Inlägg

Inlägg som Bläjd har skrivit i forumet
Av Bläjd

Jag väntar på att få bannor från båda mina grabbar om spelet blir borttaget. Dom tyckte det var kul, men det är nog inte så kul att jag betalar 759 kr x 2 då dom har varsin pc. Många köpte det för priset och inget annat. Det är ju ettor och nollor för MS, ett digitalt spel och inte en fysisk produkt som jag hade haft förståelse att man hade refundat asap. Att det ändå tog en ca 6 dagar, märkligt.

Av Bläjd

Hur ser det ut för datorskärmar i 1440p 27´ IPS +144hz ? MSI 27" Optix MAG274QRF-QD IPS QHD 165 Hz är väl den jag noterat hitills som ligger bättre i pris och verkar vara vass.

Av Bläjd

Hittills har det blivit en klocka i present till frugan samt Forza bundlen för 8 spänn x3. Vet inte vad som händer under veckan men det är mycket skräp/inte nån direkt sänkning hitills, och då letar jag fynd för både hemelektronik samt fiske. Den här svarta fredan har blivit sådär när man smetat ut det till en vecka/månad....

Av Bläjd
Skrivet av PlogarN97:

Om man vill koppla 4 kontroller till en dator behöver man då fyra donglar eller räcker en?

Tror man behövde 4 donglar på xbox 360 tiden

Kolla lite hur det är med att koppla upp mer än en kontroll till pc. Jag fick det inte att funka hemma med två samtidigt. Var ett år sen och då var det ett "känt problem" när jag sökte på det. Kanske är löst nu.

Av Bläjd

Kör Comviq då det var så bra deal på förra årets BF med Galaxy S21. Men täckningen ute i "obygden" är meh jämfört med Telia så jag byter nog till nåt annat när bindningstiden är ute.

Av Bläjd

Innan ni trycker på beställning generellt kolla lagersaldot/leveranstid. Såg Komplett hade listat en LG 77´ Oled tv med sänkt pris, fast den står som beställningsvara 6-7 veckor.

Av Bläjd

Att dom håller det til en stream på just fredag ? Det heter ju från början Black Friday, man kanske skulle förhålla sig till det och inte week, month etc.

Av Bläjd

Ja när grabben startade spelet imorses så hoppade det igång. Kom nåt meddelande som vid en första tolkning gjorde att bannen var aktiv men nu funkar det.

EA påstod innan att dom hade gjort flera "thoroughly investigations" ...over and out...

Av Bläjd

Update: Var inne precis och läste på forumtråden jag länkade och där hade massa fått sina konton tillbaka. Jag kollade grabbens mejl och han har fått ett mejl från EA där det står att bannen är borta, men kan inte kolla då han sover det här EA...vad är det för jävla pajasföretag, får återkomma imorgon om bannen verkligen är borta.

"Hello, We might have incorrectly flagged your account for breaking our rules.
HERE'S WHY:
We’ve finished re-investigating your account. Thanks for sticking with us while we took a deeper look.
YOU CAN NOW CONTINUE PLAYING FIFA AS NORMAL"

Av Bläjd
Skrivet av Sarato:

Kan han spela offline eller är hela spelet låst för att han blev bannad i Ultimate Team?
Har han även blivit bannad i andra FIFA-spel eller är det bara det senaste?

Han kan spela offline men inte ansluta till Ultimate team. Fifa 23 är det första spelet som han har på sitt eget Origin-konto. Förut så har Fifa spelen köpts till mitt konto.

Skrivet av pine-orange:

Du kanske ska ta reda på vad som har triggat deras anticheat, EA kommer inte berätta det för dig så du får ta reda på det själv. Din son har kanske omedvetet använt sig av ett fuskprogram.

Jag ska som sagt försöka fråga EA igen. Får väl starta en ny ticket eftersom jag verkar inte kunna forsätta skriva på den nuvarande. Verkar som många försöker få svar på vad som triggat anticheat systemet men EA svarar inte alls på detta.

Forumtråd på EA: https://answers.ea.com/t5/Technical-Issues/EA-anti-cheat-bann...

Av Bläjd
Skrivet av holo:

Borde du inte kunna begära ut en kopia på all info de har om dig/kontot så bör det ju stå i klartext om de nu är så bombsäkra som de skriver?

Skrivet av marcusOCZ:

Herregud vilken soppa, och stackars grabb. Kan man inte smasha en GDPR på EA och tvinga dem att förse dig med information de har om kontot?

Jag har inte replyat EA på deras svar. När jag läser en tråd på EA:s forum så får typ alla samma standard svar med bla bla bla länkar till regler osv och att bannen inte tagitd bort. Frågan är om det ens granskas som dom säger eller om det är nån bot som svarar. Som jag läst mig till är det ingen som får en förklaring varför deras konto bannades. Vet inte hur jag ska göra. Känns sådär slänga ut 749:- till för en ny kommande ban för deras anticheat tolkar nåt aktivt program i bakgrunden som fusk. Sicka amatörer...När jag började köra EA spel på Sega Megadrive, PC osv var det verkligen, its in the game...nu vetifan

Av Bläjd

Kan ge en update i detta ärende om nån mer har samma problem. Tidigt imorses så såg jag att min ticket till EA supporten hade ändrats till "in Progress". Nu har det uppdaterats till Decline. Var ett svar på mejlen där dom påstår att dom har gjort en "full investigation of your account" och slutligen att det blir "We have confirmed that your account was cheating in FIFA matches. Because of this, we will not remove the restrictions on your FIFA Account".

Jag är helt mållös hur ett sånt stort företag som EA/Origiin kan göra såhär.
749:- för pc-version är ju svindlande dyrt. Men det värsta är ju att grabben inte kan spela alls...

Av Bläjd
Skrivet av xxargs:

Det kommer vara närmast lönlöst att försöka upphäva banningen

Reklamera istället köpet till din kredikortsföretag som köpet gjordes igenom - om någon fråga ställs ange 'fraud' för att tjänsteleveransen (i det här fallet spelets funktionalitet) inte uppfyller förväntningarna.

Det är viktigt att det är betalas med kreditkortsfunktion och inte betalkorts-funktion för att kreditbolagens försäkringar skall fungera.

Jag hade tydligen betalat med mitt vanliga betalkort.

Av Bläjd
Skrivet av SnowgubbeN:

Har läst om detta tidigare i veckan.

Hade grabben Fifa Ultimate?

Verkar som om EA körde någon rejäl Ban-wave och hur mycket folk som helst har blivit bannade helt utan anledning.
Majoriteten request till EA har blivit avslagna...

Rekordet enl Reddit verkar vara ca 6-7min spelande från att en användare köpte spelet...sedan bannad.

Måste säga att detta är så vidrigt skött av EA/Origin...

Ja det är Ultimate Team han spelar mest.
Känns jobbigt höra det blir typ omöjligt få bort bannen.
Spela Fifa är ju verkligen det han vill göra.

Av Bläjd

Ena grabben bannad på FIFA 23 pc, nån som vet hur/om man kan snabba på ärendet ?

Ja han har tydligen blivit bannad. Han säger sig inte ha fuskat och jag tror honom då han är ärligt samt att hans datavana är inte så stor direkt. När man söker på problemet så hittar man många trådar från folk som "plötsligt" har blivit bannade, EA:s anticheat verkar vara sådär.

Nån som har blivit drabbad ?
Har kontaktat EA support men det verkar ju ta evigheter få svar och det skulle inte snabba på om man ringde eller chattade live.
Oklart vilket språk man skulle skriva i så jag skrev både på engelska och svenska...amatörbolag...

Av Bläjd

Detta hände på en trasig Samsung platta som låg i en skrivborsdslåda. Kommer inte ihåg vilken modell det var dock.

Av Bläjd
Skrivet av snajk:

Vilka är inte benägna att ställa upp menar du?

Eliten självklart. Exempel. Dom säger det är ajabajja att flyga...men när det dundrar in hundratalet privata jets till myspysmötet i Davos, då var det inte så noga.

Av Bläjd

Det kan inte vara så att "några" vill få till en beteendeändring ? Jag menar, samma personer som vill få till att du förbrukar mindre el vill ju även att du flyger mindre, äter mindre kött, inte ska använda bil osv osv. Men är själva inte benägna att ställa upp...

Av Bläjd

Nån som nyligen tecknat sig för ett rörligt avtal ? Undrar lite hur man ska tänka. Jag behöver bestämma mig senast imorgon enligt Vattenfall om jag nu inte hör av mig till dom. Vilket är konstigt nog då det löper ut 31 okt. Vet inte om det här med Tibber funkar så bra för mig. Flyttade in i huset 2011 så bergvärmepumpen, en IVT Greenline CE9 tror jag är lite knölig styra. Vet en polare pratat om det ska gå att köpa till nån pryl som ska fixa så det blir mer appstyrt, men har dålig koll, och det är inte nåt IVT säljer. Diskmaskinen tror jag inte heller går köra på fördröjning. Tvättmaskinen är nyare och kan sättas på timer, men vem fan vill gå upp och hänga tvätt mitt i natten ? Tycker redan det är okristligt gå upp 05:30.... och jag har ingen elbil som behöver laddas

Av Bläjd

Jag kör idag på ett par HyperX Cloud II trådad version. Dessa införskaffades 2015 och det är egentligen inget fel på dom. Jag är dock sugen på nåt trådlöst. Fördelen med dom nuvarande är de utbytbara "muffarna" och jag har sedan inköpet kört med dom i tyg istället för skinn. Fördelen som jag ser med tyg är att dom är mycket svalare samt isolerar inte bort ljudet helt utanför "headsetvärlden" vilket är bra för mig som har barn. Nu när jag kollar runt så verkar alla lurar vara i skinn. Nån som kan rekommendera några vettiga trådlösa lurar i tyg ?