Inlägg

Inlägg som Ellinor19 har skrivit i forumet
Av Ellinor19
Skrivet av mrqaffe:

Låt bli att handla på kinasiterna för att undvika bedragarna och välj en disk som fått bra tester.

Tack så mycket för instruktionerna. Sökte ”best i test” och hittade en med bra betyg och recensioner.

Av Ellinor19
Skrivet av dlq84:

USB 3.2 gen 1 ger 625MB/s teoretisk hastighet. Tvivlar på att det finns något spela alls där ute som skulle ha problem att ladda data tillräckligt snabbt från en sådan. Det viktiga där är i så fall att den SSD som sitter i lådan är snabb nog och inte nåt billigt skräp.

Förresten, en fråga till, hur ska jag veta om en SSD är ovanligt billig? Vad är ett normalpris för en SSD?

Av Ellinor19
Skrivet av mrqaffe:

Man kan ha många enheter på en usbkobntroller (max är 255) och alla delar på bandbredden och försöker man använda många bandbreddskrävande enheter samtidigt så sjunker bandbredden kraftigt per enhet. ssder och nätverkskort kan tex behöva mycket bandbredd men kopplar man in ett tangentbord eller headset använder de inte mycket bandbred. För högsta prestanda så ansluter man därför bara en enda enhet per kontroller.

Tack.

Av Ellinor19
Skrivet av Vzano:

Hur många FPS du får i spel bör inte påverkas av lagringsättet eller om man använder intern- eller externlagring, då filerna som behövs bör redan finnas på RAM (så länge man inte tar slut på all RAM dvs). Det som du kan märka är att laddningstiderna kan bli längre men en specifik siffra går inte att säga, det kan variera mellan olika lagringsmedia och spel. Laddtiderna i spel påverkas till störst del av random read-hastigheterna eftersom det är många småfiler som skall läsas in på RAM, varför SSDer har mycket kortare laddtider än hårddiskar. Sekventiella är viktigare när man flyttar, kopierar och läser stora filer (tiotals GB och större) till RAM.

Tack för hjälpen!

Av Ellinor19
Skrivet av dlq84:

USB 3.2 gen 1 ger 625MB/s teoretisk hastighet. Tvivlar på att det finns något spela alls där ute som skulle ha problem att ladda data tillräckligt snabbt från en sådan. Det viktiga där är i så fall att den SSD som sitter i lådan är snabb nog och inte nåt billigt skräp.

Tack så mycket! Så, om jag har förstått rätt, så spelar inte interfacet så stor roll, utan det viktiga är att ssd.n är av god kvalité.

Av Ellinor19
Skrivet av mrqaffe:

Du kanske teoretiskt i vissa fall kan ansluta en extern kontroller via pcie över thunderbolt men det kräver ju att datorn har stöd för Thunderbolt och det finns Thunderboltanslutna lagringsenher så då blir det onödigt att gå via usb.

Men det du kommer inte att uppleva några större skillnader vid praktisk användning om du gör det , det blir ungefär som att jämföra interna sata eller nvme anslutna ssder, tydliga skillnader i benchmarks men mucket små skillnader vid normal användning.

Det är helt enkelt inte värt att försöka göra det du frågar om, skaffa en vanlig usb ssd och kör på, har den bara usb 3.0 (5Gbit) så är den ungefär lika snabb som en sata ssd och de märker man mycket liten skillnad på om man jämför dem med nvme ssder.
Det är mer intressant att se till att sssdn sitter ensam på kontrollern än att jaga mer bandbredd på interfacet.

Tack för hjälpen! Men vad menar du med att "ssdn sitter ensam på kontrollen"? Har en dator, ingen kontroll?

Av Ellinor19

Fråga om USB 3.2 gen 1 och USB 3.2 gen 2.

Hej.
Jag funderar på att köpa en extern SSD-disk eftersom min interna SSD-disk nästan är full, och jag har flera spel jag vill ladda ner på min dator som jag inte kan ladda ner på grund av utrymmesbristen. Men jag har läst att man kan spela spel från en extern hårddisk även om prestandan blir sämre. Sen har jag också läst att SSD-disk är mycket snabbare än en HDD.

Jag är inget vidare på datorer och teknik, så min fråga kanske är uppenbar för er: Jag har endast USB 3.2 gen 1 portar på min dator. Jag har läst att överföringshastigheten blir större om man har USB 3.2 gen 2-portar. Jag tänker mig att det borde bli mindre lagg för mig när jag spelar ju högre överföringshastigheten är. Finns det något sätt för mig att lösa det här på? Som någon adapter? Eller är jag begränsad till USB 3.2 gen 1?

Tack!

Av Ellinor19

Fungerade tyvärr inte

Hej jag testade det och till en början såg det ut att fungera för att det laddade fler procent men sen så kom problemet =/

Av Ellinor19

Admin?

@Arcec: admin? Hur menar du? (är ingen teknikexpert)

Av Ellinor19

Problem med Fortnite Battle Royale

Hej jag kan inte joina ett game i Fortnite battle royale. När jag klickar "play" så står det efter några få sekunder "failed to connect to the matchmaking service". Har kontaktat Epic games Support, som inte ger några lösningar. Någon som vet hur man löser problemet?
tacksam för svar