Inlägg

Inlägg som Danbo18 har skrivit i forumet
Av Danbo18
Skrivet av Decster:

Jag tror man behöver manuellt öppna minst en port i routern så den tillåter trafik mellan datorerna i nätverket.
https://www.hellotech.com/guide/for/how-to-port-forward
https://www.pcgamingwiki.com/wiki/Counter-Strike_2#Ports

Ja det tänkte jag testa när jag kommer hem, såg nån youtube video på det. Tack för input.

Av Danbo18

Tjaba!

Har inte lirat CS på åratal men nu vill mina grabbar testa så vem är jag att säga nej. De är helt nya och jag är avdankad så jag tänkte att vi kunde börja köra lite mot bottar men det verkar precis helt omöjligt. Finns det någon enkel lösning?

MVH / D

Av Danbo18

Vet inte om detta hjälper dig men....

Jag har också helt plötsligt haft problem med Premiere Pro, kommer dock in i programmet men väl där så laggar allt och tillslut hänger det sig och man får starta om. Efter mycket googlande och felsökande hittade jag en liten process i aktivitetshanteraren som heter "antimalware service executable". Detta är något skydd som finns i windows och det orsakar en hel del problem för många (googla för mer info) men går att stänga av. När jag har det avstängt så fungerar Premiere Pro felfritt. Kanske fungerar det för dig också?

Windows Säkerhet -> Skydd mot virus och hot -> Under "inställningar för skydd mot virus och hot" tryck på hantera inställningar -> Under "skydd i realtid" tryck på AV. Detta gör jag nu varje gång innan jag startar Premiere pro och då fungerar det som sagt, har inte hittat någon bättre lösning än.

Hoppas att det funkar för dig med / D

Av Danbo18

Fortnite kraschar på helt ny dator

Hej på er!

Har nyligen byggt en dator till en av grabbarnas kusiner som mestadels kör Fortnite och Rocket League. Fortnite har krånglat sedan dag 1 med en massa krascher innan han ens kom in i spelet osv. När det har kraschat så står det fortfarande "running" i epic games launchern och han måste starta om datorn. Ingen aktivitet finns att avsluta i aktivitetshanteraren heller så det är bara omstart som fungerar.

Har hjälpt honom en hel del efter mkt googlande och läsande i diverse forum. Alla drivisar är uppdaterade och jag har provat en massa saker, veriifiera filer, reparera anticheat osv osv osv. Det som jag tror löste det till slut var att köra directx 11.

Nu kan han iaf spela fortnite men så fort han skall göra något annat så kraschar spelet på samma sätt som är beskrivet ovan. Om han t ex skall byta låt på spotify, ringa upp någon på discord osv. Så fort han alt tabbar ut för att göra något annat så är det godnatt. Igår när jag försökte hjälpa honom så hänger sig spelet tom inne i menyn när vi försökte ändra på fullscreen - windowed fullscreen osv.

Datorn är som sagt helt ny:

AMD Ryzen 5 7600
XFX Radeon RX 6650 XT Speedster SWFT 8 GB
Asus PRIME B650M-A WIFI II
Corsair Vengeance RGB 32GB DDR5
Lexar NM710 PCI-E 4.0 NVMe - 1TB
MSI MAG A750GL PCIE5 750W PSU

Har ni några tankar? Är det något jag har missat? Har läst att en del har problem med AMD:s Adrenalin software.....

MVH / d

Av Danbo18
Skrivet av pacc:

Vdg verkar vara en gammal standard,
sätt in 3x1 5v rgb kontakten och låt den andra vara

https://forums.tomshardware.com/threads/where-do-i-plug-the-v...

Har också läst på det forumet, det blev så att jag bara pluggade in aRGB kontakten och då gick RGB:n att styra via moderkortets mjukvara....

Av Danbo18

Fråga ang koppling av RGB

Hej på er

Jag håller på med ett datorbygge och har ett ASUS Prime B650-A Wifi II moderkort som sitter i ett Kolink Observatory Hf Mesh. Chassits aRGB fläktar är sammankopplade och om jag har förstått det rätt så skall jag bara koppla en sladd till någon av moderkortets 5V RGB kontakter. Men på samma sladd sitter också en liten kontakt märkt VDG som jag inte riktigt blir klok på vad jag skall göra med. Jag har googlat och läst på andra forum men fattar ändå inte riktigt. Är VDG kontakten till för att man skall kunna byta färg osv på fläktarna med resetknappen på chassit? Var kopplar jag isf in den?

MVH / D

Av Danbo18

Tack för era svar!

Det blev ett köp enligt Alastors tips. En lite tråkig överraskning var dock att det moderkortet från Asrock inte stöder RGB. Har aldrig stött på detta förut och reflekterade inte ens över att det kan finnas moderkort utan RGB stöd i dessa tider Fick bli ett annat kort och jag spräckte därmed budget med 500 spänn men men.

Tack för hjälpen iaf / D

Av Danbo18

Uppdatering

Blåste datorn igår och körde sedan ddu. Testade sen att ta ut ram minnena och köra ramtest med en åt gången. Gick igenom utan fel. Satte i båda minnena och körde ett till test med samma resultat. Har nu installerat CS2 och Fortnite och även spelat dessa utan problem. Återstår att se hur det går med MSFS

Tack för hjälpen iaf, so far so good.

MVH / D

Av Danbo18
Skrivet av Rouge of Darkness:

Kolla åven temperaturen på grafikkotrets delar för det du beskriver låter exakt som en crashande grafikdrivrutin.

Brukar generellt bero på

1. Kortet går för varmt på gpu, minne eller vrm eller kombo av de 3.
2. Trasig drivrutin.
3. Hårdvarufel på grafikkortet.

Sen kan ju säkert om ram inte går stabilt även det hjälpa till men som någon ovan sa brukar det sluta i total crash inte bara ctd.

MSFS och CS2 leder till total crash och Fortnite till ctd men Rocket League funkar utan problem. Har kört memtest och samtliga fel var test nr 8.

Just nu blåser jag datorn helt och börjar om från början.......

Av Danbo18

Tack för era svar

Jag har inte haft tid att sitta så mycket med datorn än men skall greja i veckan. Har testat alla spel som grabben har installerat. CS2, MSFS kraschar till omstart av dator medan Fortnite kraschar till skrivbord. Rocket League spelas av någon anledning helt utan problem

Av Danbo18
Skrivet av Tobbe_Man:

Känns inte som problem med ram minne, då brukar man få blå skärm och måste starta om datorn helt. Att man blir utkastad till skrivbordet brukar vara grafikkort som krånglar, speciellt med svart skärm och sen skrivbordet.
Ser ut att vara nya delar så börja att installera om drivrutinerna till grafikkort. Kör en ddu och börja om helt.
Mvh Thomas

Hej och tack för ditt svar. Vad menar du med ddu?

mvh / D

Av Danbo18

Spel Kraschar......problem med RAM minnet?

Hej på er!

Är i behov av lite råd om hur jag går vidare med detta.....

Jag byggde en dator åt min son i våras och den har börjat krångla för ett tag sen. Det började med att MS Flight Simulator hängde sig enstaka ggr till att i princip alla spel hänger sig och man kastas ut till skrivbordet. Han spelar mest Fortnite, CS2 och Rocket League samt en hel del MSFS. Igår testade jag lite själv och körde Fortnite med barnen. Första rundan gick det 5 min innan det kraschade och andra rundan tog det 1 min. Skärmen blir svart en kort stund och sen är man på skrivbordet med felmeddelande. Det är samma sak med de andra spelen. MSFS kan ibland frysa till i ca 10 sek och sedan kan man fortsätta spela men många ggr stänger det ner till skrivbordet som de andra spelen.

Så nu har jag tänkt att ta tag i detta ordentligt. Alla drivisar osv är uppdaterade och alla olika enheter fungerar. Kör just nu memtest86 och det är uteslutande fel i test 8 som jag förstår innebär problem med RAM? Jag tänker att jag imorgon kan testa att ta ut ett minne och testa ett i taget.

Är jag på rätt spår? Finns det något annat ni skulle testa?

Operativsystem: Windows 11
Skärm: AOC 27G2SU
Processor: AMD Ryzen 5 7600
Processorkylare: Be Quiet! Pure Rock 2 FX
Moderkort: Gigabyte 650 Gaming X AX
Minne: Corsair Vengeance RGB DDR5 5600 MHz 32 gb
Grafikkort: XFX Speedster Qick319 Radeon 6750 XT
SSD/Hårddisk: Crucial 1TB NVME samt 1 TB Samsung SSD
Nätaggregat: ASUS TUF 1000W Gold

MVH / D

Av Danbo18

Speldator med budget på 12k

Hej på er!

Ska bygga en dator åt en av grabbarnas kusiner. Han kör mest Fortnite, Rocket League, Overwatch och CS2. Han skall ha datorn innan Black Friday så jag kan tyvärr inte vänta på bättre priser. Jag har fått en budget på 12k, skärm och annat tiillbehör finns redan. Vad tycker ni om bygget? Tar tacksamt emot tips och feedback.

https://komponentkoll.se/bygg/dQFiI

https://komponentkoll.se/bild/dQFiI.png

MVH / D

Av Danbo18

Bumpar tråden istället för att skapa en ny:

Jag redigerar en del film i Premier Pro och sen några veckor tillbaka så har det börjat crasha. När jag går in i programmet så laddar inte videorna och jag kan inte se mina projekt osv varpå programmet hänger sig. Det funkar precis som vanligt om jag innan start av Premiero Pro avaktiverar antimalware service executable, problemet är bara att den aktiverar sig själv efter ett tag och så hänger sig premier pro. Sjukt irriterande! Någon som har haft liknande problem?

MVH / D

Av Danbo18

Tack för era svar. Kanske skulle nämnt att han är i första hand inte ute efter att byta ut alla knappar, han har t ex hittat något sett med endast en olika space tangenter. Han vill hotta upp sitt tangentbord helt enkelt

Av Danbo18

Tjena!

Min son vill byta några knappar på sitt tangentbord och har bett mig om hjälp. Så jag har googlat och kollat på tuben i ett försök att lära mig så att vi inte köper knappar som inte passar. Det är några saker som jag inte fattar dock. Grabben har följande tangentbord:

https://www.netonnet.se/art/gaming/gamingtangentbord/mekanisk...

Om jag har förstått det rätt så är det TKL "storlek" och ANSI layout. Det jag inte riktigt greppar är detta med Kailh red swtichar. På t ex maxgaming finns inte ens det med som alternativ när man skall filtrera utan då är det Artisan/Cherry/DSA osv. Hur hittar jag knappar som passar Kailh red switchar?

MVH / D

Av Danbo18
Skrivet av Scarabeo:

Det här blir nog vettigare. Starkare CPU och GPU samt AM5 så möjligheten finns att uppgradera till en nyare CPU.

https://komponentkoll.se/bild/AhxVh.png

Såhär ser det ut just nu:

https://komponentkoll.se/bild/OBKNx.png

Skillnaden är att jag lagt 7200 spänn med bonanza och erbjudanden. Så nu håller jag lite koll på grafikkort, det är ju lite lustigt att man alltid snöar in på NVIDIA när Radeon presterar minst lika bra eller bättre för samma peng

Tack för tipsen / D

Av Danbo18
Skrivet av Köörmit:

Jag får inte koden till ASUS Prime X670E att fungera. Har provat många gånger nu. Står att koden inte gäller för varorna i kundvagnen.

Du kan bara ta en vara åt gången...

Av Danbo18

Koder

Skrivet av Komplett:

Beklagar, det blev ett fel där. Men nu ska den funka 👍

//Erik

Hur ser jag koderna?

Av Danbo18

Dum fråga: Var hittar jag koden?