Inlägg

Inlägg som Ftb534 har skrivit i forumet
Av Ftb534

Vad tror ni om chansen att återförsäljare (eller företagen själva) flashar bios på t.ex. B450 moderkorten? Jag är lite sugen på att köpa en Zen2 men ett moderkort för uppåt 2000 kr eller mer känns mycket.

Av Ftb534

Märklig strategi att inte droppa mycket info om zen2 nu när allas ögon är på AMD. Istället väntar de till E3 där de istället ska konkurera med hela gamingvärlden om mediautrymme. Extremt märkligt beslut om det visar sig stämma.

Av Ftb534

@Chris_Kadaver: Jo det blir minst sagt spännande att se vad man vaknar upp till imorgon.

Och apropå läckor och rykten så verkar r5 modellerna stanna kvar på 6c12t enligt https://twitter.com/TUM_APISAK/

Känns mer och mer troligt att vi kommer få se r9 presenteras för processorer med fler än 8 kärnor.

Av Ftb534

@Chris_Kadaver: Det där priset låter helt orimligt. Och från vad jag sett från andra forum(reddit bl.a) så verkar folk minst sagt skeptiska till den källan.

Av Ftb534

Vad kan man förvänta sig av nattens presentation? Tror ni att AMD kommer visa priser och modeller i olika klasser eller kommer de bara presentera topp-modeller?

Jag (och jag gissar många andra) är mest intresserad av "mittensegmentet" med r5 3600(x)

Av Ftb534

@anon34034: Jag vill göra en HTPC/Server av min gamla processor när jag uppgraderar.

Jag skulle dock vilja göra om det till ett litet bygge men det är ju i stort sett omöjligt att hitta 1150 moderkort av mindre modell så jag köper nog antagligen det minsta ATX-chassi jag kan hitta eller försöker sälja av delarna.

Av Ftb534
Skrivet av perost:

X570 ska ha PCIe 4.0, i övrigt vet vi inte så mycket om X570 än. Om du väljer att köpa ett äldre moderkort så måste du också vara medveten om att du måste uppdatera BIOS:et för att det ska fungera med 3000-serien, vilket oftast kräver tillgång till en äldre processor från 1000- eller 2000-serien.

Okej, jag misstänkte det, då blir detta en dealbreaker för mig då jag fortfarande sitter på en gammal 4670K.

Det kanske blir att köpa en 2700x istället då eller att vänta på att 3000 serien + moderkort sjunker i pris, hade hoppats på release i tidig sommar men nu verkar det ju snarare luta åt Juli-Augusti (och då för de dyrare modellerna)

Av Ftb534

Jag är sugen på att uppgradera till en Ryzen 3000 i sommar. Jag antar att de x570 moderkort som lanseras först lär vara betydligt dyrare än b450 och x470.

Vad förlorar jag i prestanda/funktioner om jag väljer ett kompatibelt äldre moderkort istället för x570?

Av Ftb534
Skrivet av SAFA:

Vill du ligga kvar på AMD så blir ett RX590 eller bättre ett vega 56 en bra uppgradering som borde få plats i budget. Nvidia alternativen är då gtx1070 eller rtx2060.

Med vassare grafikkort så kan överklockning ge en del. Överklockar man inte till max så är det ju lättare. Gäller ju att ha bra kylare också, intel stock-kylaren är ju inge vidare.

Jag gjorde så att jag köpte ett begagnat gtx1070 och prövade på det här med överklockning så nu går processorn i 4.2 ghz istället (kan säkert pressa mer, har en 212 Evo kylare och temperaturerna är bra, men en ökning med 800mhz känns okej att nöja sig med, speciellt då jag vill ha en tyst dator).

Förhoppningsvis håller datorn ett tag till nu, nästa uppgradering då både minne, mobo och processor måste bytas blir nog tyngre för plånboken.

Av Ftb534

Värt att uppgradera GPU på äldre dator?

Hej, min dator har nu ett antal år på nacken och jag har inte alls hängt med i utvecklingen gällande hårdvara sen jag köpte dessa.
Jag har märkt att några nya spel, t.ex. Monster Hunter World är svåra att spela i 60 fps även då grafikinställningarna dras ned.

De viktigaste delarna av min dator består av.

i5 4670k (Inte klockad och har inget större intresse av att överklocka, förutom om det skulle ge väldigt märkvärda resultat utan större effort.)

16 gb RAM

Radeon r9 380 4gb

I övrigt har jag två SSDer, ett Evga supernova 650w nätagg, och ett MSI moderkort jag ej minns namnet på men som ligger inom medel-hög-klassen. Och jag kör fortfarande kvar på gamla Windows 7

Det jag undrar över nu är om det är grafikkortet som är den stora flaskhalsen eller om även processor och därmed mycket annat behöver uppgraderas?

Det jag vill göra är att kunna spela nyare spel i 1080p, 60 fps. High/ultra är inte viktigt utan mid inställningar eller ibland lägre funkar så länge det inte ser förskräckligt ut. Stabila 60 fps är däremot viktigt.

Är det värt att uppgradera grafikkortet eller är resten av datorn också för gammal?
Kan jag få ut något år till med ett nyare grafikkort och vilket rekomenderas i sådana fall? Budgeten jag tänker mig är 2500 till 3500 kronor.

Vore väldigt tacksam för hjälp då jag som sagt inte alls är kunnig inom ämnet längre.