Inlägg

Inlägg som Bläjd har skrivit i forumet
Av Bläjd

Hur bra är denna som kostar 1490:- nu ? TP-Link Deco M5 AC1300 Mesh Wi-Fi router 3-pack
Länk: https://www.elgiganten.se/product/smart-hem/mesh-natverk/1503...

Har idag en TP-link Re200 som inte riktigt funkar så bra då den gör nätverket till två olika. Alltså antingen connectar man till routerns wifi eller till adapterns wifi.

Av Bläjd

Levla nu är väl lite drygt då det som nämnts är svårt hitta grupper för vissa instanser/elite quests då att betala för boosts verkar vara det som gäller.
Stor skillnad på Vanilla och nu då man på den tiden gjorde en instans "bara för att göra någonting" och att levla faktiskt var en del av spelupplevelsen. T.ex det värsta man kan göra idag är ju att lämna in en world buff på en icke planerad tid

Av Bläjd

Körde en timme nyss och det var första gången på flera månader. Kul men det var lite ovant med keybinds osv. Har uppgraderat datorn sedan jag körde sist men hade inte bra fps alls. Gpu usage låg runt 70-80 % och ungefär samma på cpu. Har inte gjort några "tweaks" som jag alltid gjorde förr i nvidia kontrollpanelen. Är det speciella inställningar än man måste göra för att få ut max i detta spelet ?

Av Bläjd

@Soulreaper4 jag skickade PM om denna skärm 24 februari och har fortfarande inte fått svar.

Av Bläjd

@lambdan tack för svar, mailar supporten så får jag se vad dom svarar

Av Bläjd

Länka Fortnite på PS4 till Epic games konto ? (en krånglig väg)

Ena grabben har kört lite Fortnite på PS4. Han skulle testa lite och har kört på min PSN-profil.
Men nu vill han gärna kunna ändra namn och så.
Jag har skapat ett epic games konto till honom men det enda sättet att länka samman kontona är ju att logga in på sitt PSN konto när man är inlogga på Epic Games, och det blir ju svårt iom han kört på min profil.

Har googlat lite men inte hittat nån lösning på mitt problem.
Man ska ju kunna länka Fortnite till ett epic konto när man startar men vi körde ju tyvärr bara skip då. Eller går det få fram den rutan igen tro ? Han har inget eget psn-konto

Är det ens möjligt att lösa mitt problem ? Eller blir han tvungen att starta om...

Av Bläjd

@laxpudding den bilden "Stor bild med detta mer synligt" visar exakt det som jag ser här hemma, tack för svar

Av Bläjd
Skrivet av perost:

Ja, moderna skärmar är "kantlösa", vilket innebär att de har minimala kanter men mer av panelen exponerad. Själva skärmytan täcker inte hela panelen p.g.a. att panelen behöver en del elektronik och sånt i kanterna, vilket resulterar i att man oftast får några mm svart kant runt skärmen.

Att du inte får det i botten av panelen är för att skärmen är mycket tjockare där, så den svarta kanten är helt enkelt dold under plasten. Och dina gamla skärm har troligtvis rejäla kanter runt hela skärmen som täcker dödytan på panelen.

Något man får se upp lite med är marknadsföringsbilder, det händer att någon designer som inte riktigt har koll klistrar dit en bild på skärmen som går kant till kant. Men kollar du på bilderna hos t.ex. Inet så ser de korrekta ut vad jag kan se.

Jo det är rejäla bezlar (ca 17 mm) på den så det går att gömma grejer bakom

Skrivet av mrqaffe:

Visas hela bilden från datorn eller går den utanför så att nått blockeras pga att panelen inte sitter rätt mot ramen ?

Hela bilden visas från datorn.

Skrivet av Allexz:

Har inte skärmen själv, har du googlat bilder på fenomenet? Borde ju vara rätt lätt att få svar.
Jag har c:a 2mm å min PG279Q

Googlade men hittade inget. Modellen är ganska ny så det är allmänt svårt att hitta info överhuvudtaget som tex. rekommenderade inställningar osv..

Av Bläjd

Tackar för alla svar. Känns dock B när det skyltas om tunna bezlar men det har man inget för tydligen

Av Bläjd

Hur mycket skärmyta ska nyttjas ?

Köpte nyligen en Acer 24" Nitro XV240YP IPS 165 Hz.
Väldigt nöjd med denna då färgerna och skärpan är ett otroligt lyft från min tidigare Asus MG248Q.

Jag undrar bara lite angående skärmytan.
Bilden är nyttjad till max där nere men till vänster, höger och där uppe så nyttjas inte hela bilden utan det är ca 4 mm svart yta innan själva bezeln kommer.

Ska det vara så här ? eller har jag bara missat nån inställning i skärmen eller i windows för att nyttja maximalt av skärmytan ?
När jag tittar på min andra skärm som är en +10 år gammal Benq så är det kanske 1,5 mm av synlig skärmyta som inte nyttjas

Av Bläjd

Aldrig testat vatten så det är luft all the way. Köpte en Noctua NH-D15 när jag började klocka min 6660k som tuggade på i 4.8 ghz vid bra temperaturer. Denna är stor och klumpig men kyler fantastiskt bra och fläktarna behöver inte köras på nåt direkt högre varv. Beiga fläkthus och bajsbruna fläkthjul ser inge vidare ut, men självklart (som alla) kör man ju utan fönster på lådan

Av Bläjd

@laxpudding såg att du i denna tråd https://m.sweclockers.com/forum/trad/1581665-acer-24-nitro-xv... nämnde du hade ett test på g för IPS 1080p 144 hz. Blir det nåt av med testet ?

Av Bläjd

@beijing det är den röda kanten i nedkant som jag stör mig på. Har inte sett den live så det kanske inte är nån big deal. Foten spelar ingen roll då jag kör ett tvåskärmsstativ sen ett tag tillbaka

Av Bläjd

IPS 24´1080p 144 hz, nån som kan rekommendera nåt ?

Byggde precis en första dator till min ena grabb och "blev av med min spelskärm då". Jag söker just nu en ny. Har ju blivit lite ändringar sista året och nu finns det ju 1080p, 144 hz i IPS att välja på. Hade tänkt att vid nästa upp byte skulle jag köra på 1440p men med tanke på att plinkandet vid datorn är nästan obefintligt kan jag inte motivera en sån uppgradering då jag även "blev av med min gpu" vid byggandet av grabbens dator så jag behöver nytt där med...

Skärmarna jag kikat mest på är Acer XV240YP och ViewSonic XG2405. Finns ju även AOC 24G2U men den avstår jag helst estetiskt då jag som "gammal gamer" vill ha lite mer neutrala prylar, sen vad jag har läst mig till var det bökiga menyer. Asus VG259Q verkar finnas i lager from nästa vecka enligt flera återförsäljare, dock vill jag helst inte köpa Asus då jag har en dålig historia med garantier på skärmar från dom.

Av Bläjd

Pm skickat

Skickades från m.sweclockers.com

Av Bläjd

Ot: Det här med modulära nätagg. Fantastisk uppfinning. Var ett jädra pusslande få undan alla femtielva kablar 😂

Skickades från m.sweclockers.com

Av Bläjd

Jag har haft igång datorn en stund och kört 3d mark Time spy tre gånger för att belasta gpun. Inte märkt nåt konstigt. Först trodde jag ena fläkten var trasig men det verkar som båda går samtidigt när det behövs, har msi twinfrozr kylaren. Det funkar (än så länge) alltså utan adapter och en 6 pins från psu sitter rakt i 8 pins på gpu. Så jag struntar nog i adaptern.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Bläjd

@pv2b nu är datorn igång med gpun i. Har inte belastat gpun dock än

Skickades från m.sweclockers.com

Av Bläjd

@pv2b nej jag har inte testat än. Blev att snabbt få ihop datorn sedan installera windows och kör just nu på interna gpun på cpun som är en 6600k. Har blivit panik här då gtx 980 just nu sitter i min burk. Jag har inte löst en ersättare till mig själv än

Skickades från m.sweclockers.com

Av Bläjd

Nätagg med 8+6 pins men gpu kräver 8+8. Går det köra med adapter ?

Går det köra med en sådan häringa: https://www.webhallen.com/se/product/88858-Deltaco-Adapterkab...

eller behöver jag byta nätagg ? Nätagget är en äldre Corsair modell på 550w och gpun är ett MSI GTX980.

Bygger en första dator till ena pojken hade tänkt använda dettta gamla nätagg men nu blir jag osäker. Hade tänkt slippa köpa nätagg då det annars drar iväg. Blir ingen dator med nån monsteröverklock på varken cpu eller gpu och blir 1st ssd + vanlig disk för lagring. Lite stressat läge då det ska funka på torsdag helst.