Inlägg

Inlägg som TeknikIntresserad har skrivit i forumet
Av TeknikIntresserad
Skrivet av Blixtinho:

Frågan är hur många gånger man kan vika telefonen utan att skärmskyddet spricker. Har själv en Z 3 och är nöjd med telefonen förutom att skärmskyddet inte håller längre än några månader.

Bästa är ju att köra utan skärmskydd å lära sig hålla i telefonen. Har aldrig fattat grejen med att köpa en snygg telefon för tusentals kronor å sedan klä den i ett skydd som är fulare.

Av TeknikIntresserad
Skrivet av socsoc:

YouTube vill att jag ska verifiera min ålder när jag ska kolla på vissa videor. Jag är långt över myndig. Det här har jag aldrig varit med om. Finns det något sätt att komma runt det? Det gäller på Android och Windows. Begränsat läge är av på både mobilen och Windows och det funkar ändå inte. Jag är inloggad. Jag vill inte behöva dela mitt personnummer till Google.

Verify birthday:
https://support.google.com/youtube/answer/3159776?hl=en

Turn on or off age restriction:
https://support.google.com/youtube/answer/174084?hl=en&co=GEN...

Av TeknikIntresserad

Självklart ja då jag inte bryr mig om de samlar min data och ser hellre reklam med någon typ av relevans.

Av TeknikIntresserad
Skrivet av Sarg:

Hur stor efterfrågan är det på vikbara telefoner egentligen? Har personligen aldrig känt något sug på en sådan.

Tänkte likadant förut, men då dom blir allt bättre både hårdvarumässigt, men också mjukvarumässigt så finns det fördelar!

Skrivet av friArsenik:

Dröm på Samsung, dröm på

De behöver inte drömma överdrivet mycket då de redan säljer fler telefoner totalt och Android har mycket större marknadsandel.

Skrivet av griid:

Har svårt att tro detta.
Barn som växer upp idag kan varenda iphone-modell och är inte alls intresserade av något annat märke

Typiskt svenskt att tro att hela världen är som Sverige.

Av TeknikIntresserad
Skrivet av medbor:

14000-desktop

De är onekligen lika, men inte så konstigt då det är så kort tid mellan och med tanke på hur snart 15th gen kommer. Ytterst få som köper varje generation, så inget problem, bara en fördel med en liten boost för de som ändå tänkt köpa nu. 5 noder på 4 år är väldigt mycket. Kanske kan ses som onödigt om man inte tänker, men finns bara uppsida med det.

Av TeknikIntresserad
Skrivet av medbor:

Skulle vara konstigt att höja priset när de bokstavligen säljer samma chip en generation till

Vilket chip pratar du om?

Av TeknikIntresserad
Skrivet av Marcsod:

Varför?

Av TeknikIntresserad
Skrivet av Nr42:

Det man också kan göra är att delta i samhällsdebatten och försöka övertyga samhället att taket är nått

Självklart! I wish you the best of luck my good sir!

Sanningen är dock att vi alla varit väldigt bortskämda med hur billigt det varit att konsumera tjänster på internet, men det var endast för att investerare 'subventionerat' det för att få tillväxt tills marknaden varit mogen nog att ta tillräckligt betalt.

Av TeknikIntresserad
Skrivet av Nr42:

Tack för ett jättebra svar, jag visste faktiskt inte att alphabet inte delade ut vinst.

Angående andra stycket i ditt svar: Det är väl lite därför vi har den här diskussionen nu, många anser den övre gränsen redan är nådd och är inte villiga att betala (oavsett om det är med pengar, data eller båda och) mer.

No problemo, de flesta är inte så insatta! Viktigt att komma ihåg att det inte är ett nollsummespel, där mer värde kan skapas som inte redan fanns. Pengar har inget värde i sig, utan det är ju självklart vad som skapas som är det riktiga värdet. Uppfattningen att pengar har värde gör ju dock att folk jobbar för att skapa värde som de byter med andra. Så länge det sker på frivillig basis är det moraliskt gynnsamt för båda parter, annars är det irrationellt att göra transaktionen!

Övre gränsen är ofta nådd av individer i samhället, men det betyder inte att den är nådd för samhället som helhet. Om man inte är villig att betala med pengar nu (eller i form av en viss sannolikhet till pengar sedan genom att du utsätts för reklam) så bör du givetvis inte få ta del av tjänsten eftersom du endast blir en kostnad utan att bidra något. Då måste man prioritera om, antingen genom att ändra vad man konsumerar eller att lära sig tjäna mer pengar genom att tillföra mer nytta i samhället som någon är villig att betala mer för.

Av TeknikIntresserad
Skrivet av Nr42:

När man räknar vinst är löner redan betalade och alla andra kostnader också för den delen. Det jag ställer mig frågande till är hur mycket som delas ut till "ägarna".
Alla företag vill gå med vinst, men hur mycket vinst är rimligt. Varför blir tjänsten fylld med mer reklam varje år, måste man verkligen pressa ut mer vinst bara för att man har ett monopol?

Alphabet (YouTube och Googles moderbolag) gör share buybacks och har återinvesterart all vinst hittills (bortsett från cash reserve) för att växa bolaget ännu mer. Aktieägarna har alltså aldrig fått pengar i fickan ännu, utan vill hellre satsa på att skapa ännu mer värde i samhället och för bolaget genom tillväxt. Så länge uppfattningen av befintliga ägare och omvärldens uppfattning om bolaget är positiv så ökar värdet på aktierna på lång sikt i proportion till vinsten och tillväxten. Att vilja maximera vinst är något bra för alla parter eftersom det i grunden betyder att mer värde skapas över tiden, men det finns ju ett maximum för hur mycket pengar man kan tjäna på en tjänst som blir ett equilibrium mellan värdet som skapas och hur mycket alla aktörer som grupp är villiga att betala. I ett samhälle där många vill maximera vinst så måste man också maximera värdeskapandet för andra, effektivt så har vi en till många relation för många jobb, där varje inidivid utför ett jobb som skapar mycket mer värde för många än om alla bara jobbade för sig själva utan att göra monetära transaktioner. Vinsten är det monetära värdet som blivit över efter att allt annat är betalt, vilket möjliggör nyskapande, det är också ett bevis på att du faktiskt skapar något som andra väldigt gärna vill ha, det är ingen gissning om du faktiskt skapat värde, det är en konkret siffra som bevisar det eftersom människor frivilligt betalat för din tjänst.

"Alla företag vill gå med vinst, men hur mycket vinst är rimligt[?]", den övre gränsen bestäms alltså av hur mycket värde som skapas och hur mycket folk friviligt är villiga att betala minus alla utgifter.

Av TeknikIntresserad
Skrivet av Kwirek:

Blir snuskigt dyrt med alla serverkostnader. Vilken miljardärs miljardär hade du i åtanke för denna väldigt frikostiga handling?

Han föregår givetvis med gott exempel å betalar för det själv.

Av TeknikIntresserad
Skrivet av Pzyber:

Tänker inte betala ett öre sålänge de tillåter sponsrade meddelanden. Dessa kommer man ju inte undan i något alternativ och jag betalar inte för någon typ av reklam.

Går ju inte titta utan adblocker idag då det först är annons, sedan sponsrat meddelande sedan annons igen och sedan ett till sponsrat meddelande.

Ibland får man ju extra reklam om man spolar förbi ett sponsrat meddelande...

Gillar heller inte sponsrade meddelanden, men om du köper YouTube Premium så kan man iaf spola förbi det, irriterande moment, men man slipper all reklam. Det är ju uppenbart att de har så pass mycket reklam på sajten av två anledningar: 1) de måste ha många för att tjäna tillräckligt med pengar för att du ska vara värd att ha som kund, 2) de vill att driva folk mot att köpa Premium. Dom som inte kollar mycket eller är snåla får snällt titta på reklamen, de som tittar mycket ser värdet i tjänsten och hur mycket tid de spenderar är mycket mindre än kostnaden.

Om man tittar 12h på en månad så är 10 kr per timme inte mycket, men finns väldigt många som spenderar långt mycket mer tid än så.

Av TeknikIntresserad
Skrivet av 27poke:

Konkurrenter som tjänar pengar genom?

Sol, vind å vatten såklart 🎼🎶🎸
https://www.youtube.com/watch?v=OAedjDif11U

Av TeknikIntresserad
Skrivet av Xverminator:

Dom tar bara död på sig själva och öppnar upp för konkurrenter.

Så mycke pengar som google tjänar borde de kunna driva detta gratis, eller max en annons på max 7 sekunder!

Knappast, deras moat är för skraftfullt. https://www.youtube.com/watch?v=WVIZ2TGS1T0

Varför skulle man vilja driva företag gratis? Välgörenhet i all ära, men dom driver företag för att tjäna pengar.

Av TeknikIntresserad

Hej! Har läst här på Sweclockers ett tag nu och var bara tvungen att skapa ett konto för att fråga varför så många är så negativa? Varje dag så ser man många negativa kommentarer på varje artikel, men i synnerhet om det handlar om ny teknik, bolag som tjänar pengar eller om bolaget heter Intel. Är detta inte en sajt för teknikintresserade? Väldigt fascinerande!