Inlägg

Inlägg som Freemax har skrivit i forumet
Av Freemax

Januaristädning

Rensat igenom förråden och i sedvanlig ordning så finns det saker som antagligen inte kommer till användning.
Om någon sitter på ett m-ITX moderkort med sockel 1151-2 så byter/köper jag gärna ett sådant annars så kom med bud i tråden alternativt om inga bud kommer så be snällt så skänks det iväg. Allt utom Redbull-kyl och chassi kan skickas gentemot förskottsbetalning.

Gjorde även 2 tappra försök att vrida på bilderna så att dem är rätt men gav upp, bjuder således på gratis nackträning..!

1. GameBoy, Smurfarna och Bamse. Smurfarna saknar spel men har alla manualer etc, Bamse raka motsatsen där spelet och kartong finns men inga manualer.
2. Corsair LL140, kartong öppnad men är helt ny.
3. 2st HIS Multiview, grafikkort är väl att ta i men adapter för att få in ytterligare en skärm via USB.
4. Raspberry PI, tror att det är första generationen, säljs med ett Razberry Z-Wave kort.
5. Logitech K400, finns till och med en Logitech Unifying adapter som ingår!
6. WD Black Game Drive, extern 2,5" hårddisk på 4tb (3,6 verklig storlek). Har säkert använts i 2 timmar för att hålla lokal backup.
7. Netgear LB2120, 4G-router som använts i några månader innan fiber kopplades in.
8. Chromecast NC2-6A5
9. Sony Ipela, 720p kamera som drivs via PoE.
10. Surface Go/Pro dockningsstation.
11. Intel NUC, NUC6CAYH med 120gb SSD och en ram-sticka på 8gb(?). Kollas givetvis upp om något intresse finns. Användes några månader innan hemmakontoret fick byggas ut.
12. Fractal Design chassi, osäker på exakt modell, gissar på Define-serien och har för mig färgen kallas för "Titanium". Sitter säkert någon fläkt i av okänt fabrikat, har hängt med ett tag och finns således lite skönhetsfel. Fler bilder i rätt ljus ordnas såklart om något intresse finns.
13. Redbull-kyl, standard som tidigare brukade finnas på mackar. Hjulen är kassa men går enkelt att byta ut medan övriga funktionen är det inget fel på, den kyler och lyser så som sig bör! Har givetvis lite repor och grejer på sig men ser överlag helt okej ut, önskas fler bilder eller ytterligare info så ordnas detta vid intresse.

Som sagt, bud i tråden, kommer inga bud på enskilda grejer innan torsdag 27/1 20.00 så skänks det iväg till vem än som behöver det bättre än jag.

Läs hela annonsen här

Av Freemax

Har en NUC6CAYH liggandes med en 120gb ssd och vad jag tror är 8gb ram som jag kan släppa för 1000kr om det är av intresse:)
Användes ett kort tag innan hemmakontoret uppdaterades så är i fint skick

Av Freemax

Handbrake, har fungerat i alla år

https://handbrake.fr/

Av Freemax
Nytt bud: 500 kr & kan hämta det när än det passar
Gå till annonsen för att lägga ett bud.
Av Freemax
Nytt bud: 300 kr 300:- + frakt för båda om du kan tänka dig att skicka
Gå till annonsen för att lägga ett bud.
Av Freemax

God eftermiddag!
Jag köper den gärna för 800:- + frakt

Av Freemax
Skrivet av klotim:

Kan ni skriva här när det funkar igen?

Nu verkar det fungera

Av Freemax

Så viktiga frågor nu då,
1. Kom man ngnsin på vad Gem activated/deactived i lobbyn gör?
2. Varför kan man inte göra coola profiler genom att högerklicka på sin karaktär i lobbyn:(

Av Freemax

Kommer att försöka komma in med jämna mellanrum under kvällen samtidigt som jag gör lite annat, kan hojta till om jag kommer in

Av Freemax
Skrivet av Aktsu:

Blev lite avtänd på att spela vid launch när de sa att ladder inte finns från början, kan ju bli så att man måste rerolla redan om 3 veckor eller liknande ifall man vill köra ladder. Refundade förbokningen och bestämmer mig imorn hur jag gör iaf…

Ja detta förstör ju faktiskt en del av det roliga, verkar vara väldigt oklart hur länge denna "säsongen" pågår innan ladder släpps. Lite av det roliga är ju att trycka lvls så fort det bara går med ett kompisgäng. Om det bara är ngn vecka så känns det knappt lönt att ens spela nu för att behöva börja om på direkten :/

Av Freemax

Jag föll för frestelsen och köpte det precis, kanske går att få ihop ett gäng i någon kanal/discord för att köra massa baalruns när det väl beger sig? <3

Av Freemax

@Lehto Grattis!

Av Freemax
Skrivet av Grumie:

Jag tror jag missförstod vad det där med zoner betydde. Som du beskriver så vill jag nog ha en 2-zonsförstärkare trotsallt - det lät ju hur bra som helst.

Bara två dumma frågor till.
1. Hur ser du på Yamahan du länkade att den har 2 zoner? För det enda jag hittar som har med flera rum eller zoner att göra är att den "..inkluderas i ett multiroomsystem". Vad är de tekniska termerna jag letar efter?
2. BRL.se. Den ser lite out-of-date ut på designen men antar att det är en sida man kan lita på?

Inga dumma frågor, detta är en halv djungel

1.Om du tittar på bilden på baksidan så ser du att det finns 2 uppsättningar av högtalare, A & B. Dessa motsvarar varsin zon och du väljer med tillhörande fjärrkontroll vilka zoner du vill spela på samt hur högt de ska spela. Vill du till exempel på kvällen dundra på ordentligt inomhus men att det ska vara helt tyst utomhus så spelar du således endast på vald zon.

2. brl.se har mycket riktigt en horribel hemsida men det är stort bolag sedan många år tillbaka & brukar aldrig vara några konstigheter. Samma förstärkare säljs även på massa andra ställen men brl var första sökträffen med lägst pris:)

@EviL länkade dig även en annan lösning som är billigare, du kopplar helt enkelt in din gamla förstärkare vid amplifier och sedan högtalarna i 2 valda zoner och reglerar volymen via vreden. Du får dock ingen blåtand eller Spotify Connect men det är en billigare och fungerande lösning. Testa att koppla upp din Argon till förstärkaren och se hur det låter? Kan även vara skoj för dig att höra hur dem kan spela om du väljer att köpa en ny förstärkare

Av Freemax

Det är väl en fråga hur enkelt/funktionellt du vill ha det.
Den förstärkaren som du länkar är en 1-zons förstärkare vilket gör att om du ska få ut ljud i båda paren högtalare så får du helt enkelt koppla dubbla kablar till samma uttag på baksidan och reglera volymen fysiskt på varje enskilt högtalarpar.
Om du inte bryr dig om hur sakerna ser ut eller hur de låter så kan jag väl tycka att Marantz-förstärkaren är rätt dyr, du skulle i regel klara dig på vilken förstärkare som helst så länge den har blåtand
Ett billigare alternativ som säkerligen skulle fungera & dessutom låta bra hade då varit Argon Audio SA1 men egentligen vad som helst från valfri butik skulle isf. duga.

Vill du ha en lite mer "kompetent" uppsättning så hade jag nog valt en 2-zons förstärkare. Om du t.ex. sätter upp innehögtalarna som primär/zon-1 och utehögtalarna som sekundära/zon-2 så kan du sätta en fast ljudnivå på zon-2 och en reglerbar på zon-1. Detta gör att du enkelt kan höja och sänka via t.ex. telefonen för Spotify men att volymändringen endast görs på zon-1, d.v.s. högtalarna inomhus.
Även här finns det en hel uppsjö av förstärkare, har du inga direkta krav/önskemål på hur det ska låta mer än att det faktiskt låter så kommer vilken förstärkare som helst med 2-zoner och blåtand fungera utmärkt.
Ett någorlunda vettigt alternativ sett till pris hade då kunnat vara Yamaha R-N303D

Annat rent generellt tips kan ju vara att köpa en förstärkare med utgång för en sub om du någon gång i framtiden vill ha lite mer tryck inomhus

Edit: fungerande länkar

Av Freemax

Billigaste tänkbara lösningen är väl valfri förstärkare med 2-zoner & bluetooth.
Näst billigaste är väl att ha ytterligare en mindre förstärkare och sedan köpa 2st Chromecast Audio och köra dessa i grupp. Då får du möjligheten att spela på de högtalare du önskar, t.ex. endast inne eller ute eller båda 2 samtidigt.

Kan absolut inte svara för alla tillverkare men Yamaha, Sony & Onkyo har, på de förstärkare jag haft genom åren, alltid haft möjligheten att välja att spela på både zone 1 och zone 2 samtidigt eller var för sig.
Kan väl vara värt att poängtera att om du inte hör skillnaden så kanske designen på din förstärkare är viktigare?

Av Freemax

Detta var bland det snyggaste jag sett på länge! Villhöver faktorn från min sida är skyhög just nu..!
Hoppas du får bra betalt för hela burken, vore synd & skam att sälja den i delar!

Av Freemax

@Olegh, jag kan slå ett slag för Alfa Moving som har sitt huvudkontor i Jönköping. Förvånansvärt omfattande vad de kan lösa och dem gånger vi har arbetat med dem så har det varit proffsigt från början till slut.

www.alfamoving.com

Av Freemax

Jo men visst!
Dra ett pm med ditt mobilnummer så skickar jag över ett par bilder

Av Freemax

Om du klarar dig med ett helt öppet rack så har jag ett 42U ståendes som vi nyttjat för att labba lite med men som sista månaderna stått tomt. Kostar gratis och är bara att hämta:)

Av Freemax

Detta är en väldigt intressant tråd, nu hoppas jag att någon med lite mer adekvat kunskap tillrättavisar mig men ur ett hobbyperspektiv så hade jag resonerat som såhär:

Precis som andra har varit inne på så är det din grundläggande instinkt som agerar, antagligen så är det också en försvarsmekanism som kickas igång. Hur vi alla agerar i händelse av olyckor, konflikter, begravningar och annat som inte är vår vardag tenderar ju ofta att vara olika men att just skratta är nog ganska vanligt. Detta fylls allt som oftast på med efterföljande skuldkänslor (för vem i sina sinnes fulla bruk skrattar åt andras olycka) i kombination med att man också vet att det är klart olämpligt att skratta på någons begravning. Att du själv, tillsammans med din partner, inser detta visar väl ändå på att du har ett sunt förnuft och empati.

Jag har en hel del utbildning från just akutsjukvård och med detta en hel del träning i att "vara först på plats" och jag minns även att jag till en början skrattade i ren nervositet de första gångerna man såg någon som skadat sig. Men efter ett par scenarion så har jag nog satt ihop någon efterkonstruktion att detta skratt är just en försvarsmekanism för att förenkla situationen både för dig och den skadade. På något sätt så blir det lite smittsamt och när väl den initiala smärtan har lagt sig så uppstår ofta en lustig komik över hela situationen.

När man väl hamnar i dessa situationer idag, oavsett om det är på arbetet eller en varm sommardag där någon trillar ihop av värmen så sitter erfarenheterna och förhoppningsvis lite kunskap långt bak i huvudet vilket istället gör att man får ett extraordinärt lugn och istället agerar metodiskt som att man nästan läste allting utifrån en bruksanvisning. Nackdelen som jag hittar med detta beteendet istället för att skratta är att man tyvärr kan ge bilden av att vara lätt nonchalant för att det just känns så rutinmässigt.

Ett tips till TS är kanske att visa din partner denna tråd, uppenbarligen så är du inte ensam att reagera som du gör

För att förtydliga, ren hobby-tes och har inga som helst vetenskapliga belägg för det jag skriver.