Inlägg

Inlägg som razor1394 har skrivit i forumet
Av razor1394

Mer info om telefonen:

http://wiki.xda-developers.com/index.php?pagename=HTC_Dream

Visst den ser inte bra ut men det skiter jag i. Det är funktionalitetn som räknas. Specifikationerna på telefonerna är inte direkt dåliga heller. Android är det bästa mobilos jag provat. Jag har däremot inte provat 0.9 än men jag läser kaiser android tråden i hopp om uppdateringar.

Det finns massa enheter som redan kör Android.

Här är ett exempel på en lite äldre HTC telefon som fungerar rätt bra med Google:s operativ.

http://it029000.massey.ac.nz/vogue/

Nu ser jag även att 1.0 av Android är ute.

HTC Dream (G1) är väldigt lik Kaiser i hårdvara så det kommer nog inte behövas så mycket förändringar i koden när Dream väl kommer ut.

Av razor1394

Ja detta rotar jag i också. Jag har ännu bara behövt konvertera bankid till .nge och jag har fortfarande bankinloggningscertet i .p12.

Det står tydligt i Nexus att den endast accepterar .p12 vilket är konstigt.

.nge fungerade för mig i Vista iallafall men jag vägrar köra Windows.

edit:

Samma problem med importering av .nge i Firefox... Jag börjar bli trött på detta då inloggningen med vanligt p12 certifikat inte riktigt alltid fungerar.

Jag har engångskoderna fortfarande men med det kan man väl inte logga in på CSN, Apoteket osv? Utan då måste man ha någon form av e-legitimation som jag förstått?

Av razor1394
Citat:

Ursprungligen inskrivet av m3rnel
Ps3 har blivit min nya flickvän
Har kommit 35% in i GTA IV, vart fixar man helikopter?

Om jag installerar Yellowdog, kommer det köras som dualbot windows+linux på PC ? Vilken dist är optimalt att använda som Mediacenter?

Vet inte så mycket om GTA4 och helikoptrar förutom att man får flyga det med Brucie på ett "uppdrag".

Nej det är inte riktigt en dual boot det handlar om. GNU/Linux på PS3 körs genom en hypervisor (tänk det som en form av isoleringscell med en telefon) som begränsar otheros ordentligt. Du har ingen 3d acceleration (grafiken körs genom framebuffer) och du får inte ut mer än stereo ljud. Du har även bara tillgång till 256MB ram vilket gör att tunga operationer kan bli väldigt jobbigt. Kompilerar du något väldigt stort som exempelvis gcc eller gör en tyngre beräkning så kommer linux börja swappa till disken rätt ordentligt.

Mediacenter? Nja men vad är poängen? PS3 XMB har stöd för Blu-Ray, Xvid, wmv (minus dock för avsaknad av surround med wmvc-1hd), avchd (AVCHD MP4 X264 Blu-Ray är riktigt trevligt) och streaming vilket fungerar ganska bra. Med ex Ubuntu får du använda musen och tangentbordet för de flesta operationerna.

Du förstår, otheros är inte tänkt som ett riktigt powerhouse utan mer tänkt som ett enkelt system som kan ersätta en "surfdator".

Jag skulle köra på Ubuntu men jag ser ingen riktig poäng med att köra GNU/Linux på PS3 då det är så inlåst och ram minnet är så lågt. Det kan vara kul att leka med Linux på Cell at best.

Av razor1394

Har provat två typer av usb nätverkskort nu med Ubuntu Intrepid Ibex, inte dongles då utan man kan mer kalla de en form av "puckar". Första jag provade var "D-Link RangeBooster N USB Adapter, 802.11n draft 2.0". Av någon anledning hade jag missuppfattat och missat att denna använde Marvell topdog och inte Ralink rt2870. Detta märkte jag rätt snabbt när jag inte fick igång Ralinks drivrutin. Det fick bli ndiswrapper med drivrutinen från D-link som extraherades med hjälp av Wine. Jag minns att jag fick ca 8MB/s när routern stod precis i närheten men när jag flyttade routern till ett annat rum precis vid CAT uttaget så blev det sämre. Jag låg väl kring 3MB/s. Men fy vad ndiswrapper var ostabilt; nerkopplingar hela tiden och väldiga svårigheter att överhuvudtaget ansluta till AP. Under Windows var det inga problem alls med kortet.

Jag gav upp de två NIC:en (en för varje stationär dator) och beställde två st "ENGENIUS EUB-9701 EXT - EUB9701X2" vilket garanterat skulle ha rt2870 inuti. Detta var ett lite annorlunda NIC då det hade en separat löstagbar USB kabel och två löstagbara antenner. Det var inte så svårt att gissa att kortet skulle ha bra räckvidd. Det tog ett tag för korten att komma men de kom tillslut. Det var lite krångel med Ralinks drivrutin eftersom den bara var ämnad för linux version 2.6.24 och nedåt vilket var ett problem för mig då jag körde Intrepid som nu kör 2.6.27-3. Som tur är hittade jag en patch på Launchpad och patchade drivrutinen från Ralink. Sedan körde jag "make" och "make install" vilket gick som en dans. Nätverket gick inte igång direkt så jag fick fixa i en .dat fil med massa inställningar, starta interface:t och starta om NetworkManager tjänsten.Därefter fungerade det riktigt bra. Mottagningen/räckvidden är grymt bra, mycket bättre än med D-links variant. Största problemet är hastigheten och jag vet inte vad som orsakar det. Bredbandskollen visar ingen bra hastighet (20/20) trots full mottagning men väldigt bra responstid 3ms. Giganews ger mig ca 2MB/s max mot min WNR854T router. Mot Wippies Homebox får hjag ca 3MB/s max. Kvar är att prova WRVS4400N och Fonera. WRVS4400N krånglar enormt nuförtiden och Fonera är inte så intressant då det är en G router.

Ja, hursomhelst... Ralink ger ut fria drivrutiner till detta chipset som behöver en patch för att fungera med kärnor nyare än 2.6.24. Den öppna rt2x00 drivrutinen i kärnan stöds av Ralink men har ännu inte stöd för rt2870. Det är nog ingen tvekan om att det kommer senare.

Jag valde USB då PCI portarna är upptagna. Jag tror PCI varianten heter rt2860. G (54Mb/s) känns heller inte aktuellt då man inte brukar komma över 2,5MB/s.

edit:

La till info om routrar.

Av razor1394

Fel forum...

b43 som stöder bcm4312 och följer med Ubuntu är en renodlad linuxdrivrutin förutom att den den behöver använda sig av firmware från Windowsdrivrutiner.

Det låter märkligt att du måste återaktivera firmware hela tiden. Jag skulle installerat b43-fwcutter manuellt härifrån: http://packages.ubuntu.com/hardy/b43-fwcutter -

Säg till om det fungerar-

Av razor1394

http://packages.ubuntu.com/hardy/utils/b43-fwcutter

Använder du Hardy? Ska finnas där enligt Ubuntu.

Du gjorde rätt i att skriva in det i en terminal. Det går även att använda sig av Hardware drivers/Hårdvarudrivrutiner och aktivera firmware där precis som när man aktiverar proprietära drivrutiner.

edit:

Bra att det löste sig.

Av razor1394
Av razor1394
Citat:

Ursprungligen inskrivet av perost
Är det ett Intel-kort du har? I så fall borde det fungera automagiskt utan att du gör någonting. Är det däremot ett Broadcom så är det nog däremot NDIS och windowsdrivrutinerna som gäller.

Behövs inget ndiswrapper om du har rätt Broadcom krets. Vissa fungerar andra behöver som sagt ndiswrapper men enligt specen ovan så verkar det som drivrutinen i kärnan tillsammans med "sudo apt-get install b43-fwcutter" ska fyngera.

http://www.linuxwireless.org/en/users/Drivers/b43#supported

Av razor1394

Hoppa av skolan är väldigt dumt men att ta ett upphehåll är inte så dåligt efter egna erfarenheter.

Tog själv uppehåll under trean för att jag bara inte orkade mer av skiten. Jag var väldigt nere och trött på allt. Det blev bättre efter några månader av arbete. Nästa årgång var jag tillbaks på samma skola efter snack med syo angående vad fan jag skulle ta mig till. I början gick det segt men den här klassen kändes mycket mer sansad. Klassen innan var totalt kaos full av idioter. Jag hade så himla tur att en kurs jag kuggade i tvåan nu skulle läsas av den nya klassen i trean. Allt kändes så mycket bättre och jag gick ut med hyffsade betyg.

Jag kanske hade en väldans tur allt som allt men det finns absolut hopp.

Om du verkligen har de problem du nämner såsom depression tycker jag du ska vända dig till ungdomspsykiatrin eller be din husläkare remittera dig och få hjälp där. Kurator på din skola kan även hjälpa till.

Jag minns inte direkt någon som har hoppat av gymnasiet men jag vet en del som har skippat det helt enkelt och man kan inte säga att det gått vidare bra för de. Jag minns även folk som har skött skolan uruselt efter att ha fastnat i onlinespel.

Det ska bli hårdare med Komvux i framtiden, redan 2010 har jag för mig?

edit:

Du har inte funderat av att börja på gym eller något liknande? Det hjälper enormt även om man inte är där för att bygga järnet.

Av razor1394

Har funderat en del på denna men då den saknar dvd brännare utan dockan så ser jag inte den som alternativ. Dessutom är det ingen slate. En slate med tjockt stöttåligt nylonfodral med dvd brännare och hdmi hade är min våta dröm :). Har tittat på Modbook en del och den är rätt trevlig förutom att den inte har HDMI (dock DVI).

edit:

Äh wth. Jag kanske köper en sådan här ändå efter lite kikande på Ebay. Tull är nog rätt svårt att komma undan med en sådan här dator men man kan ju försöka. Saken är att jag gärna vill ha active case alltså ett sådant här:

http://www.trustedreviews.com/images/article/inline/7484-IMG3485...

edit:

Där var den... Finns på Ebay också.

http://accessories.us.dell.com/sna/products/Carrying_Cases/pr...

Av razor1394
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Meganeoman
Kan nån här tipsa om nåt bra ställe som är gratis?

Du kan alltid prova Google pages och Google sites. Det är gratis om än väldigt begränsat.

Av razor1394

Det kanske inte står något om gps men jag tvekar nog inte på att den har det då det är en viktig sak för Google maps och Streetview.

Ny Google Android SDK ute: http://www.engadget.com/2008/08/18/video-android-sdk-v0-9-hit...

HTC Dream? http://www.youtube.com/watch?v=4PRfVKzuUJ4

edit:

Video på senaste sdk:n: http://www.rocknrollcoffeehouse.com/shadowline/android1.htm

Av razor1394

HTC dream (första Android telefonen) - launch 13e oktober

Av razor1394

Jag har nästan samma problem med 8.10 alpha4 i386. Problemet återfinns inte i 8.10 alpha4 amd64 (behöver köra i386 tack vara mitt Marvell topdog). Jag kör DVI och högra fältet är istället för svart korta upprepningar av högra "slutet" på bilden. Bilden är även förskjuten till vänster.

Av razor1394

Under GNU/Linux finns det lite hopp iallafall då kretsen liknar den i OLPC rätt mycket. Under Windows vet jag inte ens om det finns något projekt för det.

Av razor1394
Citat:

Ursprungligen inskrivet av M33P
http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=410524

Tadaaa!

Gjorde en DOA (dead on arrival) på min mobil häromdan. Rätt var de va gick de inte att koppla in den till datorn längre. Testade me olika datorer, softresetade, hardresetade, provade bootloader, mm. Körde HTC's 1.93 ROM med tillhörande radio då. Nu vågar ja inte stoppa in nåt annat än 3:s egna programvara i mobilen längre ifall nåt skulle hända igen. Läste om fler folk som råkat ut för de här nämligen men ingen visste vad det var eller hur man löste det.

Förresten: Är det bara jag som tycker touch-skärmen fungerar mycket bättre efter att jag klistrade på det tillhörande skärmplastskyddet? Kan va ett tips kanske.

Att en tryckkänslig skärm fungerar bättre med skärmskydd (screen protector) är välkänt.

Av razor1394
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Christian91
Är det någon som vet om det är märkbar skillnad mellan en raptor och WD 640 gb som jag har nu?

När kommer ocz core 128 gb? 64 gb räcker inte långt till spel.

Finns på ebay men jag hittar ingen riktigt erfaren säljare (1000+).

http://search.ebay.com/search/search.dll?from=R40&_trksid=m37...

Lockande men 4k+, njaee?

Av razor1394
Citat:

Ursprungligen inskrivet av matte54
Vart finns dessa för 111kr?
jag vill också ha The Darkness

Videogamesplus rear ut en hel del titlar just nu. Antar att det är den affären som spelen har köpts ifrån...

Av razor1394

Jag tror inte det är någon konflikt med din raptordisk utan snarare ett problem med din sata kontroller. Jag får ett väldigt liknande meddelande med ett VIA kort när jag använder eSATA porten och just den porten är defekt men i ditt fall är det nog drivrutinen till din sata kontroller som är knasig.

Det är ICH7R antar jag? Prova en annan dist med nyare kärna kanske Intrepid Ibex (alpha iofs men skadar nte att prova), Sabayon linux 3.5, Fedora 9 eller Opensuse 11.

Av razor1394

Jo den verkar trevlig och enligt de filmer som visats på Youtube så verkar den ha capacative touch också. Fast det kanske inte stämmer.