Inlägg

Inlägg som Palleping har skrivit i forumet
Av Palleping
Skrivet av Ghostzlayer00:

@Palleping: Tjena, skulle bara fråga om du är nöjd med detta köp?
Fungerar den bra, är du nöjd och rekomenderar du den?
Sugen på att köpa samma setup nämnligen

Hej, ursäkta för sent svar! Men ja jag har varit väldigt nöjd i ca 6 år. Men den har nu börjat krångla med nyare speltitlar och misstänker att det är dags att köpa nytt. Jag lägger nog in ett nytt liknande inlägg här på forumet snart om du också funderar på att förnya dig, så kan du ju återigen få en rekommendation om ytterligare 6 år. Ha-ha!

Av Palleping
Skrivet av RadSalmonFive:

Men hur gammal är du annars?

Jag är 24!

Skickades från m.sweclockers.com

Av Palleping

I början av min "onlinekarriär" så tog jag faktiskt åt mig av att bli kallad olika saker när man hade en dålig match, och det förstörde ju såklart det roliga i spelet men insåg tillslut att det är ingen idé att äns bry sig.

Kom på att det kan faktiskt vara minst lika roligt att jävlas tillbaka. Kan ta league of legends som exempel, när man råkat göra ett misstag och någon ilsken unge skriver "RETARD WTFFFF!!!!!1", låtsas då efter det att jag faktiskt är efterbliven och fortsätter göra uppenbara misstag och ge korkade osammanhängande svar bara för att provocera ännu mer. Har fått många goa skratt av att se reaktionerna på ungen som bara blir mer och mer arg och som tillslut själv börjar göra misstag pga att ilskan tar för mycket fokus från själva spelet. Påpekar man då dennes misstag så tar det hus i helvetet och slutar ofta med att de lämnar spelet.

Spelar ju faktist för att ha roligt och jag vägrar låta någon annans dåliga humör påverka mig.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Palleping

Haha! Vilket gulligt inlägg, blev äna lite varm i hjärtat. Hade ställt upp själv om jag var 12-13, hoppas du hittar dina kompisar!

Skickades från m.sweclockers.com

Av Palleping

Jag kör på en Razer naga Chrome, riktigt fin mus, kanske lite dyr men det är det värt i min mening. Kommer ihåg dagen jag gick från en vanlig mus med 2 knappar till en Razer naga, mitt spelande blev aldrig sig likt, vilken uppenbarelse! Öppnade upp en helt ny värld när det kommer till spel som world of warcraft då jag helt plötsligt kunde sluta att klicka på actionbaren eller leta efter tangenter i mörkret för att hitta rätt. Värt varenda krona.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Palleping
Skrivet av Stromming90:

@Palleping:

RAM minnena har ingenting med grafikkortet att göra. Det är två olika saker.

Okej. Såhär ser det ut nu:
http://www.inet.se/kundvagn/visa/11225912/

https://inetimg.se/img/tiny/forum-divider.png

http://www.inet.se/kundvagn/bild/11225912/

Antar att detta fungerar också, inga större ändringar mer än grafikkortet, men en sista kontroll innan köp kan ju vara bra så jag inte gör bort mig. Har inte bestämt mig om jag ska ta det chassit eller om jag ska välja Corsair carbide 540 som någon längre upp i tråden rekommenderade, får ta ett varv med tumstocken innan jag bestämmer mig.

Vill förövrigt passa på att tacka dig och alla andra för all experthjälp och ett professionellt bemötande! Tack så hemskt mycket!

Skickades från m.sweclockers.com

Av Palleping
Skrivet av Stromming90:

Högst otroligt att det blir så varmt att nånting kommer ta skada.
Köp nån extra fläkt eller två om du är orolig, och se till att du har tryckluft hemma så du kan rengöra datorn ibland.

Minneshastighet är precis vad det låter som, en hastighet. Snabbare = bättre.
Det som är angivet på Inet's hemsida är vad för hastighet som stödjs utan att aktivera XMP (en överklockning) i BIOS. Du kan behålla dem du valde, dem kommer komma i en lägre hastighet, och då kan du aktivera XMP och få den fulla hastigheten.

Men om jag nu skulle välja ett fabriksöverklockat grafikkort, behöver jag fortfarande då gå in i BIOS för att nå full hastighet? Kanske är en dum fråga och du får isåfall ursäkta min okunskap!

Skickades från m.sweclockers.com

Av Palleping
Skrivet av Grihm:

@Palleping: Vill du ha ett bra Chassi som är stort och rymligt, plats för alla kablar bakom moderkortet utan problem samt väldigt bra byggt så skulle jag rekomendera detta. Jag använder det själv och det är aboslut det bästa chassit jag någonsin haft genom alla år.

https://www.inet.se/produkt/6911429/corsair-carbide-air-540-c...

Gillar designen men har väldigt ont om plats som det är så väljer gärna en mindre modell, men om jag har förstått rätt så håller ett mindre chassi temperaturen sämre än vad ett stort gör pga bl.a sämre luftflöde?

Skickades från m.sweclockers.com

Av Palleping
Skrivet av Grihm:

Ditt chassi kommer bli väldigt varmt, så jag skulle kika på ett Carbide Air ist eller liknande. Haft FD själv och det blev lite för "toasty" för min smak.

PS. Tänk på dina minnen med då du ska ha dem monterade.

Minneshastigheter vid montering:

Förutsatt att det finns en passande minnesprofil till minnets hastighet kommer vi att välja detta vid byggnation. I de fallen då det ej finns en passande minnesprofil kommer vi att leverera datorn med minnen i native-hastighet vilket är följande för respektive plattform:

Intel S1150 max 1600 MHz

Intel S1151 med 6:e generationens CPU max 2133MHz

Intel S1151 med 7:e generationens CPU max 2400MHz

Intel S1151 med 8:e generationens CPU max 2666MHz

Intel S2011-3 max 2666MHz

Vad gör det att chassit blir varmt? Finns det risk att saker "bränner" sönder?
Och vad har minneshastighet för funktion?

Skickades från m.sweclockers.com

Av Palleping
Skrivet av SirRichard:

@Palleping: Hade tagit ett https://www.inet.se/kategori/167/geforce-gtx-gaming?filters=%... om jag var du. När någon tusenlapp hit eller dit inte spelade någon roll! Ett 1080Ti borde vara med i ett bygge med denna budget. Sen kanske gå på en fetare CPU kylare om du ska överklocka i framtiden? https://www.inet.se/produkt/6308839/be-quiet-dark-rock-3 alternativt https://www.inet.se/produkt/6308848/noctua-nh-d15 om inte Noctuas bruna färger stör dig.

Kan GTX 1080 ti STRIX vara något då kanske? Såg att det är fabriksöverklockat. Som sagt så har jag inte någon vidare koll på hur saker och ting fungerar och har därmed ingen aning om hur man överklockar.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Palleping
Skrivet av Drickz:

WD har lägre felmarginal på sina hårddiskar. Dessutom står det laptop på den du valt(?)
Skulle valt en WD Blue 7200rpm istället. https://www.inet.se/produkt/4304280/wd-blue-1tb-7200rpm-64mb

Kom ihåg att du kan få mer för pengarna om du prispressar mot olika återförsäljare.

Vad innebär lägre felmarginal?
Ja det blev fel, är ju inte en laptop jag ska ha! Tack för att du uppmärksammade det.

Är medveten om att det går att pressa ner priset men orkar inte med krånglet att leta upp allt från olika ställen, har ju dessutom tänkt att Inet ska bygga ihop den till mig och vet inte hur dom ställer sig till att man tar med sig komponenter från andra försäljare.

Av Palleping
Skrivet av Stromming90:

@Palleping:

Enda skillnaden jag hade gjort är nog att ta Define C istället för Define S då det är ett nyare och najsigare chassi för bara några kronor mer.
Sen kanske ta en större HDD för säkerhets skull.

Annars ser det jäkligt bra ut.

Tack för ett snabbt svar! Byter chassit. Vad gör en större HDD för skillnad? Mer minne? Skulle uppskatta ett förslag om vilken jag bör byta till, vet inte riktigt vad som är kompatibelt med resten och vågar inte chansa.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Palleping

Speldator, ca 20k

Hej hej!

Nu är det dags för mig att köpa en ny dator då jag fick problem med min gamla efter 5-6 års flitigt användande. Jag kommer i första hand använda datorn till spel, så som world of warcraft, counterstrike, Battlefield och säkert en hel del andra. Min budget är 20.000 men någon tusenlapp hit eller dit är inga problem.

Då jag är mer eller mindre helt okunnig inom området så har jag snorklat runt på olika forum och kommit fram till detta:
http://www.inet.se/kundvagn/visa/11223678/

https://inetimg.se/img/tiny/forum-divider.png

http://www.inet.se/kundvagn/bild/11223678/

Min fråga är då om detta är bra val eller borde jag byta ut någonting?
Tacksam för all sorts hjälp.