Inlägg

Inlägg som glmucz har skrivit i forumet
Av glmucz
Skrivet av Nivity:

Alltid haft android, har alltid haft flera mappar med olika bilder i, på android drar jag ju bara över det jag vill och jag kan flytta och radera bilder precis hur jag vill.

På Iphone verkar det som en smärre utmaning.

Jag har provat föra över "mappar" med itunes bilder under sync, då lägger dom sig i mappar under "mina album" och inte i kamerarulle.
Men det går inte radera eller flytta något, mapparna är helt låsta typ, vilket är meningslöst.

Synca med icloud är inget jag vill då jag har album mappar med typ 700 bilder osv som jag inte vill ska ta upp icloud utrymme utan dom ska bara vara på mobilen.

Samma gäller om jag ex sparar ner en bild på twitter så läggs den i både kamerarulle + under mina album i en mapp "Twitter", jag antar det är en genväg bara (på mina android hamnar dom i en mapp Twitter och bara där, inte i kamera mappen).
I kamerarulle vill jag bara ha bilder jag faktiskt tar med kameran. Fattar inte varför allt annat skit hamnar där.

Är detta omöjligt på Iphone eller?

Börjar redan sakna Android lol, kladdat med playlists med min musik också. Alltid bara dragit över alla mappar jag har med blandade låtar. Här får jag skapa massa konstiga playlists i Itunes för annars hamnar det i en stor röra med olika artister. Då man inte bara kan välja sin folder med musik och spela upp.

Väcker liv i en gammal tråd. Någon som vet hur det är i IOS 17 eller tidigare? Har lite olika album på min iPhone som jag önskar bara ligga där och inte då bland senaste. Albumet semester har typ 200 bilder, lite drygt att både ha ett album för det och även ligga bland senaste bilder mycket skönare om de bara ligger i sitt eget album

Av glmucz
Skrivet av THB:

Detta borde kunna hjälpa dig om det nu stör dig så hemskt mycket.

Det funkade tack så mycket

Av glmucz
Skrivet av Kalasis:

Kyrkklocka?

Ja de ser ut som en ”kyrkklocka” man ringer i lol.

Skrivet av jnsson:

Det går inte vad jag vet. MS ändrade från att det stod en siffra till kyrkklockan i år.
Han menar det som är till höger om klockan här
<Uppladdad bildlänk>

Okej kanske minns fel att de kom med den senaste stora uppdateringen nu här ganska nyss. Som du skriver den är precis bredvid klocka och datum nere i högra hörnet

Av glmucz
Skrivet av lambdan:

Den brukar synas när man har på Do Not Disturb läge. Har du på det?

Nä den är av, så inte det som spökar.

Av glmucz

Hur få bort "Kyrkklocka" nere vid högra hörnet?

Någon som vet hur jag får bort "Kyrkklockan" nere vid datum och tid på win11? Den ligger där och irriterar och är bara störande tycker jag, tror den dök upp efter senaste stora uppdateringen nu här som kom för någon vecka sen.

Av glmucz

Skaffade cs2 typ när det kom ut, gillar det men hade dock önskat lite mer cs 1.6 känsla (spelade typ aldrig cs:go utan 1.6 för länge sen innan cs2 nu) vad kan jag göra för att få spelet att kännas mer som 1.6? Eller som i cs:go? Kanske i inställningar eller config? Ni får gärna komma med tips & trix som höjer cs2 upplevelsen.

Av glmucz
Skrivet av jnsson:

Hos mig brukar Bitwarden fråga om jag vill spara lösenord + användarnamn på nya sidor.

Ok, jag provade igen med firefox plugin, men den frågar inte automatiskt om jag önskar spara användarnamn/lösenord som fiewfox själv gör utan med Bitwarden behöver jag göra manuellt, känns som någon bugg eller så. Egentligen inga problem skriva in själv men bara något jag stör mig på att behöva göra. Icloud nyckelring fanns ju till chrome och edge som skrevs tidigare men tyvärr inte till firefox och jag gillar firefox med deras plugin och lite annat

Av glmucz
Skrivet av Thomas:

Bitwarden är open source, gratis och trevligt att använda. Plugin till alla stora webbläsare och appar till mobiler osv finns.

Tvåfaktorsautentisering rekommenderas, just för att minska risken för keyloggers och liknande. Om någon snor ditt masterlösenord men inte har din andra faktor (t ex en engångskod-app på mobilen, eller en hårdvarunyckel i USB-form) så kommer de ändå inte åt något.

Skrivet av jnsson:

Jag använder Bitwarden överallt. I webbläsaren och i mobilen. Jag loggar typ in 1 gång med huvudlösenordet på datorn, och sedan slår jag på pin-kodsupplåsning.

Skrivet av bärplockaren:

Stämmer in Bitwaden alla dar i veckan, finns till de flesta plattformer iOS, android, firefox, chrome m.m.

Skrivet av Linus:

Bitwarden på både datorer och telefon här

Testade mig fram lite nu med Bitwarden kändes ganska rörigt med firefox tillägget. Firefox känns spontant som ok för att spara ner användarnamn och lösenord, om jag ska se användarnamn och lösenord måste jag skriva in huvudlösenordet varenda gång vilket är bra. Nackdelen är väl de gånger man byter dator/OS eller har fler utav dem att de blir krångligare, men utav de jag äger just nu så är det telefon och en laptop med w11. Har en Ipad också men använder den knappt, som sagt tycker Bitwarden var ganska rörig och sen kom de inte heller upp automatiskt om jag ville spara användarnamn/lösenord efter jag fyllt i som de gör i firefox, hursomhelst tack för era tips och ideer

Av glmucz

Lösenordshanterare för Windows 11

Hej. Jag har nu på morgonen irriterat mig på olika användarnamn och lösenord på endel sidor, som jag typ inte kommer ihåg. På min iPhone kör jag deras ”inbyggda lösenordshanterare” delvis ansiktsigenkänning för att den ska logga in med sparat lösenord. Men på W11 har jag inget just nu och undrar vad som är det bästa alternativet? Firefox egna att spara ner lösenord med ett masterlössnord? Eller köra något annat plug-in? Om nu master lösenordet skulle knäckas så finns det tillgång till alla lösenord på allt som är sparat där? Om man kör lösenordshanterare och får in skit på datorn och de kan regga via keylogger så är man körd ändå pga de kan se masterlösenordet?