Inlägg

Inlägg som Kjellis85 har skrivit i forumet
Av Kjellis85
Skrivet av Lembritt:

@Kjellis85: Vad har du för router idag?
Kanske går att bygga vidare med för mesh.
Annars testa med en AP på ytterväggen mot stugan som klarar att vara utomhus.

Om du inte har grannar i närheten som kan störa wifit, kan du testa med att öka kanalbredden.

Vi har en router från Comhem, technicolor router tg389ac - som funkar helt ok. Men kanske inte bästa valet, vad vet jag, för AP eller mesh-system. Lite det jag vill undersöka. Vi har grannar runt omkring oss men det är 50-100 meter emellan husen. Stora gårdar, fast tätt ihop.

Av Kjellis85
Skrivet av varget:

Tack Varget! Men det där känns nästa över min befattning vad jag kan och förstår faktiskt. Som jag skrev ovan så är jag newbie på detta. Och vill hitta en lösning som inte är allt för dyr eller allt för krånglig.

Är mesh-system något du kan rekommendera?

Av Kjellis85
Skrivet av MinpinStudios:

Jag har ca 20m till mitt garage ifrån min router å där ute har jag nästan full mottagning till routern så det kanske räcker med router eller det har du redan testat?

*Menar att testa en annan/bättre router?

Har du tips på bättre router? Tar tacksamt emot. Även om jag känner att alla svar ovan är toppen, så tacksam för alla svar, så känns det så jäkla krångligt med nedgrävd nätverksakabel. Är Mesh-system att föredra?

Vårt router sitter idag i vardagsrummet och från den till gäststugan är det typ 25 meter. Så vill få det att funka någorlunda iaf.

Av Kjellis85

Förlänga internet mellan två hus - hur?

Hej,

Jag vill förlänga vårt internet från vårt huvudhus ut till gäststugan (20 meter). Jag är totalt newbie på detta. Jag har läst på en del, mest gamla forum, om att dra nätverkskabel mellan husen. Men detta känns inte helt hundra procent utifrån vad jag läser. Jag hade gärna velat dra sladd i luften mellan husen, men det verkar uteslutet. Och gräva ned känns som ett enda stort projekt.

I det stora huset har vi fiber. Men så läste jag på om trådlösa accesspunkter, men vet egentligen inte alls vilken som är bäst för detta. Blev lurad på Kjell&Company en TP-link RE305 Wifi-repeater AC1200 förra sommaren - men det funkade inte överhuvudtaget. Så, till er proffs där ute som kan sånt här. Vad är bäst?

Allt gott!

/ Kjellis