Inlägg

Inlägg som Jagz har skrivit i forumet
Av Jagz

Speldator 15-20k. +passande skärm för Division 2 etc. 1080p? hz? gsync?

Hej!

Jag skulle behöva lite assistans med att hitta en bra gamingdator och passande skärm. Har en budget på ca 20k för burken och någonstans 5k för en skärm. Allt billigare är givetvis positivt!

Har tänkt att spela Division 2 när det kommer, så prio där. Men annars blandade spel som Battlefield, WOW, Leauge och nya releases.

Tycker dock att det är väldigt svårt med alla val som finns. 1080/1440/4k? Vilket grafikkort bör jag satsa på? Gsync eller inte? Hz? osv. Vilka komponenter passar till vad etc? Känns som det finns oändligt med val?

Jag har aldrig byggt dator själv tidigare. Funderar på om det är värt besväret eller om jag skall få en byggd och därför köpa från samma leverantör? Helst vill jag nog undvika att göra uppdateringar av delar om några år, utan när det är dags, köpa en helt ny. De datorer jag haft tidigare har fungerat för mig i ca 5 år, därefter har jag haft behov av att köpa en helt ny, vilket jag varit nöjd med!

Om det går, så önskar jag ett vitt chassi (då blir sambon nöjd!) Men vill inte slösa prestanda om det skulle påverka pga sämre utbud..

Sen är det då en skärm. Gärna 27" men vad ska man köpa och hur mycket pengar är rimligt att lägga? Tar gärna emot förslag!

Såg en dator på Komplett: https://www.komplett.se/product/11445/datorer/komplett-pc/kom...

Är detta något som kan passa och fungerar bra?

Tacksam för all hjälp jag kan få!

Mvh