Inlägg

Inlägg som Freemax har skrivit i forumet
Av Freemax

Bud via PM på:
2x Cisco AP och NES tillbehör, 500:- + frakt. Avslutas på söndag 20.00.

Av Freemax

@sweisdapro
Vi killgissar oss till att det blir 90:-
Blir det mer än det så står jag för mellanskillnaden

Av Freemax

Garagerensning

Efter genomförd flytt till hus med tillhörande garage så vart det sig inte bättre än att man självklart tog med sig mer saker än vad man behövde som antagligen borde ha sorterats bort i förra rensningen.. Som om inte det vore nog så dumpades även massa andra grejer in av anhöriga med anledning "du som ändå har plats" samt att man inte är ett dugg bättre själv och har samlat på sig andra saker genom åren med tänket "de här grejerna kommer säkert till användning"..

Tveksamt om vissa av dessa grejerna ens har intressenter på detta forum men någon kanske behöver en rackans fin blixtramp för att irritera grannen eller vill göra göra en ljusshow med 50st positions- och sidomarkerings ljus alternativt driver lantbruk eller entreprenad - då finns dem här i någon vecka innan jag lägger ut det på blocket eller liknande!

Alla grejer har fungerat när dem packades ner men har också stått i olika förråd genom åren. Skulle någon av grejerna av okänd anledning inte fungera så är det självklart pengarna tillbaka och inget snack. Visst slitage finns på vissa saker efter att ha åkt upp och ner genom lådor.

Priser, bud på allting utom de sakerna som är av märket "Flextra". Kommer inga bud men intresse ändå finns så skänks sakerna vidare i den ordning som det postas i tråden. Ser hellre att allting går till någon som av okänd anledning vill ha sakerna, bara dem inte står kvar i mitt hus!
Prylarna från Flextra så finns det flera av varje grej, om intresse finns så ska jag absolut räkna hur mycket som är av varje.

Riktpriser för Flextra:
Blixtljusramp, 500:-
Varningsljus/Saftblandare, 300:-
Sidomarkeringsljus, 70:-
Positionsljus, 50:-

Kommentarer om övriga prylar:

  • Yamaha RX-V2600, fungerar precis som den ska men jag tror det ska vara någon annan kontroll än den som jag har liggandes.

  • Nintendo 64 kontroll med 2 rumblepacks, styrspaken skulle nog vilja ha lite kärlek.

  • Diablo 3 + RoS, 3st Collectors Edition i varierat skick. Vissa delar är inplastade, andra inte, spelen har reggats med tillhörande nycklar men ett usb-minne med Diablo stuk samt lite rekvisita för någon som samlar kanske?

  • LinkSYS SRW2024, Gigabit switch, har fungerat utmärkt i flera år men får nu pensionera sig från mitt ägande.

  • Nintendo 8-bit, NES Advantage samt någon Joystick, retro, gulnad plast så som sig bör men överlag rätt fint skick.

  • Cobra, grunkan mellan ovanstående. Ska tydligen användas i bilen för att varna för kameror. Fråga mig inte varför jag har en sådan liggandes, jag har inte en aning.

  • Cisco AIR-LAP1142N-E-K9 & Cisco AIR-CAP2602E-E-K9, funktion totalt okänd. Har legat i en flyttkartong i ca 2 år.

  • Playstation 3, startar och ger bild men kan inte testa mycket mer än så då det inte finns några handkontroller, alla spel ser ut att vara kompletta. Har använts flitigt i sommarstugan och sparades ner för kommande generation men Minecraft trumfar tydligen allting. Endast konsol och spel, inga kablar eller handkontroller.

Allting kan skickas om det är så, kollar upp eventuella fraktkostnader och meddelar totaltkostnad via PM. I övrigt så finns det även en luftrenare från Electrolux & en vit bänkdiskmaskin från Bosch som har använts under köksrenovering. Om någon har ett skoj projekt att bygga en expomonter eller liknande så finns det även ca 50st 35W vita spotlights som är ca 6-7 år gamla. Satt tidigare i en lokal som jag och ett par vänner hyrde i förra boendet.

Frågor, funderingar, fler bilder? Skriv i tråden eller skicka ett PM så försöker jag att uppdatera denna post med löpande information.

Läs hela annonsen här

Av Freemax

@vexxan distanserna är dem som är mellan moderkortet och ditt chassi. I moderkortet så har du flera hål för skruvar som du fäster i dessa distanser så att kortet sitter fast i ditt chassi:)
Som andra och du själv har påpekat:
1. Kolla så att du inte har glömt strömkontakten ovanför CPU sockeln, ofta 4 eller 6 pin. Från PSU kan dem t.o.m. vara märkta "ATX".
2. Kontrollera så att ram & gpu sitter ordentligt i
3. Kontrollera så att du har satt i strömkabeln till ditt 1060
4. Testa olika typer av anslutningar från dator till bildskärm

Av Freemax
Skrivet av Wurf:

Uppdaterat pris m2 SSD, "wd black sn850 gen 4 ssd 500gb": 800:-.

Jag klipper den för 800:- + frakt om du hinner posta den innan julledigheten tar vid

Av Freemax

Det var väl i särklass det dummaste jag har läst på länge, jag kan bidra med en 500:- om hon efter avslutad kurs/utbildning eller anställning antingen behåller mössen själv eller skickar med dem hem till eleverna. Vad är det för skola som sätter köpstopp för utbildningsmaterial..? Säg till hur vi går vidare, swish eller vad som.

Av Freemax
Av Freemax

Halloj!
Jag har haft häcken full det sista men öppnade upp paketet igår och allt ser bra ut men du råkar inte ha kabeln till headset liggandes kvar där hemma? Den enda kabeln som var med var den som satt i headsetet men det ska finnas en liten platta med ett par knappar för volym, mute etc också som hade varit trevlig att ha så att det går att använda som det är tänkt

Av Freemax

@vexxan
wakanim.tv var bra innan iaf, inte använt det på länge men dem hade tidigare väldigt mycket i bra kvalité

Av Freemax

Kanske inte "riktig" anime men Castlevania finns på Netflix och är rätt najs!
Krya på dig

Av Freemax
Skrivet av downup:

Tackar för alla bra tips och allt!

Det jag har gjort nu är att köpa kyl/frys/diskmaskin under Elgigantens 20% rea helg. Blev

https://www.elgiganten.se/product/vitvaror/kyl-och-frys/kylsk...
11495 kr - 20%
https://www.elgiganten.se/product/vitvaror/kyl-och-frys/fryss...
11495 kr - 20%
https://www.elgiganten.se/product/vitvaror/diskmaskin/174967/...
7995 kr - 20%

Så jag gav med frakt hem till dörren 25.000 kr

Sen har jag skickat iväg några offerter för Luft/Vatten värmesystem.
Comfort tar bort oljepannan och installerar allt för 97.000 kr jag hoppas på svar från andra installatörer snart så jag kan jämnföra.

De ska bygga ut fiber till huset så det ska jag med installer den dagen det kommer.

Gekås i Ullared säljer alla Ryobis verktyg billigast som jag hittar så jag köper mina verktyg där.

Har svårt att tro att jag kommer undan billigare under 11/11 eller Blackfriday, kanske installation av värme kan bli billigare. Jag vet inte har aldrig tittat i denna branch förut.

Jag fick ett renoverings lån på 150.000 kr och då ska jag värdera om huset efter att pumpen och några enstaka rum är klara för att kunna lägga dessa på bolånet istället. Fick det på 3.45% ränta så det är ju inget farligt lån. Fick låna mycket mer om jag ville men tänkte att vi renoverar med våra egna pengar istället. När vi är klara med detta så ska vi låna upp till nytt kök och badrum.

Är riktigt pepp på detta, ska bli kul att börja renovera och få vardagen bort från slösurf på internet som det lätt blir i en lägenhet .

Hojta till om du blev nöjd med kyl & frys, vi står inför samma projekt nu i november när vi får tillträde till vårat hus. Var och tittade på samma modell nu i fredags fast på Elon - kul med vitvaror som faktiskt är snygga!

Av Freemax
Skrivet av TheBodyLotion:

Vattensensorer

Varför behöver du en vattensensor?
Vattenläckor i kök, tvättrum, badrum eller i källare kan vara svåra att upptäcka, och om du får vattenläckage när du är borta eller på semester kan skadorna verkligen vara omfattande. Vatten kan göra mycket skada om det tar tid innan läckaget märks, och även små läckor kan orsaka stor skada om de inte detekteras i tid. Renoveringsarbetet blir ofta omfattande, och i värsta fall måste du och familjen flytta hemifrån medan arbetet pågår. Det är värt att investera i vattenalarm för att undvika stora, oförutsedda kostnader och det efterföljande stora renoveringsarbetet.

https://www.elgiganten.se/cms/vattensensor-vattenlackage/undv...

Se det som en investering, vattenskador kan bli en riktig dyr kostnad.

Skrivet av Callister:

När det ändå pratas om vatten så är riktigt viktig sak att veta är hur du stänger av inkommande vatten till ditt hus. Så slipper du stå och fundera på det när det eventuellt står och sprutar nånstans. I värsta fall har du ingen fungerande ventil i huset, det kan ibland vara ute i backen om du har kommunalt avlopp. I andra dåliga fall kan det vara så att ventilen är helt slut för den är gammal. En sak man bör göra är att "motionera" sina ventiler en gång om året så de inte kärvar fast. Det säkraste här är att du har dina vattensensorer kopplade till en elektronisk avstängning av inkommande vatten.

Framgår inte om du har kommunalt vatten avlopp eller eget, har du det sistnämnda är det ju bra att ha koll på hur avloppssystemet fungerar och hur det ska underhållas och inspekteras.

En annan sak är ju beroende på ventilationssystem att försök få lite koll hur underhållet sker, är det filter nånstans som ska bytas, rör som behöver tryckas varannat år, eller vanliga tilluftventiler i väggarna så ska de ju dammsugas med jämna mellanrum.

Också bra att ha koll på hur elen fungerar så du har rätt proppar hemma och vet vart din huvudstation är. Man har ju ofta ett skåp ute på tomten också för inkommande el med andra typer av proppar.

Kan också vara värt att nämna att många gånger så får du också en procentuell rabatt på din hem/villa-försäkring om du har vattenfelsbrytare. För just Folksam så drar dem av 10% på kostnaden om detta finns installerat. Så bortsett ifrån den enorma besparingen och irritationen för vattenskador så är kostnaden för en vattenfelsbrytare avbetald efter ett par år.

Av Freemax

Jag klipper det för 750kr + frakt, skicka ett pm om det blir av så löser vi resten där

Av Freemax
Skrivet av jiimpan:

Sätt ihop 3an och 5an så får ni en ganska fräsig matta tycker jag

Eller hur! Min röst föll ändå på 3an - gött minimalistiskt och stilrent!

Av Freemax

Ser absolut potentialen i detta, ska bli kul att följa! Mer projekt med vägghängda chassin! <3

Av Freemax

Ingen fara!
Projektorn är nu såld men duken finns kvar om någon är intresserad - den kan även befinna sig mellan Jönköping och Norrköping den 14-17/9 om någon intresserad råkar bo där!

Av Freemax
Skrivet av niblA88:

Ser att jag kanske är för sen. Budar 2k iaf för projektor plus duk. Hämtar isf

Skickade ett pm strax efter 20.00 men har inte fått svar än. Återkommer i tråden om köpet inte blir av alternativt tar för lång tid

Av Freemax

Jag lämnar detta fram till onsdag 9/2 20.00 så får vi se om någon mer intressent dyker upp - annars så har du ett PM imorgon @adfactory

Av Freemax

I lysande stund har lampan brunnit 578h, har stått på vinden i en flyttkartong i ca 2 år men startar utan problem.
Enligt den här länken ska lampan klara 3500h, pratade med en kollega idag med samma projektor som har kört sin närmare 5000h och den verkar fortfarande fungera trots varningar varje gång han startar upp den.

Av Freemax

@adfactory: brillorna är upphittade! Ska kolla lamptiden ikväll när det är lite mörkare då duken är nedmonterad