Inlägg

Inlägg som Augusts har skrivit i forumet
Av Augusts
Nytt bud: 3 500 kr hämtar
Gå till annonsen för att lägga ett bud.
Av Augusts

Jag tror visserligen inte att jag kommer byta ut min LG 77" C9 på ett tag men ser fram emot att jämföra Samsung QD-OLED med LGs OLED-tvs i butik

Av Augusts
Nytt bud: 2 000 kr hämtar
Gå till annonsen för att lägga ett bud.
Av Augusts
Skrivet av nu1mlock:

Ja, Spotlight är som en snabb och fungerande Windows Sök.

Att trycka mellanslag på filer (t.ex. pdf, dokument, bilder) istället för att öppna dom är också galet smidigt.

Alfred är en förbättrad version av Spotlight som jag verkligen kan rekommendera.

Av Augusts
Skrivet av Superfrog:

Köpte en MacBook Pro 14 M1 16/512 2021 igår och det är en väldigt trevlig maskin, men det kommer ta lång tid att vänja sig vid det grafiska gränssnittet och då speciellt fönsterhanteringen som är totalt värdelö.., annorlunda.

Jag tycker Linux är skräp när det gäller grafiska gränssnitt och fönsterhantering, men Apple har lyckats med konsttycket att skapa något ännu mer annorlunda.

Finder ska föreställa en filhanterare... Jag skulle kalla det en dålig LSD-tripp

Jag är en van Windowsanvändare sedan mitten av 90-talet, så det kommer ta ett bra tag att lära sig hur Mac fungerar och det är uppenbart att man inte ska försöka anpassa MacOS efter hur man vill och är van att saker ska fungera utan man måste lära sig hur Apple tänkt att saker ska fungera.

Jag har även läst att det finns tredjepartsprogram för att förbättra fönsterhanteringen, men precis som någon skrev tidigare, så vill jag bloota systemet så lite som möjligt och istället lära mig hur systemet fungerar.

Men maskinen är grymt snabb! Öppnar och kompilerar C#-projekt snabbare än min stationära PC och då har jag en hyffsat snabb PC.

Kan inte uttala mig om battertiden, då jag inte behövt ladda den än och det är ju ett bra tecken

Alfred och BetterTouchTool(fönsterhantering + HyperKey) är två program som jag verkligen kan rekommendera.

Av Augusts
Skrivet av Zargoz:

Först kan jag börja med att säga att avskrivningsklausull betyder inget och speciellt inte gentemot KKL. I den står vad det gäller och ett företag kan INTE friskriva sig från den. Även om kunden hade skrivit under att hen avskriver sig KKL gäller KKL ändå!
Enligt AvtL så uppstår ett bindande avtal när den andra parten har accepterat. Avtal skall hållas!
I lagen om distansavtal 2kap 4paragraf har avtal ingåtts när man har fått bekräftelse på avtalet. Man ska dock kolla på bekräftelseavtalet där kan det stå några förbehåll eller annan information som säger att det inte är ett slutligt accept. Annars är det ett avtal.
Sedan. OM man som köpare vetat eller borde ha vetat att priset var fel kan avtalet förklaras ogiltigt. Men om summan inte är orimligt låg så som sagt inna avtal skall hållas!
Tldr
Avtalets giltighet beror på hur orderbekräftelse är utformad och om ni borde ha förstått att priset som de sålde varan för var uppenbarligen fel.

Självklart kan ett företag inte bara lägga in en avskrivningsklausul och friskriva sig från allt möjligt.

Bara för att man får en orderbekräftelse behöver inte betyda att du har ett avtal med företaget, utan det viktiga är vad som står i bekräftelsen och vad företaget menar att sin orderbekräftelse betyder. I det här fallet så står det klart och tydligt i Dells försäljningsvillkor att det först är när Dell skickar varan till kunden som parterna ingår i ett avtal.

https://i.imgur.com/CwcBd0r.png

Av Augusts
Nytt bud: 1 800 kr hämtar
Gå till annonsen för att lägga ett bud.
Av Augusts
Skrivet av Blackbeardie:

Ingen sluttid. Dvs säljs när rimligt bud inkommit. Vill helst ha bort allt innan helgens slut.

Varför inte bara säga vad ett rimligt bud är istället för att låta alla behöva gissa?

Av Augusts
Skrivet av medbor:

Jag trodde detta handlade om alienware oled skärmen... måste missat helt, sorry!

Lagen? Orderbekräftelse och andra specifika termer betyder saker enligt lagen och är bevis på ingått avtal. Har man fått något annat så är det inte lika säkert att konsumenten har samma skydd

Dell har likt de allra flesta företag en avskrivningsklausul i sina försäljningsvillkor som gör det möjligt för dem att avbryta ordrar där fel pris angivits. Det är inte rimligt att ett företag som har råkat sätta fel pris ska behöva sälja sina varor med förlust. Du kanske menar att företag som inte har en avskrivningsklausul bryter mot lagen genom att avbryta ordrarna om en orderbekräftelse skickats?

https://i.imgur.com/Za3LeFT.png

https://i.dell.com/sites/csdocuments/Legal_Docs/sv/se/sweden-...

Av Augusts
Skrivet av medbor:

Har man fått en orderbekräftelse är de skyldiga att leverera, det är deras del av avtalet. Ska mycket till att slippa undan det

Kan ju vara så att saker annulleras om de använde rabattkod som de inte var berättigade till eller något? Men oavsett borde de mailas om och förklaras

Skyldiga att leverera enligt vem?

Av Augusts

Köpte nyligen en hel del olika par kalsonger från olika tillverkare, bla Comfyballs, Under Armor, Core, Kirmo, Björn borg och Boody. Boody var överlägsna när det kommer till passform och comfort.

Jag köpte två par från Boody: 1. Sömlösa bambu kalsonger och 2. Everyday Bambu kalsonger. Deras Everyday kalsonger kan jag rekommendera varmt.

https://copenhagenbamboo.se/brand/boody/

Av Augusts

För mig handlar det nog om att det inte är lika kul att spela längre. Jag tycker visserligen om datorer och teknik men även intresset att bygga av datorer har i stort sett försvunnit.

Av Augusts
Skrivet av spacedebree:

Laggar fortfarande när man scrollar. För er som ifrågsätter hu rmkt det här stör, så stör det verkligen! Testat alla möjliga tips, nollat BT och lite av varje. Samma skit ändå. Hur kommer det sig att vissa verkar ha detta problem och andra inte. Det märks, så jag har svårt att tänka mig att någon "inte ser det" eller inte upplever det.

Faktiskt rätt piss. Som sagt, min gamla mid-12 MBP kändes som den hade mer "flyt" i GUI:et. Vad ÄR detta?

Har inte Öppet köp kvar, men jag vill nog ta mig en funderare hur jag vill göra med denna "icke pro", som jag nu kallar den.

Så himla trist.

Laggar det i alla program eller bara vissa?

Av Augusts
Skrivet av Tinkerbeard:

Hur ser er batteritid ut? Jag känner mig lite vilsen. Har en MacBook Pro M1 2021 14'' , har suttit just nu lite smått med både Pages och Numbers i 1.5 timme. Batteriet har gått från 100% till 70% på denna tid. Har ljusstyrkan på hälften. Hur ser det ut med era batteritider? Var ett tag sedan jag hade en bärbar dator så vet inte vad man ska förvänta sig.

Min M1 Pro 16" drar ca 50% på 6 timmar. Använder då Firefox och IntelliJ med ~70% ljusstyrka.

Av Augusts
Skrivet av Izak80:

Någon/några som privat Mullvad VPN, det är ju väldigt billigt, bara 399kr för ett år, men hur snabbt, säkert och hur väl avblockerar de de stora streamingtjänsterna?

Jag kör mullvad på alla mina enheter och det fungerar väldigt bra. Det är inga som helst problem att spela med VPN igång(League of legends, WC3, etc) och hastigheten är minst lika bra som NordVPN som jag använde tidigare. Hur väl det avblockerar streamingtjänsterna vet jag tyvärr inte.

Av Augusts
Nytt bud: 3 000 kr
Gå till annonsen för att lägga ett bud.
Av Augusts
Nytt bud: 2 200 kr
Gå till annonsen för att lägga ett bud.
Av Augusts
Nytt bud: 2 000 kr och hämtar
Gå till annonsen för att lägga ett bud.
Av Augusts
Skrivet av Isakksson:

Någon som vet om Ikea låter Idåsen-skrivbordet upphöra?
Står slutsålt på flera varianter, och de andra är inte i lager på knappt några varuhus.
Riktigt typiskt då jag äntligen skulle uppgradera mitt skrivbord 😅

Det kanske är leveransproblem? Hör av dig till IKEA och fråga vetja

Av Augusts

Kul tråd! Det blev mer pengar/tjänster än jag hade trott.

Allt jag har som kan sägas upp:

210:- /mån - Badminton
200:- /mån - 1000/1000 Ownit bredband
200:- /mån - Elräkning via BRF
190:- /mån - Telenor abonnemang inkl. telefon
179:- /mån - 1 månad Netflix för att se Ozark
179:- /mån - Gym Fitness24Seven
140:- /mån - IF Hemförsäkring inkl. bostadsrättstillägg
60:- /mån - Vimla mobilabonnemang
50:- /mån - Mullvad VPN
25:- /mån - Frisktandvård
20:- /mån - Google 100GB

1453:-

Sedan har vi en del tjänster som vi delar inom familjen:

* Viaplay
* Discovery+
* Cmore
* Spotify family
* Svd
* Illustrerad Vetenskap