Inlägg

Inlägg som Silverrygg har skrivit i forumet
Av Silverrygg

Best har fungerat bäst (pun) för mig och är oftast också gratis.

Av Silverrygg

Eller så utvecklar man en kontroll som fungerar från början. Men vad kan man förvänta sig, det var ju åratal sedan Nintendo Seal of Quality faktiskt betydde något.

Av Silverrygg

Återförsäljarnas utbud har inget med konsumenträtt att göra.

Av Silverrygg

1995 fick jag en Nokia 2110, och om jag inte minns fel kostade det runt 6 kr/min att ringa.

Av Silverrygg
Skrivet av scienta:

Sök upp din adress på ratsit och se om du hittar någon/några lägenheter med par på adressen. Kan ge lite vägledning iaf.

På Ratsit kan man även se om hundar finns på adressen, förutsatt att hundarna är chippade.

Av Silverrygg

Nu är jag ingen tonåring, men spelar även jag sällan VR då tekniken inte riktigt är där än samt att spelutbudet är skralt, sett till antalet titlar som är bra. När headseten blir trådlösa och fler spelutvecklare satsar på att utveckla AAA-titlar så kommer det garanterat att ändras.

Av Silverrygg

Med tanke på hur uselt Gigabyte hanterar garanti- och reklamationsärenden så rör jag inte det företagets produkter ens med tång.

Av Silverrygg
Av Silverrygg

9000 kr betalade jag för min Pixel 7 Pro. Begagnad är den värd runt 7000 kr.

Av Silverrygg

Blir en 7950X3D för min del.

Av Silverrygg
Skrivet av Stan Carley:

Tack!
Den där är det nog, väldigt lik.
Hittade fler bilder när jag sökte på G50 på Google och dom är extremt lika
Om man bortser från att den här länken visar en lampa med två kinesiska tecken efter loggan så är den närmast identisk tror jag
NICRON G50 CREE XP-G R5
https://www.aliexpress.com/item/32748367514.html

Mitt råd är, buy quality, cry once.

Av Silverrygg
Skrivet av DavidtheDoom:

Nu tycker jag vi släpper detta. Upp till var och en att göra som denne vill.

Håller med helt. Tack och hej.

Av Silverrygg
Skrivet av slipbit:

För 500K kan man ju göra mycket. Så om samhället finns i räddning, varför ens ha bufferten. Klart du får leva som du vill, men nu är det du som proklamerar att man ska leva för nuet för imorgon kan man dö. Så varför har du en buffert? Det är motsägelsefullt.

Bufferten skaffade jag mig som sagt för 20 år sedan när jag tyckte och tänkte annorlunda. Tjänar så pass bra att jag ännu inte har behövt nyttja den, men det blir det snart ändring på då jag ska köpa ny motorcykel inom kort.

Av Silverrygg

Kan det möjligen vara denna?

Av Silverrygg

Ergonomi, komfort, prestanda och batteritid är av vikt för mig.

Av Silverrygg
Skrivet av pine-orange:

Ditt argument verkar vara att du inte sparar eller investerar för att du inte kan förutspå framtiden, men jag får inte ihop logiken. Om du inte vet hur framtiden kommer se ut, är det rimliga väl att planera för saker som du inte kan förutspå? Det ger dig fler verktyg för att hantera eventuella oförutsedda händelser. Hur gör du med t.ex. träning? Hanterar du samma logik där?

Nja, jag investerar inte av den enkla anledningen att jag lever idag och vill använda pengarna när jag vet att jag kan. I morgon kan jag ju vara död, då hjälper inga pengar.

Skrivet av slipbit:

Man kan ju bli sjuk så att man inte kan arbeta. Så plötsligt måste du nagga av din buffert på 500K. Varför har du bufferten överhuvudtaget om du bara lever för nuet. Tänk om du inte kan använda fina 500K imorgon. Så jag ser inte hur du lever som du lär.

Säg att du får 50K netto varje månad. Du har köpt saker och ting på avbetalning, leasar bilen. Bor i en villa och amorterar. Sen blir du sjuk och inte kan arbeta. Hur gör du då?

Ja, man kan bli sjuk, med då tar försäkringar och samhället över. Bufferten skaffade jag mig som sagt för 20 år sedan när jag tänkte annorlunda.

Köper inte på avbetalning, leasar inte bilen, bor inte i villa etc så sådant behöver jag inte oroa mig för. Sådant har man som sagt försäkringar och samhället till.

Skrivet av Xyborg:

Men då har du ju en stadigt krympande buffert i rellea termer. Inflationen äter ju upp din buffert. Så då måste du hela tiden lägga in mer pengar för att upprätthålla den. Med årets inflation på ca 10% och din nuvarande ränta på 3% så behöver du alltså hinka in 35tkr bara för att upprätthålla samma köpkraft på bufferten.

Det hade ju varit betydligt bättre ur en ekonomisk synvinkel att lägga 3-400tkr av din "buffert" i en indexfond, och sen ha ca 100tkr i faktiskt buffert för oförutsedda utgifter.

Det enda du har lyckats med nu är att ha en nästintill garanterat krympande köpkraft på ett konto - om du nu inte toppar upp den hela tiden. Men då lyckas du ju inte med ditt mål att slippa spara varje månad i alla fall.

Ja, och jag bryr mig inte det minsta om det.

Finns inte så mycket mer för mig att tillägga i denna tråd. Jag gör på mitt sätt, ni på ert.

Av Silverrygg

Postboxen i trapphuset används endast till småpaket samt samhällsinformstion. Allt annat kommer digitalt till Kivra.

Av Silverrygg

Bra med fler alternativ, men då den är betydligt långsammare än Brave så är den i dagsläget inget alternativ för mig.

Av Silverrygg
Skrivet av slipbit:

Att inte planera inför framtiden är idioti. Men det finns ju olika grader av helvetet. Säg att du drar in en läkarlön på 100K / månad . Då kanske du kan leva upp varenda disponerbar krona och ändå överleva med bara allmän pension+tjänstepension. En undersköterska som tänker som du kommer ju bara få ut 20-25 innan skatt i pension, i bästa fall. Tänk om du inte kan jobba till 66 år, eller att du blir sjuk vid 55 års ålder och inte kan jobba mer.

Tänk på alla pensionärer idag. Som precis gått i pension. Inflationen kommer anstormande och plötsligt så får man inte alls lika mycket för pengarna.

Fast nu är jag inte en undersköterska. Sedan att oroa sig och försöka planera inför något man inte kan förutse är enligt mig idioti. Jag lever i nuet och gör det jag vill göra med pengarna jag har i dag för vem vet om jag kan göra det i morgon.

Av Silverrygg