Inlägg

Inlägg som 27poke har skrivit i forumet
Av 27poke
Skrivet av Felixark:

Vad är det får för pengarna egentligen spela online borde vara gratis 2023 ?

På Xbox kan jag förstå varför det är värt där får man ju en massa spel inkluderade med på playstation nja.

Då dom säljer hårdvara med förlust så behöver de hämta in vinsten på annat håll. Liknande affärsmodell som att köpa billig 3 in 1 skrivare, de säljer skrivare till förlustpris men sedan är bläcket svindyrt.

Av 27poke
Skrivet av Keffmode:

Vad hade du innan? Kommer ihåg hur just 3000-serien hade problem med sånna spikar. Bad polarn köpa ett 850W för sitt 3080.

F.ö. använder 4090 12vhpwr/ATX 3.0 som i standarden ska kunna leverera dubbla effekten under spikarna. Alltså har man då 850W med ATX 3.0 så klarar det 1700W spikar om jag förstått det rätt. Det är annat om det är av den gamla standarden, där håller jag med om att man bör har 1000W eller liknande för 4090, för de hanterar spikarna sämre.

Stämmer som du säger att den nya psu standarden hanterar spikar bättre, 850 verkar tillräckligt med nya standarden.

Fick problem med Ryzen 3600 och 3070 när körde Cyberpunk med Ray Tracing, systemet borde inte dragit mer än 350 - 400, hade ett EVGA 650W Supernova G2 men bytte efter några krascher till Corsair RM850X V3. Nu kör även 20% lägre power limit som bara kostar 3% i prestanda, allt stabilt och relativt tyst.

Av 27poke

Det borde vara möjligt att sätta en tids gräns för hur snabbt större belopp kan föras över. Stora summor kan gå direkt, förr i tiden kunde enkla fakturor ta flera dagar. Håller med tidigare att dessa problem borde kunna stoppas om vilja finns från banker och andra.

Av 27poke

Skulle inte snåla på PSU'n, hade köpt minst 1000W av bra kvalitet. Mitt 3070 och Ryzen 3600 åkte på flera strömspikar
så datorn hård stängde av sig, fick byte till 850W. En stark bra PSU är en investering som inte behöver byta på minst 10 år, så skulle rekommendera att köpa en kraftig.

https://www.tomshardware.com/news/1200w-power-requirement-rtx...

Av 27poke

Kan vara värt att testa med sprej för att rengöra elektronik, spreja in i potentiometern och rör den fram och tillbaka. Om man inte är riktigt vass på att löda är det stor risk att göra sönder kontrollen, har själv gjort sönder några och lyckats modifiera några.

https://youtu.be/ZkJcOWaz1z8

Av 27poke

Evga kommer kanske stänga ner verksamheten framöver. https://www.tomshardware.com/news/evga-denies-rumors-of-demis...

Av 27poke

Instämmer. Linux skulle kunna vara riktigt bra om det bara vore mer användarvänligt, ska inte behöva använda terminalen för att uppdatera eller installera program eller drivrutiner. När först installerade Ubuntu tog det timmar hitta rätt drivrutiner för Nvidia gpu'n och kommandon. Fruktansvärd upplevelse att installera Linux. Efter det funkar det oftast väldigt bra och använder det ganska ofta i stället för Windows. Om det gick installera program-, göra ändringar i program-, smidigt att installera drivrutiner utan att använda terminalen och bättre funktion för att använda flera skärmar, så skulle nästan aldrig behöva använda Windows igen.

Hoppas de satsar mer på grundfunktioner i framtiden.

Av 27poke

Vore det möjligt för webläsarbolagen att blockera viss kod av javascript körs i webläsaren? Kan antivirus program hindra att viss javascript kod från att köras? Vilka lösningar finns fram till AMD kan skicka ut en lösning i november?

Av 27poke
Skrivet av Xverminator:

Dom tar bara död på sig själva och öppnar upp för konkurrenter.

Så mycke pengar som google tjänar borde de kunna driva detta gratis, eller max en annons på max 7 sekunder!

Konkurrenter som tjänar pengar genom?

Av 27poke
Skrivet av Niolator:

Japp, för någon dag sedan var det 10.70 sek/usd. Det ser bättre och bättre ut. Jag trodde att jag tycker att valutaförändringarna är helt ologiska för att jag inte förstår valutamarknaden. Igår intervjuade de dock riksbankchefen i TV och han tyckte också att valutasvängningarna är helt ologiska.

Relativt mindre valutor tenderar att gå sämre i dåliga och oroliga tider, pengar flyr till säkra hamnar. Sveriges högt belånade bostadsmarknad är också en av de bidraganade faktorerna. Så det verkar vara en balansgång, ökad ränta gör kronan attraktivare och kan stärka kronan men bostadsmarknaden blir samtidigt skakigare. Men valutamarknaden är svår och komplicerad.

Av 27poke
Skrivet av alexman:

spendering är bra för nationalekonomin inflation sker inte av spenderande. inflation kommer från lån. banker skapar inflation genom att ge ut lån till bostadsrallyt. staten skapar inflation när dom trycker pengar för att dom inte kan hålla en budget.
diverse individ som spenderar sina pengar skapar inga problem

Felaktigt, efterfrågan på varor och tjänster har påverkan på inflationen! Inflation kan uppstå av flera olika faktorer exempel ökad penningmängd genom exempel lån, kostnadsökningar/kostnadschocker exempel energi/bränsle eller försvagad valuta, ökade löner eller ökad efterfrågan på varor och tjänser genom att folk handlar mer. Ökad efterfrågan ger högre priser respektive minskad efterfrågan ger lägre priser.

Exempel om människor förbrukar mindre el kan energipriserna minska och infationstrycket minska, om folk minskar köp av varor och tjänster kan den minskade efterfrågan ge lägre priser och ett lägre inflationstryck. inflationens effekt mäts genom en samlad varukorg av varor och tjänster, vanligtvis KPI eller KPIF, där KPIF är rensad från ränte-effekter.

En vanligt fel många gör är att de inte förstår hur komplex ekonomi är, att de har en förenklad bild och inte tar hänsyn till alla olika variabler som påverkar vilket ger en felaktig bild av orsak och verkan.

Hälsningar civilekonom i företagsekonomi.

Av 27poke
Skrivet av ipac:

Max $599 i MSRP är det enda godkända här. Annars är det för liten progress ijmf med 3080, såhär 2.5 år senare. Och det blir ju typ 8000 kr här så...

Eftersom 4070ti egentligen är ett 4070, så blir väl 4070 inte bättre än 3080 nivå men borde vara 3080 ti nivå. När köpte 3070 för 6500 vid lansering tyckte redan då det var på gränsen av vad vill spendera på GPU. Kunde lika gärna köpt en 3080 då och nått samma prestanda som kommande 4070 för samma pris, bortsett från fake frames egenskapen. Lutar åt att det inte blir någon större mening med att byta GPU denna generationen om inte låg efterfrågan på grund av ekonomin smörjer priserna.

Av 27poke
Skrivet av gothdeus:

Ja, där hemma sitter man med sin kanske inte helt sprillans, men hyfsat kompetenta i7-11700/3080Ti och spelar... Fallout 2, Civ3, Baldur's gate osv.
Nostalgi+"spelglädje" överträffar tydligen bling-bling-grafik och 10-minuter långa, "snygga" cutscenes.
Ska bli intressant att se om Starfield sparkar mig tillbaka till nutid där om ett halvår eller så.

Känner liknande, 5700g och 3070 men de spelen jag längtar efter att spela är oftast något äldre, intressantare och mer spelglädje, Assassin's creed 1-Revelations, Batman Arkham serien, Wolfenstein New order-New Colossus, Fallout 4 och liknande.

Av 27poke

Jacob jag hoppas du och många andra, kanske även jag, vänder sig mer till begagnadmarknaden tills priserna blir bättre när en dalande efterfrågan förhoppningsvis tvingar Ngreedia att sänka priserna.

Hade tur och bytte från 1060 till 3070 precis när det kom ut, började förstå då var det lutade och tanken gick att skaffa ett innan de inte går att få tag på längre. Skulle gärna vilja byta mitt 3070 medan det fortfarande har ett värde på andrahandsmarknaden men har ingen lust att spendera 10k eller mer på ett nytt kort. Kan säkert klara mig i flera år till på mitt nuvarande men som teknikentusiast önskar att det blir någon rimlighet på marknaden igen. Annars håller mig till äldre spel som älskar och glömmer resten.

Av 27poke

Nu börjar dom bli desperata att kränga sina 16000kr kort som inte borde kosta mer än 8000kr max. Det ska bli roligt att se när deras nästakommande kvartalsrapporter trillar in, Jensen får nog välja en billigare läderjacka efter det. Patetiskt och desperat av Nvidia. Hoppas alla håller i plånboken och inte köper dessa sjukt prissatta kort.

Av 27poke

Det verkar som det vänt upp något efter svagare föregående kvartal, år till år verkar deras nettoinkomst minskat drastiskt. Att det vänder upp något när en ny produkt lanseras är väl förväntat men verkat inte se ut som tidigare års succéer under mining åren. Eller så har jag missat något.

Av 27poke
Skrivet av hellmix:

Utöver att Kineserna vet hur ens hus ser ut med robotdammsugarna nu kan de även se hur man rör sig i huset. Skynet är nära nu, men det kommer inte starta i USA det kommer börja i Kina

Det är därför man undviker att köpa utrustning från fientliga länder, in i det sista.

Av 27poke

Helt galet om lösenordsdelning pågår om det är vuxna människor som har jobb och inte är 12-åriga barn. Antingen betalar man för en tjänst eller vara eller så avstår man den tjänsten eller varan. Undantag kan förstå om man delar canal digital eller liknande sjuka tjänster som tar ockerpriser 300-500 i månaden men att dela HBO eller Netflix som har så lågt pris är inte rimligt.

Av 27poke
Skrivet av EricG:

!!Se över era priser!!
Även jag insåg härom dagen att jag betalt för mycket, förmodligen under många år. Både för bredband 100/10 (289kr istället för 259kr) och för Integrity VPN (40kr/mån istället för 29kr). Tog en chattvända för att sänka bredbandet men fick trilskas med två olika på chatten för att sänka VPN-priset (alltså till deras standardpris). Helt sjukt..

Kompenseras man på något sätt? "NÄÄÄÄÄÄÄÄHH, DET KAN VI JU INTE GÖRA".

Har ganska nyligen liknande erfarenheter innan bytte från Bahnhof. Hade betalat för 100/10 men upptäckte efter mer än 6 månader att bara hade 50/10. Sedan ville de inte kompensera och fick tjata en del innan de drog av för den hastighet jag inte fått. Sedan låg det en annan kostnad på 20kr i månaden som de inte visste var den kom i från, så den tog dom bort. Utöver det så tappade anslutning någon gång per månad, efter något års tid så var det någon på support som upptäckte något fel som rättades till, då blev äntligen anslutningen stabilare. Sedan har flera gånger önskat och fått en publik ipv4 adress men efter ett år eller så var man tillbaka bakom deras delade ipv4 adresser.

Av 27poke
Skrivet av Angelus444:

Var försiktig för att Amazon tenderar att skicka begagnat som de gjort med mig och andra.

Här hade människor beställt en kontroll på rea från Amazon där du kan läsa recensionerna: https://www.amazon.se/-/en/dp/B08H99BPJN/ref=twister_B08MW2S5...

Här är mitt nya PS5 jag fick både skickat och fraktat från Amazon: https://imgur.com/gallery/sApopjs

Själv brukar se till att det säljs av Amazon och skickas från Amazon, känns säkrare i vissa fall.