Inlägg

Inlägg som Zakleo har skrivit i forumet
Av Zakleo
Skrivet av lillaankan_i_dammen:

Angående krigsplacering. Så misstänker jag att de som jobbar med IT-säkerhetsfrågor mer sannolikt kommer få utreseförbud vid konflikter, snarare än att bli placerad allra längst ut i fronten.
Så jag tycker inte man ska oroa sig för detta.

Löner så är det inte alltid allt och arbetet är en stor del av ens liv.

Vet inte vad som gäller för dessa tjänster, men kan nog ligga något i det du skriver.
Krigsplacerad betyder ju inte att man per automatik kastas till fronten. Det är soldaternas uppgift.
Men det förväntas ändå utav dig att du kan utföra dina uppgifter även i krigstid.
Lönen är inte allt. Utvecklingsmöjligheter som heter duga bl.a.

Av Zakleo
Skrivet av guest6936:

Kompetent personal kostar. Jag har själv jobbat tio år med Python och jobbar idag med informationssäkerhet, dataskydd etcetera. Jag tjänar troligen mer än dubbelt så mycket än det som erbjuds. Varför ska jag jobba på Försvarsmakten? Ett högre kall betalar inte räntor och räkningar.

Man blir krigsplacerad och får gå Grundläggande Soldatutbildning, kombattant.

Av Zakleo
Skrivet av jnsson:

Testat lite mer. YouTube tycker fortfarande att jag använder Adblock om jag först går till YouTube och sedan in i en video. Då måste jag uppdatera sidan, då tycker den inte att jag adblockar. Så det är inte helt smärtfritt för mig tyvärr.

Tråkigt att höra, men fortsätt kämpa. Känns som att det kan vara en hel del saker inblandat som gör att folk får olika resultat.
Verkar ju vara krig mellan YT och adblockers just nu, men vi får hoppas på en stabil lösning.

Av Zakleo
Skrivet av jnsson:

Nope, jag har blivit helt blockerad med Adblock Plus på YouTube
<Uppladdad bildlänk>
Gäller för övrigt också uBlock, då det är det jag använder nu på Firefox och får samma blockering. Jag kunde först ta bort den rutan, sedan några dagar senare kom det upp att efter 3 videor kommer videos blockeras vilket det nu gör. Nu använder jag Brave enbart för YouTube

Testa följ uBlocks guide på reddit; https://www.reddit.com/r/uBlockOrigin/comments/178yasm/youtub...
Detta fungerade för mig, får inte upp några dialogrutor eller reklam öht.

Av Zakleo

Jag har samlat ihop mina ca 1000st 4k-wallpapers i en mapp, som datorn sedan slumpmässigt ändrar ifrån varje timma.
Tycker det är skönt med omväxling.

Av Zakleo

Tja jag hittar inget wilma men vimla hittar jag hur mycket kan du tänka dig betala för en router jag hittade en router som verkar uppfylla ditt behov men du kan behöva fylla i APN-inställningar för att få det att fungera den heter TP-link Archer MR600 4G-router

Av Zakleo

Testa att endast direktansluta en PC till fiberboxen, och utför ett hastighetstest på nytt. Om fiberboxen har s.k. freeseeting kan du testa de olika portarna LAN1-4. Kvarstår problemet kan du testa en annan nätverkskabel mellan fiberbox och router/PC.
Annars felanmäl till Bahnhof bara, så får de felsöka länken hem till din fiberbox.

Av Zakleo

Kan problemet ha uppstått i samband med någon uppdatering månntro?

Av Zakleo

Ifall din ISP behöver felsöka din anslutning, eller utföra rutinkontroll elr liknande kommer de troligtvis se att fiberlänken från accessswitchen i ditt område, hem till din fiberomvandlare ligger nere, tror jag. Men sköter du omkopplingen försiktigt så brukar väl ISP inte bry sig märkvärt. Fiberomvandlaren är nätägarens/stadsnätets utrustning(antar att du har IP Only). Men som tidigare nämnt så är fibern väldigt känslig, ett dammkorn. Hårstrå eller fingeravtryck/fett i vägen för ljuset i kabeln kan försämra ljusvärdet/bandbredden. Men lycka till ifall du kör som planerat.