Inlägg

Inlägg som kontohavemust har skrivit i forumet
Av kontohavemust
Skrivet av Gambit_2K:

Tråkigt då går väl 4K @ 240Hz bort på Linux.

Om man inte kan tänka sig att använda displayport så verkar det tyvärr vara så tillsvidare

Av kontohavemust

Xbox360 trådlösa kontroller

Letar efter ett par bra trådlösa 360 kontroller för att byta virvarr av trådat och bluetooth kontroller när jag spelar med barnen.

Har du någon/några i gömmorna så skriv gärna något.

Läs hela annonsen här

Av kontohavemust

Annonsen är avslutad

Av kontohavemust

Spelet är sålt!

Av kontohavemust

Fick PM direkt så jag säljer den nog till blodörn

Av kontohavemust

Mitt Avatar Pandora bytes mot spel eller liten peng

Som så många andra har jag fått tag i Avatar: Frontiers of Pandora men tycker spontant inte det är något för mig, men av någon obegriplig anledning finns det folk som gillar rymdpochahontas. Om någon har något annat roligt spel man vill byta mot eller kanske skicka en liten peng för detta?

Jag skulle vara väldigt nöjd med något av dessa spelen, gärna till steam:

Red Dead Redemption II
Uncharted: Legacy of Thieves Collection

Men jag gillar det mesta från strategi till action, nu hoppas jag få lite ögongodis och gärna som funkar bra med proton, annars runt 250kr så kan jag köpa något själv.

- https://www.proshop.se/AMD-Avatar-Frontiers-of-Pandora-Game-B...

Antingen kan man lösa in den själv om man har någon av dessa komponenter:

  • AMD Ryzen™ 9 7950X3D

  • AMD Ryzen™ 9 7950X

  • AMD Ryzen™ 9 7900X3D

  • AMD Ryzen™ 9 7900X

  • AMD Ryzen™ 9 7900

  • AMD Ryzen™ 7 7800X3D

  • AMD Radeon™ RX 7900 XTX

  • AMD Radeon™ RX 7900 XT

  • AMD Radeon™ RX 7900 GRE

  • AMD Radeon™ RX 7800 XT

  • AMD Radeon™ RX 7700 XT

  • AMD Radeon™ RX 7600

Eller så kan jag hjälpa till med vad som behövs.

Läs hela annonsen här

Av kontohavemust
Skrivet av lillaankan_i_dammen:

Jag själv tycker IT-sektorn börjar bli lite tråkig med alla extrema licenskostnader. Och även om man kör linux så hittar molnleverantörer på olika sätt att maximera deras intäkter.

Inte bara just IT tycker jag utan överallt så är det månadskostnader på allt.
Kör du linux på din arbets/speldator så är det ju inga problem, men just molnleverantörer är duktiga på att mjölka.

Av kontohavemust
Skrivet av Elakekocken:

”Den europeiska standarden är 4,0 watt per kilogram.

Världshälsoorganisationen WHO, skriver på sin hemsida att man inte kunnat påvisa negativa hälsoeffekter av användning av mobiltelefoner.

Vän av vetenskap men icke religiös till den undrar - Hur bevisar man att det inte finns negativa hälsoeffekter av mobiltelefoner? De flest av oss idag har den eller flera 24h per dag, ofta nära könsorgan eller hjärnan - från vaggan till graven. En gång i tiden ansåg man väl att man inte kunnat påvisa negativa hälsoeffekter av användning av cigaretter. försiktig förhållning till detta skulle vara fel?

Själv sitter jag med trådlös mus, trådlös tangentbort, en mobil på ena sidan och en surfplatta på andra, trådlös AP precis i ryggen och tittar på tv:n som har wifi i bakgrunden. Så om det finns en risk att med SAR eller eventuella amplifikationer på 2.4 ghz bandet etc som skulle kunna påverka mig negativt så låter det väl rimligt att företag förhåller sig till rimliga gränsvärden, om än arbiträra.

Skrivet av Elakekocken:

Fransmän är ju allmänt kända för att vara högljudda av sig av små eller obefintliga anledningar - så varför inte vara högljudda 2023 över en telefon som släpptes 2020? Det känns för mig väldigt franskt i alla fall.

Just det här gränsvärdet känns ju synnerligen skumt då vikten på produkten tycks avgöra giltigt SAR värdet så en väldigt lätt produkt som mobiler gärna vill vara tillåts inte alstra samma el som en större? Borde det inte vara "en mobil oavsett fetmanivå" har värde X. Teoretiskt borde man ju kunna bygga en mobil som är 10 kg tung och definitivt ha hälsoskadliga effekter men ändå falla inom gränsvärdet för tillåten SAR.

Av kontohavemust
Skrivet av traetaona:

Jo men lycka till att få någon beslutsfattare att godkänna extra löpande kostnader på x tkr per år om den gratislösningen fungerar…

Man kommer ju fortfarande behöva betala för pythonutvecklare x tkr extra löpande kostnader + lite extra avgifter till M$ och cementera sig in ytterligare i deras ekosystem. Men ja du har rätt i sak att beslutsfattare inte nödvändigtvis är de som fattar bäst beslut.

Av kontohavemust
Skrivet av dlq84:

Japp, samtidigt kör Libreoffice pythonkoden lokalt. Men men, Microsoft är ju alltid bättre oavsett om de är det eller inte...

Körs pythonkoden lokalt på datorn? Vad i h-vete är vinningen?

Det här har jag gjort för många år sedan - modifiera lokalt excelfiler och det var inga problem. Jag förmodar att det är att du ska kunna visa dynamiska uppdateringar direkt i excel filen väl? Nu antar jag friskt att VBA är en M$ konstruktion men isåfall vore det ju rätt komiskt att "använd vårt skriptverktyg gratis, men om ni vill använda ett open-source skapat programmeringsspråk som vida överträffar vår så får ni betala ett tillägg på en produkt som ni redan betalar för."

Av kontohavemust
Skrivet av Nozomi:

4060ti drar runt 130w i Cyberpunk 1440p med RT, så specen är väldigt generös
undervoltad runt 90-100w, helt galet lite

Fast nu står det inte vad kortet ifråga drar i <spel> i <upplösning> med <funktion> utan vad specifikationerna säger att kortet använder som absolut max så det vore konstigt att göra en sådan jämförelse. Eller hur?

Av kontohavemust
Skrivet av alexman:

260w känns mkt jämfört med 4060 ti som drar ca 130w skulle vilja se undervoltnings test av kortet ist för överklockning kan du komma ner till 180w med bara 5% prestanda förlust? med tanke pa elpriser pa 5kr kwh i vinter

Fast 4060ti specen är väl 160-165w? Vi får väl vänta och se vad RX7700 "Drar ca". Bara för att ett kort drar mer i full last behöver än ett annat så kan det fortfarande dra betydligt mindre under 'idle' eller daglig last. Och att utgå från att 5 kr/kWh blir standard låter lite väl pessimistiskt även för mig.

Av kontohavemust

Ett fint pris på föregående generations lite bättre AMD kort vore ju inte fel, typ 6800(+/-50 )XT eller däromkring?

Av kontohavemust
Skrivet av Telican:

Haha du behöver inte narra min annons! Kortet är kanon, och coilwhinen är helt tolererbart. Men för att ändå ge dig ett seriöst svar så vill jag helst sälja alla komponenter sammansatta


Om jag inte trodde på att kortet var kanon så hade jag inte varit intresserad. Lät kanske ironiskt, men jag tror jag kan överleva lite coilwhine.
Om du ångrar dig så PM:a gärna.

Lycka till med försäljningen.

Av kontohavemust

Kan du tänka dig bud på delar? Jag är intresserad av 6800 XT med coilwhine.

Av kontohavemust
Skrivet av Yatagarasu:

Droppa priset femhundra spänn till en tusenlapp och det kan börja bli intressant.

Det går utan problem att finna RTX 2060 för under 2 000 kronor idag, även RTX 3060 finns begagnat för drygt 2 500 kronor (eller runt 3 600 kronor nytt). Det förvånar mig inte det minsta att det är svag försäljning på 4060 (Ti) när det enda nya man får är Frame Generation..

På dagens fynd fanns väl ett 3060 för 2.7k nytt. Visserligen en fläkt men ändå

Av kontohavemust
Skrivet av robbankentor:

Var ska användarna fly? till vilken tjänst?

Det finns väl flera videoplattformer Rumble, Odysse, Vimeo säkert massvis fler

Av kontohavemust
Skrivet av schmurre:

Ingen låda men elektroniskt kvitto finns.
Köparen står för ev. frakt.
Läs hela annonsen här

Var är det köpt ifrån?

Av kontohavemust

Bra men lite tröttsamt med,som väntat, ganska mycket krystat PK.

Av kontohavemust

Annonsen är avslutad