Inlägg

Inlägg som Golvspaden har skrivit i forumet
Av Golvspaden

Jag är lite inne på att eventuellt testa Intel efter alla år av AMD. Något jag gärna hade sett dock (om jag inte missat det) är någon lista som visar vilka GPUer som är "bäst" att kombinera med. Alltså vilka som eventuellt flaskhalsar. Åt båda hållen. Bara så man får en tumregel på vad man kan uppgradera till utan att det ena eller andra drar ner helheten.

Typ som nu. Jag sitter på 5900x och 3090. Vet inte om det är optimerat eller ej, men vid ett eventuellt byte hade jag gärna sett en del som visar om det är effektivt nog. Låt säga att 14900k är "för bra" för att kombineras. Tror inte det men i framtiden blir det mer och mer ett faktum om man sitter kvar på delar.

Det är alltid nice att läsa om ny teknik. Uppskattar recensionen!

Av Golvspaden

Skulle det inte bli av är jag i Solna imorgon och jobbar. Ifall att. o/

Av Golvspaden
Skrivet av delta76:

it is (much) more frequent with Samsung than other manufacturers, but you can't say for sure what type of promotion they will have next. If you are interested in the Bespoke vacuum cleaner, your best bet would be joining benify and wait for the next promotion. Last year it was sold for 5990kr IIRC.

It's not that I want that one per se, but mine is broken-ish and I need to buy a new vac. Having gotten one for free on top of an item would be best really, otherwise I'll look for cheaper ones. Thanks mate!

Av Golvspaden

Hade varit sjukt nice med den dammsugaren Samsung hade som extra vara på köpet men fanns inget bra att köpa just nu. Vet någon hur ofta dessa typer av kampanjer är? När var senaste eller den före senaste?

Av Golvspaden
Skrivet av Hedmar12:

Vill gärna köpa chassit, vad kan frakten landa på?

Mvh Marcus

Inte OP men sålde nyligen en sådan. Det väger precis under 10kg i originalkartongen så 199kr via Postnord iaf.

Av Golvspaden
Skrivet av Zingo 83:

''The first commercially made electronic television sets with cathode-ray tubes were manufactured by Telefunken in Germany in 1934.'' https://en.wikipedia.org/wiki/Cathode-ray_tube

''In 1972, the concept of the active-matrix thin-film transistor (TFT) liquid-crystal display panel was prototyped in the United States by T. Peter Brody's team at Westinghouse, in Pittsburgh, Pennsylvania.'' https://en.wikipedia.org/wiki/Liquid-crystal_display

För övrigt så är Plasma en död teknik.

Jag förstår inte riktigt vad du försöker säga med denna kommentar. Jag vet att det är gamla tekniker. Det var hela min poäng. Vad vill du ha sagt så jag inte missförstår nu?

Av Golvspaden
Skrivet av Zingo 83:

OLED är en parantes, framtiden är MicroLED. https://en.wikipedia.org/wiki/MicroLED

Jovisst, tekniken går framåt hela tiden, men nu har OLED varit en parentes i typ 10 år, precis som LCD/Plasma innan det. Eller varför inte CRT och alla andra varianter? Med din logik är allt en parentes, eller?

Av Golvspaden
Skrivet av Mocka:

Nu var det längesedan jag fifflade med BIOS och jag minns inte alla detaljerna men det var något i stil med att om man flashar BIOS så läggs det som ett "lager" ovanför gamla BIOS vilket oftast är okej om man byter upp sig men byter man ned sig kan det i vissa fall bli lite struligt. Det ska gå att göra någon form av CMOS reset plus något mer som verkligen rensar ROM så att det inte blir strul när man flashar en äldre BIOS version. Givetvis bör man inte använda profiler från annan version när man gör detta.

Jag kanske är helt ute och cyklar så verifiera gärna detta.

Tack för info. Jag testade F34 och hittills (typ 2-3 dagar) så har jag inte haft frysningar eller dylikt och datorn har startat på första försöket. Även genomgått en Windowsuppdatering (Alltså när den startar om, rullar lite uppdateringar och sen stänger av). Jag får väl kolla på andra lösningar om problemet kvarstår. Bryr mig inte om BIOS version egentligen. Så länge den fungerar så.

Av Golvspaden

Jag hade hoppat över till Firefox för länge sedan om real time sync fungerat med google konto men tyvärr har de inte löst det.

Jag vill kunna komma åt mina lösenord, flikar på datorer/mobiler, etc utan att behöva synca eller "logga in" någonstans. Allt ska vara sömlöst. Sen ska det vara integrerat med andra appar som Maps. När det löses ger jag upp Chrome direkt. Tyvärr är Chrome det enda jag kan använda då det är knutet till Googles miljö.

Av Golvspaden
Skrivet av Anton_Cimex:

Gött, ingen orsak! Även fast det bara är en procent så kan det göra ganska mycket i att få upp FPS 1%/lowest i spel.

Vet inte hur det ser ut på Gigabyte men där man skriver in timings så bör ohm gå att ställa in. Prova då istället;
ProcOdt: 43(.6 lr vad det är)ohm
RttNom: RZQ/7 alt. 34,3ohm
RttWr: Off
RttPark RZQ/5 alt. 48ohm

ClkDrvStr: 24ohm
AddrCmdDrvStr: 20ohm
CsOdtDrvStr: 24ohm
CkeDrvStr: 24ohm.

Börjar den att krångla med att boota så prova byta ProcOdt till 40 eller 36.9

Det ska bara vara att nedgradera, dock kan du förlora alla profiler i UEFI.

Tack, jag provar detta snart. Fan svårt att bara få igång datorn nu för tiden. Lite småjobbigt varje dag.

Av Golvspaden

Tänkte bara passa på att fråga, då jag också tror mig ha problem med mitt x570 Aorus Elite: Kan man bara installera en äldre BIOS utan problem? Alltså nergradera eller behövs ngt särskilt? har för övrgit 5900x om det spelar roll.

Av Golvspaden

Det här är vackert. Hade gärna tagit det men att köra från Sthlm så pass långt är lite att ta i. Hade du vägarna förbi mellersta Sverige hade jag lätt velat bygga något med detta. Hoppas det kommer till nytta!

Av Golvspaden
Nytt bud: 1 800 kr
Gå till annonsen för att lägga ett bud.
Av Golvspaden

Vill börja med att jag har Black på Webhallen så jag har också extra rabatt i fyndhörnan. Dock kan jag notera att inget av deras achievements har gjort att jag handlat mer på Webhallen för det. Helt ärligt är det fortfarande priset som avgör. När Webhallen ligger på 799kr för ett spel som jag kan få för 699 någon annanstans, då väljer jag den andra butiken (har hänt ett par gånger).

Likaså med andra produkter. Oavsett hur mycket häftigt achievements är, så är det i slutändan pengar som avgör. Jag är inte "trogen" något företag. De är inte människor. Precis som att jag inte har lojalitet till ett specifikt märke.

Visst om man får exeptionell service så är det nice men det får man inte. Jag får lite coola achievements. That's it. Behandlas precis som i alla andra butiker, med bra service. Där är Inet och Webhallen lika om vi ska jämföra.

Det enda jag kan tänka mig är nice är just när PS5 var prioriterat för medlemmarna. Sådana "förturer" eller exklusiviteter kan vara bra. Även fyndhörnans extrarabatt men har hittills inte hittat ngt jag velat ha och när det funnits så var varan som standard på bra rea som var betydligt lägre än fyndpriset för en returnerad vara (för det sänks inte i samband med rean) så det har aldrig funnits anledning att välja den.

Detta är bara min erfarenhet såklart men summa summarum; priset är det viktigaste när jag handlar elektronik. Oavsett om det är Webhallen, Inet, Elgigante, Power, Spelbutiken, etc. Är en vara billigare någon annanstans (respektabel butik, inte ngn skit såklart) så väljer jag den. Bryr mig inte om en extra lakritsstång eller så ;).

Av Golvspaden

Till att börja med har jag ingen själv, men jag vill minnas att när GN gjorde en video så fanns det väl ett par alternativ att välja på? Finns väl inte bara en enda sort? Dbauer släppte en (något dyrare men ändå) sen fanns det på typ kinesiska sidor och lite annat. Finns det verkligen ingenstans?

Av Golvspaden

Är ute efter nytt CPU + moderkort. Kan jag bjuda på det separat eller är det hela datorn som ska iväg i paket? Budar 2000kr tills vidare.

Av Golvspaden
Skrivet av OskarB98:

Om inte @Edgar tar den så är du näst i kö!

Jag får nog avstå ändå. Kollade den Samsung AC/DC Adapter jag har och den kommer inte fungera för denna

Av Golvspaden

Kan gärna ta den om det inte redan är gjort

Av Golvspaden
Nytt bud: 1 200 kr
Gå till annonsen för att lägga ett bud.
Av Golvspaden
Skrivet av Golvspaden:

Drar tillbaka denna.