Inlägg

Inlägg som Catcode har skrivit i forumet
Av Catcode
Skrivet av m3lk0r:

Om jag har ett USB-minne liggandes i byrålådan och tar upp det igen om 20 år, vad exakt är det som gör att den då (eventuellt?) inte fungerar längre eller att datan är skadad/borta? Aldrig förstått det där riktigt.

Har med statisk laddningen att göra med, när den väl blir urladdad så blir data skadad då drabbas man har dataförlust.
Gäller allt som har flash minne att göra med, läste på någon sida att den kan hålla sin statisk laddningen i något år.

Har flera USB minne som är säkert över 10 år som har drabbas av dataförlust.

Av Catcode
Skrivet av mihon:

Hmm, kanske något att klicka hem och lägger över lite text på för att sedan förvara i valvet

Det finns säkert kvar tills jag dör, vilket kan vara bra att ha något sånt här.
Ifall jag dör så får frun och barnen ett h*lvete att försöka lista ut lösenord hit och dit.

Sen kommer nästa problem, om man inte är snabb nog så tar tex Google bort din email efter 2 år om den inte används och flera sidor kommer nog följa med.

Av Catcode

Finns ens Bitcoin om 200 år? Finns ens Facebook om 200 år? Finns ens Microsoft?

Den viktiga frågan finns ens USB kvar om 200 år?

Av Catcode

Nej för fan inget snack om mat, gillar inte prata om mat när man är mätt.

Av Catcode

Hade vart skoj om man kunde köpa battlefield 2042 till PC har väntat flera år på att ni ska få in den, ni har själv sagt att ni ska köpa in den men sen händer det inget mer.

@webhallen

Av Catcode

Döden för Linux om MS köper upp samt att alla blir påtvingad MS konto som sen dödar sitt användernamn i spel.

Av Catcode
Skrivet av dlq84:

Vad kör du för databas och version?

mysql Ver 15.1 Distrib 10.3.16-MariaDB, for debian-linux-gnu (x86_64) using readline 5.2

Av Catcode

nextcloud problem med uppdatering

Hej,

Tänkte uppdatera men fick massa problem.

På webben får jag dessa fel.
Har version "Nextcloud Hub 3 (25.0.11)".

Check for expected files The following extra files have been found: package.json composer.lock composer.json package-lock.json

När jag testar att använda "db:add-missing-indices"

Nextcloud or one of the apps require upgrade - only a limited number of commands are available You may use your browser or the occ upgrade command to do the upgrade Check indices of the share table. In DBALException.php line 240: Unknown column type "json" requested. Any Doctrine type that you use has to be registered with \Doctrine\DBAL\Types\Type::addType(). You can get a lis t of all the known types with \Doctrine\DBAL\Types\Type::getTypesMap(). If this error occurs during database introspection then you might have forgot to register all database types for a Doctrine Type. Use AbstractPlatform#re gisterDoctrineTypeMapping() or have your custom types implement Type#getMap pedDatabaseTypes(). If the type name is empty you might have a problem with the cache or forgot some mapping information. db:add-missing-indices

Har även försökt med "sudo -u www-data ./occ upgrade"

Nextcloud or one of the apps require upgrade - only a limited number of commands are available You may use your browser or the occ upgrade command to do the upgrade Set log level to debug Doctrine\DBAL\DBALException: Unknown column type "json" requested. Any Doctrine type that you use has to be registered with \Doctrine\DBAL\Types\Type::addType(). You can get a list of all the known types with \Doctrine\DBAL\Types\Type::getTypesMap(). If this error occurs during database introspection then you might have forgot to register all database types for a Doctrine Type. Use AbstractPlatform#registerDoctrineTypeMapping() or have your custom types implement Type#getMappedDatabaseTypes(). If the type name is empty you might have a problem with the cache or forgot some mapping information. Update failed Maintenance mode is kept active Reset log level

Av Catcode
Skrivet av kelthar:

Det är i pdf-läsarna som bristerna finns. Acrobat reader har varit en perfekt attackvektor med code execution under lång tid. Finns problem med många andra pdf-läsare också, men vet inte något specifikt om de andra.

Se t.ex:
https://www.cvedetails.com/vulnerability-list/vendor_id-53/pr...

Förstår, själv öppnar jag alltid mina PDF filer i Chrome och räknar med att dom har lite bättre säkerhet.

Ska läsa på lite senare, alltid skoj att lära sig mer.

Av Catcode

Lite som att ställa en svindyr lyxbil i Malmö olåst med nyckel i, så får vi se hur långt det tar innan bilen försvinner.
Min poäng var om man stänger av all typer av säkerhet klart som fan man får virus på sin dator.

Av Catcode

Har försökt googla på detta i typ 10 år men har aldrig lyckas lägga något virus i en PDF, vad jag har fått till mig så är det bara en vanlig exe fil som folk lura på än.

Är folk så dumma att dom tycker på en länk som finns i en PDF fil eller bild.

Av Catcode
Skrivet av dlq84:

Proshop har alltid funkar utmärkt för mig. Men om paket fastnar på vägen så är det inte Proshops fel, då är det speditörens fel*, antagligen Postnord i det här fallet.

* (även om Proshop är ansvariga tills du tagit emot det, men de verkar ju ha tagit sitt ansvar då de gett dig pengarna tillbaka)

Tycker bara det känns så skumt att bara några dagar kvar tills deras erbjudande försvinner så händer detta.

Av Catcode

Proshop sega och paket försvinner

Hej,

är det fler som har problem med Proshop? Jag beställde RTX 4060 kort som dom hade rabatt på hela ca 600 kr och mer mycket bättre pris än andra ställen jag gjorde en beställning väntade men den kom aldrig fram jag hörde av mig efter 3 veckor och fått pengarna tillbaka jag kunde följa den via postnord och den var kvar på samma ställe hela tiden så jag fick köpa den hos Inet istället och fick betala runt 600 kr mer för den.

Nu har jag beställt en hårddisk och det har taget över 2 veckor och i fredags så skickade dom iväg den, får väl se om om den kommer fram.

Av Catcode

Internet som en gång var fri och alla älskar det, nu är det på väg bort på grund av att staten vill ha mer makt.
Även EU har öppnat för att använda typ Bankid över internet i EU, det är bara ett förslag samma som chat kontroll.

Tycker ändå att Jimmie Åkesson har en bra poäng varför dom använder anonyma för att nå ut till sina väljare det är för att en del har fått sparken från sitt jobb pga att dom följer SD på Facebook, och sen får sparken för att dom har fel värdegrund så att följa anonyma konto minska risken att få sparken.

Finns flera som använder sig av anonyma på nätet.
https://samnytt.se/socialdemokraterna-har-satsat-over-fem-mil...

Av Catcode

Även om skärmen blir dyr så vill jag inte tänka på vad det skulle kosta att driva ett system som kan maxa skärmen, 4 st RTX 5090 NVlink eller via PCI-E 5 hade vart något.

Av Catcode

Grattis till alla LG tv ägare nu har eran tv gått upp i värde.

Gillar inte känna mig inlåst överallt, skoj att man nån gång kan känna sin fri. Lite som på en Android mobil när man köper en ny och sen inte kan flytta överallt då det är blockat då blir det att man får börja spela om från början på visa spel och visa appar går inte att flytta över.

Av Catcode
Skrivet av mrqaffe:

Nej tvärt om, vid de länderna krävs det AOC kablaeg för att det ska kunna fungera, ingen vettig kommer att försöka med koppar på de längderna.

Har min dator i ett rackskåp, har kollat lite på DP över fiber men vet inte om det är bluffsidor känns som priset är för bra för att vara sant.

Kanske därför det flimmar när jag spelar.

Av Catcode

Jag som behöver ha en kabel mellan 5-7 meter, tro detta kommer blir ett stort problem för mig.

Av Catcode

Fast 2025 är väl för PS5 och Xbox, PC utgåvan kommer väl senare hoppas att man kan köpa spelet på DVD vill ha det i min samling.

Av Catcode

Man behöver inte vara begåvad för att blir politiker, hon tycker det är helt okej att lila Sverige ska ha stark ID kontroll på nätet men resten av världen behöver det inte, det kommer ändå inte hjälpa mot alla i u-länder som försöker blåsa än på Facebook marketplace.

Tycker det ändå räcker med att många sidor redan nu kräver bankid, Blocket är på gång att tvinga på alla det.
Om jag skulle behöva använda mitt riktigt namn så kommer jag behöva utså massa hot igen.