Inlägg

Inlägg som andda715 har skrivit i forumet
Av andda715
Skrivet av Clasito:

Är det så låg bitrate? Inte konstigt att sändningar är så undermåliga i så fall. För ett par år sedan frågade jag hur hög bitrate var via parabol och då nämndes 12-13 Mbps för HD sändningar. Hade förväntat mig att sporten låg nära det men jäklar va kasst om det är under 5 Mbps.

Jo, jag kör parabol nu sedan några år. Ganska brutal skillnad på Premier League iaf jämfört med streamat.

Tydligast vid rörliga bilder så klart, en inzoomad bild på en hörna när alla står still kan fortfarande se ok ut streamat, men så fort bollen börjar rulla så blir det gröt.

Av andda715
Skrivet av Clasito:

Disney+ ryker nu när årsabonnemanget tar slut. Prishöjningen är såklart en bidragande faktor men det handlar huvudsakligen om att det inte verkar komma något intressant inom Star Wars och Marvel.

Angående sporten hoppas jag verkligen lägsta nivån höjs. Viaplays 4K sändningar från PL är så otroligt mycket bättre än standard. Om lägsta nivån kunde vara någonstans i mitten, säg 1080p med OK bitrate, hade det varit ett stort steg framåt. Så som det ser ut idag har det nog gjort i över 15 år. Dags för lite utveckling.

Har faktiskt blivit sämre, ganska säker på att de körde runt 5-7Mbps för sport i början (tioish år sedan).

Av andda715
Skrivet av Falcon:

Viaplay är ju trasigt.
Full HD 1080p för serier och film, 720p för live-tv och sport för 399:-
720p för live-sport

Det är faktiskt ännu värre, deras 720p för sport är även begränsat till 2.5 till 3 Mbps.

Ser rörliga bilder, exempelvis fotboll eller hockey, ut som pixelgröt? Ja...

Av andda715

Tack!

Av andda715

Instämmer, bildkvalitet på viaplay har varit under all kritik senaste halvåret (?) ungefär. Ultra HD är knappt som deras tidigare 1080p sändningar (fotboll/sport). Kör via en chromecast ultra och har fungerat mycket bättre tidigare. Netflix mm fungerar perfekt som alltid.

"Highest" vid 1080p är som en fulstream på PC ungefär. Irriterande.

Loggade tio minuter United - Arsenal på HD samt tio på Ultra HD.
288KB/s vs 1023KB/s.

"According to Netflix, the Internet speed you'll need for downloads is as follows: For any streaming at all, you'll need a minimum of 0.5 megabits per second (Mbps), but Netflix recommends 1.5 Mbps. For DVD quality, you will need 3.0 Mbps. For HD quality, you will need 5.0 Mbps."

Viaplay har alltså DVD-kvalité på sina "HD"-sändningar om jag inte räknar helt tokigt, vilket stämmer med ögontestet. Skräp.

Av andda715

Ok, klarade precis Kapitel 1 på Hard.
NG+ med Hard är ju faktiskt betydligt roligare.
Kunde man hoppa över mer story och prat i framtida uppdatering, så blir det riktigt bra!

Lvl40 med HardEdge + Barret's motsvarande.
2x HP Up, 1x Steadfast Block, 1x Pray, 1x Lightning per person, Refocus på Cloud. Funkade fint.

Nu bara frågan var man hittar mer Elemental och Refocus materia då jag nu bara har en vardera.

Dold text
Av andda715

Har nu smält och försökt behandla vad FF7R är och varför det blev som det blev.
Nedan följer en helt gratis killgissning. Kan vara en hel del projicering och bitterhet som pågår också.

"Har du några belägg för det här?" "Nej, inga alls".

Story spoilers...

Vad vet vi? Subjektivt från min sida så klart.

  1. Många delar av storyn och spelet är riktigt, riktigt bra!

  2. En del delar känns extremt malplacerade och usla i jämförelse

  3. En del delar känns "konstiga"

  4. Stora spel, och andra mjukvaruprojekt, verkar ta lång tid att utveckla

Varför gick det (så) fel? Ren spekulation.

  1. Leveransdatum för "första spelet" gled i tiden konstant, antagligen pga hög ambitionsnivå och fria tyglar.

  2. Pointy-haired boss fick till slut panik och skrek "det måste ut senast innan 2020!" för några år sedan.

  3. Spelutvecklarna behövde tänka om och minska scope av första spelet för att nå deadline. Vilket de så klart inte klarade helt fullt, men kom nära iaf. Som vanligt. Nämnde jag kass pointy-haired boss?

Vad hände? Ännu mer spekulation.

  1. Istället för att sluta i Junon med kanonerna så gör vi spelet till enbart Midgar

  2. Vi låter motorcykel-scenen bli slutet men gör den "super-cool". Här skruvade några av medarbetarna på sig obekvämt men ingen vågade ifrågasätta den mäktiga "Head Designer"-san.

  3. Till slut säger en modig "Senior Designer"-san: kommer inte folk bli lite sura om speltiden visar sig bli bara lite drygt 10h?

  4. HDs blir rasande och utbryter: "det är väl trivialt att fixa med lite extra Bossar!" "Alla älskar Boss-fighter!"

  5. Sagt och gjort, utvecklingsteamet slänger in 7 bossar till lite här och var där det går att få in en till.

  6. Månaderna går och till slut så är det nya, kortare, spelet tillräckligt klart för att provspela/estimera speltid på. Tyvärr visar det sig att de extra bossfighterna bara leder till ca 15h total tid för en snabb genomspelning.

  7. HDs blir rasande igen och dumförklarar utvecklingsteamet och förklarar för dem att ingen kommer köpa spelet om det bara är 15h!! (Vilket de försökt förklara för HDs många gånger...)

  8. HDs fortsätter med: "förläng spelet till minst 20h annars ..."

  9. Många i utvecklingsteamt känner sig här minst sagt rejält upprörda att deras fantastiska projekt verkar gå i spillror.

  10. De ger upp och skruvar upp animeringstider, lägger till många meningslösa korridorer och banal konversation för att få upp speltiden i Midgar. Samtidigt så känner de sig helt tomma och besvikna.

  11. På rent jävelskap så slänger de in en extra motorcykel-scen, som de vet att alla kommer hata, samt skruvar upp tiden på den stora "grand finale" motorcykel-scenen också

  12. Sagt och gjort, spelet är nu ca 20h långt och design-teamen andas ut. HDs visar spelet och den skithäftiga motorcykel scenen som är avslutningen för "Mr Boss Man.". MBM är den egentliga project lead/designern men gör i principt aldrig något mer än peka med hela handen. Exempelvis som när han sa "Alla älskar Kingdom Hearts, gör spelmekanik så lik den som möjligt".

  13. MBM utbrister att det är fantastiskt och han älskar den häftiga motorcykel-scenen och hur mycket siffror som sprutar när dom stora svärden träffar de femtio-elva bossarna! När han får se slutet blir han dock besviken: "Hade inte det här spelet en karaktär som hette något med Seffiröt, han måste vara med i sista scenen!"

  14. HDs skruvar på sig och försöker förklara att Sephirot först dyker upp på "riktigt" långt senare och i början ska han mest ses som en mytisk person i bakgrunden som man aldrig riktigt får se eller förstå så mycket

  15. MBM skakar på huvudet och kör lite anime-stön då och då och säger sedan: "nonsens, se nu till att lägga till ett Kapitel till där sista slutstriden blir mot Seffiröt och med den där häftiga musiken från originalet!".

  16. "Vid närmare eftertanke (han tänker inte alls efter, han tänker i här och nu, högt, som alla nutida ledare), släng in mer Seffiröt lite överallt i spelet där det passar (det gör det inte)."

  17. HDs nu riktigt rädd och börjar inse vad han gjort och säger: "Men hur gör vi med resten av spelen efter det första? Om vi inför Sephirot redan nu så förstör vi ju i princip helt deras Story?"

  18. MBM: "äsch, det går alltid att lösa. En genialisk variant som en fantastiskt inspirerad person kom fram till var att man kan lösa allt med lite tidslinjer och tidsresor vid behov. Det löser ni, inga problem."

FF7R as we know it was born...

Dold text
Dold text
Av andda715

Sådär, efter nästan en månads spelande (började 14 april), så har jag tillslut klarat av remaken. Mitt intryck har inte blivit bättre men valde att ge spelet en chans. Finns glimtar av ett bra spel men dränkt i mediokert fluff.

Ovan kan innehålla spår av plagiat.

Detaljer:
- Motorcykel-grejjen? På riktigt? En av de mest hatade delarna av FF7? "Lets make it twice as long and boring". Det om något är ganska talande för spelet som helhet.

- Time wasting igen och igen och igen och igen (osv, nämnde jag time wasting?). Animationer som tar två veckor. Enda anledningen verkar vara att man inte ska kunna spela klart spelet på under 20h? Krypa genom hål eller gå över en bräda tar vad som känns en halv minut? Överdriver men ni förstår vad jag menar.

- Redan nämnt spelmekaniken. Tycker inte den blev nämnvärt bättre undre de ca 45h med i princip alla uppdrag och materia m.m. fixat (turnerings, squats, you name it, allt på Normal). Har inte börjat på Hard än, men kan inte tänka mig det blir (mycket) bättre. Tragisk variant av kass action men samtidigt totalt uselt för mig som gillar turordningsbaserat. Själva taktiken mot olika fiender fanns kvar och till och med bättre på många ställen, dvs körd om man väljer fel. Tyvärr dränks det i min mening av att allt tar. så. lång. tid. på. många. bossar. (Nämnde jag time wasting igen och igen och igen och igen.) (Nej, körde definitivt inte bara "fyrkant hela spelet" - men ändå!)

Story:

Men vafan? Hur kan man totalt sabba något som var klockrent i originalet? Varför slänga in i princip allt (nåja) kul direkt i motsvarande 5 första timmarna drygt (av originalet)? Förstör ju helt tajming och blir bara konstigt. Mycket av det som var stämningsfullt är nu mer ett: "jaha, där var han Sopproten igen. Vad kul. Heja. Han säger nåt mysko. Wow."

Gillade vissa delar rejält dock, till exempel så tycker jag Shinra vs Avalanche blev mycket tydligare och bättre. Princip allt med Shinra och deras konsult-snubbar var bra.
Hojo delen var helt okej och även Aeriths mer detaljerade berättelse.
Hennes personlighet och beskrivningen av den toppklass!
Jessie var grym men blev ganska snart jobbig. Biggs och Wedge ganska meh, men några ljusglimtar. Tifa helt okej.

Whispers. Jösses vilket trams. Bara den delen är nog att i princip sänka hela Storyn från en 5a till en 2a. Tyckte det var lagom med lite snubbar i rock som gick lustigt fram och tillbaks upp och ned i trappor under någon timme i originalet. Nåja, dyker ju upp fler gånger men betydligt mindre iaf. Definitivt inte under precis början av spelet!

Sephirot. Borde. Inte. Varit. Med. Så. Mycket! Har ju i princip redan förstört kommande spels story. Kanske därför de hintar om olika tidslinjer och annat elände. Kanske missar något men har en ännu sämre magkänsla nu efter spelat klart första än efter första släppta videon om spelmekaniken. Hua.

Slutbetyg? 3 av 5 och då känner jag mig generös.
Räddas mycket av enstaka ljusglimtar då berättelsens magi (fortfarande/trots allt) fungerar.

Dold text
Dold text
Av andda715

Spelat 8h nu, kritiken mot spelmekanik kvarstår. Typ som FFXIII, men lite bättre. Inte min smak.
Inte dött än, även om det varit nära någon gång, så inte direkt för svårt. Antar det blir toksvårt när svårighetsgrad ökar då AIn verkar i princip göra nada. Funkar ju ganska hyfsat att snabbt hoppa mellan efter att ha tweakat kameran lite för att undvika huvudvärk av allt flängande.

Men... Vilket förj-vla fantastiskt spel, trots ovan.

Av andda715

Spelat igenom demot ett par gånger till och börjar vänja mig vid stilen. Fortfarande svårt för kamera och hur byten mellan karaktärer går till. Känns som de närmsta månaderna borde fokuseras på polering av den delen? (Större ändringar lär ju vara försent oavsett.)

Av andda715
Skrivet av perost:

Nja, demot till FF7R har för tillfället 5/5 stjärnor i betyg på PlayStation Store med väldigt många användare som gett betyg, och kollar man runt på nätet så är det mest bara positivt som skrivs om demot. Så Square verkar ha träffat helt rätt, men det går förstås inte att komma ifrån att en del alltid kommer bli besvikna när man gör en remake.

Tror du missförstår mig, jämför med mitt inlägg ovan där jag konstaterar att ffxv-stilen är mer ekonomiskt gynnsam då turn-based är en mindre niche än arpg och ren action.

Det jag skrev som du svarar på ovan är att square de facto övergivit det som gjorde dem framgångsrika historiskt sett, dvs turnbased. Anledningen är så klart att de får en bredare spelarbas. Synd för de som gillar taktik och turnbased.

Av andda715
Skrivet av perost:

BG3 är kanske inte det bästa exemplet med tanke på hur många som är besvikna på att det inte är RTwP som de första spelen

Haha, sant. Skulle vilja se ett venndiagram över de som gillar och ogillar, och faktiskt spelat respektive spel, bg1, bg3 (dos2), ff7, och ff7r (demot/ffxv). Misstänker att en klar majoritet av de som klagar på bg3 varken spelat bg1 eller dos2, verkar som det givet de kommentarer jag sett iaf... (sen har de en poäng att Diablo-stilen är tidseffektiv mot sämre fiender.)

Att kalla bg för rtwp är lite överdrivet, om de inte autopausat vid varje större strid efter turn, broken weapon och enemy dead osv så undrar jag hur de klarat sig. 😂

(la även till xcom2 lite senare, men många hann svara innan.)

Av andda715

Känner mig träffad.
Kommer garanterat spela ändå, körde ju ändå hela FFXIII samt 80% (?) av FFXV trots att jag hatade mekaniken. :-/

Fast exempelvis dragon quest 11 (act3 lysande!), XCOM2 och kommande BG3 (be)visar att det finns många som fortfarande gillar klassisk jrpg och även nyare varianter av "turn-based tactical gaming". Mest Square som övergivit sina rötter/vad som gjorde dem framgångsrika?

(Tycker det blir för lätt i FFXIII/FFXV, räcker att ha timing och kyla. Istället för att taktiskt planera sina drag. Överdriver så klart då det fortfarande krävs taktik men tycker fokus flyttas för mkt mot att bara trycka på rätt knapp vid rätt tillfälle istället för att begrunda sin taktik. Funkar fint i mmo som FFXIV remake som är lysande för att vara ett mmo, men en helt annan typ av spel. )

Av andda715

Tydligast hade varit att skippa snacket om "classic" och bara konstaterat att det inte kommer finnas någon "turbaserad taktisk" spelmekanik kvar från FF7. Finns uppenbarligen många som gillar frenetiskt knapp-hamrande så säkert ingen dålig idé ur ett ekonomiskt hänseende. Extremt långt ifrån vad som gjorde ff1 till ff9 så bra och kul från mitt perspektiv tyvärr.

Av andda715

Var rädd för det, då var jag i classic. Man är alltså ändå tvungen att manuellt byta karaktär och sedan aktivera med "x"? Inte direkt "classic"/"turn-based" någonstans.

Kanske går att fixa om de gör "classic" svårare än "normal" samt ser till att automatiskt pausa-spelet och byta till "rätt/aktiv"-gubbe när ATB fyllts? Man ska manuellt kunna välja att gå vidare och spara till nästa "tur" så klart (dvs låta annan i sitt gäng slå först). Samt snabbar upp det menlösa väntandet på sin tur. Kändes längre än i orginalet, men det kanske bara var för att det händer så mycket i grafiken samtidigt.

Av andda715

Har spelat demon till efter första bossen.
Testat både "normal" och "classic", verkar i princip helt identiska eller gör jag något fel? Som det är nu så är det ju rentav sämre än FFXV:s menlösa och epilepsi-framkallande knapp-hamrande. Slutade spela då jag mest mår dåligt av allt hoppande fram och tillbaka. Till exempel vid byte mellan karaktärer eller försöka få "target lock" på rätt fiende). Är nog för gammal.

Sjukt besviken så här långt. Hoppet lever att jag inte lyckats få in "classic-mode"? Trots att det kom menyer som sa att jag var i classic... Riktigt snyggt dock, spelmekaniken sabbar det totalt för mig tyvärr. "Real-time with pause, den sämsta varianten jag sett." Lär väl ändå kämpa mig igenom, men nu känns det mest tråkigt. Varför inte göra det enklare för de som vill ha ett aRPG ("easy mode, just run around mashing buttons") och låta oss som vill ha taktisk strid, även om original FF7 svårighetsgrad kan diskuteras..., få den normal/svåra varianten?

Som tur är så såg BG3 riktigt lovande ut. De har gått åt "rätt håll" åtminstone för min smak.

Av andda715

Gillade verkligen FFVIII, mest pga spelmekanik. Älskade faktum att bra magi gjorde karaktärer svagare vid användning och vice-versa. 😁 Tycker storyn är underskattad.

Annars i ingen direkt ordning :

FFIII (VI), FFVII, FFIX. Missade 10-12, 13an var kul i 5 timmar men för mycket epilepsi-varning... Samma med 15an, ogillar spelmekanik skarpt. Tragiskt knappsmashande.

ChronoTrigger.
Morrowind, Skyrim. Synd att det inte kom något TES där mellan... 😉 Tragisk autolvl på allt i oblivion, söndrig karaktärsbyggning!
Kotor (2?).
ME2 grymt bra. Spelade även 3an och 4an men fastnade aldrig riktigt/förstod inte storheten. Online-delen vidrig.
FallOut 3 och framförallt NewVegas. Synd att det inte kom ett FO4... (bättre än oblivion men...)
Witcher 3 (missat 1 och 2an).

Bästa mmo FFXIV (remake), även om mmo är inget för mig. Gillar online delen men inte multi-player. 😂

Av andda715

@loevet: Var helt otaggad som skrivet ovan, men nästan alla mina invändningar försvann när de gav fler detaljer om hur spelmekaniken (faktiskt) kommer fungera. Ser läskigt spännande ut. Läskigt i bemärkelsen att det lär bli många timmar som ska hittas någonstans för att spela detta!
Håller med om att det relativt enkelt går att få alla karaktärer bra/allsidiga mot mitten/slutet men i början krävs mer planering och taktik i originalet än många av "dagens" spel jag spelat. Kanske mest beror på min klantighet iofs, alternativt spelat "fel" spel.

Började en ny genomspelning av FF7 (PS4) tack vare ovan.

Av andda715

Ser ju betydligt bättre ut än befarat. Mer strategi än vad som syntes i första släppen.

Av andda715
Skrivet av iknight:

Varför tror ni att Sony tog bort stöd för Linux på PS3an, även om de visste att de skulle bli stämda?

Worst. Mistake. Ever.

Fortfarande lika rolig och informativ:
https://m.youtube.com/watch?v=DUGGJpn2_zY

"don't make yourself a target"