Inlägg

Inlägg som magkatarr har skrivit i forumet
Av magkatarr

Tycker att ap201 är riktigt snygg och ändå nätt Blev ett 6750xt, tack för hjälpen!

Av magkatarr

Tack så mycket! Har kollat lite på det ni skickade kommit fram till det här:

https://komponentkoll.se/bygg/eNwwb

Ser det bra ut?

Av magkatarr

Gamingdator hjälp 10-13k

Användningsområde är framförallt gaming, spelar mest olika fps men vill kunna spela annat också. Kommer ev. streama och använda blender, men framförallt speldator.

Vill ha en ganska liten dator, har kikat på Fractal Design meshify nano eller något i liknande/lite större storlek.

Har 1080p 144hz skärm men vill uppgradera till 1440p 144hz i framtiden. Kan tänka mig att köpa ett sämre gpu nu och uppgradera det när jag köper ny skärm. Planerar att köpa inom närmsta 4 veckorna och vill bygga själv! Vill lägga absolut max 13k. Tacksam för all hjälp

Av magkatarr

Köpråd speldator, ca 7k

Hej! Planerar att köpa en pc inom en månad, vill kunna spela de flesta spelen idag+ngt år framåt med ok fps. Har en 1080p skärm och kommer fortsätta på den ett tag. Mest intresserad av witcher3, rdr, minecraft, elden ring och planet zoo. :3 Funkar detta bygget, eller går det att optimera det (typ billigare)?
https://komponentkoll.se/bygg/LObzm

Funderar även på att försöka hitta något likvärdigt begagnat, men vad för pris tror ni att det ev skulle ligga på då? Är 5k för optimistiskt?Och något speciellt man ska tänka på, är giltig garanti nödvändigt eller bara ett plus?

Av magkatarr

köpråd pc 10-12k

Jag är lite sugen på att bygga en egen dator. Kommer användas till gaming (minecraft, valorant, the witcher, rdr2, det vanliga) men också fotoredigering, 3D-modellering/rendering och basic stuff. Går det att få ihop något för under 10-12k tror ni? Är det bättre att köpa ett färdigbygge?

Jag har lite koll på vilka komponenter som behövs, men det är ju så sjukt mycket att hålla reda på! Finns det någon sida där man kan jämföra olika märken och modeller för att få reda på hur de skiljer sig ifrån varandra? Dvs inte komponentkollar utan, ”x är bättre y därför att…”. Eller om ni har några schyssta länkar att dela med er av? Vill lära mig allt men så svårt att veta vart man ska börja ^~^