Inlägg

Inlägg som casuaL har skrivit i forumet
Av casuaL

@iller: tack för svar.
Blir ingen just nu då.

Av casuaL

@iller: inofficiell då?
Skulle det vara mycket handpåläggning?
Tänker om man kan slå två flugor i en smäll. Ska på lång bilresa med en dotter på 4 år och en son på 2år.
Så de får vara lite sysselsatta med en surfplatta eller en Nintendo switch som pappa kan spela på 😉

Av casuaL

Hej.
Har det hänt något på fronten att använda swithchen lite som en surfplatta?
Se filmer och surfa på youtube och liknande?

Av casuaL

850kr + frakt för Apple tv4

Av casuaL

750kr + frakt för Apple tv4

Av casuaL

600kr + frakt för Apple tv4

Av casuaL

@osterlichtenich:
Frågan är bara hur sugen jag är.
Blivande svågern studerar i USA och kommer till Sverige till Juli för giftermålet.
Kan be han köpa åt mig så har han något att göra på flyget också :).
Bara om jag orkar vänta tills dess vill säga.

Av casuaL
Skrivet av Tenerezza:

Nej tillverkningskostnaden för lite metall bitar, skruvar batteri o.s.v. är inte så stor som du tror den är, vi snackar max en hundralapp här med, den stora konstaden just nu för konsolen är R&D, att släppa fler modeller hadde ökat tillverknings kostnaden då du behöver mer utrustning och inte för att nämna R&D.

Sedan är det värt att nämna att hela konsollen kostar 2300 kr i Japan, dvs priset är redan så lågt, varför de svenska priset är så högt kallas frakt, moms och bergsala skatt, något vi har haft väldigt länge här i Sverige, många här har totalt glömt bort SNES tiden, det var rejält äckligt sjuka priser då.

Ja, hade man kunna köpa konsolen för ~2 500kr så hade inte jag tvekat som jag gör nu. Då hade den redan varit i händerna!

Av casuaL
Skrivet av Schluug:

En sak som är nice med Switchen är ju att man kan ligga brevid i soffan och halv-socialisera med frugan och spela på samma gång. Bra mycket mer uppskattat än att sitta framför datorn i ett annat rum..

Tyvärr är jag nog en grottmänniska. Kan inte göra två saker samtidigt. Jag sugs in i spel eller TV sen är jag borta uppfattar aldrig vad hon säger.

Av casuaL

@Ac3R:
Intressant med sleepmode!
Skönt att höra att vissa hinner spela lite. Dock är min fru sällskapssjuk så får inte spela när hon är hemma sen cyklar jag till jobbet annars kan jag förstå vilken höjdpunkt det kan vara, tåg och switch

Av casuaL

Gud, ibland önskar man att man var 20 igen.
Med fru och två små barn, jobb och studie på 20% så är det knappt tid över till datorn ändå är man sugen på en Switch.
Dock med de problemen som uppdagats så blir det eventuellt en när problemen är åtgärdade och om man kan hitta ett spel till min 4-åriga dotter så frun släpper en budget till konsolen

Av casuaL

Kommer Resident evil till konsolen så kan jag överväga ett köp. Perfekt när frun släpar med mig överallt då kan man spela två timmar, får hon leva med.

Av casuaL
Skrivet av kroken:

@casuaL: finns 1070 på Netonnet för 4000

Jo men sen jämför man vilka 1070 som var på förra rean. En lövblås gentemot Asus dual. Jag är en knepig figur men inså fall köper jag hellre asus Gtx 1070 dual för 4290 men har svårt att ge 500 mer än BF rean.
Så jag kommer avvakta med att köpa.

Av casuaL
Skrivet av xtQ:

Du får shoppa ny fru nästa black friday

Haha. Tyvärr går det inte för sig, trots 10 år och två barn senare älskar jag henne.
Kan dock inte säga att hon varit bra för plånboken 😉

Kollat inet nu, tyvärr lika besviket som de andra. Ett grafikkort och mer ram är jag ute efter.

Av casuaL

Tråkig rea. Satt uppe vid black friday men 0:05 fick jag gå och lägga mig för frun inte kunde sova. Grämer mig att man missade ett Gtx 1070 för 3700 eller Gtx 1060 strix för 2500! 😭

Av casuaL

För en tvåbarnsfar som inte är så insatt. Vad är skillnaden på kylning mellan rs och gtr på xfx?

Av casuaL
Skrivet av Amason:

finns det nåt annat kort som som är ganska budget kort som stödjer sli från nvidia elr är det ett amd som gäller ifall man vill ha sli

Som SpeedRebirth skrev så är det bara 1070 och uppåt av den nya generationen som stödjer SLI.
Skulle väl inte rekommendera gamla generationen bara för SLI, kanske om du får bra pris på begagnat.

Av casuaL

Låter som Löneväxling

Av casuaL
Skrivet av Dumli:

Då var det äntligen dags, så jag har väntat på denna dagen LÄNGE! Har i snart 2 års tid jobbat på ett stort lager och jag verkligen hatar att jobba där, fullt med otrevligt folk och idioter till arbetsledare som låter en bara göra alla dem tyngsta skitjobben mm.. Inte nog med det, jag måste åka 12 mil om dagen för att komma dit och hem, alltså får jag gå upp 04.45 varje morgon för att hinna och jag är helt utbränd som person känner jag, finns ingen ork till någonting inte ens på helgerna tyvärr.. Så nu har jag beslutat för att säga upp mig i veckan och ge fan i det stället för klarar verkligen inte av att vara där längre.

Kommer utan problem att hitta ett nytt jobb då flera företag har ringt mig samt att jag känner flera som jobbar på ställen där dem behöver folk. Men jag funderar på att ligga lågt ett tag och återhämta mig genom att gå hemma året ut innan jag hoppar upp på sadeln igen och spendera tid med familjen. Fick heller ingen semester i somras så kan behövas.

Men jag undrar om någon här har koll på hur det blir med semesterdagar samt slutlönen. Hur räknar jag ut hur många semesterdagar jag har arbetat in till kommande semester 2017 än så länge? Har från förra året kvar 20 betalda dagar + dem jag jobbat in för nästa år så kommer ju bli en ganska saftig slutlön för min del.

Då jag alltid fått min lön i efterskott så antar jag att jag får denna lönen som vanligt nu den 25e och sista slutlönen samt semesterdagarna den 25e december?

Har även uppsägningstid på 1 månad men dem flesta som slutar får oftast bara jobba veckan ut om dem vill så har jag tur kanske jag kan få det jag med. Men då jag är så förbannat trött på stället så vill jag helst bara säga upp mig och ej komma tillbaka så är det möjligt att gå dit några dagar och sedan anmäla sig sjuk resten utav tiden?

Vet inte vilket avtal du går på men semesterdagar räknas:
((Anställningstid hela kalenderdagar-Ej semestergrundad frånvaro hela kalenderdagar) / Årets dagar) * Semesterrätt = Betalda semesterdagar
Dagarna avrundas alltid uppåt till den anställdes fördel, 10,01 dagar blir alltså 11 semesterdagar.

En slutlön måste betalas ut senast månaden efter anställningen upphörde.

Tyvärr kommer jag inte ihåg hur det är med den betalda semesterdagarna i samband med att man slutar. Hittar inget just nu.

Av casuaL

Har haft bröllop själv. Min fru är från Balkan och där ger man oftast pengar.
Även svenska familj/vänner gav pengar.
Ska man generalisera så fick vi ca 500kr av svenska par. Medan familj oh de mest närmsta Balkan vännerna kunde ge mellan 1000kr - 5000kr.
Mycket handlar nog vad man är van vid.
Själv ger vi 500+ beroende på hur nära vi står de som gifter sig när vi själva är gäster.