Inlägg

Inlägg som razor1394 har skrivit i forumet
Av razor1394

Bankid till GNU/Linux under senhösten!

http://sv.wikinews.org/wiki/BankID_f%C3%B6r_Linux_-_tekniken_...

Men det visste nog några om här, fast kan vara nyttigt för de som inte vet. I länken i första posten har även någon mailat Nexus och det visar sig att det är påväg men när väl Nexus är färdiga så måste bankerna modifiera lite som jag förstått det.

Det verkar som att vinden vänder! Nu går det även att flasha SE telefoner under GNU/Linux.

Av razor1394

Jo det vet jag.

Disken syns i operativsystemet. Ska hålla burken under observation ett tag.

Av razor1394

Tråkigt att höra. Här har det iallafall inte smällt någonting, inte heller någon rök eller några blixtar men det kan iofs bero på att det var ett bra agg (Ocz modstream 520W) som satt där i? När den andra proppen rök var jag vid proppskåpet och då lyste det rött från delen som ska lossna när proppen ryker men det var nästan ljudlöst.

Av razor1394

Denna verkar vara slut överallt, iallafall som ny. Det närmaste jag kunde hitta var detta:

http://www.teufel.eu/PC-Multimedia/decoderstation-3.cfm?show=...

Finns det inte någon med 7.1 output?

Av razor1394
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Can0n
Nice. Nu ska det bara leta sig in i Ubuntus repos

Nej. Openoffice 3 kommer inte ens till Intrepid som det ser ut som. PPA går att använda istället

https://launchpad.net/~openoffice-pkgs/+archive

Av razor1394

Nu har jag bytt ut nätagget till ett modulärt Corsair 520W och datorn POST:ar fint med allt inkopplat förutom den nedre disken.

Diskarna är Raptors med dubbla strömkontakter, en SATA och en av typen som brukar sitta på IDE enheter. Kanske man ska koppla in den andra disken i kontakten som är "ren"? Kan man inte rensa bort det gröna från den första kontakten?

Av razor1394
Citat:

Ursprungligen inskrivet av heande
Att förbjuda glödlampor i sydeuropa kanske är smart, men här uppe i norden där vi ändå värmer upp våra bostäder så tycker jag att det är hyffsat idiotiskt.

Vidare så är lågenergilampor inget vidare, det är först LED lampor som på riktigt kan ersätta glödlampor. Men dessa är i dagsläget s**n dyrt.

Jo, LED lampor är riktigt trevliga. Däremot tycker jag inte ljusstyrkan är på topp trots att jag köpte de starkaste (3,2W 95lumen) som Kjell hade att erbjuda men jag klagar inte iallafall. I en armatur är det 3 lampor och en sockel är paj så det kan vara en orsak. De blir knappt varma alls till skillnad från halogen som jag fått brännmärken från. Sen 3,2W, pfft, det är ingenting.

Av razor1394
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Meto
Flash ska ju öppnas upp http://www.sweclockers.com/nyhet/7648-adobe_oppnar_upp_flash/
Lär ju dock inte blir 100% direkt

Hoppas det kommer bli möjlighet att välja vilka sidor som man ska använda dirty flash till. Resten låter man gnash/Swfdec spela upp.

Det enda Adobe har gjort är att ha sänkt kraven för de som tänker ladda ner Adobe flash specifikationerna. Gnash och Swfdec utvecklare kände tyvärr redan till dessa specifikationer sen tidigare,

Av razor1394

2 säkringar gått efter att ha försökt starta datorn

Jag ska försöka att dra historian kort.

Jag monterade in en kortläsare som medförde att jag fick flytta runt på lite prylar bl a delar av vattenkylningen. Passade på att flytta upp 4in3 modulen eftersom jag bara har en brännare nuförtiden. Tanken flyttades också upp och kunde nu skjutas in hel (väldigt stor tank). Innan satt tanken en bit utanför chassit och det såg inte särskilt bra ut. Startar upp datorn och jag hör att något rinner. Ähh tänkte jag, det är nog bubblor och vätskan som jämnar ut sig. Efter att ha testat kortläsaren konstaterar jag att den inte fungerar riktigt trots att strömlampan lyser. Korten går dock in alldelles utmärkt till skillnad från kortläsaren från Inkclub som var rena skämtet.

Jag stänger av datorn och tittar in från vänster sida av datorn och konstaterar att den interna USB2.0 kontakten kontakten sitter ordentligt. Jag startar sedan upp datorn och det som inte får hända och inte hänt på över tre år händer, DET LÄCKER. Det blir en snabb avstänging med swtichen på baksidan av nätagget. Torkning sker och kontroll av läckan vilket leder till att jag tätar den undre hårddiskkylarens plexi med epoxy där det har spruckit och skruvar åt slangklämman som av någon anledning satt löst (Alla var ordentligt åtdragna senast jag kollade). Efter nogrannare undersökning visar det sig att det blivit vattenskada/oxidering på en sata strömkontakt både på hårddisksidan och på kabelsidan. Jag byter ut den grenkontakten mot en identisk från ett kasserat ocz nätagg.

Nu händer det jobbiga. Jag trycker på strömbrytaren och automatswitchen stängs av likaså alla andra apparater i rummet. Jag går till proppskåpet och byter ut proppen. Slår på huvudströmbrytaren och därmed ryker andra proppen. Byter proppen igen, geez och tar bort kabeln i datorn som jag kopplade in precis innan jag fick problem. Datorn startar nu inte alls.

Jag tror det har något med sata grenkabeln eftersom det var väldigt dammigt där. Kortläsaren kan det väl inte ha varit eftersom det var ett ganska bra fabrikat. Vattnet kan det säkert vara men inget var anslutet till de komponenter som fick vattnet på sig alltså sata kabeln och hårddisken utan strömmen måste på nåt sätt hoppat mellan sata kabeln och hårddisken.

Så nu är frågan, vilka fler komponenter tror ni har rykt förutom nätagget? Vad tror ni händer om jag köper ett nytt Corsair modulärt agg; Kommer något mer att ryka? Ska jag skippa att koppla in hårddisken som har oxiderats (ytterst lite om man tittar noga)?

Av razor1394

Wippies har ett erbjudande med 50GB för 50kr i 6 månader men det kommer säkert att tas bort senare. Standardpriset är 5euro per månad. Wippies har fungerat klockrent för mig; 2MB/s ner och samma upp ungefär, ftp och http access. Finns även ett backup program för 2000/XP och bildgalleriet online är väldigt trevligt.

http://www.wippies.com/bigg.phtml

Av razor1394

DVD decrypter är nerlagd för längesedan och ersatt med Imgburn.

Av razor1394

Mailing-listan är rätt aktiv och jag har redan snappat upp att en person har fått igång Windows XP med Seabios. Dessvärre har jag inte fått svar på mitt mail .

Av razor1394

http://www.coreboot.org/Payloads#Windows

Windows-stödet är långt ifrån färdigt ännu då det inte går att boota XP eller Vista i nuläget. Det enda som går att boota är Windows 2000. Windows 98, ME och liknande skickar bios-anrop och det fungerar tyvärr inte med Coreboot.

Dualboot skulle såvitt jag vet kräva dubbla payloads och det vet jag inte om det är möjligt.

edit:

tog bort svammel

Av razor1394

Jag är grymt sugen på Coreboot. Jag hade tänkt att flasha in det på ett gammalt dfi_lanparty_ut_nf4_ultra-d. Dessa payloads låter väldigt trevligt. Firmwarechippet är löstagbart har jag sett och jag har redan bytt det, dessutom har jag fixat 4 reservchip som är förflashade.

Ska skicka in info till mailing listan och höra vad de säger. En bräda i samma serie är med på desktop candidates exempelvis så det borde fungera tycker man.

Att bygga en ROM avbild verklar däremot inte det lättaste.

Av razor1394

Jaså, din hårdvarurevision var 1.1, då förstår jag. Jag kör 1.0.

Av razor1394

1.1 är inte hela versionsnummret. Du kör 1.1.03 antar jag? Den krånglar rätt ordenltigt för mig så jag kör 1.1.08 beta från http://www.linksysinfo.org/. Med 1.1.03 blir routern seg som sirap bara några minuter efter uppstart. En minnesläcka verkar det som. Det är fortfarande inte perfekt då vissa sidor laddar rätt segt medans filöverföringar går riktigt snabbt.

WRVS4400N firmware bygger på Linux 2.4 och källkoden finns tillgänglig så det har börjat dyka upp custom firmware.

http://forums.linksys.com/linksys/board/message?board.id=Wire...

Men här ryker nog garantin rätt hårt.

edit:

Firmware uppgradering ska alltid göras med kabel och när routern har startat om ska routern återställas med hjälp av gränssnittet.

Av razor1394

Något sånt här kanske?

http://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=344648
http://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=340440

Tittar på något liknande själv men jag ska använda datorn som desktop.

Av razor1394

https://bugs.launchpad.net/ubuntu/+source/acpi-support/+bug/5...

2 år till fix!

Jag lyckas inte mata ut skivan med 2.6.27-6 :(. Den matas bara tillbaks.

Bra att flashplayer10 har nått RC. Den nuvarande blinkar i filmer och man ser inte delar av objekten.

Av razor1394

Under uppdatering i eftermiddags fick jag kraftig korruption i filsystemet. Startade om, reparerade, startade om osv. Loggarna visade massa "ext3-fs error". Jag tänkte: Nej nu har denna kastat in rocken. Så jag laddade ner smartmontools och kollade diskarna; vilket visade en del fel så jag körde först short och sen long test. Resultat: inga fel.

Av razor1394

Verkar vara fint för de som kör de nyare Broadcom kretsarna. De äldre fungerar däremot utmärkt med de nuvarande b43 drivarna.