Inlägg

Inlägg som horrortool har skrivit i forumet
Av horrortool

Helt fel! Du är ansvarig för din katt och blir skadeståndsansvarig för de skador den orsakar. Att man inte har strikt ansvar som för hund är en annan sak.

Skrivet av WDac:

tyvärr inte, jag tog reda på de för ca 10 år sedan efter att min bil var helt sönder repad av en katt jävel. de är inte samma ansvar för katter som för hundar tyvärr (säger kattägaren)

Av horrortool
Skrivet av Lagerlöf:

Katter ska varken dricka mjölk eller äta fisk dock, egentligen. Ingen naturlig del av kosten för en vuxen katt.

Framförallt inte fet fisk som lax och makrill. För mycket fet fisk gör att katterna inte kan ta upp e-vitamin.

Av horrortool

Nu är katten ursprungligt ett ökendjur och oavsett hur fel vi människor har agerat genom åren så ursäktar väl inte det att man släpper ut djur som kan skada den lokala faunan om det nu skulle vara fallet?

Skrivet av Eazy:

Nån snackar om att katter förstör djurliv och utarma arter. Då är ju förstås min motfråga, hur många arter har människan utrotat i förhållande till katter? Evolutionen har tagit fram en katt... Även om vi har gjort den till ett husdjur, hur många arter hade de utrotat om vi inte gjort den till ett husdjur? Vilka andra djur som är vilda har utrotat andra djur som vi inte vet om genom evolutionen? Människor har en tendens att anklaga djur för att göra hemska saker för att dölja sina egna brister och utropa sig som ett rättesnöre som vet hur naturen ska fungera. Ta min filosofi om detta för min filosofi, och jag har inga belägg för detta förutom min egen magkänsla.

Här är en bild på kissen (ett par år gammal bild):
http://www.bronsaldersvagen.se/Eazy/kissemiss.jpg

Av horrortool

Katter är inte inhemska djur och tar en hel del fåglar och andra nyttodjur. Jag har 3 katter och har dem inne. Har haft katt sedan barnsben och ser inga problem att ha utekatter heller så länge som det är på landsbyggden.

Skrivet av m4gnify:

Det är ju självklart olika från katt till katt, men något sånt här problem har jag/vi här hemma aldrig varit med om iallafall. Våra katter håller sig alltid i den relativa närheten hemma runt huset. Utekatter på landet.

——————

Hur menar du? Att dom käkar upp massa skadedjur som t.ex råttor som du gillar? Var glad att det inte är som i Stockholm med massa stora feta råttor som springer omkring, i resten av landet.

Av horrortool

Tyvärr väljer katten själv.

Har något förändrats hos er? Ha ni fått barn, flyttat saker, ändrat hans/hennes diet eller gjort att det känts otryggt hos er? Rannsaka er själva för det finns alltid en förklaring till detta beteende hos katter. Visst det kan kännas orättvist eller oschysst av grannen men det är alltid katten som väljer. Har sett och hört om detta fenomen otaliga gånger.

Skrivet av Eazy:

Hej!

Jag har ett bekymmer med att min katt har flyttat in hos en granne.

Våran katt älskar att vara ute, och på somrarna kan han vara borta i veckor innan han kommer hem. Han har gjort så här i flera år (katten är 9 år). Sen i somras har han bara varit hemma två gånger på hela sommaren vad vi vet, han kan ju komma hem och käka på natten (vi har en katt till så det är svårt att avgöra efter konsumtion av kattmat). Vi har ändå tänkt att han vill vara ute bara som han alltid varit, men vi tyckte att nu när det blev kallt så borde han komma hem som han alltid gör då, men det har han inte gjort.

Eftersom vi har en samfällighetsförening där det skickas ut mass-mejl, så hade jag kontakter till alla som bor i området. Jag efterlyste vår kisse och det tog bara en timma så fick jag svar av en som sa, - han bor hos oss och verkar trivas här. De har alltså släppt in vår katt till sig och gett honom mat. Detta har tydligen pågått sedan i våras då katten börjar med sina långa uteperioder. Man släpper INTE in en främmande katt och ger den mat! Vår katt ser välmående ut så det finns inte någon sån anledning till att släppa in honom hos sig.

Jag hämtade vår katt och bad ägarna att inte släppa in honom mer på en vecka och det gick de med på. Detta var två dagar sedan. Eftersom han inte kom hem till oss på två dagar, så ringde jag och frågade om han var hos dem. De sa att han jamat och krafsat på deras dörr så de släppte in honom ändå för de tyckte det var jobbigt. Nu var jag och hämtade honom igen och bad ytterligare en gång till att de inte ska släppa in honom. Om han ändå kommer tillbaka och krafsar och jamar på deras dörr så bad jag dem att slicka ett sms så kommer jag och hämtar honom. De verkar inte förstå att det är de som orsakat problemet från början genom att släppa in och mata honom hos dem. Jag har inte påtalat det heller. Jag tänker att det är underförstått. Mer eller mindre enfaldiga människor kanske inte fattar det, vad vet jag...

Jag är juridiskt ansvarig för katten även om han bor hos dem. så skulle han behöva veterinärvård så är det jag som skall sköta detta annars så kan jag bli anklagad för djurplågeri om han inte får hjälp. Här är ju problemet, jag kan ju inte se om han behöver vård då han inte är hemma hos mig. Här märkte jag när jag påtalade detta för dem att de blev riktigt aviga och detta var inget de hade tänkt på. Jag blev lite rädd över deras reaktion faktiskt. De verkar inte vilja ta över ägandeskapet om vi skulle lösa det så (inget jag vill, men för kattens bästa om historien inte får en lösning). Det här var det praktiska.

Jag har mycket starka känslor för min katt och jag vill ju att han skall vara hos mig. Jag känner att de stulit min katt ifrån mig. Hela grejen hade inte hänt om de låtit bli att släppa in honom från början. Jag mår skitdåligt av hela den här historien kan jag säga. Jag tycker ju så mycket om min katt och vill bara hans bästa.

Har någon här haft ett liknade problem och hur har ni löst det?

Katthatare (-katter skiter överallt) äga ej tillträde till tråden!

Av horrortool
Skrivet av Bonside:

Testade detta med min Ryzen 5600X CPU, och skillnaden i CPU util. är extrem. Gick runt på exakt samma plats i spelet vid bägge dessa screenshots. Se bilder nedan.

Innan ändring:
https://i.imgur.com/uIXXJSB.png

Efter ändring:
https://i.imgur.com/H5LPHui.png

Hur många fps ökades spelet med?

Såg att du senare kommenterat detta. 👍

Av horrortool
Skrivet av walkiii:

Du behöver inte åka ett kvarter bort ens. Jag fick polisen på mig, så jag gick in i ett rum/butik framför mig. Då "tappade" polisen bort mig.

Förklaringen är att det är svenska poliser.

Av horrortool

Mitt Gigabyte Geforce RTX 3080 10GB GAMING OC levereras imorgon. Beställdes 11 nov. och skulle levererats den 17de men blev försenat men det är inte Inets fel. Känns som om jag haft tur som får kortet efter så kort väntetid men jag var nära att köpa ett 3090 som fanns på lager efter en par glas vin förra söndagen. Som tur var motstod jag frestelsen för jag hade ångrat mig senare.

Hoppas produktionen speedas upp så att ni får era kort snart!

Av horrortool

Det ligger något i Stickan Anderssons kommentar: ”Människor är inte så dumma som man tror, de är mycket dummare än så”.

Av horrortool

Köpte det från Inet med den suveräna rabatten man får som medlem på sweclockers för 1 490 SEK!

Spelade förut fps med en Razer keypad men detta keyboard slår den med hästlängder. Jag tycker att jag fått en mycket rappare respons och även om det är en omställning så spelar jag redan bättre (jag är fortfarande usel men lite mindre usel).

Av horrortool
Skrivet av Lagerlöf:

Titta på den här om ni är sugna på att köpa: https://www.youtube.com/watch?v=0HPNCA_XoBg&ab_channel=SkillU...

Miljöerna verkar ju fantastiska. Men combaten ser riktigt tråkig ut. Sen är det klart att Ubisoft lyckas bloata spelet åt helvete Trots att de skrev en tweet (som nu är raderad) om att de hade lyssnat på just den kritiken.

Såg denna reviewen också och han är riktigt kritisk. Jag har spelet själv men har bara spelat 10 min då jag har ett 1070. Skall fortsätta när mitt 3080 kommer.

Av horrortool
Skrivet av UndaC:

Du måste ha någon förutfattade mening om vad vi har för åsikter i frågan. Vi diskuterar beteenden och omständigheter som påverkar det, vi rättfärdigar inte det.

Om vi hade diskuterat villainbrott och konstaterar att de ofta sker när folk är på semester tex så betyder det inte att vi är pro villainbrott. Right?

Ok jag har måhända övertolkat och kommit till fel slutsats.

Av horrortool

Nej inte rätt av men hela det segmentet genomsyras av inställningen att man inte gör något fel om inte rättighetsägarna skapar en möjlighet att på ett enkelt sätt tillgodogöra sig deras alster. Jag funderar på om denna liberala inställning även gäller andra lagöverträdelser?

Av horrortool

Jag tycker ofta att ni tar upp intressanta ämnen men i detta avsnitt når ni ett riktigt lågvattenmärke!

Det är väl ok att privat tycka att det är helt i sin ordning att begå lagbrott men i en offentlig utsändning för ett högst kommersiellt företag passar det sig inte.

Av horrortool

Vad tror ni om denna? Inet skall få in leverans på måndag och förväntad leverans skall ske på tisdag den 17de?

På min order står det ”Delvis bokad”. Beställde idag skall tilläggas.

https://www.inet.se/produkt/5411692/gigabyte-geforce-rtx-3080-10gb-gaming-oc

Av horrortool
Skrivet av downup:

nytt Duke Nukem?

WID🤣

Av horrortool

Här har du medel som hjälper i många fall. Man får dock alltid hålla på med det.
https://www.apoteket.se/kategori/hud-har/haravfall/

Av horrortool

DOA!

Av horrortool

Jag köpte G.Skill 32GB (2x16GB) DDR4 3600MHz CL16 Trident Z Neo C, Gigabyte X570 AORUS ULTRA och en AMD Ryzen 9 3900X 3.8 GHz 70MB till mitt nya bygge och jag är jättenöjd. XMP funkar klockrent men jag har heller inte överklockat processorn eller grafikkortet vilket förmodligen kan påverka stabiliteten negativt.

Av horrortool

@trebrecks: Aldrig i livet en 27’ skärm för det priset!

Håller själv på att förnya maskinparken och beställde denna skärm som fått bra kritik:

https://www.inet.se/produkt/2216561/lg-34-ultragear-34gn850-qhd-curved-nano-ips-160-hz