Inlägg

Inlägg som Falchion har skrivit i forumet
Av Falchion

Utan botten delen så är måtten enligt följande

DIMENSION (H X W X D)
677 x 475 x 678 mm

Botten delen bygger på ytterligare 25cm om man väljer att skruva dit den.

Har satt priset 1000kr i min annons. Nypriset ligger nog över 5000.

Av Falchion
Skrivet av Poberg:

Hej

Vill egentligen inte tipsa om detta för jag är lite sugen själv.....men
Såg att @Falchion har ett riktigt rymligt chassi.
Tror du kommer behöva köpa mera fläktar 🤣

https://www.sweclockers.com/medlem/3380/annonser

Tack Poberg.

Om mitt chassi är av intresse så skulle jag säga att skicket är väldigt bra, har använt den i ca 2år.

Oräknat bottendelen så har den följande radiatorsupport:
Front:
1 x 360mm
Top:
2 x 480mm , 2 x 560mm , 1 x 600mm
Rear:
1 x 120mm , 1 x 140mm
Bottom:
2 x 280mm
Right:
2 x 480mm , 2 x 560mm , 2 x 600mm

Av Falchion

Intressekoll - ThermalTake WP200

Har ett chassi model STORT här hemma som jag inte längre har ett behov av.

Chassit är av typen dubbelchassi (W200) och kan allltså hålla två helt olika datorer installerade, har dessutom en extra underdel (P200) till den som utökar utrymmet ännu mer.

Undrar om det finns någon som kan tänkas vara intresserad? Har använt den själv i ca 1,5år där ena halvan innehåll min gaming maskin och den andra en stor freenas installation.

Ser fortfarande nytt ut.

Länkar till beskrivning:
https://www.thermaltakeusa.com/core-w200.html
https://www.thermaltakeusa.com/core-p200.html

Bör hämtas pga storleken

Läs hela annonsen här

Av Falchion

@sAAb: Ok, då förstår jag vad du visar. Av rubriken på graferna så fick jag för mig att du visade hur många som intensivvårdas just nu men den visar hur många som har intensivvårdats totalt över tid.

Ger inte informationen om hur många som intensivvårdas just nu lite bättre bild på hur läget är? Sådana grafer kan man hitta på både c19.se och tex. aftonbladet.

Av Falchion

@sAAb: var kommer datat ifrån? Alla andra ställen jag tittar på visar helt andra kurvor så jag är rätt så intresserad att veta.

Av Falchion
Skrivet av hasenfrasen:

Linux-guden har gjort handpåläggning på satans påfund och disken har blivit helad.

Som det heter, en gång är ingen gång - två gånger en slump och tre gånger "möjligen". Om det inte händer igen, tacka och ta emot. Lixom, förrutom disken lär du ha med i beräkningen - moderkort och dess sata-kontroller, bios, rippligt psu, sata-kabel, gremlins etc etc.

säkert de där Gremlins... Ser i alla fall till att behålla min Linux USB om fler exorsist tillfällen behövs...

Av Falchion

Oförklarbart långsam disk nu helt ok

Har i några veckor försökt få min 4TB Seagate disk att bete sig normalt men har inte lyckats förrän nu och jag förstår inte vad som fixade till den...

Har haft problem med 100% utilization och svarstider som varit extremt höga (20000ms+ har jag sett). Detta har förstås inneburit att disken nästan helt oanvändbar. Har testat alla tips man kan hitta på nätet, som tex. stänga av indexering (win10), antivirus m.m.

Idag bootade jag upp en linux dist på USB för att köra dd test som förstås visade alldeles utmärkt prestanda.

Bootar upp Win 10 igen och tänkte att det skulle vara kört att få den fungerande någonsin. Helt plötsligt är alla problem med performance borta. Laddade hem en uppdatering till world of warships i ca 60MB/s utan större problem, nu installeras uppdateringen och disk utilization ligger på 100% men ingen extrem svarstid och disken skriver+läser ca 100MB/s.

Har nån någon ide vad som kan ha hänt? Behövde disken bara få en liten push eller vad kan det vara?

Av Falchion

@mrqaffe: Tror problemet ligger i tilläggen vilket förmodligen är förklaringen till varför allt är bra om man testar med en annan browser än den vanliga. Finns en annan tråd i ämnet, #17829636

Av Falchion

@Akerhage: Prove fast.com. Den funkar i alla fall för mig i Chrome. Kommer inte ihåg om jag hade samma issue med firefox.

Av Falchion

@Akerhage: Det behöver nödvändigtvis inte vara nått fel här. Just bredbandskollen kombinerat med chrome (kan vara tillägg som påverkar här också) har problem med att mäta upload korrekt. Prova annan browsers alt. stäng av alla tillägg i chrome och prova igen. Ett annat alternativ är att prova nån annan tjänst än bredbandskollen.

Edit: Körde just en koll på jobbet där vi har 1Gb/1Gb och fick 6.5Mbit upload. Med Edge så blev hastigheten på upload dramatiskt högre.

Av Falchion
Skrivet av b1ghen:

Har de senaste månaderna sett problem med just detta om man använder Lastpass lösenordshanterare i Chrome, funkar bra i Edge och Firefox men dödar din upload i Chrome. Avaktiverar/avinstallerar man Lastpass så funkar oftast allt som det ska.

Även om du skrev att plugins inte påverkade detta så hade jag tittat vidare på det bara för att vara säker.

Intressant. Har lastpass men är osäker på om jag avaktiverade just den.

Av Falchion

Vet inte riktigt vad jag ska svara om jag ska vara ärlig, blev lite overkill när jag valde chassi.

Har en Thermaltake WP200. Tänk dig ett fulltower gånger 2 plus en extra "våning" för PSU och annat kul.

Av Falchion

Kollade min dator hemma just nu och kan bekräfta samma beteende. Speedtest ger bra värden samt att bredbandskollen med edge istället för chrome visar också bra värden. Min gissning är att det antingen är chrome version eller min profil för chrome som på nått sätt ställer till det.

Av Falchion

Har samma problem (?) på min dator hemma men inte på en av de andra. Provade även min jobblaptop och den fick samma problem med just upload, även på jobbet hade jag lika dåligt upload.

Provade speedtest just nu och fick bra värden där, bredbandskollen fortfarande dåligt. Provade då en annan browser (edge) mot bredbandskollen och helt plötsligt fick jag 900Mbit+ på upload. Har inte blivit klokare men funderar på om det kan vara nån addon i chrome som ställer till det...

Uppdatering: Varken extensions eller cache verkade ha någon påverkan på hastigheten. Enda jag vet är att nån gång mellan 29 December och 30 Januari så droppade upload från ca 100Mbit till 5-7Mbit. Download funkar bra.

Av Falchion
Skrivet av HugSeal:

Var är skrivfeler?
Enligt spec så har den en SSD på 256GB och en HDD på 1TB. Antar att de som "typ av lagring" skriver ut den "bästa" komponenten.

Både SSD'n och Hårddisken är beskrivna som SSD.

Av Falchion

CPU+Minne: 7000kr

Av Falchion

CPU+Minne: 6500kr + frakt

Av Falchion

Testade att ta billigaste SMA8 (utan window osv) och hamnar då på 784$ med frakt hit till Sverige. Med 25% moms så hamnar man på strax under 8000kr. Vet inte om det är någon tull men tror inte det.

Med lite intressanta val som tex. XXL tempered window så hamnar jag tyvärr med frakt och moms på ungefär 9500kr.

Lite svettigt för en låda.

Av Falchion

@ggalaxyy: Hinner tyvärr inte idag. Ska förhöra barnen (läxa).

Funderar på att beställa direkt från USA men kollar även den europeiska distributören som jag varit i kontakt med. Eventuellt är det SMA8 A på gång hos dem med nån typ av special price men vet inte riktigt vad jag ska tro..

Av Falchion
Skrivet av ggalaxyy:

FETT! Sitter själv och kollar SMA8-A just nu, kittlar i fingrarna

Samma här. Har beställt ett Thermaltake Core X71 men frågan är om man inte ska ta det stora steget istället...