Inlägg

Inlägg som Conte har skrivit i forumet
Av Conte
Skrivet av BritishTeaparty:

Om vi tar det så här istället.

Kan du gå med på att alla esports events och Lan Partyn som drivs av företag inte ska innefattas av kulturstödet, för att det är företag som bedriver sin vanliga verksamhet för att tjäna penga att dela ut till sina ägare? Right.

Så vart drar man alltså gränsen?
Så mellan 2011 och nu så har en del av Dreamhacks verksamhet räknats som kultur, de har haft 6% moms och fått stöd. Och nu blir dem nekade. Vad har hänt här i mellan? Dreamhack har ju gått mer och mer ifrån den verksamheten som gör den kultur. Samtidigt som privata intressen i den kulturella verksamheten tar över.

Som jag ser det så har dreamhack trampat vidare på en väg de mycket väl viste skulle leda till att dem en dag blir nekad stöd.

Igen, vad anser du om alla hundratals andra vinstdrivande företag, vilka även de är till för att generera vinst och avkastning till sina ägare, som har tagit emot krisstöd från Kulturrådet? Menar du att enbart ideella föreningar ska ha rätt till krisstödet?

"Så mellan 2011 och nu så har en del av Dreamhacks verksamhet räknats som kultur, de har haft 6% moms och fått stöd."... var har du fått det ifrån? Det stämmer helt enkelt inte.

"Dreamhack har ju gått mer och mer ifrån den verksamheten som gör den kultur."

Och vad menar du med det?

Av Conte
Skrivet av BritishTeaparty:

För mig var själva fråga om vad Dreamhacks gör räknas som kultur. Lan party's räknas som kultur, mycket väl räknas spel hobbyn som kultur.

Det Dreamhack gör här i artikeln är att sätta ett lika med tecken mellan deras verksamhet och spelkultur.

Nu har jag i år och andra år sökt kulturstöd för lan och gaming för ungdomar i både kommun och landsting. Finns absolut stöd och pengar som går till att hålla e-sport events.

Dreamhack är inte längre en kultur satsning, det är ett vinst drivande event. Skapa en Sverok förening och börja hålla kan så kan jag lova att du får pengar för att driva e-sports kultur

Tycker du då det är rätt att Luger (arrangör av bland annat Way Out West) och Live Nation tillsammans har fått krisstöd på åtta miljoner kronor? Det här stödet handlar ingenting om det är ideellt eller inte. En majoritet av de som sökt krisstöd (åtminstone de högre beloppen) är vinstdrivande aktiebolag.