Inlägg

Inlägg som knge har skrivit i forumet
Av knge

Man kan ju hoppas de kan utveckla dessa laser projektorer till att ge en en bild med högre upplösning, smidiga VR glasögon vore ju inte dumt.

Skrivet av Ozzed:

Dags för massa Glassholes på stadens gator och torg igen alltså? Härligt... Inte. Men vem vet, kanske de lyckats lösa det på ett bättre sätt än Google (Gl)ass.

Skrivet av anon5930:

Intel Vaunt - See Spectres, get a Meltdown

Tveksam till dessa produkter, ännu mer (spion)kameror som är ute och far.

Skickades från m.sweclockers.com

Kameranojan verkar vara utbredd i sverige. Fattar inte riktigt varför.

Av knge

Kan vi inte förbjuda hela Facebook istället ? Det används ju enbart för att sprida skit.

Av knge

Det är nog bara Comhem alternativt de som har hand om fibernätet som kan hjälpa med det.

Av knge
Skrivet av Klorixx:

Update: är på nytt i full dialog med Bahnhof om felsökning kring detta. Vi är en teori på spåret men behöver fortfarande undersökas mer.

Fortsätt gärna kommentera när ni har problem och eventuella lösningar, tex får flera gärna prova förslaget @Mson gavn och återkomma med resultat, sånt hjälper oss också till en permanent lösning från vår sida.

Byte till publik verkar ha löst problemet. Jag vet inte riktigt vad man ska säga egentligen, Bahnhof kör alltså med en buggig CG-NAT lösning.

Av knge
Skrivet av the squonk:

Kryptovalutor är dödsdömt helt enkelt för att det är för lätt att slå ut hela systemet.

Skickades från m.sweclockers.com

Hur menar du nu ? Är det något man verkligen inte kan göra så är det slå ut hela systemet.

Skrivet av Ozzed:

Min första tanke var självklart att de drar folk vid näsan och sticker med pengarna, men så läser man vidare att alla ska få tillbaka sina pengar. Hur ska de bekosta det om de verkligen blivit bestulna? Vad är det egentligen som pågår?

Det har varit väldigt mycket negativa nyheter om kryptovalutor nu på sistonne, men endå är vissa benhårt och odelat positiva. Jag tycker det är lite knäppt. Hur mångs skandaler behövs egentligen innan de lägger ner?

Jämfört med ? Hur många bankrån/personrån/kreditkortsbedrägerier har skett sedan kontanter infördes ?

Det talas om det för att det är nytt och många är intresserade.

Av knge
Skrivet av Nivity:

Vad skiljer egentligen detta ifrån låt säga våra banker.
Varför är det enklare att hacka X "banker" som har hand om kryptovalutor jämfört med alla banker.

Aldrig varit med i hypen av kryptovalutor, håller mig till riktiga pengar

Det är väl lite grann det det handlar om. Att varje sådant företag i princip skulle behöva samma säkerhet som (jag hoppas) banker har

Det är skitsvårt och kostsamt att hålla den koll som egentligen skulle krävas genom hela organisationen för att få total säkerhet.

Ändå känns det som det vore rätt enkelt, håll inte alla coins i en wallet på servern utan gör ett enkelt script som för över hela tiden till säkrare (hårdvarubaserade) wallets.

Av knge

Vore ju bra om de kom ut med information om exakt vilka problem som kan uppstå för jag har inte sett något och har patchat både bios och windows. Sitter med Kaby Lake Core i5-7600K.

Nu har både Intel och Microsoft rekommenderat att den ska bort igen, vad fn ska man göra ?

Av knge
Skrivet av xxargs:

Veracrypt för min del i Windows - litar inte på proprietära lösningar eller att de är fria från bakdörrar.

kör dm-cypt på linux-baserade arkiv.

MS är amerikansk företag och det betyder att de största sannolikhet har påtvingats att införa svagheter på systemet på något för allmänheten okänt sätt av NSA - annars får de i princip inte driva företaget i USA om myndigheterna så beslutar. Du kan utgå från att det är på så sätt tills motsatsen bevisats.

TPM-delen har knäckts mer än en gång och kan säkert göras igen om någon ser mening med att göra det igen. TPM-delen är förmodligen också en sådan grej som NSA har haft inflytande över...

liknande kan man säga om externa hårddiskar med kryptering som WD-Passport Ultra och liknande SED-produkter. Där verkar de olika nationernas säkerhetstjänster ha stått i kö för att få in olika svagheter i använda kryptosystem - det är alltså inte en svaghet utan på många nivåer, mer eller mindre illa kamouflerat som illa skriven kod av mindre skickliga programmerare...

---

Detta innebär dock inte att Veracrypt eller dm-crypt är idiotsäker - men de är i alla fall ärliga eftersom var och en som har tillräcklig intresse kan läsa i källkoden och försöka hitta bakvägar - det har man inte med de kommersiella varianterna

Ja sådant kan man ju alltid påstå. Men hur gick det nu när FBI ville att Apple skulle dekryptera den där ifånen ? Apple vägrade och tillslut fick de anlita ett israeliskt bolag som monterade loss chippen och gjorde kopior..

Du underskattar nog hur mycket pengar dessa företag skulle förlora om kunderna trodde de hade bakdörrar. De gör allt de kan för att förhindra sådana saker du talar om.

Av knge
Skrivet av Implor:

Crypto kommer blir (helt rätt) lika reglerat som allt annat.

Räcker att de fixa internationell krav på alla exchanges. Kvittar hur mycket pengar du anonymt kan skicka fram och tillbaka om man inte kan växla det till riktiga valutor i slutet. Kommer bli krav att de rapporterar in olika transfers.

iofs så behöver du inte ens ha kontroll över det. Du behöver bara ha koll på vilka konton dom skickar pengar från.

Ni som tror att man kan komma undan skatt och sånt idag är ute och cyklar. Sedan några år sedan så räcker det att bevisa att du inte har kunnat få tag på pengarna på lagligt sätt för att torska. Vart dom kommer ifrån är inte relevant, bara att du inte tjänat ihop dom lagligt.

Sedan så kommer nuvarande crypto aldrig accepteras på någon större nivå. Problemet är primärt att det är för enkelt att stjäla pengar. Måste designas in hårdare skydd för wallets (tids eller två-stegs verifiering) innan det kan slå.

Man ska inte blåsa staten på pengar. Fråga Al Capone.

Ja fast nu finns det ju gott om marknader där privatpersoner köper och säljer krypto. Lite svårt att komma åt dessa även om de skulle klämma åt exchanges.

Av knge
Skrivet av xinux:

Det stora problemet med crypto är väl att det i dagsläget inte finns något som stoppar folk från att handla svart med det, utan att betala skatt.

För att en valuta ska kunna fungera & accepteras i vårt samhälle måste transaktionerna kunna spåras (detta är redan möjligt med Bitcoin), men problemet är att en wallet kan vara helt anonym.
Den uppenbara lösningen är att varje wallet måste vara kopplad till en person som äger den, som på ett bankkonto, och sen beskattas på samma sätt som svenska kronan.

Du resonerar som att skatter och elitens hållhake på oss alla är någon naturlag som "måste" finnas.

Tänk ett par steg till än tjata om hur skatter ska samlas in och hur folk ska sättas dit och spåras.

Av knge
Skrivet av anon56869:

Ja bitcoin är nog den sämsta med tröga och dyra transaktionskostnader.
Använde första ETH för att testa, sedan ETC för att det var billigare.

Men jag skulle nog vilja säga att Ripple är bästa för mig just nu, transaktionen går väldigt fort. Ingen jättegrej att det tar ett par minuter istället för 30 eller så med ethereum, förutom att man slipper oroa sig för kursdropp under tiden.

Ripple är väl helt styrt av ett enda företag ? Bör nog inte blandas ihop med andra kryptovalutor.

Av knge

De försöker bara skrämma folk. Kommer ihåg för tio år sedan när de påstod att de hade programvara som letade efter paypal donate länkar på svenska sidor.

Kanske lägger de ned lite tid om det handlar om miljonbelopp som kommer till deras kännedom men knappast normala transaktioner.

Förresten är det rätt skandalöst att skatteverket har högre befogenheter att samla in och samköra information. Det borde också krävas domstolsbeslut eller liknande för detta.

Av knge

Naturligtvis används det långt mycket mer "vanliga" pengar i brottslig verksamhet än kryptovalutor så jag tycker att det är en väldigt olycklig koppling som vissa tydligen vill göra.

Man kan ju misstänka att det är ett led i att försöka förbjuda krypto. VISA använder ju samma argument, Korea sa nyss att de tänkte förbjuda på grund av liknande skäl och det snackas ofta om att Nordkorea sitter på massor av krypto.

Jag tycker nog man ska fokusera på de positiva sidorna istället. Ganska uppenbart om man sätter sig in i hur det fungerar att detta är framtiden, även om det kanske kommer att ta betydligt längre än man skulle vilja.

Kanske kommer ta 50-100år innan alla kör med decentraliserade kryptovalutor som betalningsmedel. Helt utan banker som kan trolla fram vinster ur luften och skuldsätta folk som de vill.

Av knge
Skrivet av relaxer:

Jag fick betala 499$ i USA för en Oddessy inklusive 2 kontroller. Har aldrig sett dom för 150$ i USA

Nej men de andra hade de väldigt kraftiga rabatter på alldeles nyligen.
https://www.thurrott.com/windows/windows-10/150632/windows-mi...
https://arstechnica.com/gadgets/2018/01/windows-vr-headsets-n...

Vart köpte du Odyssey från och fick du tull på den också ?

Av knge

WMR är nog enklast att sätta upp för någon som inte vill pilla med sensorer eller fyrar.

Men med det priset vi får betala i sverige är det ju inte direkt värt det när man kan få en Rift för samma pris (dock är en tredje sensor verkligen att rekommendera + 500kr).

Kunde man få WMR headset för samma pris de slängt iväg dem för i USA (1400-1500kr) då vore det klart att rekommendera men inte för 4500kr i sverige utan köp en Rift isåfall direkt från Oculus hemsida.

Av knge
Skrivet av Eson:

Det du beskriver är Bitcoins största nackdel. Att det skalar inte med mängden transaktioner och att det är så svårt att beräkna transaktionens hashning. Bitcoin bygger på proof-of-work, att det är en tredjepartsdator som beräknar den nya hashen vid en transaktion mellan två parter, det kostar el och tid.

Så som jag förstått det så är Bitcoins blockkedja i sin natur seriell, det går inte att dela upp kedjan för att beräkna den parallellt på flera datorer. Ju längre kedjan blir, desto längre tid tar det för en dator att beräkna.
Flera datorer kan beräkna olika blockkedjor men att beräkna blockkedjan redan idag kräver mycket dyr hårdvara så färre och färre kommer kunna köpa den hårdvaran och då blir bara flaskhalsen i systemet större. Sen kommer problemet med tredjepartsdatorna som gör beräkningen och inte användarna själva, om majoriteten av tredjepartsdatorerna kan kontrolleras av någon så kan den manipulera systemet. Då är bitcoin inte decentraliserat längre, redan idag har två mining-pooler tillsammans mer än 50% av beräkningskraften än resten av poolerna tillsammans.

Det har kommit många kryptovalutor som försöker lösa detta med skalbarheten och majoritetsproblemet.
IOTA har jag också fastnat för. IOTA sägs vara 4:generationens blockkedja (Ethereum är 2:a, 3:de vet inte) men bygger inte på blockkedje-konceptet alls.
IOTA kallar sin teknik för Tangle och är typ som Bittorrent som är ett mesh-nätverk, det gör att hela systemet blir snabbare ju fler som använder det. Det är inte heller bara en speciell tredjepartsdator som beräknar transaktionen utan det är också transaktionsparterna själva som gör beräkningen. Systemet bygger på att man beräknar sin egen transaktion + en annans. Då har man fått det skalbart, säkert och ingen transaktionsavgift.

IOTA ska också vara så lätt att beräkna att man kan göra det på små mikrokontrollers. Så mobiltelefonen eller allt som är uppkopplat i Internet-Of-Things kan använda systemet till betalning eller för generella molntjänster eftersom kod kan skickas med och beräknas. Det sista gör mig lite fundersam till hur kan man förhindra virus m.m.

Alla blockchains är en länkad lista av transaktioner sedan kan man naturligtvis bygga upp mer eller mindre smarta datastrukturer i programmen som hanterar den beroende på vad som ska göras. Alla blockexplorers indexerar ju alla transaktioner och adresser för att ta ett exempel, alltså bygger en normal databas av informationen.

En wallet behöver inte nödvändigtvis läsa hela kedjan, mobila wallets till exempel backas upp av en tjänst som någon hanterar och behöver alltså inte hantera blockkedjan alls. Sedan kan man köra pruning där man helt enkelt slänger bort blocks och transaktioner som inte berör ens egna wallet.

Skalbarheten i Bitcoin jobbas det på hela tiden, med att nya saker läggs till som tex SegWit och Lightning Network.

Av knge

Får vi någon lösning på detta med Bahnhof och er sajt någon gång ? Hur kan det rimligen enbart vara problem med en enda sajt ? Det måste ju isåfall vara något som NI på sweclockers gör och inte bahnhof.

Det har pågått rätt länge nu!

Av knge

Jag har patchat både BIOS och windows samt Nvidias drivers samt verifierat att det är patchat med Microsofts powershell script.

Har inte sett några problem varken i spel eller arbete. Inga krascher eller några prestandaproblem som jag märkt av.

Med tanke på det låter det märkligt att Intel går ut och _rekommenderar_ att man inte installerar deras tidigare patch, vad exakt handlar problemet om egentligen ? Är det bara äldre hårdvara som har dessa problem ?

Nu är det fn på gränsen att man börjar bli lite irriterad över det hela.

Av knge

Är det inte bara sätta timeleft = 20 om timeleft <= 0 eller direkt när de svarat

Av knge
Skrivet av crew seven:

Som privat person är väl inte många som betalar med Bitcoin i vardagen på till exempel Ica när man ska köpa mat. Är det den undre världen som använder krypto samt folk som vill dölja sina köp för staten? Eller vad annars är det som gör att krypto är värt så mycket?

Jag köpte ett grafikkort på webhallen. Sedan har jag faktiskt betalat med bitpay på ICA flera gånger (innan bitpay plötsligt slutade med kortet).