Inlägg

Inlägg som anon285805 har skrivit i forumet
Av anon285805
Skrivet av Raphaei:

Jag sålde en EU-moped för kanske 13 år sedan. La upp annons på blocket, ett trevligt (svenskt) par köpte den, sa att det var till deras son. Träffade dom på en bensinmack i Sollentuna (eller Upplands Väsby, nåt sånt, det var länge sedan), jag hade ingen aning om hur man "ska göra", så kollade ID, vi skrev "kvitto" (belopp samt när det skulle betalas, slutet av månaden iirc). Hade lite telefonkontakt med kvinnan efter, tydligen ansåg de att det var komplikationer med mopeden och de ville dra ner priset, jag ville hålla mig till avtalet. Det var en ny och fräsch "cross-moppe", vad de nu heter, och den var väl omhändertagen. Den fungerade som den skulle.

Ivf, jag fick aldrig mina pengar. Kontaktade polisen och de skickade ut en bil till adressen på "kvittot", det var något okänt, utländskt par som inte hade något med detta att göra som bodde där. Jag kunde inte anmäla den stulen heller enligt polisen då detta var... jag kommer inte ihåg termen, men någon form av privat tvist.

Jag fick hem en satans massa räkningar över åren som jag inte ansåg vara mina, jag bestred och vägrade betala. Det ansågs att jag skulle betala dessa. De gick till kronofogden. Det var en gedigen röra av allt. Det tog runt 8 år att lösa upp härvan, men räkningarna var fortfarande mina att betala, och inte ett spår av denna familj som jag fö är helt övertygad om än idag skaffade mopeden till sin son i tonåren. De ville helt enkelt bara inte betala, och de hade tydligen den rätten.

Det är dom som har makten över resten av ditt liv nu, det hade kunnat sluta betydligt värre för mig.

Så öh... lycka till.

Edit:
Har en tendens att slänga upp en rad trådar i olika flikar och beta av dom en efter en. Glömde tydligen refresha denna tråd så missade OP's senaste inlägg. Låter denna vara kvar om det kan rädda någon i framtiden genom att tänka till, och att det är helt okej att tacka nej till en "done deal", så att säga.

Vaddå du kunde inte anmäla din moped som stulen? Vad för typ av böter fick du, för det brukar oftast stå vilket område.

Av anon285805

Har ni intelligensbrist eller förstår ni inte att TS lider av schizofreni eller trollar?

Av anon285805

Inte mer än 3000 kr.

Av anon285805

@ChaosClocker: Nämn några spel som använder HDR för det finns nästan inga

Av anon285805

Du sänker inte temp med flera fläktar, du behöver ett bra luftflöde om du vill ha lägre temp...

Av anon285805
Skrivet av Technoid:

Lugn bara, om Amazon öppnar så kommer de ha minnst 50% högre priser på sin .se sida (25% sverige pålaga samt moms)

Med tanke på hur utbudet varierar mellan de olika Amazon sidorna så tvivlar jag starkt på att det kommer att vara nått annorlunda utbud än att man kan köpa deras tablets och e böcker från dem jämfört med fynda t.ex...

Dålig koll på bedrägerier, väldigt slumpmässig utövande av deras regler, det ständigt pågående Omdömes utpressningen (åt båda håll), konstiga krav på att använda Klarna, de låter det framstå som om posten inte har nån paket tjänst (visserligen är jag inget fan av Posten men att bara visa deras brevtjänster är skevt), de la ner sitt forum etc etc

Håller verkligen om att de har dålig koll på bedrägerier och det där med Klarna.

Av anon285805
Skrivet av Patrik356b:

Tradera är skit. Jag vill ha ett äkta ebay.se

Skickades från m.sweclockers.com

Skrivet av anon114264:

Ja Tradera är en beklaglig historia.

Vad är fel på Tradera?

Av anon285805

Du får jätte gärna köpa enterprise routrar och switchar som Bahnof kan använda i ditt område så att du kan få högre hastighet.

Av anon285805
Skrivet av nikwad:

Bara nyfiken, vad för negativt har du läst om Plex?
Undrar mest då jag själv har använt det i över 5år utan större problem, de problem som jag har haft är oftast självorsakade.

https://nmaggioni.xyz/2018/02/09/How-much-does-Plex-know-abou...
https://techcrunch.com/2017/08/21/plex-changes-its-new-privac...

Plex brukar ibland nollställa inställningar också.

Av anon285805
Skrivet av enoch85:

Varför inte köpa en "riktig" server istället? För drygt 50K får du en hur fin HP DL380 G9 som helst!

Vaddå en riktig server? En server är en vanlig dator med vilka komponenter som helst.

Av anon285805

@PsyCor: Nej. Det är hårddiskburen som sitter löst som man måste spänna åt med ett rep eller något.

Av anon285805
Skrivet av PsyCor:

De sitter, en bak och en fram. Så köper du till en extra fram så blir det perfekt.
Dammfiltret är lika långt som chassit så du måste ha det då X + kanske 15-20 till för att smidigt kunna få loss det. Så långt borta tror ja inte någon med en normal uppsättning kan ha det. Har du det kanske 20-30 cm från väggen så räcker det alldeles utmärkt om man inte har något insug bakifrån också vilket man sällan har.
Förklara? Vaggorna o de tidigare generationerna var sämre och transporterade ljud men de senare är inga problem alls så det du säger stämmer inte.

Har två st Fractal Design chassin (XL R2 och R5), och jag upplever exakt samma problem från båda chassin, en massa vibration och ljud från hårddiskburarna.

Av anon285805

undvik fractal om du har hårddiskar

Av anon285805

3850 kr för 1070 TI + frakt

Av anon285805

Av ren nyfikenhet, vilken återförsäljare?

Av anon285805

3600 kr + frakt 1070 ti

Av anon285805

3400 kr + frakt/hämtning i Göteborg om det går

1070 TI

Av anon285805
Skrivet av Haptic:

Hur kan en switch inte vara en repeater? den switchar ju paket (Packet-switching) och skickar alltid ut dom med rätt spänning.
Du kan ju inte ha circuit switching för IP-trafik, så ser inte hur det skulle finnas switchar för internet som inte blir en repeater samtidigt..

Därför en switch är en switch och en repeater är en repeater. En repeater regenererar signalen över samma nätverk innan den blir svag eller skadad, en switch använder CAM och ARP för att vidarebefordra data med felkontroll så att bra paket kommer fram och skadad paket kastas. Nu upprepar jag mig igen, vilket är trist, men det finns switchar med samma funktioner som en repeater och jag tror inte att ethernet repeaters används längre, men det betyder inte att en switch är en repeater. Packet switching har ingenting med repeaters eller spänning att göra.

https://en.wikipedia.org/wiki/Ethernet_frame
https://en.wikipedia.org/wiki/Frame_check_sequence

Av anon285805

Vi pratar om RAIDZ expansion och inte mirrors. Men om du tycker att det är en bra ide att skapa flera vdevs i samma pool istället för att utöka en vdev med nya diskar, så får du tycka det. Förstår inte varför du tar upp för och nackdelar med mirrors när vi snackar om RAIDZ :S OpenZFS kommer ge möjlighet till RAIDZ expansion om några år från och med nu, så det är bara att bita i det sura äpplet och acceptera att RAIDZ är mer populär än mirrors.

Av anon285805

Litar jag på OpenZFS, dokumentation och fakta eller på nån random snubbe från Sweclockers... hmm, choices!

Ge upp, du har ingen argument och du förstår inte syftet med ZFS.