Inlägg

Inlägg som casuaL har skrivit i forumet
Av casuaL

@Mullermeckarn: vad är det för cl och hastighet på ramen?

Av casuaL

Nu har jag inte koll på iMac men de har inte börjat löda dit sakerna där så det är svårare (inte går) att lägga till egen ram eller ssd?

Av casuaL

Star wars episode VII

Av casuaL

@copperrobber:
Har tyvärr ingen aning. Du fick ett pris av någon men kanske 15% på det priset.

Av casuaL

Om detta är något du kör som enskild firma eller liknande kanske man ska lägga sig lägre så man får en bra referens som man kan använda för att bygga upp en kundbas.

Av casuaL
Skrivet av Vangen:

Borde heta Nice Friday.

Vad är så svart och ont med nånting så bra?

Har för mig att någon skrev att det kallas black friday då den helgen vände företagarnas röda förlust siffror till svarta vinst siffror.

Av casuaL

Det är privatkopiering som är lagligt i Sverige men om de ska ta avgift för det borde det inte få säljas musik & filmer med kopieringsskydd som motverkar vår lagliga rätt.

Av casuaL
Skrivet av 2pi:

Hej jag har en dator som har några år på nacken nu men som i princip fungerat felfritt tills nu.
specs:
gs700 corsair, nätagg
asus sabertooth z87, moderkort
gtx 770
intel i7 4770k med en stor noctua-kylare
har senaste drivrutinerna för grafikkortet

Mitt problem nu är dock att när jag spelar spel annat än väldigt icke-krävande spel som t.ex urgamla WoW på privatserver, så kraschar datorn väldigt snabbt, utan blåskärm, och startar om sig och är inom några sekunder igång igen till skrivbordet tack vare SSDn som OS'et är på. Inte heller stött på några problem när jag spelar grafiskt enklare spel och streamar dessa på twitch, som i sig väl borde vara rätt resurskrävande. Har försökt kolla lite temperaturer och de verkar inte vara onormalt höga, har också dammat av lite inne i datorn. Någon som vet vad detta skulle kunna bero på, vill ju kunna lira fallout 4 senare i veckan. Fråga mer än gärna ifall det är nåt som saknas, tack på förhand!

spel som verkar va okej för det mesta:
CS:GO på lägsta grafiken i lägre upplösning och window mode
world of warcraft 1.12

spel som kraschar min dator:
Bioshock infinite
CS:GO
Napoleon total war
Rome 2 total war
Dayz
GTA V

Min polare fick nyligen samma problem med sin dator efter många år felfritt.
Det hade kommit in grymt mycket damm i datorn och en fläkt på grafikkortet gick inte som det ska så det överhettades. Hur har du att med temperaturerna?

Av casuaL

@Alling, tja tänkte bara höra sitter idag på en 2560x1440 skärm och börjat med lite cs go. Förr spelade jag alltid 640x480. Nu kanske jag har fel inställning på bildskärm (nvidia kontrollpanel) men när jag testade 4:3 640x480 är det jättesuddigt. Tänker 2560/4=640 & 1440/3=480 eller tänker jag fel?
Vilken/vilka upplösningar kan jag köra förutom native, och ha skarp bild? För på 2560x1440 missar jag som tusan :(.

Av casuaL
Skrivet av MatsDahlgren:

Eller så har Samsung bara "säkrat" Keller och med hans insikter och erfarenheter planerar de nu köpet av AMD, med Keller i ännu mer framskjutande position. Låt spekulationsrejset börja

Gick i samma tankar själv. Tiden får utvisa.

Av casuaL

Snyltande människor. Jag hade visat henne dörren.

Av casuaL
Skrivet av Didier:

Det fungerar på min tele2 köpta mobil och frugan har sin comviq i den nu.

Av casuaL
Skrivet av Paddanx:

@zarkov med tanke på att först var det bara deras 2.0 l diesel motor, och nu verkar det vara fler modeller och bilar det berör. Mao, fusket är nog större än vi först anat. Vi vet mao inte om just Touareg är berörd också, då de tills detta upptäcktes, inte har haft någon anledning att sluta fuska.
Personligen hade jag sagt upp köpet direkt, även om det så behövts domstol och advokat för att göra det. VW ska ha mycket skit för detta, så att andra tillverkare ser att de typ riskerar hela deras koncern med att göra sånt.

VW kämpar nu snabbt för att byta mjukvaran i allt och alla de kan, innan de får mer skit för det. Och just att det verkar beröra fler modeller än det borde är vad som får en att undra.

Notera att VW riggade avgas värdena, inte bränsleförbrukningen. Detta är en beskattad och kritisk punkt som är väldigt känslig. Dessa bilar dricker mer bränsle när de kör rent, inte mindre, så man har fuskat rejält.

Vad som kommer ske är att dessa bilar kommer få högre driftkostnad eller högre skatt, och de kommer inte kunna hålla sin spec värden som tillverkaren har gett. Alt så kommer de slita mycket hårt på reningssystemet som kunder kommer behöva byta ut om några år för 10000-tals kronor.

Sen ska nya regler komma 2016, som jag hoppas ger lite bättre standardiserade tester.

Man får väl hoppas de slutat ljuga nu men Euro 6 motorerna ska inte vara "riggade"

Av casuaL
Skrivet av Piece of Cake:

Detta har ingenting med det som jag frågade om att göra.
Visst, det stämmer. Men du generaliserade mycket mer än så. Eftersom du knappt svarat på nånting jag skrev så gav det inte mig något. Det är upp till dig om du har lust att förklara och hänvisa till källor som bekräftar det du påstår. Annars blir det inte trovärdigt för mig.
Visst, vår bil ska ha det. Men i så fall ställer den om sig rätt fort baserat på det jag skrev om mig och mamma. Inte en chans att den ställer in sig på nåt och stannar där för alltid.

@casuaL Hörde på TV igår att 3,0 TDI-motorn också misstänks för fusket och ska undersökas. Tänkte att du skulle vilja veta det.

Tack för infon. Missade det programmet. Om du tittar på mitt första inlägg så står det att programvaran inte ska finnas i Euro 6 motorerna. Vilket det är på Touaregen som är beställd. Detta kommer dock från VW, kan man lita på det när förtroendet är kört i botten?

Av casuaL
Skrivet av foxzox7:

Och xc70 är för liten antar jag?

Jättefin bil. Men är ute efter en ren SUV.

Av casuaL
Skrivet av foxzox7:

Är xc90 för stor?

Utanför budget.

Av casuaL
Skrivet av kriller007:

Läs på ditt kontrakt, tror ni kan betala en avgift på 5% och skita i att hämta ut bilen.

Har inte bett om förtydligande ännu på villkoren. Dock känner jag att under dessa omständigheter ska jag inte behöva betala för att häva köpet. De manipulerar detta testet. Vem vet vad mer?

Av casuaL
Skrivet av Alle22:

Om jag vore dvs hade jag provat andra bilar. Visa att du är intresserad av att köpa en suv. Det är bara ta sig in till olika försäljare och pröva. Kan rekommendera toyota rav 4, lexus rx / nx, mazda cx5 / cx3, subaru , mitsubishi outlander

Jag har provkört xc60, q5, Honda CRV och Touareg
Var och tittade på Ford Kuga, Mazda cx5, KIA Sportage & Mitsubishi Outlander.

De jag inte provkörde föll mig inte i smaken och var för små (speciellt bagageutrymmet).
Så valet blev Touareg, onödigt att kolla på bilar som är utanför budget.

Av casuaL
Skrivet av Zcenicx:

Audi Q7, VW Touareg och Porsche Cayenne är för övrigt maskinellt samma bil.

Dito Passat, A4 och Superb. Golf, A3 och Octavia. Tiguan, Q3 och Yeti.

VW Touareg och Porsche Cayenne hade jag koll på men inte det andra. Många undrade varför man inte tog en annan bil och det är budgeten som gör detta.

Av casuaL
Skrivet av superpwnguin:

@casuaL:

Hej.

Det är ju inte bilens förbrukning som ändrats, det är bara att de ljugit om den i tester.
Så det är fortfarande en modern motor i en modern bil, tillverkad av en känd och erkänd biltillverkare. Jag gissar att du inte har något att vara orolig för. Jag kan bara se till mig själv och hade jag gärna ägt en volkswagen? Ja, absolut.

Hade en passat 2.0 12 innan. Sålde den för att gå upp på SUVen, ja det känns annars som en bra bil, helt klart!

Skrivet av Svensktiger:

Skulle helt klart försökt att häva köpet.
Dels för att VW medvetet fuskat, och vem vet om dom fuskat med mer ?
Och dels för att det finns en stor chans att andrahandsvärdet hamnar 10-20% lägre p.g.a detta.
Sen inte minst för att det finns betydligt bättre bilar än VW Touareg

Andrahandsvärdet blir man orolig över helt klart. Men storleksmässigt till Touareg X5 eller Q7 och liknande så är det 100 000kr till och det ryms inte i budget.

Skrivet av Mogwaii:

Behåll bilen, en bra bil

Ja vi får se.

Skrivet av loydenboy:

jag skulle häva köpet! sitter själv med en 2011 passat 2.0tdi är så sinnesjukt glad att jag inte köpte ny när den nya modellen kom! min bil är som tur är betald inga lån osv! sen får vi se vad som händer med skatt och andrahandsvärdet! som tur är drabbar det mig inte lika hårt! men som sagt hade nog lugnat mig att köpa en ny vw innan detta är klart! sen får vi se vad som händer har svårt att tro att det enbart är vw som fuskat! själv är jag väldigt sugen på att köpa kia när jag bestämmer mig för att byta bil! mvh steve

Ja vi sålde vår passat 2.0 GT årsmodell 2012 för att köpa denna, inga lån eller så heller. Dock ville vi verkligen ha en SUV dels för att underlätta för fruns dåliga rygg när barnen ska in i bilen(så man slipper kröka hela ryggen).

Skrivet av keyser:

Fusket har ju främst avslöjats när det gäller EA 189-motorn, 2.0 diesel, är det den som sitter i din tilltänkta bil? I så fall kan det ju vara intressant att kontakta VW.

I Touaregen sitter det en 3.0 V6:a.

Skrivet av NoWin:

Köp bilen.
Touaregen har inte de berörda motorerna 1,6 och 2.0l diesel och har åtminstone än så länge inte problemet.

Nej den verkar inte vara påverkad, dock är ju förtroendet si så där för VW.

Skrivet av HenKenny:

Om det är oläsbart så begär ut ett exemplar som är läsbart i pappersform eller en läsbar elektronisk kopia. Rätt säker på att de inte får ge ut villkor som inte går att läsa.

Absolut. Tänkte bara höra först vad återförsäljaren säger sen får man titta nämre på villkoren om vi beslutar att häva.

Skrivet av Born_HardCORE:

@casuaL:

Blir svårt att ge ett bra svar på din fråga när du inte anger vilken motor du har beställt bilen med!

En Touareg säljs bara med 3.0 men vi tog den lilla motorn 204hk