Inlägg

Inlägg som mackego har skrivit i forumet
Av mackego
Skrivet av Sveklockarn:

… och sen 1400 spänn till för en genuin Windows-licens.

Det blir ju en bättre dator genom att den inte är uppbyggd med massa proprietära komponenter (i många fall av tveksam kvalitet) som Acer har gjort i denna stormarknadsburk, och det blir även möjligt att byta och uppgradera saker i framtiden, men det kommer kosta något mer pengar för samma prestanda tyvärr. En i7-11700F kommer även vara något snabbare än en R5-5600x i de flesta spel, men sen har ju AMD i detta fall en något bättre plattform än 11:e generationens Intel.

Jag hade nog försökt lämna tillbaka Acer-datorn.

Okej då låter de bäst o länna tillbaka den. Fick upp denna dator som annons låter den bättre eller är de enklare med en egenbyggd?

https://www.elgiganten.se/product/gaming/gaming-pc/stationar-...

Av mackego

Kommer funka bättre?

Av mackego
Skrivet av Sveklockarn:

Det beror nog framförallt på att de använder en motsvarighet till boxkylare för CPUn, och la pengarna på att blinga lådan med RGB istället för att sätta dit en bättre kylare. Temperaturen i sig är ingenting att oroa sig över, upp till 90C på CPUn under drift är helt normalt med en sån kylare.

Tack! Är det nått som går lätt att ändra på eller är de bara o acceptera?

Av mackego

processortemp 60-70 grader i "viloläge"

Fick precis hem min nya dator https://www.netonnet.se/art/gaming/gamingdator/stationar-gami... och medans jag uppdaterar den och laddar ner alla program igen märker jag hur mycket datorn låter. Kollar på speccy och predatorsense och ser att processortemperaturen ligger på 60-70 grader. Är detta normalt? när jag testade att lira lol så var den närmare 80 grader.
tacksam för svar

Av mackego

Hjälp med datorköp

Hej jag är sugen på att köpa en ny dator och tänkte kolla med er om denna någe bra https://www.elgiganten.se/product/gaming/stationar-dator-gami....

Jag hade tänkt lira WOW, cs, r6 och fortnite.

Tacksam för hjälp!

Av mackego

@Shudnawz: Tack!

Av mackego

@KingCobra: Efter lite mer spelande så började jag ha aktivitetshanteraren uppe. Cpu ligger på 50-70% minnet på 50-70% och gpu på 60-90%. Fläktarna jobbar förfullt men jag har inge som helst problem med lagg i spelet. Hur dåligt äre för datorn att den får jobba så hårt? Går det att lira eller kommer något att gå sönder?

Av mackego

Efter lite mer spelande så började jag ha aktivitetshanteraren uppe. Cpu ligger på 50-70% minnet på 50-70% och gpu på 60-90%. Fläktarna jobbar förfullt men jag har inge som helst problem med lagg i spelet. Hur dåligt äre för datorn att den får jobba så hårt? Går det att lira eller kommer något att gå sönder?

Skickades från m.sweclockers.com

Av mackego

@devilstar: hur mycket brukar fpsen droppa i raids? Ligger på 110-150 när jag questar

Av mackego

vad skulle ni rekomendera för cpu? Gärna något lite billigare.

Av mackego

@jurassic park: om jag vore rik ja

Av mackego

@lambdan: Tack!

Av mackego

WOW boa hjälp

Hej jag vart sugen på att börja lira wow och testade gratis version som funkade fint.
Jag gick in och tänkte köpa det på riktigt och kollade på vilka specs vad man var tvungen att ha. Enligt den så är min cpu för dålig men gratis versionen funkade utan problem, så är det mycket skillnad på dem? Kommer jag kunna lira?

cpu: AMD FX-4300
grafikkort: GTX 760

Av mackego

@XripperX: är den prisvärd eller betalar man mycket extra för att den är komplett?

Av mackego

Bygga dator

Hej, behöver hjälp med att bygga en stationär dator (har ingen koll alls).
Har tänkt att lira cs, fortnite och rainbow six på den och har en budget på 6-10k. Helst på komplett.
Skulle vara tacksam om någon har tid och ork att slänga ihop en åt mig.