Inlägg

Inlägg som ehrw har skrivit i forumet
Av ehrw

Annonsen är avslutad

Av ehrw
Skrivet av PappaBlå:

2 999 kr

Grattis, du tar hem den!

Av ehrw

Strax under 1h kvar. Stänger budgivningen exakt 15:00. Klockan på Swecs forum gäller.
Lägger nån bud efter 15:00 vinner tidigare budgivare.

Jag postar både vem som vunnit och kommer DMa strax efter

Av ehrw
Skrivet av PappaBlå:

Vilken tid ungefär?
Har småbarn så kan inte sitta o titta hela tiden :s

Avslutar budgivningen imorgon kl 15:00

Av ehrw
Skrivet av PappaBlå:

Smutt!
Är den i Stockholm, kan jag komma inom 1 timmen hämta.

Japp, den finns i Solna. Upptagen idag tyvärr så jag stänger budgivningen under eftermiddagen imorgon.

Av ehrw
Skrivet av PappaBlå:

Hej,
Inför bud undrar jag om du har kvar originalkvitto och så undrar jag hur gammal den är.

Ja, kvitto finns i PDF format. Inköpt den 16 Juli 2020 från Ubiquiti själva.

Av ehrw

Ah, good point. Inte sett de sänkt priset. Sist jag såg var de omkring 440€.
Sänkte priset till 3000kr.

Inköpt ca 1,5 år sedan. Körd bakom UPS hela tiden.

Av ehrw

Ubiquiti Dream Machine Pro (UDM Pro)

Ubiquiti Dream Machine Pro

Sugen att ge dig in i Ubiiquitis värld med prosumer nätverk och rolig utrustning?
Här har är hjärtat i systemet!

2x WAN (RJ45 + SFP+)
1x LAN (SFP+)
8x 1 Gbit portars switch

Plats för hårddisk för Unifi Protect och övervakning.
Medföljande strömkabel samt skruv/montering för rack och är 1U hög.

Hittade en relativt kort review med mycket bilder plus mer detaljerad info
https://evanmccann.net/blog/unifi-dream-machine-pro-review

Även bra val för någon som vill köra Bahnhof 10gbit

Läs hela annonsen här

Av ehrw
Skrivet av b00zer:

Hur kan det vara en fråga om penningtvätt när du redan har pengarna på kontot på deras bank? Menar banken att pengarna plötsligt blir svarta bara för att du gör en utlandsbetalning eller vadå? Skrattretande.

Verkligen skrattretande. De generaliserar helt och blockar allt. Lättast för dem. Av deras kunder är det bara en minoritet som håller på med kryptos. Nöjd kund hos SEB idag. Funkat perfekt där!

Av ehrw
Skrivet av nu1mlock:

Jag blev precis kund hos SEB via nätet (sent på kvällen). När allt var färdigt stod det att det dröjer 30 dagar innan jag kan göra betalningar till utlandet. Det är självklart helt okej, och lätt värt (så länge dom inte börjar blocka krypto förstås).

Gick det ändå bra att ta emot betalning från utlandet, alltså ta ut pengar från Binance?

Ja, fast jag valde att vara helt transparent. Jag kommer ta emot utlandsöverföringar från Litauen. 2-10st per år. Vilket betydde att jag inte kunde signa upp online. Behövde besöka ett bankkontor men där gick det prima

Av ehrw
Skrivet av Bejje:

Binance hade lite problem att hitta min returnerade överföring också från Icabanken. Jag gav dom referensnumret jag fått från banken, men de hittade ändå inte, han jag skrev med tog hjälp av någon kollega och hittade överföringen genom att söka på datum och belopp har jag för mig, så det löste sig till slut.

Hade samma upplevelse. Banken bad dem göra en verifikationsförfrågan så jag kallade det för verification request. De skulle kolla och det löste sig. Jag fick tillbaka pengarna minus en fee från clear junction för att ta pengarna ut och in. Bytt till SEB och det har gått relativt snabbt och smidigt. Gjort en överföring nu som funkade galant!

Av ehrw
Skrivet av SiggZon:

Kan ju tycka att ifall man kan visa upp sin handelshistorik att man köpt för x vid kurs y och sålt vid kurs z så ska väl en bankman förstå vad det innebär? och därmed godkänna en överföring av pengarna. Någon som prövat?

Länsförsäkringar säger att det inte bryr sig om det. Beslutet kommer uppifrån och "de kan inte göra något". De kan framföra att du som kund inte gillar det. Men that's it. De struntar totalt i om du får problem. De säger sig inte heller ha nån skyldighet att informera dig. Helt sjukt faktiskt. Jag har anmält till ARN iaf.

Jag gissar att de flaggar alla banker som olika marknadsplatser använder och blockar dem eftersom. Binance nya bank i Vilnius är redan blockerad iaf. De böt nyligen pga Brexit.

Av ehrw
Skrivet av blackcoffee:

Du skriver Handelsbanken här och Länsförsäkringar i andra tråden. Vilket är det som gäller?

Sorry, Länsförsäkringar!
Var en lång dag igår 😅

Av ehrw
Skrivet av nu1mlock:

Högst troligt att du inte kan ta ut pengarna till ditt konto hos Länsförsäkringar. Mitt senaste uttag från i tisdags förra veckan (27/4) finns fortfarande inte på mitt konto. Jag har kontaktat Binance.

Risken är därmed väldigt stor att dina pengar hamnar i "limbo" eller - i bästa fall - återbetalas till ditt konto hos Etoro (troligtvis med en kostnad på minst 300kr enligt LF).

Jag fick kontakta Länsförsäkringar för att få ett referensnr på återbetalningen. De sa att de skickat tillbaka pengarna. Då behöver Binance det nummret för att sätta tillbaka pengarna till ditt konto. Jag väntar just nu på Binance support ska svara. Avdelningen som sköter detta hade ca 6h väntetid.

Av ehrw

Idag har jag pratat med Jeanette Ordenes - Operativt Ansvarig på Länsförsäkringar.
Hon konfirmerar att Länsförsäkringar har tagit ett centralt beslut och blockerar nu "allt" som är relaterat till kryptovalutor med ursäkten för penningtvättslagen samt "stor risk för brottslighet".

Av ehrw
Skrivet av nu1mlock:

Hur menar du att dom blockar allt med krypto? Jag förväntar mig spärr mot kortköp, men inkluderar det även att skicka och ta emot pengar via SEPA-överföringar?

Jag startade en dedikerad tråd för banker som har stöd för krypto - tänkte att det kunde vara smidigt att ha sånt samlat på ett och samma ställe. https://www.sweclockers.com/forum/trad/1634407-svenska-banker...

Ja, de blockerar allt som är relaterat till kryptos. Inkl SEPA. Min överföring är nu fast i limbo. Har skickats tillbaka till Binance och jag hoppas det hamnar på kontot snart då de iaf var snälla nog att ge mig ett referensnr för överföringen de skickar tillbaka.

Tack för tråden. Hoppar på den!

Av ehrw

Pratade precis med nån sorts chef på Länsförsäkringar. Spelade in samtalet men så hängde sig mobilen och det blev inte sparat...
De blockerar allt med kryptovalutor rakt av utan förvarning. De tycker det är för riskfyllt. De skyller på penningtvättslagen och att det finns stor risk för brottslighet. De är kundägda men måste värna om alla kunder. Inte bara några få som håller på med kryptos. Hon sa även att inget i deras avtal säger att de stödjer kryptovalutor och därmed kan de blockera det när de vill utan att informera sina kunder.

Dvs, rent bullshit. Det är snarare säkrare och lättare att spåra. Jag byter bank på en gång och anmäler detta till ARN. Jävligt tråkigt jag inte fick med inspelningen. Tog inga anteckningar pga att jag spelade in. Kommer varken ihåg vad hon heter eller vilken roll hon har. Alla andra som är kund hos Länsförsäkringar och har problem var vänlig klaga direkt till dem och sen anmäl detta till ARN.

Edit: Gick att rädda inspelningen 🎉
Jeanette Ordenes pratade jag med. Operativt ansvarig presenterade hon sig som.

Edit 2: Hade svamplat i Handelsbanken i det här på något vis. Länsförsäkringar är det de handlar om. Sorry!

Av ehrw
Skrivet av nu1mlock:

När jag frågade LF om dom spärrade SEPA-överföringar till eller från Coinbase och Binance så fick jag ett nej - inga spärrar. Men det var väl en sisådär två månader sedan.

Bankmannen skrev dock att jag kan få 300kr i avgift om DERAS bank inte tar emot. Ombytta roller nudå, LF hindrar utbetalningen så Binance får 300kr i avgift (i slutändan jag?)...

Du behöver fylla i ett specifikt formulär gällande överföringar. Är inte vid datorn så kan tyvärr inte länka, men du kanske redan har hittat rätt.

Beskedet jag fick för 2v sedan var att deras nya policy tillät inte dem att hjälpa till vid större köp. Men allt under deras begränsningar (250k) för överföringar funkade ändå. Detta verkar alltså ha ändrats på 2v. Sen har man ju ingen koll om de anställda har den senaste infon. Telefonsupport överlag känns ganska stenålder.

Har inte sett något formulär gällande överföringar? 🤔

Av ehrw
Skrivet av nu1mlock:

Jag saknar fortfarande mitt uttag från Binance till Länsförsäkringar. Tog ut tisdags förra veckan. I fredags (tror jag) så sa LF att dom inte hade någon inkommande, och inget som "var fast" pga. penningtvättlagen.

Jag har inte blivit informerad om någon ändring och senast några månader sedan har jag skriftligt att dom inte blockar insättningar på mitt konto från Coinbase eller Binance.

Intressant...
Jag gjorde en överföring den 15e April. Den gick igenom.
Gjorde en till nu den 3e Maj. Den gick inte igenom.
Ordagrant sa hon "vi blockerar inga SEPA överföringar. Om det inte är från kryptovalutor".

Spelade tyvärr inte in men resten av samtalen jag gör kommer jag definitivt att göra det. Detta är helt sjukt faktiskt. Hon nämnde senare att betalningen ska studsa och gå tillbaka till avsändaren. Har nu skrivit till Binance för att se om de får tillbaka den medans jag väntar på återkoppling på mitt klagomål.

Av ehrw

Pratade precis med Länsförsäkringar. De blockerar numer alla överföringar från kända "kryptobanker" som hon kallade det. Utan förvarning så går de bara emot halva världen. Känns stabilt för ett kundägt bolag som alltid värnar om kunden