Inlägg

Inlägg som HH1 har skrivit i forumet
Av HH1
Skrivet av Olle P:

Det är ändringar på gång till D+, framför allt när det gäller sportutbudet. Verkar också sannolikt att det blir några olika versioner typ bas/premium.
Min fru, som har abonnemanget, håller på att kolla vad vi ska ha framöver.

Vilka ändringar? Var har du sett info om det?

Av HH1
Skrivet av Olle P:

Som jag förstått det så försvinner Discovery+ när det går upp i Max.

Det trodde nog de flesta när de lanserade Max, men så är inte fallet. Discovery+ kommer att vara kvar som det ser ut nu, med egna varianter på abonnemang. De som inte är uppmärksamma på det kommer säkert i vissa fall att betala dubbelt helt i onödan eftersom inga abonnemang på Discovery+ avslutas automatiskt.

Av HH1
Skrivet av Squallie:

Det är deras medvetna strategi att avbryta rabatten så fort en ändring av abbonemanget görs eller betalning misslyckas helt utan varning tyvärr. Detta sades redan när man skaffade det.

Frågan är om det förfarandet skulle hålla för en granskning hos ARN? I alla fall, i Google Play så kan man ange ett reservkort om betalningen inte går igenom med det primära kortet. Jag tror det ska fungera för Max men nu undrar jag om det egentligen gör det? Någon som har erfarenhet av det?

Av HH1
Skrivet av ComeradJenko:

Har ni andra fått upp att ni måste välja vilket abonnemang ni vill ha? Jag skaffade med livstidsrabatten för längesedan. Förstår ingenting och jag hittar inga kontaktuppgifter till dem heller...

Det ser inte bättre ut än att ditt abonnemang med livstidsrabatt har avslutats. Har du betalt med ett kort som gått ut kanske? Du bör ha fått ett mail om att så har skett i så fall. Det ska nog synas i Google Play prenumerationer om du har abonnerat den vägen.

Av HH1
Skrivet av Olle P:

I min familj har vi sedan flera år prenumeration på Discovery+ bara för att komma åt Eurosport (läs: Tour de France) som min fru vill kunna följa.
Att vi dessutom fick tillgång till OS blev en senare tillkommen bonus.

Nu blir Eurosport ungefär lika dyrt som Viasat Motor, vilken jag skulle vilja ha men ratat för att den kanalen är så dyr.

Vad hindrar att du behåller Discovery+? De har väl inte höjt priserna eller ändrat innehållet där också?

Av HH1
Skrivet av Retarderad:

Får jag skylla mig själv som går efter den information som bolaget går ut med?

Information kan alltid vara fel eller bristfällig så varför kunde du inte ens vänta en dag med nya abonnemanget för att se själv vad som egentligen hände med det i praktiken? Varför var det så viktigt att säga upp det direkt i rent raseri? Samma raseri som gör att du blev förbannad nu när du upptäckte att det egentligen var på ett annat sätt.

Av HH1
Skrivet av Retarderad:

Jag har varit kund hos HBO Max sedan starten 2021 och hade därför livstidserbjudandet på 50% rabatt vilket har gjort att jag endast betalat 44.50 kr/mån. När informationen kom om Max så stod det klart och tydligt att tjänsten kommer bli sämre då man bara kommer erbjuda 1080p för oss som har rabatten, samt att priset höjs med 20 kr. För att få 4K måste man välja det dyraste abonnemanget som kostar 169 kr och som inte innefattar den 50%-iga rabatten.

Att Max sedan i efterhand ändrat sig och erbjuder 4K för 64.50 kr/mån för tidigare kunder hjälper föga då jag redan hunnit avsluta tjänsten.

Har kontaktat kundtjänst för att förklara läget men för bara svaret att eftersom jag har sagt upp tjänsten så kan man inget göra. Har försökt få ärendet skickat till någon högre upp men kundtjänst vägrar göra detta. En kundtjänstmedarbetare slängde också på luren i mitt öra.

Kan ju säga att jag aldrig kommer att använda mig av deras tjänst eller kommande tjänster.

Svin.

Fast de har ju inte ändrat sig i efterhand, de var bara var lite otydliga. Varför måste du säga upp abonnemanget i samma sekund som du får är ett mail med byte av abonnemang, trots att du vet att alla ändringar gör att livstidsrabatten försvinner? Varför inte vänta någon månad eller två tills allt har klarnat? Varför har du så bråttom? Du får faktiskt skylla dig själv.

Av HH1
Skrivet av DeadMeat1234:

Imponerande hur lite av intresse Discovery producerar idag från att ha varit det bästa TV hade att erbjuda för 30 år sedan, i min bok.

Nu är det mest larv.

Menar du svenska produktioner i Kanal 5 eller Discovery i stort? Två helt olika saker. Den svenska delen (kanal 5) i Max är väl ändå ganska liten men uppenbarligen lönsam och har säkert varit så sedan starten. Vad erbjöd Kanal 5 för 30 år sedan? Ah just det, Fråga Olle.

Av HH1
Skrivet av Sweckid:

Nej och du torskar din rabatt om du ändrar

Man behåller rabatten om man behåller Före Standard även om man lägger på sportpaketet. Ingen rabatt på sportpaketet dock.

Av HH1
Skrivet av Dedde:

Jag får känslan av att det är extremt många som är missnöjda med detta, är det bara jag som är hur nöjd som helst med detta? Om det nu är så att det fortsättningsvis kommer vara 4K i "Legacy Standard" så innebär det att jag från den 23/7 får betala 64,50kr/månad för något som jag tidigare betalat 49,50+109kr för. (Ja, hade paketet Underhållning på Discovery+ innan).

Jag är supernöjd med detta. Skönt att slippa ha två appar dessutom.

Instämmer! Glöm inte att säga upp Discovery+ bara.

Av HH1
Skrivet av Vapo:

Chattade med Max kundtjänst för att säkerställa vad som gäller. Oklart med antal nedladdningar iom att jag aldrig frågade om det. Fick göra bilden själv dock <Uppladdad bildlänk>

Finns ju några i det här forumet som inte kunde sitta still i båten utan har sagt upp sina abonnemang med livstidsrabatt. Hoppas dock att många blir kvar så de stöter på en massiv proteströrelse om de så småningom försöker försämra tjänsten, exv tar bort 4K.

Av HH1
Skrivet av Vapo:

"Före Standard" och "Standard" är väl ändå samma sak, eller har jag helt missat ett fjärde alternativ?<Uppladdad bildlänk>
<Uppladdad bildlänk>

Det som avses i den listan är att man får behålla livstidsrabatten om man är kvar i Standard, men den heter egentligen då Före/Legacy Standard. Troligen samma villkor som Standard men med tillägg 4K och de tidigare villkor som gäller för att behålla rabatten.

Av HH1
Skrivet av Chunken:

Jag har läst i tråden och hittar bara följande inlägg. Är dock mer benägen att tro på det som deras PR- och kommunikationschef hänvisar till som också listas i artikeln.

https://i.imgur.com/9Vqx1fO.jpeg

Vi som har livstidsrabatten har ett abonnemang som heter "före standard" eller mer korrekt på engelska "Legacy standard", inte ett av dem i listan. Om du själv har rabatten så ser du det och du ser även att 4K finns. Annars behöver du inte bry dig.

Av HH1
Skrivet av Chunken:

Från upp till 4K och 44.50 kr/mån till 1080p och 64:50 kr/mån. Eller upp till 4K, då säkerligen allt inte är i den upplösningen, för 169 kr/mån. Nej du, tror inte det.

Det stämmer ju inte. Du har 4K med befintlig rabatt. Om du orkar skriva i tråden, läs den också. Det är bara tröttsamt med allt gnäll som snurrar runt i tråden om livstidsrabatten, helt utan anledning.

Av HH1
Skrivet av Tenerezza:

Så vad är det 'dubblerade' innehållet av man skulle få? Hört mycket Snack om att få Discoverys innehåll? men ser inget, något som vet som dykt upp man kan söka på?

Kanske allt nytt låst till nya abonnemangen också? eller vad?, Har bara "Före Standard" Just nu så.

Just nu känns det som man fick samma innehåll med sämre kvalie och dubblerat pris, får se om jag kommer behålla detta lutar starkt nej just nu.

Jag har Före Standard och har åtminstone en kategori som heter Kanal 5 och en som heter Discovery under Våra Varumärken. Vad är det du saknar från Discovery+?

Av HH1
Skrivet av Magnus303:

Hur vet du att "allt" ingår.
Det framgår inte alls av Max egen hemsida. Där står att femman, nian etc ingår i Premiumabonnemanget.
Det står inget om att det gäller linjärt och jag antar att max enbart är streaming.
Det står ju tex speciellt att Eurosport ingår som streaming i sportabonnemanget.

Mycket, mycket dålig information från Max om det här.
Eftersom det femman och nian står under premium så måste man anta att dom inte går att se alls på standardabonnemanget?
Finns ju ingen specificering alls om att "Allt ingår i alla abonnemang". Eurosport gör ju inte det tex...

Håller med om att informationen om det är usel, men syftet med Max var redan från början att inkludera allt eget material i Discovery+ (exv alla svenska program från 5 och 9) i Max, utom sporten. Det som egentligen är en överraskning för mig är att Discovery+ kommer att vara kvar som egen tjänst vilket i alla fall jag inte fick intrycket av från början.
Frågan är hur många som nu kommer att betala dubbelt helt i onödan, dvs både för Discovery+ och Max? De kalkylerar kanske med det.

Av HH1
Skrivet av KplSteiner:

Om jag kan lägga till alla matcher i Allsvenskan och Superettan för 50% av 260 spänn så är det sjukt värt.

Säkert en feltolkning. De menade naturligtvis att rabatten för Standardabonnemanget blir kvar om man lägger till sportpaketet, men knappast att rabatten även gäller för det.

Av HH1

Råkar ha Max även i ett paket från Telia och noterar att Basic ingår men uppgradering till Standard är gratis och rabatten gäller tillsvidare.Tips till er som abonnerar via Telia alltså! Premium verkar ha ordinarie extra kostnad från Basic dock.

Av HH1
Skrivet av Magnus303:

Fy f-n!
Jag är en som prenumererar på Discovery+ för att se en del Kanal5-program (Alla mot Alla med Filip och Fredrik bland annat).
Gör det under "säsonger".
Nu så slänger dom jävlarna in kanal5 och kanal 9 i "premiumabonnemanget" för 169 kr.
Det är liksom "standardkanaler' som man alltid fick bliigt via discovery+ tidigare.
Vill inte ha den andra skiten.
Så det går upp från 109 kr till 169 kr nu.
För ett halvår sen var det 89 kr.
Enda trösten är att OS ingår, vilket blir billigare än tidigare år (typ 300-400 kr för en månad med något paket då).
Fast då kan man nog ge sig fan på att dom lägger in reklam (Trots att premium ska vara reklamfritt) för att locka in en i någon reklamfri variant för sporten. Som det varit för tex viaplayl.

Det är linjär-kanalerna du inte får. Programmen finns där ju ändå och du kan starta dem när du vill! Vem tittar egentligen på linjär-tv som inte är direktsändning numera? Själv kör jag vidare med livstidsrabatten och nu slipper jag abonnemanget för Discovery+ separat. 4K ska väl funka i några månader i alla fall och sedan kan ju saker förbättras även i standardabonnemanget, vem vet. Ser fram emot OS och skönt att inte behöva sporttillägget för det.

Edit: allt från Discovery+ ingår i alla Max-abonnemang så Discovery+ ska man säga upp om man har Max.

Av HH1
Skrivet av lebear:

Nån som fått standard edition från Webhallen som förbokade i juli?

Jag har fått och bokade 2/7. Den kom till butiken i Liljeholmen igår. När den gröna bocken syns så finns den i butiken men det kan dröja några timmar innan man får mail och det står att den kan hämtas. Sett i en kommentar innan att någon som bokade i början på september också fått sin, så din är säkert på gång.
Edit: om du bytt butik så hamnar du sist i nya butiken så ditt beställningsdatum gäller inte då.