Inlägg

Inlägg som Golvspaden har skrivit i forumet
Av Golvspaden

Som vanligt är CPU och GPU högst upp på listan. Sj hade jag velat se Dualsense Edge rejält nedsatt. Eventuellt ett x570/b550 då man skulle behöva diagnostisera datorjäveln....

Ska följa dock! Även om jag inte köper ngt kan det vara kul att se på.

Av Golvspaden

Om du vill bli av med det snarast och om det mot förmodan inte händer så är jag redo idag. PMa gärna så jag får notisen snabbare. SweC är tyvärr inte optimalt för chatt.

Av Golvspaden
Skrivet av SimpleDino:

Bud noterat! Förstår din situation dock är 1000 kr (inte för att låta som en snåljåpa)...men jag ska funderar på saken.

Det är helt förståeligt, klandrar dig inte för det. Återkom gärna om hur du gör.

Av Golvspaden

Skulle väldigt gärna behöva kolla om det är mitt MB som är boven i ett problem men typ inte råd med ngt för att bara "testa"... 1000kr för x570 Taichi kan jag väl buda! Vem vet, kanske kan köra förbi Gävle också.

Av Golvspaden
Skrivet av crumpets:

Det är nog tyvärr motsatsen till vad de gör. De vill ju inte att någon ska välja detta, därför gör de det orimligt dyrt. Så att de kan fortsätta som vanligt och gnälla till EU om att de inte bryter GDPR eftersom folk "valt" att ha det så här, trots att det var snarare ett tvång.

Ah, en fuling. Vem hade anat att företag försöker göra allt för att kringgå regler? jaja, hur som lär jag inte skaffa FB ändå oavsett vilket som blir. Hoppas fler väljer att avstå helt enkelt.

Av Golvspaden
Skrivet av Miska:

Observera att priset gäller per enhet, så om du har dator, tab och mobil anslutna till FB och IG så får du punga 450kr/mån för alla enheter.. Inte nog med det så tänker de höja med ca 100kr/mån/enhet nästa år för att "täcka ev omkostnader", vad det nu kan vara(?).

Hahaha är det sant? Hur jävla korkat är inte detta? Glad att de sänker sig själva, precis som Elon. :popcorn:

Av Golvspaden

Blir alltid glad över att läsa när det är positivt för Intels GPU. Det behövs verkligen en till aktör. Jag hoppas de lyckas för konkurrensen är väldigt bra att ha. Gillar ju inte företaget (eller något företag egentligen), men det gynnar oss alla om det går bra för de. Det var ju lite smårykten om att de skulle skrota det efter initiella siffror men det hade varit så dumt. Det är ju trögt i början. bara att kämpa vidare!

Av Golvspaden

Tänk att det finns folk som självmant vill ge pengar till Facebook. Helt insane.

Av Golvspaden

Snart kan man slänga sin ugn och bygga en gamingdator. Varmluftsugn med 10 fläktar LFG.

Av Golvspaden
Skrivet av Aje:

Har en NAS om det räknas, annars var det väl på 00-talet typ.

Jag är likadan. Skaffade en NAS men jag har dock en extern USB-2.5tummare på min PS5 så antar att jag ändå kan klicka på "Ja" i mröstningen.

Har tom. tagit bort allt utom m.2 i datorn. Allt man behöver är i NASen ändå.

Av Golvspaden
Skrivet av herc:

Du har rätt i att det inte är någon idé att älta. Jag har också tänkt tanken med att tiden för öppet köp inte hinner gå ut innan BF. Kanske får göra som du säger att inte packa upp den, eventuellt packa upp och hantera den extremt varsamt så den kan lämnas åter i nyskick.

Jag kommern og packa upp min men "hantera varsamt" är ju en självklarhet. En TV helt enkelt. Bara att sätta upp och låta vara. Det är nog mer paketeringen du ska tänka på. Inte sprätta sönder kartongen, etc. Då kommer de inte klaga på det.

Eller som sagt, öppna och njut, var nöjd. Även om det är ngn tusenlapp om en månad så är det ju inte hela världen det. Då har du ändå haft den och kunnat använda den.

Skrivet av Hao:

Artic X1-3D tillsammans med denna VESA-Adapter.

Den ska klara 10kg och TV:n väger 9kg. Däremot vid max utsträckning sidledes så märkte jag att foten lyfte från borde lite grann, men att den fortfarande klarade av att hålla TV:n. Kanske syns på bilden om du zoomar in såvidare deninte har komprimeras rejält vid uppladdning.

<Uppladdad bildlänk>
Inte riktigt nöjd med min setup, men funkar

Det där är äckligt sexigt.

Av Golvspaden
Skrivet av herc:

Tack för tipset! Jag slog till på en C3 42" för 10990:- som jag tänkt använda som skärm. Jag vet inte om det var ett bra pris eller om de eventuellt kommer gå ner ytterliggare på BF.

Min plan var egentligen att vänta till BF och hoppas på en C2 42" för under 9000:-, men ju mer det närmar sig så blir jag mer och mer tveksam till att det kommer finnas några C2 42" att köpa ens.

Jaja, det är bara att vänta och se om man gjorde ett misstag eller inte 🙂

Inge fara! Slog själv till på 77-tummaren. De brukar bli som lägst 25k men vem vet, den kanske blir ännu billigare på BF? Gjort är gjort och man kommer iaf ha sin TV så att älta för mycket gynnar inte en. Vet hur det känns dock. Man vill såklart itne betala för mycket.

Ett alternativ är att sitta på den ouppackad och skulle den bli billigare så kan du returnera/köpa nytt eller få mellanskillnaden i bästa fall. Beror helt på hur du lägger upp det ;).

Detta står hos Webbis:
Öppet köp i butik och på internet
Vi erbjuder 30 dagars öppet köp både online och i butik vilket gäller för privatkunder. Under öppet köp-tiden får du undersöka din produkt i den utsträckning som krävs för att kunna fastställa att den motsvarar produktbeskrivning och egenskaper.

BF är ju sista fredagen i November, så det är 29 dagar tills dess. Du lär få se erbjudanden lite före det också. Sitter du bara på varan utan att packa upp så är det helt ok att utnyttja ångerrätten under den perioden.

Av Golvspaden

Med BF så "nära" nu så kanske man blir lite mot köpen men iom att tidigare BF haft samma prisnivå på dessa OLED är jag inte orolig. Inte fy skam att äntligen få 77 tum att spela PS5 på och kolla filmer.
Sen huruvida Samsung vs LG är en grej, ja, kolla HDTVTest om du vill ha djupdykning i detaljer. Vincent ved vad han gör. Rtings är också en bra hemsida om man vill ha det uppspaltat.
Jag har själv föredragit LG dessa år då jag generellt inte bryr mig om Samsung kan få den lite ljusare eller starkare färger. Jag dras inte till "pop" utan genuinitet i återgivningen. Men men, smaken är som baken. Det ni föredrar kör ni på! Oavsett vad går man inte fel idag med en OLED egentligen. Det har alltid varit extremt bra underhållning.

Av Golvspaden
Skrivet av edson:

Ja, det är bara klicka på "Redigera" på orginalinlägget och ändra länken!

Tack, fixat nu!

Av Golvspaden
Skrivet av Golvspaden:

Produkt: LG OLED C3 77" (alla storlekar rabatterade)
Länk: https://www.webhallen.com/se/product/359540-LG-77-OLED77C35LA...
Kategori: TV
Prisjakt: https://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=10292612
Pris: 24990 kr

LG TV på Webhallen är för ungefär BF-priser just nu. Fick mail om det som "Exklusiva Weekend Deals"

https://www.webhallen.com/se/campaign/10232-LG-C3-OLED-evo-Mo...

Vill bara poängtera att 77:an verkar slut för just det priset (Det fanns 2st i weblager när jag köpte den) men resterande TV är kvar. Lite taskigt att de inte låter priset sitta kvar när lagret tar slut då det finns "på väg".

Edit, märkte nu att länken inte visar priset för nägon av de om man inte använder den jag angav i denna post. Kan man edit ett fynd? Sorry för detta, visste inte att det skulle bli så.

Av Golvspaden

Produkt: LG OLED C3 77" (alla storlekar rabatterade)
Länk: https://www.webhallen.com/se/campaign/10232-LG-C3-OLED-evo-Mo...
Kategori: TV
Prisjakt: https://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=10292612
Pris: 24990 kr

LG TV på Webhallen är för ungefär BF-priser just nu. Fick mail om det som "Exklusiva Weekend Deals"

Av Golvspaden
Skrivet av ZiggyStardust49:

Är det någon som har koll mer exakt på vad det innebär att det är en "German/Spanish version" på Samsung S7 fe? Deras beskrivning är ju lite kryptisk, men antar att alla instruktioner och paket är på spanska/tyska, men borde väl inte vara någon skillnad på själva hårdvaran/mjukvaran?

Skulle inte tro att det är någon skillnad alls faktiskt. Du kan alltid ställa in språk på mjukvara och deras nät (om denna har 4G/5G) är precis osm vårt nät så det är inget att tänka på heller. Vet inte ens om det är skillnader längre i frekvenser världen över men det var det förr.

Hur som hade jag inte varit orolig för att inte kunna ställa in språket. Fungerar precis som en mobiltelefon. Finns "Nordic" firmware men det är endast små skillnader som inte bör påverka användandet alls.

Av Golvspaden

Bor i närheten om du inte vill skicka men det är ju kö.

Av Golvspaden

Så mkt som går utför för den här jävla tomten. Hur kul som helst att höra!

Av Golvspaden
Skrivet av C4illin:

Någon som vet hur den står sig mot Xpower A-2? https://www.amazon.se/dp/B085HJ4BJ7/
Billigare och motor på 50 watt mer.

Skrivet av Kimkimone:

Vet inte hur dom två står sig mot varandra, men jag köpte en: https://www.amazon.se/-/en/Dusters-EG-2040-Blower-Black-11-5/...

Och det är ett jävla drag, jag blev förvånad över hur mycket tryck det var i den.
Men ljudnivån går ju hand i hand med mängden luft som flyttas så ta med det i ekvationen.

Jag köpte Xpower A-2 tidigare när den länkades i Dagens Fynd (typ en månad sedan?) och använt en gång. Tror nog den som finns nu är mer "känd" och därmed är lite dyrare pga det. Sett den i ngn youtubers video bland annat. Kan vara "originalet" helt enkelt. Är nöjd med A-2 som jag köpte. Har ju fler munstycken att välja på också.

Sen det med ljudnivån; man lär ju inte damma av datorn 03:45 precis så det är nog lugnt ;). Tips är att göra det på balkongen eller ute. Det flyger rejält fort och långt så sitt inte inne och gör det om du kan!