Inlägg

Inlägg som Ludde27 har skrivit i forumet
Av Ludde27

Någon som har en aning var man kan modifiera en nikon dslr för astrofoto? Vet att man kan göra det själv men är inte så sugen på att plocka isär en nyköpt kamera som nybörjare och bli av med garantin.

Av Ludde27
Skrivet av Cenorida:

Tror jag förstår, men det är ganska stora skillnader om jag har förstått det rätt. I maj kunde man få 28 USD per dag för ett 3080, nu får man "bara" 8 USD per dag. (Enligt Minerstat)

Detta trots att ETH-priset är på ungefär samma nivå nu jämfört med maj.

Är inte avgiften typ 1% av det som man får ut? Eller är det något jag har missat?

När priset på ETH sjönk massvis i Maj/Juni så var det ett tag man fick väldigt mycket per dag, så har mycket att göra med hur mycket aktivitet det är i ETH nätverket också. Detta har väl dock påverkats av EIP-1559.

Av Ludde27
Skrivet av cerb1980:

Satt o läste på om lite olika pooler igår. Den som verkar bäst för miners på gaming burken är nog 2miner dom har satt ett tak allt ingen utbetalning ska kosta över 3usd. Är netverkes avgiften för hög så håller dom på utbetalingen till avgiften går ner. Ska mina ihop 0.005 eth på ethermine o sen byta till 2miner

Tror de flesta pooler stöder den funktionen, själv kör jag med flexpool och har satt GWEI 20, vilket motsvarar väldigt låga gas fees. Inte fått något utbetalt på snart 1 vecka sen jag nådde min utbetalningsgräns dock men har ingen brådska.

Av Ludde27
Skrivet av DjuDju:

Nice! Tack för tips. När du skriver egen wallet så menar du en ”hård” plånbok som en egen USB/Dator? Säkrast?

Ja, det är väl att föredra men fungerar ju med en vanlig wallet till att börja med, exempelvis metamask eller exodus. Har själv inte köpt en hårdvaruplånbok än då jag är ganska ny till detta också.

Av Ludde27
Skrivet av DjuDju:

Efter många försök att göra egna inställningar i MSI Afterburner har jag ändå inte lyckats att slå NiceHash egna optimeringslösningar. Kör nu med ” ”Lite” och ligger på 90 mH/s på 54 grader coretemp och 92 grader VRAM. Kör jag istället med HIGH hamnar jag på 100 MH/s med 54/96 grader. Har ett par funderingar dock:

1. Grafikfläktarna går på 100 % hela tiden. Dumt rent livslängdsmässigt?
2. Ni som minear med NiceHash. Flyttar ni över pengar/bitcoin till en annan wallet? Byter ni valuta?

Fläktarna är det som kommer lägga av först så att köra de på 100% lär ha effekt på livslängden, ja. Men dock ganska lätt att byta och kanske är mer värt än att ha ett varmare kort.

Från nicehash skickar jag bitcoin till coinbase, då det är avgiftsfritt, och från coinbase till en egen wallet. Alternativt växlar jag till ETH i coinbase pro (lägre avgifter) och skickar till egen wallet.

Av Ludde27

Tänker samla på mig så mycket som möjligt, Ravencoin eller Ergo, antagligen Ravencoin. Hade en tanke att Proof of Work är utöende på grund av hur pass ineffektivt det är jämfört med proof of stake. Bestämmer mig i alla fall för att fortsätta och kanske skaffa en liten rigg under eventuell bear market. Vad jag förstår så är Proof of Stake mest gynnsamt för de med mycket coins? Så jag tror att det i framtiden kommer finns plats för proof of work/mining.

Av Ludde27

Drog åt CPU fläkten för hårt vid mitt första bygge. Slutade med att flera pins böjdes, lyckades böja tillbaks alla med hjälp av en kniv

Av Ludde27

Har samma problem med min 3700x. Stängde bara av boosten, vilket jag självklart skulle vilja undvika. Gick i en cykel från 40-65 grader i idle. Under load gjorde den likadant fast mellan 70-85 grader vilket gjorde att fläkten blev extremt jobbig.

Av Ludde27

Har nu ominstallerat windows och stängt av Core Performance Boost i BIOS. Testat haft The Hunter igång i över 6 timmar utan omstart. Tidigare har datorn alltid startat om efter 1-2 timmar. Men datorn vaknar fortfarande inte upp ordentligt efter strömsparläge, ingen av chassifläktarna lyser men gör små försök till att börja snurra/alla snurrar/endast några snurrar (är olika varje gång). Tangentbord och mus lyser inte upp för ens jag trycker på knapparna. Skärmen visar ingenting heller.

Av Ludde27

Har nu testat både att ladda optimal settings i bios och kört windows minnesdiagnostik. Fanns inget problem enligt den och tyvärr verkar inte en reset av bios ha hjälpt heller.

Av Ludde27

Uppdatering: Verkar som att datorn väljer att starta om sig efter ett tag när jag kör tyngre spel. Hade även problem med att starta upp den efter att jag stängt av automatisk omstart, verkar dock inte hända igen. Annars kvarstår samma problem som tidigare nämnt i tråden.

Av Ludde27

Nu har jag även fått en bluescreen vid spelande som ledde till en automatisk omstart och en till omstart 1 timme senare utan bluescreen.

Av Ludde27

Vilka funktioner syftar du på? Hittar inte speciellt mycket om det i BIOS.

Kan även uppdatera om att en ny skärm inte löst problemet tyvärr. Verkar också som att vid omstart fungerar det för de mesta, däremot hände det en gång att jag var tvungen att trycka på startknappen för att få igång datorn helt (skärm och alla fläktar) vid omstart. Känns som det är något mjukvarufel, alternativt fel på PSU eller grafikkort? Känns dock konstigt i och med att datorn är helt ny.

Av Ludde27

Ingen signal vid omstart och start från strömsparläge

Beställt hem en ny dator med följande specs.

Ryzen 7 3700X

Gigabyte B550M Aorus Elite

Gigabyte RTX 3070 Eagle

Corsair Vengeance LPX Black DDR4 3200MHz 2x16GB

Kingston A2000 1TB SSD

Kolink Enclave 700W

Installerat windows själv men inte aktiverat det ännu. Det problem jag har är att vid omstart kommer ingen signal igen till skärmen och datorns cpu fläkt snurrar som vanligt, men de övriga fläktarna snurrar antingen inte alls eller snurrar endast en. Samma sak händer om jag sätter datorn i strömsparläge och ska starta därifrån. Har uppdaterat alla drivrutiner. Ska köpa en ny skärm vilket fall och får testa om det kan fungera. Skärmen jag har nu är en BenQ XL2411P.

Tacksam för hjälp!

Av Ludde27
Skrivet av NeVroe:

@Ant3: Den är väldigt standard, och ingen aktivitet alls i stort sätt.

Är du intresserad så kan du få bli admin och sätta de inställningar du vill?

Är den fortfarande igång? Letar efter en server att spela på men är svårt att hitta en med rates och de få mods jag gärna vill ha.

Av Ludde27

För Battlefield V ger 5700 XT bättre prestanda än 2070 Super

Av Ludde27

Ladonia | SMP | Vanilla | 24/7 | Stadsbaserad | Whitelist

Halloj! Satte upp en minecraftserver efter att varit borta från spelet ett tag. Har även gjort mer ordentliga trådar på andra engelska forum.
Tänkte hur som helst om det var någon som var sugen att börja lira minecraft igen eller bara letar efter en server så skulle det var trevligt om du gjorde en ansökan.

Går bra att svara här eller i ett PM. Om du blir antagen får du discordlänk med mer ingående information.

MC-namn:
Discord namn:
Berätta lite om dig själv:
Din erfarenhet i minecraft/Vad du brukar göra:
Något du vill tillägga/tidigare byggen:

Av Ludde27

@Fiskmåz: Nej, tyvärr inte på grund av inaktivitet

Av Ludde27

Vanilla 24/7 - Ny Minecraft server, söker spelare [NERSTÄNGD]

Tjena! Jag och min polare har dragit igång en minecraftserver efter en lång paus från spelet. Vid tidpunkten jag skriver det här har inte ens servern öppnat så det är alltså en helt ny värld Vår tanke är att bygga olika städer osv.

Inga speciella krav, men tänk på: det kan vara bra att förstå engelska då det är möjligt att spelare från andra länder kommer spela, försök hålla dig hyfsat aktiv, är du nybörjare och vet om att du kanske inte är superduktig på att bygga kan du gärna bygga en liten bit ifrån spawn (själv bygger jag inte alls bra), då det ska agera som ett centrum med byggnader av hög klass

Länk till discord om du är intresserad: https://discord.gg/B4CDnJA

Eller hör av dig här!