Inlägg

Inlägg som Senseye har skrivit i forumet
Av Senseye

Kör absolut inte Dark Rock Pro TR4 på en 3990x, den klarar inte av att kyla alla kärnor. Verkar vara för liten yta av heatpipes som har direktkontakt med heatspreadern där de yttre kärnorna sitter.

Av Senseye
Skrivet av Calma:

På min orderbekräftelse står det ju dagens datum. Ska väl räcka?
Bankutdraget visar annars att jag betalt idag.
Sen har jag en känsla av att vi kommer få tvn snabbare än November men det är bara min magkänsla.

Godkänner Samsung orderbekräftelse? Står att man ska skicka in följesedel/kvitto enligt villkoren. Därför jag blir lite fundersam.

Av Senseye

Angående Samsung-kampanjen ser jag att köpet ska göras senast 1 november (och registrerats senast 1 december). Någon som fått svar från hifi-klubben hur det fungerar om produkten skickas ut först i mitten av november? Får man kvitto (och betalar) redan nu så man får giltigt datum på kvittot?

Av Senseye

Precis

Av Senseye

Skulle rekommendera ny applikation av kylpasta om du lossat kylaren. Annars är det risk att du stänger in luft när du fäster kylaren och försämrar värmeöverföringen.

Av Senseye

Jag hittar inte att skärmen ska vara ”G-Sync Compatible” enligt Nvidias lista så tyvärr tror jag nog att Samsung har rätt.

Enklast vore väl att du testar med ett Radeon-kort och ifall samma problem kvarstår så har du ju ett solkart fall.

Av Senseye

Du kan alltså styrka att de villkor du ingick vid avtalets början ej innebar någon form av automatisk förlängning, samt avtalets giltighetsperiod? Bifoga då bara detta vid nästa kontakt med ovpn, ifall de inte ändrar sig då så kan du ju ta det vidare.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Senseye

Personlig anekdot så kan vara ett isolerat fall. Försökte gå över från iPhone/Apple Watch till S10E/Galaxy Watch. Gick åt h-vete i två veckor sen gav jag upp. Får väl pantsätta min själ för att köpa en ny iPhone när denna säckar ihop totalt.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Senseye
Av Senseye
Skrivet av SuperNova:

Jag försöker bara besvara två frågor med ett svar...
Om en vara köps som icke ny kan man ju inte kräva en helt ny dyrare sak när regler och praxis säger att butiken kan återbetala beloppet.

Vilka regler och praxis säger att butiken kan välja att häva köp?

Regler och praxis (i detta fall konsumentköplagen) säger ju att butiken INTE kan återbetala beloppet. Butiken ska reparera eller omleverera varan. Endast köparen kan önska hävning av köp.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Senseye
Skrivet av SuperNova:

Ja du gör ju som du vill men jag anser att en vara med hårstrån/damm/ludd/repor/avsaknaden av _samtliga_ tillbehör osv osv inte är en ny vara.
Inte f-n betalar man nypris för en bil med en repa på hela sidan, som tidigare ägare orsakade innan denna ångrade sig bara för att motor och rost-garantin gäller.

Nytt är nytt, som i plomberat, obrukat, oanvänt. I alla fall för mig.

Nu argumenterar du nåt helt annat än vi har diskuterat tidigare. Vem anser att man ska betala nypris för en fyndvara?

Du verkar dock ändrat dig från att tro att man endast får utbytt mot annan fyndvara eller pengarna tillbaka, till att erkänna att det är samma skydd enligt konsumentköplagen som en ny vara. Vilket var vad flertalet av oss försökte förmedla.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Senseye
Skrivet av SuperNova:

Ja visst har man samma skydd men du måste ju se skillnaden på fyndvara och en ny-ny. Fanns det ingen skillnad så skulle fyndvaror inte existera. Butikerna sänker ju inte priser av snällhelt precis.

Skickades från m.sweclockers.com

Varför måste konsumenten se skillnad på fyndvara och ny vara om lagen inte gör det?
Fyndvaror existerar för att vi i Sverige har så starkt skydd som konsument genom bland annat ångerrätt vid distansköp.

Av Senseye
Skrivet av TheBodyLotion:

@Senseye: Eller du vet... Pengarna tillbaka.

Generellt sett har inte företag rätt att häva köpet enligt konsumentköplagen.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Senseye
Skrivet av Shrudder:

Typiskt NON att inte vilja byta ut en fyndvara mot en sprillans ny? Vilken butik kan man köpa en fyndvara hos och byta ut den mot en ny? Säg gärna till, hade varit skönt att spara en massa pengar och ändå få nya grejer.

”Samtliga produkter har genomgått och klarat vår grundliga kvalitetskontroll vad gäller funktion och de levereras alltid med samtliga tillbehör och har alla funktioner som specificerats. Fyndvaror erbjuder vi till nedsatt pris och de säljs med samma garanti- och ångerrättsvillkor som alla andra varor.”

Så du tycker att NoNs köpvillkor för fyndvaror medger att neka utbyte? Enligt dem ska fyndvaror ha samma funktionalitet och samma garantivillkor som alla andra varor.
Om de fortsätter att kategoriskt neka utbyte av fyndvaror så borde de kanske ändra sina försäljningsvillkor för fyndvaror samt förbättra sin grundliga kvalitetskontroll?

Skickades från m.sweclockers.com

Av Senseye

Android och röststyrning/röstinmatning?

Hej!

Sitter på en iphone 7, apple watch serie 1, airpods just nu.
Behöver en mobil med mer arbetsminne då 1GB som min nuvarande har inte räcker längre, bl.a. appar som ska arbeta i bakgrunden stängs ner och måste ladda om när man öppnar dem.

Airpods ska man visst kunna använda genom en app som heter airbattery och jag kan införskaffa en androidmobil samt androidklocka billigare än en ny iphone x/xs/xr.

Använder röstinmatning genom apple watch för att skicka sms och skapa påminnelser. Har laddat hem google assistant på iphonen för att testa om det fungerar lika bra som nu. Stöter dock på lite olika problem.

Dels hittar inte google assistant mina kontakter när jag försöker ”skicka medelande till xxx där det står bla bla”.
Sen försöker den ibland omvandla min svenska till engelska trots att jag endast valt svenska som språk.
Än värre är att jag inte lyckas få med skiljetecken, assistenten skriver bara ut ”punkt”, ”komma”, ”frågetecken”.

Beror dessa problem på att jag använder google assistant på en iphone?

Av Senseye
Skrivet av Csefton:

Kör endast med en skärm, kör dock med en HDMI till VGA adepter

Skippa adaptern för att utesluta det som felkälla.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Senseye

Beställde en julklapp till dottern den 2 december och kunde hämta ut paketet igår den 18:e. Blir nog inte att handla nåt mer från Adlibris.

Av Senseye
Skrivet av Ugga:

Jag beställde alla tre kiten från Gamestop med Nintendo Labo och fick nu mail att ordern är borttagen. Står "ångrad" på mina beställningar på sidan. Ett av kiten går ju fortfarande att beställa så man tänker ju att de kunnat kolla om jag iaf fortfarande ville ha det. Urdåligt hanterat.

Jag har fortfarande inte fått tag på kundtjänst hos Gamestop då jag vill avbeställa en order jag beställde då det ”endast” var halva priset. Lagt en annan identisk order som jag vill ha istället då det blev mycket billigare. Båda ordrarna står som bekräftade och tre olika butiker har ringt mig angående ordern. Mailade dem i lördags och har även försökt ringa dit men enligt butikerna så är det en ensam stackare som hanterar all kundtjänst för Gamestop Sverige.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Senseye

Det kan inte vara så att många trodde att kampanjen på produkten skulle ta slut på fredag kväll och därför gjorde beställningar då?

För övrigt kollade jag också prisjakt under black friday men tyckte inte att det riktigt hängde med i prisförändringar eller lagersaldo under fredag-lördag.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Senseye

Har det framkommit hur trådskaparen kan vara säker på att en pin böjts nu? Problemet hen haft från början kan ju vara symptom på böjd pin.

Skickades från m.sweclockers.com