Inlägg

Inlägg som DozerD10 har skrivit i forumet
Av DozerD10

Tack alla för svar är grön på datadelar som ni märker..väldigt skönt att en adapter inte krävs, då låter jag det resesterande dingla!

Av DozerD10

PSU sladd med 2x 6+ pin men mitt gpu har endast 1 6pin

Hej, jag håller på att sätta ihop min dator men upptäckte att min GPU har endast 1 6pin PCI-e kontakt. Men min PSU har 2 stycken 6+2 pin, alltså blir 2-pin kontakten över.
Är detta ett problem så att jag behöver en adapter? Tror dock ena sladden från PSU är ifall man vill två grafikkort då det står:

"Connect 6/6+2pin PCI-e cables to your graphic cards(s)" detta förändrar dock inte faktumet att jag har en 2-pin kontakt som inte går att sätta i grafikkortet...

PSU: https://bit.ly/2spLW7V
GPU: https://bit.ly/2sriSgm

Av DozerD10
Skrivet av Chris_Kadaver:

Den här slår allt annat som rekommenderats här med hästlängder. Något över budget men 16GB ram och en processor som presterar betydligt bättre än övriga alternativ som hittills föreslagits. Samtliga ryzen behöver minst 3000mhz minne för att de interna latenserna i cpun inte ska bli en issue vid spelande. Intel är inte lika kräsna så 2666mhz minne duger gott och väl. Chassit är inget att hurra för MEN du får två medföljande 120mm fläktar vilket är ovanligt i den här prisklassen.
https://komponentkoll.se/bild/giBgH.png

Windows 10 kan du köra gratis och registrera när du känner för för ca 200:- med oem-kod.

Obs! Du sparar massor på att beställa från olika butiker. Butikerna har planerat så att de är billiga/har lockpris på någon enstaka typ av vara men aldrig så att du får bra pris på samtliga produkter som utgör en hel dator. Därför vinner man oftast som sagt på att beställa från 3-4 olika butiker. Jag tror att samtliga butiker går att få fri frakt från utom komplett... typ.

Intressant, tack!

Skickades från m.sweclockers.com

Av DozerD10

@Sambat: Ok, då kör jag på detta bygget som Wcx sammanställde.

Tack alla för era svar!

Av DozerD10

@Wcx: Ja, det är klart att det är trådat nätverkskort, glöm vad jag sa hehe..
Jag hoppar över 1b hårddisken och köper till den senare, räcker nog med SSD;n. Har dock en fundering kring moderkortet; storleken är mATX det passar såklart in i chassit, men bör jag lägga till 200:- till ATX storlek? Men det kanske inte spelar någon roll rent prestanda mässigt?

Av DozerD10

@Wcx: Möjligtvis att när jag bygger ett nytt i framtiden är att jag kan flytta över hårddisken? Annars kanske jag ska skippa den om SSD:n står sig bra av sig självt?

Edit: glömde bort att jag behöver ett nätverkskort då det inte ingår i MOBO:n, har du tips på något bra nätkort?

Av DozerD10

Hade varit rätt kul att bygga själv.. fast det kanske är dumt/onödigt rent pengamässigt i min budget? Någon utav Asus datorerna är kanske bättre val?

Av DozerD10

Vilsen och grön; Köpråd-budget 8k

Det är första gången jag försöker mig på att bygga en dator och känner mig väldigt vilsen, så behöver verkligen hjälp med komponenterna. Jag vill ha en dator som klarar av spel som LoL, PUBG och Fallout 4. Budgeten är som sagt liten men vill kunna spela på low-medium med hyfsad FPS.

Detta är vad jag har skramlat ihop;
https://www.inet.se/kundvagn/visa/11545054/

https://inetimg.se/img/tiny/forum-divider.png

https://www.inet.se/kundvagn/bild/11545054/

]Inet[/url]