Inlägg

Inlägg som Leiri har skrivit i forumet
Av Leiri
Skrivet av dlq84:

2005 ringde och ville ha tillbaka sina argument 🤣

Nu flyttas målstolparna friskt... Men ja, alla program och spel jag använder funkar.

Men du säger inte vad det är?

Av Leiri
Skrivet av dlq84:

Det finns redan och du behöver inte betala en krona

Och det heter?
Fungerar det med allt i form av mjukvara och spel?

Av Leiri

Många med inkomst norr om 40k är positivt inställda till detta. Shocking!

Tänka sig att folk kunde lägga upp klipp utan att begära pengar för det förr. Folk har blivit galet giriga sedan Pewdiepie slog igenom.

Av Leiri

The Acolyte avsnitt 1-3.
Vilken dynga.

Av Leiri

Finna inget som ens kommer i närheten av adobe eller photoshop sett till funktioner.

Open source. Javisst men ingen utvecklar till dessa appar.

Väck mig när gimp har content aware, remove tool, subject selection mm.

Av Leiri
Skrivet av Oneone:

Freesync aktiverat.

Men freesync/gaync = fps = refresh
Om du har 175 så har du antingen 175 fps hela tiden eller så är inte freesync igång.

Av Leiri
Skrivet av Oneone:

Har en G8 och 4090 inge problem med flimmer eller liknande, som sagt det är om du kör lägre uppdateringsfrekvens. Kör min i 175 nada problem.

Så du kör utan gsync då?

Av Leiri

Årets tema verkar vara att MC är en kvinna.

Har ubisoft korrigerat Yasuke än eller är hans story fortfarande hittepå?

Enda intressanta för mig var några spel utvecklade i asien, kommer inte ihåg deras namn.

Av Leiri
Skrivet av Homer_S1:

Har du någon länk så man kan läsa på o bilda sig en uppfattning ?

/Homer_S

Google.com / Samsung G8 Oled Gsync Flickering

Finns resultat från överallt. Finns kommentarer även på Youtube. Tror även Rtings nämner Flimmer. "Noticeable VRR flicker with changing frame rates."

Jag skulle personligen rekommendera att vänta på en nyare 2024 modell av skärmen från Samsung eller annat märke om du måste ha ultrawide. MSI annonserade flera stycken nya skärmar under veckan bla.

Skrivet av Laxpudding:

OLED och VRR/Adaptiv sync har ett generellt problem med att det kan flimra, typiskt när man har lägre frekvenser, bilden är stilla och det är mörk bild. Jag har exempel på detta här:
https://youtu.be/GiQIRXhxaOY

Personligen stöter jag väldigt sällan på problemet i praktiken eftersom de spel som vinner på VRR oftast är spel som är i rörelse. Att vissa laddskärmar och menyer flimrar något är ett mindre problem för mig. Men så klart, alla har sina spel och sina moment där sådant här för en person kan upplevas oerhört störande.

På detta kan skärmar överlag fungera olika bra under VRR/Adaptiv sync med just flimmer och hack samt även eftersläp. Det verkar överlag bättre idag än vad det var de första åren med adaptiv sync, men alla skärmar är inte lika bra på funktionen. AMD:s Freesync-certifiering (ca 3000 skärmar) innebär enbart att de bekräftar att funktionen finns där, inte hur väl de faktiskt fungerar. Nvidias G-sync-certifiering ställer krav på nivån av hur väl det fungerar.

Utöver det behöver man läsa tester där någon går igenom hur VRR/Adaptiv sync fungerar och kan bekräfta att det sker utan hack och flimmer i lägre frekvenser.

Så skärmarna är olika bra på detta. Däremot är själva "G-sync eller Freesync?"-diskussionen och vad som fungerar med vad så gott som överspelad. Bara undantagen likt de jag nämner ovan kvar.

En del har sagt att de även får svartskärm i intervaller när Gsync är igång. Något som försvinner med Freesync eller utan Gsync eller om man sänker sync området från 40hz-max refresh till något annat som 100hz-max refresh, vilket i princip gör Gsync meningslös.

Tror inte det finns någon skärm som inte alls har något form av flimmer, men av det man kan läsa på nätet så handlar det som mest om Gsync ihop med dessa Freesync Premium skärmar som strular mest med Gsync. Ja Freesync har viss flimmer men oftast syns det bara i laddningsskärmar i mörkgråa partier. Medans Gsync kan ske var som när som och ibland så extremt som svartskärm.

En del användare får flimmer när de surfar runt med Chrome och har mörka partier på skärmen eller i webbläsaren. Oftast webbläsare som har stöd för hårdvaruaccelerering och därmed kanske triggar *sync. Adobes program använder sig av Gsync/Freesync vilket gör att de flimmrar, det vet jag iallafall, vilket är helt sjukt.

Så gäller att köpa och testa i spel där ens FPS går upp och ner som en bergochdalbana i fps från 40 till max refresh och fungerar det inte så lämnar man tillbaka och provar en annan modell eller väntar till något nytt.

MSI har ju lanserat nya skärmar med "Anti Sync Flicker" eller vad det kallas, HBU gjorde en video om detta eller om det vad HDTVTest. Men det var i praktiken samma sak som att stänga av Gsync/Freesync helt.

Av Leiri
Skrivet av Homer_S1:

Tjenare !

Funderar på att byta ut min 6 år gamla skärm till något nyare.
Och som den Samsung fantast man är så har jag fastnat för Odyssey OLED G8.
Men är lite osäker på hur den kommer fungera med mitt RTX4070Ti då den bara verkar ha stöd för FreeSync ?

Någon här som har kombon i fråga och kan berätta ?

/Homer_S

Skrivet av Laxpudding:

Frågan är ställd sisådär fem år för sent Då var det en distinkt skillnad vad som fungerade och inte. Nvidia ändrade detta så att 1xxx-kort och modernare kan köra VESA Adaptive via Displayport. Freesync och G-Sync är nu främst ett godkännande/intyg från AMD respektive Nvida om att skärmen fungerar hela vägen med deras kort.

Freesync/G-sync-valet har idag sällan problematisk betydelse annat än när man med AMD-GPU försöker få en av fåtal skärmar med specifik G-syncmodul att fungera hela vägen. Eller om man försöker få adaptiv synk via HDMI från en Nvidia-GPU mot en skärm som kör Freesync via HDMI.

Nvidia listar vilka skärmar som är certiferad för G-Sync. Dessa skärmar kan vara intressanta på sätt att de bekräftat fungera ihop med Nvidia-kort: https://www.nvidia.com/en-us/geforce/products/g-sync-monitors...

Av det jag läst på internet så har G8 och några andra modeller problem med just Gsync där man får flimmer/flicker med det igång, som endast försvinner om man stänger av det eller ändrar sync intervallen till mindre spann, vilket gör det i princip meningslöst att ens ha igång då. Syns i mörka partier och främst vid varierande fps.

Samsung har även tagit bort gsync från sin egna produktsida på samsung.com, troligen så lade de även märke till problemet.

Av Leiri
Skrivet av Lussarn:

Jag vet inte hur dom räknar, men det finns 195 länder i världen. Det finns t.ex. obebodda öar som dom har med på den listan.

Då kanske du ska ta och skicka in en rättning om du nu hittar något fel.

Skrivet av Lussarn:

Det är ju kul att Japan är med på den där listan...

Sony är dock amerikanskt idag.

Av Leiri
Skrivet av Lussarn:

Wow, då kan man bara spela det i 18 länder då. Låter skumt.

https://nordic.ign.com/helldivers/81959/news/helldivers-2-pul...

Av Leiri
Skrivet av Edvin1:

Jag är fullt med på det där. Och alla har fått refund från Steam. Så vad lipar folk om? Det var ganska illa skött av Sony, javisst. Men reaktionerna är ju nivå sandlåda.

Det kan inte vara lätt att sköta kommunikationen för en stor spelstudio när publiken i princip beter sig som bäbisar.

Du köper en produkt. Du får sedan helt plötsligt ur tomma intet, inte längre nyttja produkten.

"Gnäll och bäbis".

"Alla har fått refund" var hittar du detta? Frågan hur sales statistiken ser ut efter isåfall. Om du alla dessa fått en refund.
Blir ju väldigt väldigt mycket pengar som utvecklaren gått miste om, ifall nu ALLA har fått pengarna tillbaka, eller är det Sony som gått in och betalat?

Edit såg dina andra inlägg i Ghost of Tsushima tråden som handlar om regionsblockering där även det spelet blev blockat i ~177 länder så är bara ignorera dina inlägg framöver då du verkar väldigt väldigt inbiten i allt kring Sony.

Av Leiri
Skrivet av Edvin1:

Det här är gnäll. Det är så mycket gnäll i spelvärlden. Lever man i den världen mycket är det lätt att lura i sig att gnället ska vara norm.

Alla utan undantag som tillhandahåller en tjänst vill att användaren ”loggar in”. Har folk glömt att detta förekommer överallt med alla typer av tjänster?

Gamers är ett osedvanligt gnälligt släkte. Kanske därför jag inte orkar spela några MP-spel.

"Det här är gnäll" du verkar inte inläst i situationen om Helldivers.

Det här handlar om ett spel som vid släpp och under en låång period inte behövde något PSN konto, alls.
Så folk VÄRLDEN ÖVER köper spelet i massor för att det är relativt? bra.

Vad händer sedan?

De på Sony/Spelutvecklaren tvingar folk att länka till sitt Sony konto för att kunna spela spelet.

Vad händer i de över 90? länder där PSN inte existerar/är tillåtet men spelet har sålts i? De kan inte längre spela spelet!!

Vad händer på internet?
En hel del försvarar beslutet utan att ens ha koll på situationen och tycket det är fullt okej.
Medans resten som faktiskt läst lite längre i artiklarna förstått att det är helt galet dåligt av dem.

Edit 177!! länder var det tydligen. Ännu värre.

Av Leiri
Skrivet av DasIch:

Jag vet inte vad du pratar om. Hellblade har den mest högupplösta (polygoner) terrängen av alla spel hittills. Detta tack vare hur Nanite kurerar vad som visas för kameran.

Jag sade inte det? Jag sade att de täcker över allt med all smog, fog, dimma och annat i spelet samt att spelet utspelar sig väldigt mycket under mörka ljussättningar där man ändå inte ser detaljerna.

-----------------------

Går inte alls bra för spelet

https://steamdb.info/app/2461850/charts/
Frågan är hur de tänkte tjäna pengar på det här.
Knappast att Game Pass och microsoft täcker detta.

Av Leiri
Skrivet av teejee:

Och de här är ju spel som spelas under en längre tid. Då finns det ju en helt annan poäng att äga spelen. Hellblade 2 tar ca 8h och är inte direkt gjort för att spela om flera ggr. Så gamepass en månad är mkt bättre än att köpa spelet för nästan alla. Det gäller verkligen inte t ex FH5.

Och halo?

Hellblade är runt 6h varav 3 är cutscenes. Så jag förstår varför folk väljer att inte köpa det utöver prestandan.

Skrivet av Swedishchef_90:

Tag bort all atmosfäriska inslag så ser alla spel oftast väldigt B ut iofs.

Atmosfäriska inslag gör ju att allt ser bra ut, det maskerar allt som annars inte är ultraextremedeluxequadrillionpolygonterrain så varför ens ha det med istället för att kurera dessa detaljer endast där det syns hela tiden man är i de områdena? Känns lite som slöseri med resurser om man ändå inte ser det.

Av Leiri
Skrivet av Novdid:

Jag skriver rätt ut i nästa stycke att jag har spelat Star Citizen. Du kan ju försöka att på ett mindre otrevligt sätt skriva att du inte håller med.

Vad tunna skal folk har här på forumet.

Spelet är generellt mörkt, har vignetting och en massa damm, dimma och annat skit som döljer den magiskt ultra bra grafiken som det påstås ha. Ta bort stenarna som verkar vara all detaljrikedom spelet har, så kommer det se ut som vilket spel som helst från 2020.

Av Leiri
Skrivet av Novdid:

Samtidigt är Hellblade 2 på en totalt annan planet (ha!) än Star Citizen rent grafiskt när det kommer till vad som visas på skärmen.

Märker att du inte spelat Star Citizen.

Hellblade 2 ser ut såhär för det mesta, eller så är det svag belysning eller nattetid. Typ som att utvecklaren försöker dölja något?

https://i.imgur.com/DSMzsBZ.png

Av Leiri
Skrivet av ipac:

Ingen visuell skillnad (ska dock tas med en nypa salt eftersom det kommer från nån som inte ser vad som har hänt sen Battlefront 2...) och ändå bättre fps, låter positivt!

Men nej, du förstår fortfarande inte vad optimering betyder (nej det har inget att göra med vilken hårdvara man sitter på). Och kommer förmodligen aldrig göra det heller, det är inte direkt så att du har uppvisat nått större mått av "flexibilitet" i den här tråden, så vi får nöja oss med det.

Vad folk borde inse är förövrigt det är det visuella slutresultatet som räknas, inte upplösningssiffran på skärmbufferten eller vad grafikinställningarna råkar ha för namn. Och vad vi har är ett spel som rent visuellt är bland det "mest slående" hittils (som sig bör när man bockat för allt UE5 erbjuder), vilket är i linje med den beräkningskraft det efterfrågar (som sig bör när man bockat för allt UE5 erbjuder).

DF berättar mer förövrigt:
https://youtu.be/cpsRNCKiVCk?si=I7gALJDi3geP4KKZ>

Om det nu bockat i allt vad UE5 erbjuder hur kommer det sig att UE5s tech demos ser så sjukt mycket bättre ut?

Glöm inte bort att DF prisade Alan Wake 2 också som ser ut som rena skiten up close och under dagtid.

Av Leiri
Skrivet av Mocka:

En intressant diskussionspunkt är just optimeringen.
¤ Om ett spel är det snyggaste som någonsin släppts, kan man då förvänta sig att det flyter på tex ett 2070 i upplösning X? (sen är just ordet "flyt" en viktig punkt, snackar vi 60fps eller 120fps? Skärmarna får allt högre uppdateringsfrekvens)
¤ Hur mycket kan man optimera ett spel ur en ekonomisk synvinkel?
¤ Är all teknik som slängs in i ett spel verkligen viktig om den nu kostar mycket i rasterprestanda?

En sak är säker, nVidia (och AMD i efterhand) hade inte tryckt så mycket på Frame Generation om de inte själva ansett att rasterprestanda helt enkelt inte hänger med den tekniska utvecklingen gällande grafik i spel.

Sen känns spel som detta rätt så ovanliga faktiskt. Alan Wake 2 var väl en liknande situation som krävde extremt mycket av hårdvaran men som samtidigt så otroligt snyggt ut. CP2077 innan dess efter Path Tracing patchen, osv.

Om folk kan säga att Star Citizen är dåligt optimerat men samtidigt säga att Hellblade är bra optimerat. Så är det helt omöjligt att ta dessa individer på allvar. För den ena har tiotals tusen gånger skalan än det andra.