Inlägg

Inlägg som z3poxx har skrivit i forumet
Av z3poxx

Ska inte vara något att oroa sig för, det Prime95 & FurMark gör e att belasta CPU och GPU till 100% och detta e något dom ska klara av. Det enda farliga jag kan tänka mig e om du har ett dåligt nätagg och det smäller men med tanke på vilka delar du har köpt så har jag svårt att tänka att du har något no name agg på 600 watt.

En ide är att hålla koll på diverse temps och se om något skenar, allt under 90 grader e ingen fara. Hade problem med CPU kylningen på min förra rig (var lat och bytte inte CPU pastan på ett par år så den var helt intorkad) och det gav mig en del problem. Passade på att byta kylare och kylpasta sen så var alla problem borta för mig.

Av z3poxx

Om du vill stress testa datorn så finns det Prime95 för CPU och FurMark för GPU tester. Sen om du tror att det e något fel på ramminnerna så finns det MemTest86.

Av z3poxx

AMD's CPUer tjänar mkt på att minnena har högre klockfrekvens (maxar ut runt 3866mhz och 3600mhz e nästan lika bra om jag minns rätt) och så tror jag det inte skulle skada att gå upp lite i klass på MOBO. Du har ett entry level MOBO som du parar ihop med ett top CPU, tror att det räcker att gå upp till ett MSI B450 Tomahawk Max så lär det vara lugnt.

Utöver det så ser jag inga problem.

Av z3poxx

Jag har inte S2 utan den vanliga meshify och jag löste ljudnivån med att köra 3st BeQuite Silent Wings 3 fläktar (2 fram, 1 bak) med en BeQuite Dark rock pro 4. Körde mjukvara för att se vilka var dom lägsta fläktkurvor jag kunde köra med acceptabla temps vid idle och load och sen så duplicerade jag dom in i bios inställningarna så dom e satta vid boot.

Detta gjorde min burk praktiskt taget ljudlös vid vanligt användande och mkt tyst under load. CPU kylarna jag valde e säker overkill och går att lösa med en mindre kylare för liknande/samma ljudnivå. Valde en luftkylare till CPU över AIO pga bättre pris/performance och så ville jag undvika det pga pumpen ger en extra point of failure för vad jag ansåg ingen vinning.

Valde bygga den så här efter ha kollat in en video av GamersNexus där deras slutsats var att det e bättre att använda hög luft genomströmning för att få en tyst dator istället för att försöka isolera bort ljud.

Gamers Nexus, Airflow vs. Silent Case : https://www.youtube.com/watch?v=T6jxiE2GQpY

Av z3poxx

Har du slagit på "Wake on magic packet" i dit nätverkskort? Testa också andra verktyg, jag får inte Wake On Lan från Aquilatech att funka men fick tag på ett annan mindre applikation som funkar (vet dock inte vad den heter).

Av z3poxx

Håller med @Haglund gällande CPU kylaren pga den inkluderade kylaren är effektiv men det uppnår sin prestanda via hög hastighet på fläkten. Noctua kylaren han rekommenderar är extremt fin men känns den lite dyr så är Cryorig H7 Universal ett bra alternativ som inte är lika dyr.

*Vet inte om man måste fortfarande köpa till AM4 kittet till Cryorig kylaren jag rekommenderade, kostar 9kr på Webhallen sist jag kollade.

Av z3poxx

Om han inte ska spela på dator utan bara använda den för att streama så borde inte mkt behövas. Särskilt med tanke på att han ska använda ett externt capture card som kommer hantera encodingen av videon så CPUn inte belastas med det.
Borde typ kunna göra det med en NUC, hade dock googlat runt lite om andra har gjort det och hur det har fungerat.

Av z3poxx

Jag rekommenderar en Cryorig H7 som ett mkt bra alternativ. Bra kylare some enkelt att montera presterar riktigt bra och är inte i vägen för ramminnena.
Och så e den billig, e svår slagen när det kommer till pris/performance.

Av z3poxx

Antar att du har kört benchmarks i några spel och jämfört dina resultat med vad andra har fått online och dina ligger under förväntan. Mitt första råd e att skaffa HWiNFO ock kolla vilka CPU GPU temperature du ligger på under belastning. Ser det bra ut så hade jag skaffat Prime95 och Furmark för att stress testa GPU & CPU.

Av z3poxx

Detta kanske inte stämmer men det verkar som man behöver DP 1.3 för att köra 1440p i 144Hz och den standarden släpptes September 2014 medans GTX 680 kom ut i Mars 2012 så den kanske inte har stöd för det?
Nån med bättre koll/google fu får gärna bekräfta eller skjuta ned denna hypotes.

Av z3poxx

Kan det vara en säkerhetsskruv som e nedsliten? Nån kanske har försökt öppna den utan dom rätta verktygen.

Av z3poxx

Hur många budget kort ska Nvidia släppa i år egentligen? Detta e det femte kortet nu, visst e det bra med valmöjligheter som konsument men nu känns som det finns så många val i ett segment så det e bara svårt att välja vilket kort som faktiskt e prisvärt.

1650
1650 S
1660
1660 S
1660 TI

Av z3poxx

Om det Mattias säger stämmer så det en mkt bättre deal än ett 1660S. Mer GPU för mindre pengar.

Av z3poxx

Här e en länk till 1660super kortet för 2599:
https://www.komplett.se/product/1142104/datorutrustning/dator...

Av z3poxx

Ser bra ut, enda ändringen jag hade gjort var att byta ut MSI 1660S kortet mot ett Asus 1660S kort som Komplett rear ut till 2599 kr just nu.

Sen så kan du byta ut chassit mot ett Fractal Design Define C som just nu går för 650kr om du vill ha ett lite mer premium chassi.

Av z3poxx

Googlade runt i nån minut efter höjden på dom ramminnen och dom e 44 mm höga och Dark Rock Pro 4 stödjer 40 mm höga minnen.
Så nej, ser inte ut som det kommer att gå, och varför vill du ha RGB minnen med en kylare som e så pass stor att den hänger över all ramminnes platserna? Du kommer knappt att se dom.

Av z3poxx

Jag har testad med olika DP kablar samt Hdmi kablar. Till en början så funkade det med HDMI men efter en till vända med DP tester så får jag ingen bild från mitt 5700XT på Benq skärmen via HDMI. Benq skärmen fungerar fint för min Nintendo Switch samt gammal dator.

Av z3poxx

RX 5700 XT och Benq problem

Hej, jag har nyligen satt ihop en ny dator med ett Sapphire RX 5700 XT Pulse som vägrar lira med min Benq GL2706PQ skärm. Det som händer är att via DisplayPort så vissas det i den övre delen i skärmen något som påminner om artifakter. Dessa kommer och går med ca 3~10 sekunders mellan rum och dom drabbar bara den översta delen av skärmen (från toppen och 3 cm ner).

Jag har inga av dessa problem med min primära AOC AG271QX skärm eller min äldre skärm (en 24" Asus 1080p). Och innan jag installerade 5700XT så använde jag mitt GTX 970 från min gammal dator och den har inga av dessa problem. Provade även den gammal datorn igår och det fungerade fint.

Jag har provat att installerat om Radeon drivrutinerna, kört bara Benq skrämen samt testad olika DP portar på 5700XT men jag får alltid samma problem. Jag upplever inga andra problem dock, spel flyter på som förväntat och kraschar inte.

Nån här som har någon ide om vad detta kan bero på eller ska jag bara försöka returnera mitt 5700XT kort?

Av z3poxx

Har du kollar att du har tillräckligt med ledigt utrymme? (tror dock att man ska få ett tydligt felmeddelande). Utöver det så hade jag kontrollerat internet anslutningen och startat om telefonen. Fungerar inte det så kanske du får besöka tillverkarens forum och kika om nån annan har liknande problem.

Av z3poxx

Känns som du borde kunna byta ut delar i lagringen pga tror inte att du behöver 2 st nvme diskar.
Sen så lägger du 30k och får "bara" ett 2080 Super. Hade nog försökt få till ett 2080 ti när du lägger så mkt pengar, men det kanske blir svårt när du verkar vilja ha top of the line bland alla produkter.