Inlägg

Inlägg som getfnarre har skrivit i forumet
Av getfnarre

@Caoz @Swedishchef_90 @kaffeofikaelika @Nr42 @Chibariku @Lehto @filbunke @MoNkeY-05 @Owlbeast @Indefinite @Larrxi @Thomas @Fade @Lodisen @dagas @Tickles @Pontooz @sher!kan @serafim @Elloy @Specias @Mr.Borka @muSashi @suna @Jumpcut @Oliver91

Uppdatering:

Jag fick kontakt med Inets CentralServiceChef som professionellt beklagade det strul som jag varit med om och erbjöd mig ett presentkort som jag är nöjd med. Detta är nu alltså helt löst. Tack för alla som stöttade mig.

Av getfnarre
Skrivet av Mr.Borka:

Rätt märkliga grafikfel. Får mig att tänka på den gamla tiden när enkla överklockningar kunde få spel att få psykbryt sådär.

Som flertalet i tråden redan tagit upp är tiden mellan fel och kontakt från köparen för lång för att reklamationsrätten ska vara solklar. Med olika klausuler om kontakt för åtgärd av fel finns en tidsbegränsning för att sporra kund att se till att säljaren ska kunna åtgärda felet så tidigt som möjligt, när problematiken är färsk och produkten inte dras med ytterligare skador av tidens tand och olämplig fortsatt användning.

Det kan ju vara så att grafikkortet i sig är okej. Nu blev tråden lite rörig, men har du provat grafikkortet i en annan dator? Hur ser övrig hårdvara ut? Vad har du för nätdel? Har du installerat senaste drivrutinerna, och har du provat att klocka ned grafikkortet?

Tillägg:
Misstänker att det klickande ljudet från grafikkortet kommer från en av fläktarna som ligger och skaver precis mellan avstängt och driftsatt tillstånd. Om så är fallet kan du antingen med drivrutinerna (tror jag) eller med t ex MSItuner eller annat program för överklockning/modifiering av grafikkortets beteende ändra fläktkurvan.

Yes, det var samma problem i andra datorer.

Min rig är:

ASUS ROG STRIX 1000G Strömförsörjning - 1000 Watt
ASUS TUF GAMING Z690-PLUS D4 Moderkort - Intel Z69
Phanteks Eclipse P500A D-RGB Svart - BF21
Intel Core i9 12900K 3.2 GHz 30MB
G.Skill 32GB (2x16GB) DDR4 3600MHz CL14 Ripjaws
Samsung 980 PRO M.2 NVMe SSD 1TB

Yes jag hade senaste drivrutinerna via geforce experience. Nej ingen har klockat ned den.

ska tänka på det du sa om ljudet till nästa gång jag hör något sådant, tack

Av getfnarre
Skrivet av nickepice:

Absolut, alla seriösa företag skulle erbjuda ett helt återköp särskilt efter de skickat tillbaka en defekt produkt som kan bevisas vara defekt efteråt, jag har fått en återbetalning från andra leverantörer efter 2 år och i vissa fall byten efter garantin gått ut. Därför fortsätter jag handla hos dem.

Inet borde skämmas om kunden har kommit till skada så mycket och sedan ha mage att jävlas med han, medvetet ljuga och ödsla tid för att bli av med honom. Extremt Pinsamt och det är uppenbart att en del här jobbar för dem.

Vilka leverantörer är det du brukar köpa ifrån?

Av getfnarre
Skrivet av Tickles:

Så som jag uppfattar det.

1. Inet menar att inget fel hittas första gången du lämnar in den.
2. Felet finns kvar och du går då till en tredje part.
3. Du väljer att reklamera varan ett år efter punkt 2 är gjord och Inet vill då göra avdrag pga nyttjande av produkten vid återbetalning.

följdfrågor:

  • Hur lång tid är garantin på kortet?

  • Vad gick felsökningen på, hos tredje part?

  • Har ni redan kommit överens om vad som sker i ärendet? Är transaktionen slutförd?

Det finns en hel del som Konsumentköplagen reglerar i dessa typer av ärenden. Vad som gäller beror lite på vad du svarar på följdfrågorna.

Hej, tydligen är det 3 år, tror jag gav 399, Nej, de sa att jag skulle få en konfirmation inom någon dag om återköpsvärdet men det tog 8 dagar och flera av mina samtal att till slut få ett mail som är helt irelevant, återköp för fel kort när det är kristallklart vad som skulle ske. Jag misstänker att de drar ut på tiden och spelar dumma för att nå 14 dagars ångerätten på det nya kortet på så vis blåsa mig från att kunna skicka tillbaka det.

Av getfnarre
Skrivet av Larrxi:

Tyvärr är Inet Sweclockers lilla bebis så allt som Inet gör är rätt på detta forum.

Tråkigt att alla ska vara hårdvaruingenjörer för att få en reklamation igenom.

Dåligt av Inet att slösa din tid.
Kriminellt av Inet att sno dina pengar!

Mjo det verkar så, Tack så mycket

Av getfnarre
Skrivet av Fade:

Vi har 3 års reklamationsrätt på all elektronik i Sverige just för att det är vad en konsument MINST ska kunna räkna med att varan håller. Mitt råd är att reklamera till tillverkaren om du stöter på patrull med leverantören.

BRL bytte ut min söndriga baslåda som aldrig fungerat riktigt under 2.5 år mot en helt ny (skulle skickat in tidigare men mycket i livet så blev inte riktigt av. Den stod bara där avstängd.)

LG bytte min gamla plasma efter 2år och 11månader då den dog.

Det var inget tjaffs av något av dessa företag, vilket också gör att jag kommer handla av dem igen. Samt självklart sprida hur föredömligt de skött reklamationerna.

Absolut, det är det så här det fungerar om man är seriösa, jag har fått ett flertal personer som berättar att vissa kommenterare här arbetar/ har arbetat på Inet vilket är extremt pinsamt men man märker ju det på graden av vissa kommentarer.

Av getfnarre
Skrivet av Jumpcut:

Tycker att du överdriver när du kallar detta en mardröm samt att du borde hört av dig igen direkt när problemen kvarstod istället för att vänta ett år.

Ja, och så tycker det är risig stil att outa en kundtjänstmedarbetare.

Jag tycker att jag redan har rapporterat det men de påstod att den inte var defekt, känns inte som man kan göra något då om man inte är van vid reklamationer, ter den sig exakt som innan när de sa den var ok känns det ju lönlöst. något borde ändras.

Av getfnarre
Skrivet av Swedishchef_90:

Jag hade tagit med mig hela datorn och visat dem i butiken. Du nämnde att allt var köpt av dem (kanske byggt också?)

Att man kan se fel snabbare på kort i liggande läge är väldigt känt men ÅFs kör nästan alltid i en stående test bänk pga smidigheten.

När man reklamerar så gör man det omgående oavsett hur jobbigt det är

Detta var inte en möjlighet enligt dem när jag frågade 2022

Av getfnarre
Skrivet av sher!kan:

Tycker inet inte gjort något fel i detta ärende alls. De erbjuder dig ett likadant kort du haft, det är så det funkar.
Så jobbigt är det inte vara utan dator i någon vecka max. Det borde varit jobbigare för dig att spela på en sån dator i ett år.. Sen att du inte säger något till inet efter att du fick tillbaka den första gången, utan du väntar 1 år tycker jag verkar extremt märkligt..

Vad tycker du om att kundtjänst föreslår att jag ska köpa ett nytt kort och be om återköp då? Om det är "så det funkar"

För att sedan avslöja att jag inte kommer få hela beloppet.

Och att lova kontakt som aldrig sker.

Och att medvetet dra ut på tiden och ge helt irrelevanta fel svar?

"Inget fel alls"?, jag undrar om det är Inets arbetare som kommer springande.

Av getfnarre
Skrivet av SuperNova:

Jag förstår att det är jättetråkigt men det ör tyvärr bara att skicka in det direkt igen. Två veckor är en helt normal tid också för ett sådant ärende.

Som sagt, jag förstår att det är jättejobbigt att vara utan dator men att vänta ett år med att skicka in det har tyvärr satt dig i en väldigt dålig position. Så att de ens erbjuder dig den summan är bra i sig.

Men garanti gäller ju fortfarande, du menar alltså på att den endast gäller om man rapporterar felet "inom skälig tid"? Jag tycker att jag redan har rapporterat det men de påstod att den inte var defekt, känns inte som man kan göra något då om man inte är van vid reklamationer, ter den sig exakt som innan när de sa den var ok känns det ju lönlöst. något borde ändras.

Om jag pratar för mig själv så skulle vi genast ersätta utrustning vi har levererat om det visat sig att vi skickat tillbaka defekt utrustning (medicinsk utrustning) och de sedan dokumenterat fel som vi sa inte var där. Jag hade skämts ögonen ur mig och genast erbjudit full återbetalning eller något mycket bättre och beklagelser. Det ser ju extremt dåligt ut att låta kunden komma till skada och de kommer förmodligen berätta om oss.

Nu är vi ju förvissa ett småföretag och våra kunder är doktorer och forskare men jag tycker den andan borde ligga i alla företags bästa intressen

Av getfnarre
Skrivet av suna:

Samma sak hände mig fast hos elgiganten.. dom fick 4 försök på sig innan jag fick pengarna tillbaka. när datorn kom till bara för fjärde gången så testade dom datorn i butiken och den vad fortfarande trasig... "trasigt ram" så jag var utan dator ganska länge.

Horribelt, jag hoppas Du fick något litet extra för det.

Av getfnarre
Skrivet av Swedishchef_90:

Problemet är att Inet förmodligen testar i en öppen testbänk med stående gpu.
Gjorde även Malmö repair shop det?

Sen skall du gå tillbaks till Inet inom skälig tid vilkt är väl 8 veckor (?) inte 1 år!

Ingen aning,

Gällande tiden, Tänk dig själv om du har problem och de säger att det är inget fel, då känns det hopplöst att skicka in den igen. Jag har aldrig reklamerat någon produkt tidigare, men vad tycker du om deras beteende?

Av getfnarre
Skrivet av SuperNova:

Förstår jag dig rätt nu?

6 månader efter köp skickar du tillbaka det pga fel. Du får tillbaka samma kort efter två veckor?

Därefter använder du detta kort i ett helt år innan du påpekar felet igen och skickar in kortet en andra gång?

Om detta är fallet så kan du nog vara glad att du får något alls. 1år är nog långt ifrån vad som anses vara skälig tid, desvärre.

Som jag skrev så litade jag inte på att de skulle verifiera felet, och ville inte vara utan kort i 2 veckor utan anledning. Tänk dig själv om du har problem och de säger att det är inget fel, då känns det hopplöst att skicka in den igen. Jag försökte kontakta servicekillen som jag hade kontakt med för ett år sen men fick inget svar.

Av getfnarre

Mardröm vid reklamation med Inet

Jag byggde en dator i december 2021 och köpte då alla delar inklusive grafikkort (3080 ti) för 18990 kr från Inet.

Efter ungefär 6 månader börjar grafikkortet ge grafiska fel, särskilt i spel och mina jobb program samt i webbläsare. Efter en tid blir de så grava att jag fick skicka in den på reklamation hos Inet med en video jag tog som visade hur de såg ut. Jag har också testat med ett annat kort utan problem.

2 veckor går förbi, då får jag ett samtal där de säger att de hittar inget fel och skickar tillbaka den. Va?

Jag stoppar tillbaka den i datorn och där är fortfarande små buggar, efter 3 dagar ungefär blir den sämre än innan jag skickade in den. Jag börjar då aktivt dokumentera och filma hur den den beter sig och skapar en video Spellista på Youtube där man ser hur defekt den är och blir sämre över tid:

https://www.youtube.com/playlist?list=PLhHCjmOsk5CrsXFGV1tOTH...

Jag går även till en PC Repair shop i Malmö som genast verifierar att den är defekt och de undrar vilka klåpare som skulle kalla den fungerande.

Efter ett år till med kortet och med all dokumentation och bevis skickar jag tillbaka den på reklamation till Inet, det är någonting jag har dragit mig för att göra för jag bara ser framför mig hur de återigen påstår att det inte är något fel och skickar tillbaka den så att jag blir 2 veckor utan kort utan anledning, så jag har ingen tillit. men nu håller garantin på att gå ut och kortet har sedan en bra tid tillbaka inte ens kunnat starta Directx program längre. Se Spellista.

Jag skapar reklamationen och ringer till dom för att konfirmera, jag frågar också om det går att få ett lånekort då jag inte vill vara utan kort i 2 veckor. Det kan de inte erbjuda men servicekillen råder mig att bara köpa ett nytt grafikkort så kan jag göra ett återköp av mitt trasiga kort. Han lovar mig att servicekillarna kommer ringa mig när de är klara om återköp/byte.

Great tänker jag och köper ett nytt kort från en annan leverantör och väntar på samtal från Inet.

2 veckor senare får jag ett sms när jag jobbar att de har verifierat fel och kommer skicka mig ett annat kort.

Va?? Vad hände med överenskommelsen att de skulle kontakta mig? Jag ringer till kundtjänst några timmar efter de skickade smset då jag ser det, men då säger de att kortet har redan skickats på posten. Så nu måste jag skicka tillbaka det först innan jag kan få en återbetalning. Och nu säger de även att jag inte kan få tillbaka hela beloppet, utan ger en vag indikation på att det skulle röra sig om 80%.

Med så mycket som har sagts på telefon som inte har hänt ber jag honom att konfirmera till mig skriftligt exakt vad som gäller till min epost så att jag vet hur mycket jag kommer få tillbaka. Han säger att jag kommer få ett email senast samma dag eller dagen efter. (Detta var i måndags i förra veckan den 16:de) Jag pratar med dom igen på fredagen efter fortfarande inget svar och han lovar konfirmation på måndagen.

Inget på måndagen heller, men idag, tisdag, får jag ett kort mail som säger att jag får en full återbetalning på det nya kortet de skickade mig. Va?? Det har varit kristallklart att jag vill skicka tillbaka det och få en återbetalning på kortet jag faktiskt betalade för!

Det nya kortet de skickade mig är bara värt 12499 kr. Jag skulle ha en konfirmation på att jag skulle få 80% av 18990 som är 15192 kr.

Jag tycker att det är ett riktigt fult beteende att hålla på så här särskilt mot en kund som har gjort rätt för sig och felanmält bara för att få den tillbaka skickad. Inte kunnat jobba hemifrån på ett år men det skiter väl dom i. Hade en kund jag levererat till upplevt det här hade jag skämts ögonen ur mig.

Jag har alla email, sms, röstsamtal sparade, jag minns inte vad personen hette på telefon men han via chatt var Anton L***e

Vad tycker ni?

Uppdatering på ämnet: #20243218