Inlägg

Inlägg som Chima har skrivit i forumet
Av Chima

@Andreaz1: Tack för det!

Av Chima

kompabilitet

Hej! tacksam för hjälp.

Är på väg att köpa följande bygge efter lite hjälp på forumet:

[https://www.inet.se/datorbygge/b1103144/datorbygge]https://www.inet.se/datorbygge/b1103144/datorbygge[/URL]

https://inetimg.se/img/tiny/forum-divider.png

[URL="https://www.inet.se/datorbygge/b1103144/datorbygge"]

https://www.inet.se/datorbygge/bild/b1103144/datorbygge

[/URL

Det jag funderar på är SSDns kompabilitet med moderkortet, står formfaktor M.2 på minnet samt att moderkortet har M.2 anslutning.
När jag googlar lite så verkar det dock som att M.2 NVMe's inte får plats i vanliga M.2. Så ska jag lite på formfaktor eller ska jag stirra på att minnet heter NVMe och att moderkortet inte säger nåt om NVMe ingång?

Tack!

Av Chima

@lappen81: Tackar såmycket för ditt kunnande samt @Sasser för sammansättningen.

Det låter väldigt klokt att framtidssäkra men tror jag redan ligger över vad jag egentligen hade velat betala.
En fråga som säkert ter sig dum, är jag säker på att komponenterna får plats och det finns de kablar osv. för att koppla in allt om jag köper ett "eget" bygge?

Av Chima

Väldigt tacksam för de alternativa byggen som kommit in, samt påpekandet om mjäkig processor. Får erkänna att det är lite frustrerande när det är olika komponenter i alla förslag när man inte förstår vad som är vad, haha. Vet inte vilket av förslagen jag borde satsa på om jag sätter ihop det själv, nån som går i god för det ena eller andra?

Av Chima
Skrivet av Muumin:

@Chima Viktigt att klargöra om du kan tänka dig bygga/ta hjälp av någon att bygga, datorn. Bygger du själv får du betydligt mer dator för pengarna.

Borde klargjort det, absolut. Har inte skruvat ihop en dator förut men är allmänt händig så jo, det borde jag väl absolut klara av.

Av Chima

Ny dator 10kkr: Förvirrad dåre söker visa råd

Min stationära är vid det här laget 10 år gammal och allt över ett par FPS börjar framstå som imponerande.
Tänker vid det här laget köpa hela rubbet, dator, skärm och mus/keyboard men vill ändå hålla mig under 10 000:-, men efter att ha spenderat ett par timmar med att läsa trådar här och kolla komplett/inet/webhallen/netonnet så har jag endast lyckats förvirra mig ännu mer, jag är i det närmaste analfabet när det kommer till hårdvara.

Har knappt spelat något de senaste åren men med tanke på hur dåliga förutsättningar mina nuvarande rigg har så har det inte varit särskilt lockande heller. Gillar hack'n'slash som Grim Dawn, Diablo 2/3 och sånt och jag antar att det egentligen inte är särskilt krävande men vill ju inte ha något som är skräp imorgon.

Hittade det här paketet

https://www.komplett.se/product/11420/datorer/komplett-pc/kom...

och vill väl egentligen ha bekräftelse att det inte är en ekonomisk katastrof, alt. tips på alternativ.

Alla råd uppskattas mycket då jag inte vet vad jag håller på med.

Av Chima

@Optimist: jag bor i gbg och har vänner i trollhättan så kan ta mig en biltur förbi på söndag tex. beroende på hur det ser ut för dig.

Av Chima

@Optimist: om du fortfarande har nvidiaplattan så har jag pengar på mitt paypalkonto som jag gärna gör av med. Finns inte så många andra plattor i den prisklassen med hyfsad processor.