Noob

6500 kr budget speldator (färdigbyggd) (Skoluppgift)

Tjena, vi har som projektuppgift i skolan att hitta en färdig byggd speldator med budgeten på 6500 kr. Jag har letat väldigt mycket men har svårt för att hitta någon dator med pris för 6500 kr. Jag chansar på att det är praktiskt omöjligt att hitta en sådan billig speldator förutom på blocket vilket vi inte får använda men man vet ju aldrig. Det får inte heller vara begagnade datorer.

Är det någon här som vet en hemsida som har sådana billiga speldatorer eller vet en dator?

Tack i förhand!