Inlägg

Inlägg som anothersheep har skrivit i forumet
Av anothersheep
Skrivet av compumanic85:

Galet erbjudande tyvärr så såg jag det nu men när tog erbjudandet slut? Mvh

Ja, samma här, tidigare idag, men var inte kvar. Så jävla surt när jag precis beställt en 1TB från Amazon för typ 1500 surt förvärvade penningar, vilket jag tyckte var billigt... Jag har till och med RSS-feeden som matar på telefonen. Synd bara att man har 8374023 andra notifikationer och så jävla fullt upp att man.....ändå inte kommer nyttja extra lagringsutrymme till Xboxen... 😆😑😭

Av anothersheep

Tröttnade på stressiga jobb där det var svårt att få till life-work-balance så har relativt nyligen blivit klar med en tvåårig yh till fullstack-utvecklare. Nu stämplar jag så jag har oförskämt bra life-work-balance! Skämt åsido hoppas jag på napp snart. Har även en äldre bror som jobbar med det och har alltid haft ett intresse för datorer.

Av anothersheep
Skrivet av Aarox:

Samma här, jag har redan en IPad Pro. Sålde paddan idag för 7000:-

Blocket eller var?

Av anothersheep
Skrivet av Gilgamesh:

it's a brand new product, it's not like it will get price dumped on Black Friday, I don't know why people expect that much from this Black Friday crap lol.

Still a gamble and just short of 13k is alot of money for me atleast. Heck, ain't even ~6k alot for that kind of system considering how much a new setup with separate speakers cost? A system which probably has similar or even better sound?

Av anothersheep
Skrivet av petersladder:

It's the Galaxy Tab S9 Wifi edition with 128Gb and 8Gb ram, right?
Do you think it'd be easier to sell than the Frame 43?

One thing that could affect the chance to sell, not least the time to find an actual buyer, is supply and demand. How many will get and try to sell their bonus product affects supply, naturally. People might be less eager to buy new things when times are tough, and Black Friday is not that far off either, which might affect demand right now. Either way, it's a gamble.

Av anothersheep
Skrivet av Gilgamesh:

yes tog en Galaxy Tab S9, bör kunna få runt 7k minst.

Jojo, men då ska man lyckas få den såld också.

Av anothersheep
Skrivet av Gilgamesh:

damn, kontaktade Samsung direkt då jag köpte denna till fullpris förra månaden, förklarade läget och han la upp ett ärende om prisreduceringsförfrågan som bör gå igenom, så 3000kr tillbaka, skönt!

Fick du någon produkt med? Funderar på om det rimligt att förvänta sig att kunna sälja den vidare, och i så fall vilken pryl som är enklast att få såld.

Av anothersheep
Skrivet av hejjimmy:

Stämmer mycket bra det, reserverade en s95b tidigare i veckan som fyndvara där jag i butiken fick reda på att det var en tydlig inbränning på panelen. Den följde tyvärr inte med hem.

Lite nekro, men är det inte möjligt att få panelen utbytt på garanti?

Av anothersheep

Är det någon som spelar utan game mode? Eller fått bilden snarlik att ha game mode av? Och är det vanligt att bilden blir så mycket mer "dull"? För mig är skillnaden i "tryck" i bilden väldigt påtaglig. Initialt upplever jag bilden med game mode av som att jag typ bytt till en betydligt bättre TV. Det är väl säkert mer eftersläpning och så, fast alltså, inte så illa i AC Origins som jag testat med.

Av anothersheep
Skrivet av Hasson39:

Någon som vet ifall dessa är ämnade för "gaming", dvs låg latency?

Trådat ~11 ms och därför inte för competitive gaming enligt https://www.rtings.com/keyboard/reviews/iqunix/f97

Edit:
Ytterligare recension där recensenten tycker att det funkar helt okej för gaming: https://www.tomshardware.com/reviews/iqunix-f97-mechanical-ke...

Av anothersheep
Skrivet av osmojao:

Jag drog hem ett, har ingen riktig preferens på switchar, kan dock säga att det inte alls låter som i ovan video.
Rätt tyst och behagligt att skriva på, med en del motstånd och thump.

Spacetangenten slår i botten och fan nu börjar jag irritera mig på den

Annars trevligt tangentbord, backspace verkar inte ha kommit från samma batch med plast då den är en mörkare blå än övriga tangenter.

Smutt! Såg även två positiva recensioner på inet på brädan med just de switcharna. Har redan ett Cherry MX, men blir nog fan ett köp så jag har trådlöst att koppla till surfplattan. Tycker för övrigt att det ser förhållandevis riktigt snyggt ut också. En fråga förresten – hur är backlight? Syns de mindre vanliga tangenterna i mörker?

...och visst är det hotswap? Enligt inets frågor och svar ska det vara det.

Av anothersheep
Skrivet av TheZlatan1000:

Är nedsatt till 1299 kr nu. Verkar vara ytterligare prissänkningar på vissa produkter i Inets senaste kampanj.

Jag är nyfiken på hur switcharna till det för 999 upplevs om någon fått hem!

Av anothersheep

Är det någon mer som inte kan installera HBO-appen? Det står att Smart Hub uppdateras. Får kanske resetta allt...men drygt att logga in i allt igen. Dagens i-landsproblem... 😆 EDIT: Kan inte installera några appar alls. Har inte godkänt all datainsamling från Samsung men fungerade förut. EDIT 2: Kommer inte åt mjukvaruuppdatering eller Device Care under Support heller, men lyckades komma åt Device Care och Smart Hub reset genom e-manualen. Nu kan jag i alla fall installera appar...

Av anothersheep
Skrivet av anothersheep:

Min TV har plötsligt fått en skön gulaktig tjock horisontell linje till höger i bild. Alltså, seriöst Samsung...flaggskepp 2022? Först högtalare som skorrar och nu detta. 🙄 Känns inte som en speciellt bra långsiktig investering när det blir problem med panelen efter bara typ en månad. De kommer säkert skicka en tekniker, men hur länge håller nästa panel då, kan man undra.

Idag kl 13 var tekniker här och bytte panel. Inga konstigheter. Gick sju arbetsdagar från första kontakt till byte. Samma kvalitet på panelen, riktigt bra vid film, med lätt DSE som syns enbart vid gaming hittills.

Av anothersheep
Skrivet av ReaKöparen:

Har dom sagt att dom ska skicka tekniker?
Fattar inte varför ingen annan behöver betala för tekniker, men för mig så säger dom att det kostar att starta undersökning äns, och kostar att skicka tekniker. Sjukt.

Inte än. Jag skickade in det igår kväll och de återkommer normalt inom en vecka. Om det är ett fel som uppstått på grund av något som bedöms vara annat än normalt användning (typ främst vårdslöst fysiskt handhavande, antar jag) så går det inte på garantin.

Av anothersheep

Min TV har plötsligt fått en skön gulaktig tjock horisontell linje till höger i bild. Alltså, seriöst Samsung...flaggskepp 2022? Först högtalare som skorrar och nu detta. 🙄 Känns inte som en speciellt bra långsiktig investering när det blir problem med panelen efter bara typ en månad. De kommer säkert skicka en tekniker, men hur länge håller nästa panel då, kan man undra.

Av anothersheep
Skrivet av Henrico:

För min del var one Connect den stora anledningen att köpa tvn.. Suveränt med bara en kabel som dessutom är monterat nedåt om man ska sätta tvn på väggen.

Sedan tror jag det är större risk att något elektroniskt i boxen går sönder än att det blir glapp. En tv rör sig ju knappast.

Ah, ja, för väggmontering är det säkert vara en fördel. 👍 Angående krångel med boxen läste jag om det i ett amerikanskt forum. Andelen boxar som krånglar kan ju dock fortfarande vara försvinnande liten.

Av anothersheep
Skrivet av Chess_Norris:

Vilken ersättnings TV skulle ni ta om ordern makuleras, förutsatt att de lämnar 70% rabatt?
QN90B känns som det enda vettiga alternativet om de nu erbjuder en annan Neo QLED TV.
QN900B verkar inte vara lika bra enligt recensioner, trots att den är dyrare och QN85B är väl också en betydligt sämre modell?
S95B OLED i 77" skulle annars vara trevligt om de erbjöd med 70% rabatt, men det lär väl knappast hända.

QN90B imho. One Connect är överflödig och sannolikt snarare en större risk för mer kabelglapp och saker som slutar fungera på sikt. Finns en anledning till att inga andra tillverkare mig veterligen kör på det konceptet. Bilden är dessutom antagligen bara marginellt sämre, om alls rent subjektivt. När det gäller högtalarna på QN95B sänker de enligt mig kvalitetsintrycket eftersom de får chassit att vibrera. Det ska väl också sägas att en del tester visar att Samsung tenderar att förvränga bilden vilket gör det svårare att närma sig en bild i stämmer överens med skaparens intentioner: https://www.flatpanelshd.com/review.php?subaction=showfull&id...
https://www.flatpanelshd.com/news.php?subaction=showfull&id=1...

Jag vet inte huruvida de har patchat det, men oavsett dessa tveksamheter anser jag att för 10500 kronor är 75" QN95B riktigt bra. Och om QN90B är ännu billigare skulle jag faktiskt tro att den erbjuder ett bättre helhetsintryck. Eftersom det är subjektivt och jag inte litar helt på Samsung och vad deras processorer och algoritmer gör med bilden kan det lika gärna vara så. Sedan är jag nog färgad av alla amerikanska recensioner av QN90B, även fast modellerna skiljer sig åt. Om tillverkare kunde försöka få till vettigare namn på finns produkter.....

Av anothersheep
Skrivet av mstoltz:

Jag har ju svaga vertikala linjer över panelen när jag spelar, dom syns speciellt mycket när jag lirar rdr2 i HDR mot en himmel och full måne.

I filmer och tv syns dom till 95% inte.

Har varit i kontakt med Samsung som skickar hit en tekniker med en ny panel på Tisdag.

Problemet är att i detta lotteri, att man får en sämre panel eller samma problem.

Jag frågade dom då om tex teknikern bytar panelen och vi provar den tillsammans och han säger att enligt hans standard tycker att den är bra... Och jag tycker emot...... Bytar han då tillbaka till min gamla så länge?

Fick då till svars att nej, det gör dom inte.
Och vill jag då byta tillbaka igen, får jag betala.

Risken finns då att jag kommer bli sittande med en sämre eller likvärdig panel ändå.

Man kan ju tyckas att en tv för 35.000 kr, borde dom ha hårdare kvalitet kontroller på.

Panelen jag har nu :

1. Svaga vertikala banding i Gaming som syns mot tex himmel eller vid tex full måne, snö osv
Men knappt nått vid vanligt tittande på film osv, bara ibland vid enformiga färger som himmel osv, men inte ofta.

2. En väldigt svag horisontell banding, men väldigt svag.

3. Nått sorts litet rutmönster, som också är svagt och syns mer mot blå och vit bakgrund.

Efter beskedet från Samsung idag enligt ovan, så vet i fasiken om jag ens vågar byta den, med risk att få en sämre eller med andra problem 🤷‍♂️

Som sagt detta syns mest när jag spelar, vilket jag gör en hel del med.

Var det svårt att få dem att skicka ut någon som byter? För min del kvittar det. Om DSE:n inte blir bättre returnerar jag alternativt säljer.

Av anothersheep

Om någon nu tittat efter det undrar jag om DSE i bland annat Assassin's Creed Origins och om det kan vara värt att uppdatera fw från 1340 eller vad det nu är som original, för att se om det blir bättre. Jag har svårt att låta bli eftersom jag vill ha en TV som ska räcka som vår plasma som den ersätter, dvs 10+ år. Jag har -- för mig -- bra störiga ojämnheter / DSE när jag flyger runt över öknen, och tittar runt över himlen. Mörkare horisontell tjock linje t ex. Det gäller nog alla bilder som är enformiga, ska strömma lite hockey och fotboll få se. Det är väl sannolikt rätt otacksamt läge för många paneler, men liksom...det är klart jag skulle vilja slippa det. Och lite förvånad är jag när det handlar om en flaggskeppsmodell från 2022. Jag har provat att ratta runt det med inställningar men tycks svårt att komma åt det. Samtidigt är det riktigt vass bild annars och inte alls lika tydlig DSE som på en 75" TCL C835 jag hade hem tidigare i år. Men, ja, jag är kanske för kräsen för LCD i den här prisklassen, men 30000+ för typ LG G3 är ju fan sjukt. 😅 Edit: ett sätt att inte behöva punga ut så mycket kanske kan vara att gå ner i storlek till 65" istället?