Inlägg

Inlägg som Xinpei har skrivit i forumet
Av Xinpei
Skrivet av SCORPIUS:

Gimmick skulle nog få kalla det. Just nu är det inget vidare nej, men det kommer att bli standard. Ge det tid bara.
Detta är något som varit på tapeten i många många år.

Problemet är väl att Läder-Jensen menar att man borde köpa, redan idag, kort som stödjer RT. Kort som kommer vara utdaterade när väl RT verkligen kommer igång.

Skrivet av Ragnarok:

Mmm galen minoritet, de första månaderna badade marknaden i 2080ti kort för att absolut inte någon köpte korten...

Kort svar, ja. Jag skulle inte vilja köra ett gtx 1660.

Slår vad om att du skulle göra det om Läder-Jensen sa åt dig att göra det.

Skrivet av Dual-Tjur:

Tänkte samma sak. Bättre att säga något galet idag än att betala reklam själva. Dessutom 100% som klickar är potentiella kunder.

Dessutom rörde han om ordentligt i hjärnorna på dem där "framtidssäkert" är en religion för vissa.

Det enda han verkar lyckats med här är att få folk att undra om han mår riktigt bra. Och nej. Långt ifrån 100% av de som klickar är potentiella kunder. Många klickar bara för att skratta åt honom (Mig inkluderat).

Skrivet av Dual-Tjur:

Så du menar att det borde förbjudas för tillverkarna att släppa ännu extremare extrema kort än de har alltid gjort hittills?

Problemet är väl att Nvidia släpper ersättare till kort och slungar på dubbla prislappen på kortet. 2080Ti idag kostar mer än vad Titan X/XP lanserades för 2017 och det säger något.

Skrivet av ClintBeastwood:

Kom något intressant upp som t.ex när vi kan förvänta oss nya kort eller andra sådär världsliga saker?

Skickades från m.sweclockers.com

Det kan nog ingen svara på. Innan RTX-serien släpptes så påstod ju Jensen att ett nytt grafikkort i de segmenten var "Många år bort" och mindre än ett år senare.. Boom.. Där var RTX-serien.

Av Xinpei
Skrivet av FalsktIotakt:

Vilka fler ligger bakom problemen då?
Att många inte får förväntade frekvenser .. är kanske INTEL som jäklas.. Att det faktist blir varmt, hur många inlägg finns inte om det.. är det INTEL;S fel kanske.. Har kanske INTEL med att fungera skapat för höga förväntningar ? Är det så du menar?
Amd lär väl få ordning på det hela vad tiden lider och tekniskt ligger dom i framkant.

Inte är det AMD fanboys iallafall. Problemen bakom CPUn kan man spekulera om men värmen beror antagligen på den nya 7nm noden. Vilket, historiskt sett, oftast varit fallet med first gen av en krympning.

Av Xinpei
Skrivet av FalsktIotakt:

LOL.. Lite är det nog så. Du frågar i en tråd där AMD fanboys bor. Det gör ju att själva definitionen av en felaktig mätning, felaktigt påstående är att AMD i något avseende, under någon driftsbetingelse skulle vara sämre än INTEL: AMD har släppt en nära nog perfekt produkt och är per definition bättre. Ifrågasätt inte det för då har du fel.. Eller om jag säger så. Förvänta dig inte objektiva korrekta svar här. För det får du inte.. Liksom komma med frågor som skulle innebära kritik av AMD i denna tråd här är ju lika begåvat som att gå till kyrkan och fråga om gud finns och hoppas på objektiva svar. Fail.. Epic fail.

Tycker även det är ganska tjatigt att folk börjar slunga "Fanboys" epiteten runt sig så fort folk börjar ifrågasätta andras påståenden som grundar sig antingen på felaktig metodik, på rena struntsaker eller i detta fallet.. fysiska omöjligheter. Visst finns det AMD fanboys på denna sida men i slutändan är dessa väldigt få. De flesta vill bara inte att det ska bli någon bash av AMD.. framförallt inte när det inte är enbart AMD som ligger i grund för problemen som Zen 2 lider av. Sedan har vi ju den andra sidan av spektrumet som gör allt de kan för att smutskasta AMD.

Skrivet av CubaCola:

Jag sitter och spelar någon timma max om dagen, och det är generellt över dagen som min Ryzen dator ger ett varmare klimat runt datorn.
Sedan är det inte hela huset den värmer upp, det har jag aldrig påstått.

Just ditt ordval dessutom när du skriver att Intel datorn som drar mindre effekt KAN avge mindre värmeenergi säger en del däremot.
Hade det varit AMD som drog mindre energi hade det varit "själklart avge mindre värmeenergi"

Och din vägran att ta in vad Tellus vill förmedla säger även det en hel del. Kom igen nu? Istället för att fokusera på personen.. läs vad han skriver och framförallt.. Ta in det?

Skrivet av CubaCola:

Ja , man måste sjunka till samma nivå ibland för att bli förstådd.

Ironi med tanke på att allt Tellus sagt till dig mer eller mindre reflekteras tillbaka mot honom. Det är fullständigt komedi att du sitter och försöker påstå något som är termodynamiskt omöjligt och sedan försöker påstå att Tellus håller en låg nivå när han faktaenligt kritiserar dig istället för att acceptera att du kan ha fel.

Av Xinpei
Skrivet av JonkenPonken:

Exakt, all skattehöjning oavsett vad påverkar slutpriset.

Du menar som kemikalieskatten som oftast äts upp av företag? Man kan inte påstå att skatter spelar roll när de inte läggs på slutpriset. Många skatter märks inte av alls eftersom de antingen inte betalas av företaget ifråga eller bara försvinner i tomma luften för att företag anser det mer lämpligt att betala dessa själva och därigenom behålla sin klientel. Priset på just hårdvara är starkt knuten till kronans värde samt inflation. Inte punktskatter.

Av Xinpei
Skrivet av CubaCola:

som sagt, så borde ju då AMD ha en fördel med att ha lägre temperatur och energiåtgång på grafikkortet kan jag tycka.
Jag har ingen lust att köpa ett till 2070 för att testa dock, så jag avbryter mina mätningar här.

Eller.. så sätter du in 2070 i datorn med AMD prolle? Är det samma chassi? Eller hsr du två helt olila chassin också?

Skickades från m.sweclockers.com

Av Xinpei
Skrivet av JonkenPonken:

Tjaaaa du kan ju ta bränsleskatt tex. Kostar att få produkter till butik/lager. Höjd elskatt höjer priserna även om det är mikroskopiska belopp per enhet. Många bäckar små. Finns alltför många områden där skatterna höjts som påverkar en slutprodukts pris i handeln.

Glöm inte skatt på produktionen av bilar och beskattning på lönerna på som kör dem när du ändå håller på.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Xinpei
Skrivet av Ragnarok:

Självfallet menar han att det är "helt galet" att köpa ett AMD grafikkort (istället för ett Nvidia grafikkort). Eftersom alla Nvidias "toppmodeller" har ray tracing, och man kan inte köpa ett utan ray tracing.

Och det hade väl vart mer "helt galet" om Nvidias VD sa att "va fan, köp ett AMD grafkkort".

GTX 1660: "Am i joke to you?"

Skickades från m.sweclockers.com

Av Xinpei
Skrivet av CubaCola:

Nu står ju datorerna under SAMMA skrivbord med LIKADANA chassi, med SAMMA spel, med SAMMA inställningar i SAMMA rum.

Det som skiljer är processor, grafikkort (som dessutom är av en svalare modell än i Intel datorn), moderkort och ramminne.

Med andra ord. Testet blir missvisande eftersom du inte har samma komponenter i det. Ser du inte problemen själv här? Det finns liksom en orsak varför t.ex. Sweclockers kör med exakt samma setup i sina tester. Det är för att, så gott det går, utesluta eventuella missvisande resultat pga. ändrad hårdvara.

Kan vara så att den "svalare modellen" eventuellt, vid tidpunkten, skött ut mer värme etc? Sedan hur vet du att det är CPUn som skyfflar ut värmen och inte säg grafikkortet tillsammans med CPUn? Detta vet du ju inte eftersom du inte har samma system som grund (inom viss gräns.. t.ex. kan du ju inte ha samma moderkort).

Av Xinpei
Skrivet av JonkenPonken:

Du kan ju inte jämföra dåtidens krona med dagens krona värdemässigt sett. Svenska kronan ligger på nivå med Titanic (gissa varför). Sen har vi väl en kasse med nya skatter som inte fanns förr. Sen så har moderkortens byggkvalitet ökat samt kraven på PCI-E 4 är betydligt högre. Bra PCB och fina komponenter kostar pengar. Kvalitetskraven för den dubbla bandbredden lär ju knappast vara gratis. Utvecklingskostnader helt enkelt.

Dock kan jag hålla med om att fina moderkort är snordyra men det beror på den svenska kronan tappat fruktansvärt mycket. Den är så låg så t.o.m flygbolag slutat flyga hit pga raset.

Och vilka skatter (nya alltså) ligger på datorkomponenter? Kemikalieskatten är den enda jag kan komma på men den ligger inte på datorkomponenter utan färdiga system samt skärm.

Skrivet av CubaCola:

Fast jag har skrivit samma sak tidigare här i tråden, att jag har märkt att min Ryzen 3600 värmer upp rummet något fruktansvärt vilket inte min i5 9600k gör (i samma rum)
Kör ändå båda helt i stock settings, Ryzen 3600 7nm 65w tdp, i5 9600k 14nm 95w tdp.

Underligt med tanke på att det är oftast din GPU som är den största boven när det kommer till värmeproduktion.

Skrivet av CubaCola:

Hur fan jag beter mig?. Ok.

Bara för att du inte har några problem med din Ryzen betyder det ju inte att ingen annan kan ha det?

Min Ryzen 2700 värmer inte heller upp rummet, båda Ryzen är helt STOCK inget är rört i bios eller annat.

Enligt hwinfo64 så hamnar max cpu package power på Ryzen 2700 79watt, medans 3600 hamnar precis under 100watt när jag kör prime95.

Av någon anledning så är i5 9600k mer populär att spela på här än Ryzen 3600-datorn, det klagas en del på att det blir väldigt varm när man använder den ena av datorerna...

Samma sak ju iof. sägas om din kommentar. Bara för att du har problem så betyder det inte att alla andra har det.

Skrivet av tellus82:

Jag håller helt med om att AMD behöver prata klartext på ett helt annat sätt än de gjort hitintills, den kontakt jag haft med ASRock tyder på att inte ens tillverkare får mer info heller då de upptäckt saker i samma takt som jag och blivit genuint nyfikna över hur skiten funkar. När inte dom vet så kommer absolut inte en normal användare veta.

Samtidigt kan man vända på myntet & kika från andra hållet, hur mycket behöver den normale användaren veta? Rullar din cpu stabilt & med bra prestanda under rimlig effekt förbrukning? Om ja, spelar detaljerna så förbenat stor roll då?

Det känns lite som att dessa problem egentligen är "entusiastrelaterade" i den bemärkelsen att "normala" användare inte skulle märka av dessa. Detta pga. att de inte sitter och mäter varenda liten variabel och stämmer av dessa med andra entusiaster. Oberoende så är det även ganska svårt att se var exakt AMD ska beskyllas och var moderkortstillverkarna ska beskyllas.. svaret ligger antagligen någonstans mittemellan.

Av Xinpei

Så ni menar alltså att jag inte kommer att få det paket jag inte beställt från hemsidan jag inte besökt trots att jag nu betalat för det på en väldigt suspekt hemsida? Nej nu är jag kränkt :/

Av Xinpei
Skrivet av ClintBeastwood:

Då borde AMD kunna ge ett definitivt svar om nästa släpp även kommer fungera på nuvarande moderkort?

Skickades från m.sweclockers.com

Nu gissar jag iof bara MEN om Zen 3 kommer att lanseras 2020 så pekar det ganska kraftigt mot att de kommer att använda DDR4 och jag läste någonstans att AMD bara designar om sockeln vid byte av minnesteknik. Så det borde väl tas som en fingervisning att även Zen 3 kommer att köras på AM4.

Skrivet av freethinker:

Hoppar äntligen över till AMD nu i veckan efter ett årtionde med Intel och får nu reda på att sockel ska bytas......

Och var "fick du reda" på just det?

Skrivet av Ryzer:

AM4 skulle stödjas till 2020, var väl budet för ett par år sedan.
Jag hoppas verkligen att dom byter sockel då vi redan nu börjat se flertalet buggar med Pcie 4 tex.
Att vara bakåtsträvande är ingen merit i mina ögon.

2020 menade AMD även att man skulle gå mot DDR5 minnen men det verkar ju inte direkt vara i antågande riktigt ännu. Så 2020 var väl målet vid den tidpunkten men nu verkar det blivit lite ändring på det. PCI-E 4.0 är en ny teknologi och buggar i sagda teknologi är inte belägg för att man kommer att byta sockel eftersom det inte är problem med sockeln.

Av Xinpei
Skrivet av Mordekai:

Det är ju ganska väldokumenterat att x86-funktionen RDRAND är helt trasig på Zen 2, det drabbar många linuxdistributioner och all form av kryptering som troligen fångar buggen buggen och använder en slumptalsgenerator med sämre entropi eller i värsta fall använder samma nyckel för all kryptering.

Har aldrig påstått att Zen 2 inte har vissa problem. Vilket är väldokumenterat MEN jag ifrågasatte påståendet att Intel skulle vara felfria ur box och aldrig felat. Vilket är en direkt osanning. AMD verkar ha vissa problem pga. att de har en ny arkitektur och att det krävs vissa justeringar men att jämföra det med en Intel arkitektur som varit på marknaden sedan augusti 2015 och som dessutom inte är allt för stor skillnad från processorer som varit på marknaden sedan början av 2011 ger ju en ganska sned jämförelse.

Av Xinpei
Skrivet av CubaCola:

Antar att din bror inte spelar Destiny 2 med andra ord.

Yes. Ett spel är ju verkligen grund nog för att säga att en CPU har problem. Framförallt när det är uppenbart fel i spelet och inte CPUn.

Skrivet av CubaCola:

Så vem hittar dessa dörrar då om det inte är "marknaden" ?
Är det Intel som sitter och letar fel hos konkurrenten, eller är det programmare / hackers / användare ifrån marknaden som hittar dessa?

De senaste gångerna? Institut som jobbar med datorsäkerhet. Knappast "Marknaden". Alltså vanliga konsumenter. Du vet... 95% av marknaden?

Av Xinpei
Skrivet av anon12433:

Vid releasen? Jag tror dig inte.

Brorsan hade inga problem med sin 3600.

Av Xinpei
Skrivet av anon12433:

Precis som personen som citerade mig använde, personliga anekdoter. Ska man gå in på de tusentals datorer man hanterar i jobbet så är resultaten lika förödande för AMD. Intel fungerar över lag bättre, speciellt vid nya lanseringar.

Vi säger så..

Av Xinpei
Skrivet av CubaCola:

Ja, men om det är 20% av marknaden som är AMD och detta säkerhetshål enbart finns på AMD så hittas det ju inte lika lätt som på Intel marknaden?.
Om 80 personer sitter med en Intel, så är det ju större chans att de hittar en säkerhetslucka, än vad de 20 personerna som sitter med AMD. Men enbart för det så betyder det ju inte att AMD inte har några säkerhetsluckor.

Black hat på youtube har en mängd intressanta videos om hårdvaru-buggar, odokumenterade instruktioner i cpuer, bakdörrar i x86 cpuer m.m. som man kan ägna tid åt om man vill.

https://www.youtube.com/watch?v=Pwq0vv4X7m4

https://www.youtube.com/watch?v=KrksBdWcZgQ

https://www.youtube.com/watch?v=_eSAF_qT_FY

Det är fortfarande inte "marknaden" som hittar dessa dörrar.. Så hur många % AMD har på marknaden är helt irrelevant.

Av Xinpei
Skrivet av anon12433:

HEDT ja, inte på vanliga konsumentsockeln dock. När var det sist problem för Intel där? Sandy Bridge? Om man ska räkna in HEDT så bör man väl ta med Threadripper också och då skenar sannolikt problemen ytterligare för AMD. Trots att Intel har haft många fler HEDT plattformar.

Jag betvivlar att du har erfarenhet av komponenter överhuvudtaget. Mina system: 3570K - inga problem, 6600K - inga problem, 8400 - inga problem.

Ryzen 1600 - återställer BIOS inställningar vid boot, minnen går ej att köra i specificerad hastighet, minnestimings avrundas fel, stutter vid manuell inställning av timings. Alla CPUer tillverkade under de första månaderna från och med releasen är defekta och krashar vid en typ av kompilering i Linux.
2700X - Mycket mindre problem då det i stort sett bygger på över ett år av BIOS-fixar. Fortfarande en del konstigheter med minnen men åtgärdades relativt snabbt.
3600 - minnen går ej att köra i specificerad hastighet, nollställer ej BIOS automatiskt vid misslyckad boot, Destiny 2 går ej att starta, fläktar går i full hastighet och går ej att sänka hastigheten på, prestandaförluster med första Destiny 2 fixen.

Intel fungerar mycket bättre, det är mina erfarenheter av Intel och AMD på senare år.

Anekdotisk bevisföring i all ära MEN kan det inte bero på problem som står utanför AMDs kontroll i ditt fall? För personligen har jag varken haft problem med Intel eller AMD när det kommer till CPU:er trots att brorsan äger en 3600 och jag en 7700K. Båda tuffar på utan problem (7700K har hög temp under last men det är inte något man direkt märker). Att däremot påstå att Intel fungerar ur box alla gånger är dock inte alls sant.

Skrivet av anon12433:

Nix, jag vet exakt vad han försökte med. Men jag vill inte sänka mig till trollnivå så svarar seriöst, någonting AMD förespråkare kan ha svårt med.

Inte bara AMD supportrar verkar det som med tanke på att du la dig direkt på samma nivå. Ironiskt nog.

Skrivet av anon12433:

Jag och många andra ansåg att även om det var lite irriterande så var det förståeligt att det fanns en del buggar vid Ryzen 1000-releasen. Det var ju deras första i många avseenden och de har inte i närheten av samma resurser som Intel på att åtgärda dessa.

Ryzen 3000-releasen dock, det är fruktansvärt att så många problem existerar på tredje rundan. Nu borde det vara polerat och finslipat vid launch. Nu så här en månad efter releasen kvarstår mängder av problem, här kan man inte annat än skylla på AMD.

Vänta nu lite nu? Det är inte "tredje rundan" utan Zen 2 har ganska stora skillnader rent arkitekturmässigt men framförallt.. de som producerar den. Skylake däremot har haft problem i omgångar trots att de tekniskt sett är en refresh av en refresh. Så det är ganska talande att du ignorerar problem som Intel haft men blåser upp problem AMD har.

Av Xinpei
Skrivet av CubaCola:

Älskar när man säger "Fungerar inte så." och seden inte berätta hur det fungerar.

Det fungerar på detta sättet. När ett säkerhetshål uppdagas hos t.ex. Intel som kommer samma personer testa dessa mot AMD eftersom dessa två är de överlägset största aktörerna på marknaden och hittills har de flesta säkerhetshål inte hittats hos AMD som jag förstått det.

Av Xinpei
Skrivet av CubaCola:

AMD har väl typ 20% av marknaden?, så därav har man väl inte brytt sig om att leta efter säkerhetsluckor lika mycket som man har gjort på Intels cpu:er.

Känns lite som det här med att "Imac kan inte få virus", jo tjena

Fungerar inte så. Sedan så förväxlar du säkerhetshål med aktiva försök att utnyttja sagda säkerhetshål.

Av Xinpei
Skrivet av Vzano:

Var inte det känt för Intel om säkerhetshålen innan det blev offentligt? Man tänker att hål som funnits i decennier borde ha upptäckts någon gång och åtgärdats innan det blir offentligt.

Seriösa företag brukar ge Intel ett par månader att fixa sina problem innan de publicerar dessa. I detta fallet verkar Intel fått över ett halvår på sig.