Inlägg

Inlägg som mastrovious har skrivit i forumet
Av mastrovious

https://shop.alphacool.com/en/detail/index/sArticle/19798

Bundle: x3 för 80 ish euro. 0-2000 rpm eller 0-3000 rpm för power versionen.

Edit: 11-12 veckors leverans 😂

Av mastrovious

Med tanke på stundande lågkonjunktur så är det ju läge att börja positionera sig för det redan nu.

När folk kämpar om att få mat på bordet känns ett grafikkort för 20k ganska avlägset.

Av mastrovious

Inte helt omöjligt ändå:
https://www.youtube.com/shorts/sBpJCDTzHYs

Av mastrovious
Skrivet av mkk:

Säkerhetsmässigt är den en potentiell bomb eftersom någon kan ha gömt vilken mjukvara som helst djupt in i systemet. Duger säkert fint att spela på, men kör t ex inte Steam utan tvåfaktors-inloggning.

Så bättre att köra en "vanlig" och försöka få bort allt bloat helt enkelt?

Av mastrovious

En helt annan fråga - ghost spectre versionen, bra eller anus? Eller kör folket English - world versionen utan bloatware?

Blev lite impad av en video jag såg där win11 ghost snurrade på knappt 1gb i ram.

Av mastrovious
Skrivet av GizmoTheGreen:

OC? är det en OC modell eller menar du att du aktivt överklocka "manuellt"? och skyller det på win11 drivrutiner men menar att win10 av samma funkar bättre? kört alla möjliga AMD kort till och med gamla Radeon HD 7990 och RX 7600 inga problem. bara kör på. updaterar drivers när det kommer nya.

Vet windows update kan strula till det men det är inte mer än att deras "WHQL" inte har stöd för adrenalin så bara en snabb ominstallering så är det löst... inget stort problem i min bok. vet man kan stänga av att windows update hämtar drivrutiner men inte orkat bry mig. en 5 min fix varannan månad liksom.

Har klockat kortet själv, funkar klockrent när det är stabilt. Har du överblickat korten du nämner? För mig har det verkligen inte funkat smärtfritt. Att uppdatera till nya drivrutiner har alltid resulterat i massa problem där OC behöver göras om.

Skyller och skyller, jag har hittat en stabilitet som äntligen funkar. Win10 har varit en del av problemet men lyckats reda ut det. Så ja jag har en oro över att behöva göra samma skit igen men med win11.

Och nej det är inte bara att installera om drivrutiner 5 min nån gång då och då. Hade inte ställt frågan här om det var ett busenkelt problem.

Av mastrovious
Skrivet av livsnjutaren:

Har inte uppdaterat än men tänkte göra det i veckan. Sitter med det på jobbet och nu verkar det ju som att de har kommit så långt att man kan gå över med det på sin speldator.

Vad för problem har du varit med om när det gäller grafiken? Har i princip en identisk setup som du har och har inte upplevt några större problem sedan jag köpte allt. Något smått här och där som har blivit patchat har man väl upplevt men inget katastrof.

Vill minnas att det va initiala problem med drivrutiner som inte ens funkade med Win11 i början när det va nytt. För min del har det varit problem att få stabilitet i OC, ligger t ex ff på 22.10 ish versionen av AMD adrenalin. Fått trixa runt i registret etc för att få ex Warzone att lira med den gamla versionen jag kör.

Skrivet av GizmoTheGreen:

sjukt ostabil? var? själv inte upplevt några som helst problem med AMD... kanske nån enstaka glitch (fortfarande spelbart) men då var det spelet som fick uppdatering som fixa.

OC har varit smärtsamt att få till stabilt… läs ovan.

Skrivet av Boggus:

Jag hade problem med AMD grafikkortsdrivrutinerna en period på Windows 10. Det visade sig att Windows tenderade att automatiskt installera grafikdrivare ovanpå de som jag installerat på egen hand. Allt som oftast var Windows drivarna markant äldre än de jag installerat vilket skapade strul och krasher. Detta upphörde när jag ställde in att Windows inte ska uppdatera drivare per automatik.

Vad jag förstår så har det här problemet hängt med i många år, existerar även i Windows 11 och är främsta anledningen till att folk tycker AMD drivarna är buggiga vilket är tråkigt då problemet primärt ligger hos Microsoft.

Enig. Har också stängt ner det där men framförallt håller jag mig till en version från AMD som jag vet funkar bra.

Skrivet av Felixark:

Kört Windows 11 från dag ett med AMD grafikkort utan några som helst problem så du borde inte vara orolig över det direkt.

Vilken version av Adrenalin kör du? Har du OC kortet?

Av mastrovious

Jag har inte vågat mest med tanke på hur sjukt ostabil AMD grafiken är... jag har lyckats hitta en stabil version nu så av den anledningen har jag inte uppgraderat. Någon som har input runt detta?

Av mastrovious
Skrivet av walkir:

Säg till om du vill ha Pro-licenser gratis

”Till”
Mvh Ove Sundberg

Av mastrovious

Den här revolutionerade min rakning… grymt effektiv för skallen och snabbt går det också. Kan varmt rekommenderas för dig som rakar huvudet och gärna vill ha en ”clean” look ofta 👍

https://skullshaver.eu/pages/men-s-shavers?gclid=EAIaIQobChMI...

Av mastrovious

Hopp 👍

Av mastrovious

Tänkte be om råd.

Har idag familjeabonnemang på Telenor, ett nr till mig, ett till frugan samt ett till grabben för sin klocka. Vi har obegränsad surf dessutom. En telefon som är avbetald och klar om 2 mån, den andra är avbetald sedan innan.

Vi betalar idag:
569 kr/mån för familjeabonnemanget = fri surf, samtal, sms etc för alla.
219 kr/mån för frugans nr
219 kr/mån för grabbens nr
120 kr/mån i rabatt

Landar på 887 kr/mån för detta. Finns det något mer prisvärt alternativ? Ska slå till på en ny iPhone 15 pro är planen också vilket kostar 600 kr/mån hos Telenor (nuvarande mobil kostar 500 kr/mån men löper ut om 2 mån).

Alla tips mottages!

Av mastrovious
Skrivet av edson:

Ungefär vad låg din förväntan på?

Frågar av ren nyfikenhet då jag själv är lönesättande chef. "Märket" från Industrin landade på 4,1% vilket de flesta andra fackförbund och arbetsplatser brukar följa så där landade du ganska spot-on.

Många förväntar sig mer med tanke på inflationen...

Av mastrovious
Skrivet av frenetikern:

Skönt att kunna hjälpa en fellow gamer, var rätt så frustrerad själv innan jag testade..

Har verkligen letat överallt och googlat runt men ingen har kunnat hitta en lösning på det verkar det som… grymt tacksam för hjälpen 😁

Av mastrovious

Problem solved!

Skrivet av frenetikern:

Satt själv med samma problem, jag tror du försökt sätta på freesync eller något kanske? Jaja spelar mindre roll just nu.

Men gå in i Call Of Duty mappen (jag sitter ej vid datorn och kan inte sökvägarna) men typ:

C:\Users\dittnamn\Documents\Call of Duty Modern Warfare\players

Där inne ska det finnas lite filer, gör en backup till skrivbordet.

Ta bort allt i mappen och starta upp spelet igen.

Hoppas detta hjälper ✌🏻

LEGEND! Funkar, tack för hjälpen!

EDIT: För den med liknande problem så låg filerna som skulle tas bort (tas backup på) här:
C:\Users\ANVÄNDARENSNAMN\OneDrive\Dokument\Call of Duty\players

Notera att jag har mina liggande på Onedrive, kan skilja sig för någon som inte har det...

Av mastrovious
Skrivet av frenetikern:

Satt själv med samma problem, jag tror du försökt sätta på freesync eller något kanske? Jaja spelar mindre roll just nu.

Men gå in i Call Of Duty mappen (jag sitter ej vid datorn och kan inte sökvägarna) men typ:

C:\Users\dittnamn\Documents\Call of Duty Modern Warfare\players

Där inne ska det finnas lite filer, gör en backup till skrivbordet.

Ta bort allt i mappen och starta upp spelet igen.

Hoppas detta hjälper ✌🏻

Hmm ska testa detta. Nej jag har stängt av Freesync, aldrig kört med det men har testat med det specifikt för det här problemet utan att lyckas.

Om du sitter vid datorn sen får du gärna peka vart Jag kör via Battle net så kanske annorlunda sökväg?

Av mastrovious
Skrivet av Thomas:

Har du testat att köra t ex "fullscreen borderless" i spelet (under display settings)? Då bör det inte vara spelet som bestämmer uppdateringsfrekvens.

Yes, normalt kör jag boaderless men nu med senaste versionerna av Warzone upptäckte jag att den inte låter mig byta upplösning. Enda valet jag har är Fullscreen Exclusive som låter mig trixa med upplösningen... där får jag problemet med Refresh Rate.

https://i.imgur.com/h5vBMXi.png

https://i.imgur.com/PG3ebg8.png

Skrivet av Laxpudding:

Får du 60 FPS eller 60 Hz? Två olika saker som hör ihop men inte är samma och när det blandas ihop blir situationen rörigare.

Skärmens egna menyer/info-knapp kan berätta vilken frekvens (i Hz) den får på signalen. Det är en viktig faktor då rapporter i drivrutin och Windows under omständigheter kan visa fel vilket kan leda till frame skipping-problem. Windows, drivrutiner och mjukvara anser att de kör en viss frekvens. Signalen som faktiskt skickas över är något annat och nere på hårdvarunivå kastas det bort bildrutor.

Om skärmen själv rapporterar 240 Hz medan spelet endast renderar 60 FPS har du någon spelinställning igång som spökar. Det kan vara v-sync: on till exempel eller att det ligger FPS-limiter igång i spelen. Som exempel.

Ifall skärmen också slår om till 60 Hz med 60 FPS från spelet är det som skrivet i tidigare inlägg något med Fullscreen-läget i spelet som inte fungerar som det ska. Då kan borderless Windows hjälpa – om inte annat som ett led i felsökningen. Ifall det fortfarande i Borderless window är en skärm som kör 240 Hz med 60 FPS i spelet, då faller det åerigen tillbaka på någon inställning i spelet.

Man kan alltid deduktivt testa sådant. Är det samma problem med alla spel? Då är det något med drivrutin eller signal till grafikkort. Enbart ett enda spel? Då är specifikt det spelet.

Både och, den capar på 60 fps och som du ser i bilden ovan här så kan jag inte välja annat än 60hz (jag kan men varje gång jag sparar inställningarna går den tillbaka till 60hz av någon anledning).

Skärmen är ställd på 240hz det ser jag såväl i Windows (inställningar -> bildskärm -> avancerat och uppdateringsfrekvens) som på skärmens egna meny. Har inga fps caps i spelet heller, testat utan (hade tidigare 240 fps på gameplay och lite lägre när man är ur fokus etc...).

Jag har faktiskt inte testat i annat spel, va som sagt i Warzone jag ville ner lite i upplösning för högre fps.

Trixade även runt med att skapa en custom resolution men den fucka ur så jag installerade om drivrutinerna, därav som du ser upp i skärmdumparna att shaders håller på att installeras om. Men det beror inte på det...

EDIT: Har nollat all BS inställning i Adrenalin också, enda jag gjort är OC på kortet som jag också kört med i 2 år nu utan några som helst problem... men ingen anti-lag, super resolution och sånt

EDIT2: Testade att ändra upplösning i Frostpunk och det gick utan problem med 1920x1080@240hz

Av mastrovious

Hjälp! Fastnar på 60hz refresh rate i Warzone 2 *** LÖST! ***

Tjena,

Verkar helt omöjligt att hitta en lösning, googlat i 2 dagar nu...

Spec:
AMD Ryzen 5 5600X
Asus Rog B550-i gaming
Sapphire Radeon 6800 refkort - körs med DP kabel ej HDMI
Samsung G7 32" - 240hz

Jag kör normalt 2560x1440p i Warzone 2, har funkat fint men nu senaste tiden tycker jag att FPS börjar bli lite lågt så ville gå över till 1920x1080 och testa. Men när jag försöker byta upplösning så låser sig refresh rate på 60hz... labbat runt med att ändra inställningar i spelet såväl som i Adrenalin etc.

Windows inställning för uppdateringsfrekvens är satt till 240hz, Adrenalin säger att skärmen kör i 240hz men spelet vägrar, den byter automatiskt tillbaka till 60hz hela tiden.

Alla tips tas tacksamt emot!

Edit: Kör inte freesync på skärmen

Av mastrovious
Skrivet av vinylens:

Antar att ni alla talar om cirkulationsplats och nej det finns inget om att man ska Blinka vänster bara något påfund av någon som inte fyller någon funktion. Blinkar inte bilen får man räkna med att den ska fortsätta köra i rondellen, men ska den lämna rondellen eller byta fält i rondellen då ska man blinka.
Transportstyrelsen har en väldigt bra Video om detta på deras sida.
https://www.transportstyrelsen.se/sv/vagtrafik/Trafikregler/G...

Har sett så många som blinkar vänster i rondell och sedan kör ut, utan att ändra till att blinka åt höger.
Blinkar dom inte då har jag lärt mig att dom ska fortsätta köra i rondellen och blinkar dom då vet jag att dom ska lämna rondellen/byta körfält.

Det är väldigt många med Tesla som inte blinkar ut ur rondeller nu vet jag inte hur många modeller som inte har blinkersspak och om det är därför dom missar. Vist ändra till om det blir bättre utan vilket det inte blir visa saker blir inte bättre av att ändras.
USA har dom inte rondeller så Tesla behöver inte tänka på det då mest tänker på vad dom har för typ av för trafik där.
I Europa finns det massor av rondeller och är mycket smidigare om folk vet hur man kör i dom och använder blinkers på rätt sätt.

Hela diskussionen handlar egentligen om svårigheten att blinka ut ur en cirkulationsplats med tanke på att ratten står skevt och att det blir svårt med knappar istället för spak.

Jag blinkar vänster om jag ska köra vänster i rondellen, sen höger när jag ska ur. Dock blinkar jag sällan överlag… vilket inte är så bra.

Av mastrovious
Skrivet av ztenlund:

Mja... Jag fick mycket riktigt lära mig som du skriver, att man förutom att blinka ut även ska blinka vänster in om man ska vänster. Det har dock varierat över tid vad gäller detta och nuvarande linje verkar vara att man inte behöver göra det, då detta inte har stått uttryckt utan mer varit en tolkning. Däremot är det fritt att göra det och jag brukar fortfarande göra det framförallt i mindre cirkulationsplatser där det tillför något (i stora går det ofta inte att se nog bra, så där). I Storbritannien verkar de dock köra hårt på att man ska blinka även in i cirkulationsplatser (fast det blir förstås tvärtom med väsntertrafik).

Oavsett så är Teslas lösning dumheter och det handlar inte heller om att det är bättre, utan om att spara pengar. Ferrari har förvisso gjort samma sak, även om de har en (vad jag vet riktig) knapp på varje sida istället för båda på samma, men där försöker de väl påstå att det är mer racing eller något att ha allt på ratten... Det hela är dummare än Citroën som i äldre hade en typ av samlingar av kontroller bredvid ratten där det var en knapp för blinkers (vänster - inget - höger). Se t ex GSA för att se vad jag menar. Ännu roligare blir väl Teslas lösning när de stänger av sig när man inte vill, vilket ofta händer med blinkers när man får svänga åt ena och sedan andra hållet (händer även vid högersväng i en del större cirkulationsplatser).

Ska inte göra det till ett större problem än va det är.. ska erkänna att jag inte blinkar så ofta som jag borde 😂