Inlägg

Inlägg som aturing har skrivit i forumet
Av aturing

Hej hej,
Har ett xbox series s som mest står och samlar damm. Tänkte kanske att jag och tjejen skulle kunna njuta av den så har ni tips på några roliga spel man kan lira ihop som ingår i xbox game pass. Vi spelade bla last of us ihop och gillar att dundra på varandra i tekken :).

Av aturing

Kanske lite of topic men av de mest kompetenta personer jag mött inom IT var en lärare jag hade på universitetet som i grunden var psykolog och undervisade i människa datorinteraktion som det hette på den tiden. Lärde mig massor av han som jag har nytta av än idag.

Av aturing
Skrivet av Barsk66:

Själv är jag "full-stackare". Gör allt från back-end, databaser, arkitektur, deployment, IT-drift, webbgränssnitt och styling. Men inte "hemsidor" då utan webbapplikationer.
Safari har jag haft en del duster med också, men för det mesta har den uppfört sig väl. Dock med iframes och popupper så vill den inte alltid vara med. Tolkar detta med sessionscookies över iframes på ett hårdare sätt än t.ex chrome. Men har faktiskt just nu en rapporterad bugg på just Safari. Så lite rätt har du där!

Kul!
Ja, jag programmerar knappt längre. Det är lite script för att underlätta vardagen och automatisera CI/CD-pipelines och sånt inom jobbet. Nu arbetar jag med Linux, CNCF-miljöer och orkestrering för ett statligt bolag. Front-end kommer jag aldrig röra haha.

Av aturing
Skrivet av Barsk66:

Då jag jobbat med applikationsutveckling med webben som användargränssnitt sen typ 1998 så har jag en hel del minnen av IE. Inga av dom är goda.
Själv har jag kört med Netscape, sen Mozilla och Firefox så länge jag kan minnas. Chrome då och då också.
Kan dock sägas att senare Edge fungerar fint. Den är ju dock baserad på Chromes webbmotor så det är väl en anledning.

Är själv back-endare men minns med fasa åren kring 2008-2013 när det fanns massa statliga direktiv om att besökare med en viss version av IE var tvugna att kunna nå webbplatsen. Det gällde framförallt när man arbetade mot sjukhus och liknande. Minns att våra front-end:are knappt sov i slutet av projekten pga alla bajsmackor dom behövde lösa inför olika utpushningar av ny kod.

Byggde mina första hemsidor runt 00. Minns känslan än idag när man öppnade IE och såg att ens lilla krumelurer man hade skrivit i notepad++ kunde bli en hemsida. Så startade min programmerarkarriär, så lite goda minnen har man av IE iaf.

Och om vi ska vara ärliga, Safari är ju inte speciellt mycket bättre än IE :).

Av aturing

Körde Atom i många år och älskade det, speciellt när jag programmerade PHP. Men precis som ngn skrev innan blev det stökigt när projekten var av lite större karaktär. Då jag nu mest jobbar med devops, containers och kubernetes så är vscode ett betydligt smidigare alternativ att hålla koll på alla dockerfiles och yaml-filer.