Inlägg

Inlägg som Cluro har skrivit i forumet
Av Cluro
Skrivet av Andreaz1:

Tittar du bara på klockhastighet gör du samma misstag som många nybörjare som precis börjat med datorer och antar att 4GHz på en processor är samma som 4GHz på en annan. Den siffran säger bara hur många klockcykler processorn hinner med per sekund. Det som spelar roll är hur mycket jobb den kan göra under varje cykel (IPC) och där låg FX hopplöst långt efter redan när den släpptes.

Skickades från m.sweclockers.com

Det är möjligt, men jag jämförde ju i ett benchmarktest. På vilket sätt är det att bara titta på klockfrekvensen? Jag är väl medveten om att AMD och Intel fungerar olika, och har olika många kärnor. Det intressanta är att min processor kommer upp i samma nivå som vissa i7, men jag vet inte hur mycket IPC påverkar just detta benchmarktestet.

Sen får man ju ta hänsyn till priset. Varför skulle jag köpa en Intel för dubbelt så mycket när jag inte får dubbelt så mycket kapacitet? Det ser fortfarande likadant ut mellan dessa och jag antar det är därför någon rekommenderade en Ryzen 5.

Av Cluro
Skrivet av Chris_Kadaver:

Hah köpte i7 2600K, moderkort, 2x4GB DDR3 och fd define R4 i samband med ivy bridge lanseringen för 2000:- av en kille här på forumet. Så jag är långt ifrån snobb. Är tvärtom snål som fan. Tycker hårdvara ska vara nästintill gratis men ändå prestera tillräckligt bra. Men jag står fast vid att bulldozer var en riktig skräparkitektur redan vid lansering. Persterade betydligt sämre än den äldre redan existerande sandy bridge och förbrukade typ dubbelt så mycket ström? Sen om det är tillräckligt bra för dig eller inte kan ju inte jag avgöra. Men om man sätter det i relation till allt annat som finns så är det inte mycket att ha.

Men Intel processorer är ju bra mycket dyrare än AMD för samma hastighet. Det här diagrammet är ganska talande: https://www.cpubenchmark.net/cpu.php?cpu=AMD+FX-8350+Eight-Co.... Din i7 ligger inte så bra till där, fast när du köper begagnat är det en annan sak. Sen fanns det inte många AMD med bättre kapacitet(det enda jag är intresserad av) när jag köpte den, men om du snackar om strömförbrukning och värmeutveckling är den inte så bra. Har dock klarat mig med 2 chassifläktar så det har inte varit några problem. Så länge man inte överklockar en massa är det ingen fara.

Jag gillar dock inte att köpa begagnat för det kan vara defekt. Vad gör du om du köpt grejer av en kille och sen märker att de inte funkar som de ska? Finns det nåt säkert betalsätt där man slutför betalningen efter man har testat varorna? Var ett tag sen jag höll på med sånt.

Av Cluro
Skrivet av Chris_Kadaver:

Jag skulle personligen inte lägga en krona på den där åldrande plattformen som redan var utdaterad när den kom. Sälj plattformen på tradera eller ge bort den till någon bättre behövande och köp ny. Behåll resten. Ryzen 5 3600, B450 och typ 3200Mhz eller snabbare ram 2x8GB. Sen kommer du klara dig i flera år till framöver.

Den var inte alls utdaterad när den kom. Har klarat mig bra på den i fyra år nu och gör det fortfarande kan jag informera dig om. Du låter som en riktig hårdvarusnobb som ska ha det allra senaste hela tiden. Personligen tittar jag på hur mycket dator jag får för pengarna och mina grejer låg i topp på passmark value när jag köpte dem. Men okej, jag ska nog inte lägga nåt mer på den här datorn, om det inte är billigt dvs. Tack för svaren.

Av Cluro

Är det någon idé att uppgradera det här?

MB: ASUS M5A97 R2.0, Socket-AM3+
Processor: AMD FX-8350 Black Edition, Socket-AM3+
RAM: HyperX Fury DDR3 1600MHz 8GB
GFX: EVGA Geforce GTX 1060 6GB
Hårdisk: 1 SSD Samsung 850 EVO + 1 SSD Samsung 860 EVO + 1 HDD för lagring

Spelar mycket spel och behöver en rätt hyfsad rigg. Funderar nu på att köpa ett till HyperX Fury minne med 8GB eftersom 8 är ganska lite i dagens läge. Men samtidigt ser jag att det finns DDR4 och nya snabbare hårdiskar som mitt moderkort inte stöder. Är det någon idé att köpa mer RAM och köra på samma ett tag till eller är det bättre att vänta och köpa ett helt nytt system? Vad i så fall skulle jag behöva uppgradera och vad kan jag behålla? Är dock inte en fps junkie som måste ha 100 fps i de senaste spelen. Jag är mer för de eftertänksamma spelen.