Inlägg

Inlägg som AlixSPQR har skrivit i forumet
Av AlixSPQR

Jag använder Googles Lösenordshantering via Chrome. Både desktop (macOS, Windows, Linux) och iPhone.

Av AlixSPQR

449 kronor för 500/500 Mbps. Junet/Telia öppen fiber lägenhet.

Av AlixSPQR

Jag är nöjd!

Av AlixSPQR
Skrivet av cyklonen:

Nu tror jag inte alla ser det så, ung eller gammal.

Jag använder själv nästan aldrig mobilen utanför hemmet, men den är alltid med, för vem vet när man behöver ringa ett nödsamtal? Eller nåt mindre akut men ändå jobbigt som att nyckeln till bostaden gått av eller tappats bort (inte hänt mig, men om det händer behöver jag kunna nå andra). Så att lämna hemmet utan en mobil ser jag som dumt.

Nej, alla tror jag inte, men många. Tillräckligt för att gubbgnälla...

Jag har en iPhone 13 mini just för att den ska vara smidig att bära med sig. Tycker ändå den är för stor...

Om den inte är med mig ut beror det oftast på att jag har glömt den...

Av AlixSPQR
Skrivet av Chromatic:

Har du några exempel på teknikprylar som du tycker är väldigt överskattade?
Diskutera gärna men se till och lämna plats åt nya inlägg och exempel!
Och nämn för guds skull inte riskokare!

Ja, smartmobilen, på så vis att särskilt unga i stort sett lever via denna. Utan en sådan är de ingen. Tragiskt. För egen del, 59 i år, ser jag den som det smarta verktyg den är, inte mer än så. Kan faktiskt lämna hemmet utan den!

Av AlixSPQR

Jag fick en tarminflammation som gjorde ont hösten 2021. Den självläkte. Dock nojade jag länge därefter vad jag kunde äta (läkaren sade exempelvis att jag skulle undvika grillat kött) men med tiden har det lagt sig. Jag gick ned tio kilo efter tarminflammationen. Så nu är jag närmast normalviktig, knappt 90 kilo på 186 cm (har kraftig benstomme och muskulatur. Ja, faktiskt, det är mätt och kollat av dietist i annat sammanhang). Är 58 år, så det gäller att ta chansen nu för en bättre fysisk (och psykisk) hälsa. Givetvis motionerar jag mycket och styrketränar, inklusive fysioterapi efter schema.

Av AlixSPQR
Skrivet av Black(1)cat:

Naturligtvis skall det vara OS skrev det på telefonen, att ha defender aktivt är direkt skräp och som antivirusprogram är det i bästa fall mediokert, när jag kollade senast var defender under all kritik jagar myggor och missar elefanter och om olyckan är framme så misslyckas defender i de flesta fallen rensa datorn. Att tvinga användare på något oavsett om det är webbläsare Cortana eller Defender är direkt oseriöst. W 10 Pro har haft möjligheten att i policy att stänga av och avsluta processen helt men det är nu borttaget. 23h2 till w10 släpptes visst till både 10-11 mestadels uppdaterades säkerhetsfunktioner och förberedande av möjligheten att ta bort Edge i Europa. Jag har inte haft antivirusprogram på någon av mina datorer och peppar peppar ta i trä aldrig fått virus. Om du vill veta om defender körs ovanpå ditt eget antivirus kan du se det i tjänster bland administrationsvertyg. Uppdaterade min sänglaptop en gammal I5 gen 8 som jag spelar gamla spel på, Sid mayers beyond earth gick inte igång ens identifierade mods som virus😮 och helt sonika stängde datorn😏😣.

Hade du någon källa som bekräftar dina påståenden?

Av AlixSPQR

Allt handlar om pengar i USA.

Av AlixSPQR
Skrivet av Clasito:

Hehe det har ju inget med panelerna att göra. G3 blev ju knappt rabatterad under BF, kom igång väldigt sent och därför har det pågått under december istället.

Sorry, jag blandade ihop modellerna, det var en C3 jag tittade på!

Skrivet av aent:

Notera att det är en C3 och inte en G3 som uppvisas här.

Ja, det gick lite fort där.

Av AlixSPQR
Skrivet av chizzum:

noterade att jag inte hade 5% i testsviten som jag köpte till min förra TV, men hittade en på youtube. laddat upp en bild nedan ..

https://snipboard.io/cHhPV5.jpg

vet inte vad du tycker är rimligt men för mig är detta skräp och det syns i princip hela tiden under vanligt tittande där delar av bilden är enfärgad, speciellt vid panoreringar.

Hemskt! 😱

Av AlixSPQR
Skrivet av Clasito:

Billiga? Är bland de dyraste modellerna på marknaden.

Alla paneltekniker vi har just nu har bättre och sämre exemplar.

Billigare med black friday-priser som fortfarande håller i sig. Jag undrade just hur det kunde komma sig och har väl nu fått svaret.

Av AlixSPQR

Jaså, är det därför G3 är så billiga, panelerna kan vara dåliga? Tack för det, höll på att köpa en.

Av AlixSPQR

Language Lessons på SVT Play. Den var bra, fint skådespeleri. 7/10. Kan ses till 14 januari.

Av AlixSPQR
Skrivet av mpat:

Du kan använda Apples möss till Windows, det är inga problem i sig. Ta en som du gillar och para ihop den med din Windows-burk (Bluetooth) eller plugga in den (USB).

Hur man högerklickar utan en högerknapp verkar lite svårare att lösa. De flesta Windows-tangentbord har en tangent som ser som ut som en kontext-meny, vilket triggar ett högerklick där tangentbordets inmatning står. Om den saknas så kan man uppnå samma effekt med Shift-F10. Det är dock inte samma sak som ett högerklick där muspekaren är.

Det bästa jag kan föreslå är att ha en extra mus inpluggad och lägga den på andra sidan tangentbordet. När du måste högerklicka, tryck på höger musknapp på den musen med pekfingret på vänster hand.

Tack för svar. Ja, jag använt macmus i Windows, men inte hittat något sätt att emulera högerklick via pekarens position. I Linux Ubuntu finns det, dock, delvis i alla fall, men det hjälper ju inte.

Det kanske finns en app?

Av AlixSPQR

Fråga om lämplig mus för gammal macveteran

Jag funderar på att börja spela och därmed använda Windows. Dock är jag macveteran och jag föredrar äldre macmöss där hela ovandelen av musen är en enda knapp, och jag gör högerklick med hjälp av tangentbordet (på mac via ctrl).
Jag undrar dels om det finns enknappsmus för Windows som fungerar på liknande sätt, eller om det finns möjlighet att använda en äldre macmus med hjälp av tangentbordskommando i Windows för att emulera högerklick.
Jag ska väl tillägga att jag tänker ägna mig åt lugna spel där musens hastighet eller exakthet och dylikt inte är av betydelse. Det viktiga för mig är att slippa klicka med pek- respektive långfinger, annars får jag musarm hur lätt som helst. Gammal yrkesskada (jag var redigerare i ett tidigare liv).
Tacksam för svar.

Av AlixSPQR
Skrivet av Ninotramp:

Finns premium om man inte vill kolla olagligt?

Jo, jag skaffade för ett par år sedan via VPN en indisk sådan som kostar knappt 20 kronor i månaden. Behövde det för jag ser YT mest via Apple TV och där funkar inga innehållsblockerare vad jag vet.

Av AlixSPQR

Jag aktiverade 2FA igen. Skrämmande läsning.

Av AlixSPQR

”Pratar” man i bokstavlig mening, alltså röstsamtal? (Jag vet inget om det i praktiken, har bara hört om det och använt det via internet).

Av AlixSPQR
Skrivet av användare-234:

För att jag använder Google-konto för diverse tjänster och funktioner. Det "känns" bättre att då använda Google Chrome för integrationen med dessa tjänster.

Kan man använda Googlekontot med all sync med Edge?

Av AlixSPQR
Skrivet av DennisOlof:

Varför monterade dom den på höjden, den borde vridas 90 grader år rätt håll tycker jag.

Jag har den monterad så här och det är väl en fördel då den ventilerar ut luft så. Å andra sidan hamnar ju texten inte vågrätt.