Inlägg

Inlägg som DOM999 har skrivit i forumet
Av DOM999

@tumvanten:
Nope, det blev ett impulsköp på moderkortet och ångrade mig i efterhand. Datorn fungerade när jag testade processorn och anlade allting väldigt försiktigt. Men det har inget med trådfrågan att göra

Av DOM999

@Nioreh83:
Servicekillen var osäker på om felet uppstod när jag testade processorn eller vid deras uppackning av kortet etc. Men står det inte i köplagen:
"Detta gäller dock inte om varan har förstörts eller förändrats på grund av någon åtgärd som har varit nödvändig för att undersöka den eller på grund av någon omständighet som inte kan hänföras till konsumenten."

Väldigt diffust. Moderkortet fungerade bra när jag testade det och nu ringer de och säger att pinsen är skadade utan att veta vem det beror på? Vet någon hur läget är avseende köplagen och vilka rättigheter man har som konsument.

Av DOM999

@aaaaaaaaaa:
Nope, kom ett bra erbjudande på asus strix moderkort och det passade bättre för att överklocka min 8600k.

Men det har ingenting med själva trådfrågan att göra.

Av DOM999

Återköp vid defekt moderkort

Köpte ett moderkort på inet online. Testade det en gång med min i5 8600k och det fungerade, men hittade ett annat moderkort som passade bättre så köpte det istället, och skickade tillbaks det ursprungliga till inet för retur 1 vecka efter köp.

Nu ringer inets service och säger att moderkortet inte fungerar (CPU pins böjda) och att de antingen slänger moderkortet eller skickar tillbaks det defekt till mig... Servicekillen säger att det är en "fysisk åverkan" och att de inte kan ge ngn ersättning.

Detta står enligt köplagen:
12 § Konsumenten får utöva sin ångerrätt endast om den vara som han eller hon har tagit emot hålls i väsentligen oförändrat skick. Detta gäller dock inte om varan har förstörts eller förändrats på grund av någon åtgärd som har varit nödvändig för att undersöka den eller på grund av någon omständighet som inte kan hänföras till konsumenten.

Vad tycker ni att jag ska göra? Har jag rätt att få ersättning för min retur?