Inlägg

Inlägg som Jan55 har skrivit i forumet
Av Jan55

Telldus

Skrivet av Cybertsen:

@aragon: Tack för din utförliga kommentar. Jag tillbringade hela gårdagskvällen att kolla Youtube och läsa kommentarer på Prisjakt. Det du rekommenderar se onekligen intressant ut, dock har jag i dagsläget ett problem - jag måste ha ett fungerande system inom tre veckor (för att slippa åka till stuga ytterligare en gång till innan Vattenfall stänger ned systemet).

Så jag letar efter något COTS som jag kan köpa över disk här-och-nu och då verkar Samsung SmartThings Hub V2 gå bort direkt. När det gäller Vera så verkar den onekligen vara riktigt kompetent, men för det enkla jag vill göra så är den kanske överkompetent och möjligen en något för hög inlärningströskel för att jag skall känna mig trygg att ha ett fungerande ersättningssystem inom någon vecka. Men som sagt - tack för dina uppslag.

@Jan55: Trevligt att höra att du själv använder en lösning för det jag nu skall göra. Jag börjar själv mer och mer luta åt Tellstick Znet Lite v2 när jag sitter och läst kommentarer på Prisjakt (plus att Kjell & company har ett bra paketpris). Även jag använder en Dovado (Tiny) i dagsläget för det mobila bredbandet.

Hur stabil upplever du Tellstick Znet Lite v2 vara? (jag har 35 mil till huset, så jag vill inte åka och starta om kontrollern manuellt titt-som-tätt)

@emilakered: Jag delar helt din uppfattning om problemet med (stängda) företagslösningar och man bör stäva efter att själv ha kontrollen genom ett "icke tillverkarbundet" system. Men i mitt fall är det helt enkelt så att jag inte har tid att lägga tiden att få ihop ett sådant system själv - utan accepterar framtida problem till förmån för enkelheten idag.

Det är bara att förhålla sig till att Vattenfall lägger ned systemet (även om jag tycker det är synd eftersom den har fungerat så bra för mig). De skall ha lite kudos för att de betalar tillbaka allt man har köpt av dem de senaste tre åren - så min "återbäring" bekostar med lätthet ett enklare "uppstartspaket" för hemautomation.

Där jag däremot tycker Vattenfall totalfloppar är deras framförhållning att meddela oss användare att de stänger ned tjänsten. Jag fick ett (snigel)brev i tisdags och ett mejl idag och de stänger ned systemet om två månader. De verkar ha vetat att de skulle avslutat tjänsten minst före sommaren, eftersom de då uppenbarligen slutade sälja nya system. Så varför väntar de till först nu och sätter mig (och kanske flera andra) i tidsnöd att hitta nya motsvarande lösningar? Riktigt dåligt!

Jag har inte haft några stabilitetsproblem med Tellduskontrollern.
En gång började interna klockan gå fel (timerevent körs lokalt) men det kunde supporten fjärrfixa.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Jan55

Använder Telldus controller i stugan till det Du avser. Mobilt bredband från Dovadorouter trådat nät till Telldus znet lite v2 (z-wave&433). Det är en servertjänst hos Telldus gratis/betal beroende på funktionalitet
man kör igenom.

Skickades från m.sweclockers.com